kesäkuu 26, 2024, 08:25:38 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittiövälineet

Aloittaja RikuS, syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip

« edellinen - seuraava »

Fredrik-flugarn

700w sauva kyllä saisi jopa hankalin kotirouva hymyilemään. Pakko olla helkutimoinen vääntö normikeppeihin verrattuna.
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

tonttu

Onko kokemuksia tuommoisesta rosellin puukosta?
http://varuste.net/tuotetiedot2.php?_id=28781&nimi=Roselli+Iso+japanilainen+kokkiveitsi

Taikka sitten tästä wengerin setistä?
http://varuste.net/tuotetiedot2.php?_id=37445&nimi=Wenger+Grand+Maitre+Santoku-veitsi+ja+leikkuulauta+lahjapakkauksessa

Sain lahjakortin tuonne varustenettiin ja teräasehan se on heti saatava. Mietin vaan, että tekeekö tuolla halvemmalla setillä mitään ja toisaalta onko tuo tuplahintansa arvoinen tuo kotimainen puukko?
Bambunen leikkuulauta maksoi tuon 49€ pelkästään, kun viimeksi ostin niin tuo setti ois aika houkutteleva.

Kummastakaan merkistä ei oikke löydy kokemuksia, eräpuukon valmistajia kait pohjimmiltaan.

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - joulukuu 05, 2012, 07:52:23 ap
Itse ottaisin Rosellin.

Se on ainakin kuvassa kyllä aika hyvännäköinen. Eiks täällä kukaan oo ostanu rosellin keittiöveistä?

tonttu

Laitoin Rosellin verstaalle kyselyä veitsestä ja tässä vastaus:
"Keittiöveitsen terä tehdään takomalla hiiliteräksestä. Kahva on visakoivua.Terän pinta ei ole syövytetty
vaan terässä näkyvät pintapigmentit jotka elävöittävät terän pintaa. Tasavärisiä ne eivät täällä meilläkään ole, mutta eivät toki syövytettyjä.
Tuotanto on kokonaan täällä Suomessa ja pajamme ja pajapuotimme löytyy täältä Kuhmoisten kunnan Harmoisten kylästä valtatie
24 varrelta"

Alkaa hyvin pitkälti tuntumaan siltä, että tuossa on mun seuraava keittiöhärpäke :) Mukana tulee vielä kovapuinen kotelo, niin kulkee mukana ruokavisiiteille. Sit pitäs vielä keksiä tuon veitsen arvoinen leikkuulauta setti.

Ryhis

Suomalaiset käsintehdyt veitset ovat huippuluokkaa. Itsellä on jonkun pajan tekemä keittiöveitsi ja se on suorastaan liian hyvä käytettäväksi. Synti ja häpeähän se on käyttöesinettä laatikossa makuuttaa..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

wille

Tuli tänään kotiutettua ostosreissulta valurautainen ns. grillipannu, eli on parilaa ja kaatonokkaa. Täytynee sisäänajaa ylihuomenna.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Huru-ukko

Kovanaama on muuttunut tahmapannuksi, eli uutta tekisi mieli. Eli sanokaas ny sitten tietäjät se hyvä tarttumaton pannu.
Ja 28cm se pitää olla kannen kera jotta voi joskus jotain haudutella.
Paistit ja pitkän kypsennyksen tarvitsevat laitan aina peltiuuniin (kaakeliuunin karvalakki) kypsymään yöksi. Kerman Saven keraamisessa 3l padassa. Omistan kyllä kolme valurautapataakin, mutta esim. chilipata pitäisi siirtää muuhun astiaan niistä pois raudan maun tulemisen takia. Ja se keraaminen on hyvä omasta mielestäni esim pesun suhteen.

Mutta se paistinpannu tarvittaisiin...Ei valurautaista kuiteskaan... :)

Jahvetti

Meillä ollut kohta 5 vuotta Tefalin 28cm kannellinen pannu kovassa käytössä.
Tiedän nämä foorumin kokkijumalat mielipiteineen, mutta ainakin itse suosittelen. En toki ole käyttänyt mihinkään kovaa kuumuutta vaativaan paistamiseen, vaan lähinnä halvemmista, eli parhaista, lihoista tehtyjen kastikkeiden ym. hauduttamiseen.

Ranskalaisia tuotteita en muuten henkilökohtaisesti juurikaan arvosta, mutta tämä toimii.
Em. maan ruoka ja juoma eivät kuulu negatiivisen arvosteluni piiriin.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Marekofana

Rauman Pick'n'Pay:stä ostin suomalaisen HeiRol Steely Cerasafe pannun. Paistinpannussa on keraaminen pinnoite, lasikansi ja saatavilla 24 ja 28 cm kokoisina. Oma 24 cm pannu on ollut erittäin kovassa käytössä useita kuukausia, eikä minkäänlaisia naarmuja näy pinnoitteessa . Suositten.

Chilivaari

Vuosi sitten päädyimme myös keraamiseen pinnoitteeseen lähinnä keveyden vuoksi ja hyvin on kestänyt ja toimii oivallisesti. Silloin sattui OBH olemaan tarjouksessa käymässämme kaupassa:
http://www.obhnordica.fi/keitto--ja-paistoastiat-517.aspx?ProductID=PROD600


Myöhemmin hankin wokkipannun myös keraamisella pinnoitteella, Tokmannilta halvalla. Ja halvan sain, kaunis susi on, vaikka sillä vielä paistellaan.

Ryhis

Heirolin tuotteet ovat hyviä. Hehän myyvät ammattilaiskamaa suoraan ammattilaisille, vaikka Heirolia myydään myös Prismoissa yms.

Nettipulju on tutustumisen arvoinen. http://www.heirol.fi/
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - joulukuu 30, 2012, 13:39:04 ip
Heirolin tuotteet ovat hyviä. Hehän myyvät ammattilaiskamaa suoraan ammattilaisille, vaikka Heirolia myydään myös Prismoissa yms.

Nettipulju on tutustumisen arvoinen. http://www.heirol.fi/


noi valurautapannut ei oo pahan hintasia

Bruce Willis

ei ole ei ja vaikka maksaakin niin osta kunnollinen valurauta pannu!

tosin halppikset on osittain jotain muuta materiaalia mutta huomaat kyllä painosta sekä pinnoitteesta aidon.. ja osta jos näet!!

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: John McClane - tammikuu 01, 2013, 01:40:01 ap
ei ole ei ja vaikka maksaakin niin osta kunnollinen valurauta pannu!

tosin halppikset on osittain jotain muuta materiaalia mutta huomaat kyllä painosta sekä pinnoitteesta aidon.. ja osta jos näet!!

En ymmärrä sitä ideaa etttä puhutaan aidosta valurautapannusta ja samaan hengen vetoon pinnoitteesta siinä. Itse olen ymmärtänyt sen aidon valurautapannun pinnan oleva sitä valurautaa myös.
Jos haluaa pinnoitetun niin se on sama ostaa sitten alumiininenkin tms. Voihan se olla että olen tippunut kehityksen kärjestä, aidon valurautapannun ei tarvitse olla valurautainen.

Muutaman kuukauden kova käyttö ei ole vielä kovin iso suositus. Pari vuotta olisi  jo jotain. Ja ne naarmut jos niitä löytyy tulee naarmuttamalla. Tietty jotkut pinnoiteet kestää sitä paremmin. Siinä omassa Kovanaamassa ei ole naarmuja myöskään, mutta ruoka alkaa tahmata pintaan kiinni koko alalta. Runsas rasvan tai öljyn käyttö auttaa siihen, mutta uutena niitä ei tarvittu. Räyhiksen linkin kävin katsomassa, siellä on kieltämättä hyviä tarjouksia.
Kahden viikon päästä omat synttärit, jos päättäisi siihen mennessä, mitä saan keittiöön .. ;).
Kiitos avusta kaikille.

Chilivaari

Noista keraamisista pinnoitteista ei taida olla vielä vuosien kokemuksia juuri kellään. Niistähän voi paljastua vaikka mitä myöhemmin, mutta silti, teflonia en ainakaan ala nieleskelemään ruokani seassa. Toistaiseksi keraaminen vaikuttaa hyvältä. Ei siitä halpispannustakaan pinnoite pettänyt, vaan runko vetää kieroon, kun sitä kuumentaa.

sorrii

 ;D ;D ;D Taas on aika manostaa Swiss Diamondia ...

Mulla tulee keväällä 3 vuotta täyteen käytössä isolla [=28cm] SD'llä joka on sellainen induktio-malli, jolla ei mulle mitään merkitystä: liesi wanhanaikainen Rosenlew Kotiliesi. Nykyään paistelen sillä pari-kolme kertaa viikossa.
Mä alkuinnostuksissani käytin teräksisiä lastoja tuon kanssa ja jälki alkoi näkyä parissa kuukaudessa siten, että pinnoite menetti kiiltonsa. Sitten luin valmistajan suositukset joissa kiellettiin metalliset työvälineet  :-X

Hyvin toimii edelleen pannu: ei tartu ruoat yrittämälläkään ja teoriassa kai voisi paistella vaikka ilman rasvaa, missä ei musta ole mitään järkeä.

Pannu painaa arviolta puolet vastaavankokoiseen valurautaan verraten mutta varaa lämpöä ehkä joka paremmin ... En ala väittelemään, mutta oma tuntuma on että toimii paremmin kuin valurautainen. Ei ole kuitenkaan niin kevyt, että hento naisihminen voisi sitä yhdellä kädellä heitellä, mikä joksus voi olla hyväkin ...

Kansi ei kuulu pakettiin, mutta IKEA'n teräs-lasi-kansi toimii ok. Kympillä saa lasisia kansia myös mm. Cittarista ja vaikkapa Honkkarista.

Mä en pelkää teflonin tai muidenkaan muovien repaleita ruoassa jos eivät maistu, rasku hampaissa tai näy rumasti. Pinnoitetussa alumiinipannussa kait pahempi on se irtoava alumiini, jos sitä syö paljon. Enemmän epäilisin jonkun keraamisen pinnoitteen kiinnistysaineta, tartuntapohjamaalia; sinkkiä, kobolttia ja lyijyä ...

Hyvä wanha valurautapannu on kyllä pitkällä ajalla ehdoton edelleen  8) .. Mulla vaan tuo vanha Wärtsilän pannu on liian pieni joskus. Räiskälepannuna paras kaikista!

Swiss Diamond on musta hyvä kompromissi siinä että on riittävän paksu ja painava että pitää lampöä ja helppo tarttumattomuuden ansiosta. Hintaa sopivasti että voi elvistellä tässäkin ketjussa joskus ...

Kyllä mun seuraavakin pannu tulee olemaan Diomond: uudemmalla HD-pinnalla ... Sitten joskus parin vuoden päästä  8)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

bigchili

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - tammikuu 01, 2013, 11:07:03 ap
Lainaus käyttäjältä: John McClane - tammikuu 01, 2013, 01:40:01 ap
ei ole ei ja vaikka maksaakin niin osta kunnollinen valurauta pannu!

tosin halppikset on osittain jotain muuta materiaalia mutta huomaat kyllä painosta sekä pinnoitteesta aidon.. ja osta jos näet!!

En ymmärrä sitä ideaa etttä puhutaan aidosta valurautapannusta ja samaan hengen vetoon pinnoitteesta siinä. Itse olen ymmärtänyt sen aidon valurautapannun pinnan oleva sitä valurautaa myös.
Jos haluaa pinnoitetun niin se on sama ostaa sitten alumiininenkin tms. Voihan se olla että olen tippunut kehityksen kärjestä, aidon valurautapannun ei tarvitse olla valurautainen.

Muutaman kuukauden kova käyttö ei ole vielä kovin iso suositus. Pari vuotta olisi  jo jotain. Ja ne naarmut jos niitä löytyy tulee naarmuttamalla. Tietty jotkut pinnoiteet kestää sitä paremmin. Siinä omassa Kovanaamassa ei ole naarmuja myöskään, mutta ruoka alkaa tahmata pintaan kiinni koko alalta. Runsas rasvan tai öljyn käyttö auttaa siihen, mutta uutena niitä ei tarvittu. Räyhiksen linkin kävin katsomassa, siellä on kieltämättä hyviä tarjouksia.
Kahden viikon päästä omat synttärit, jos päättäisi siihen mennessä, mitä saan keittiöön .. ;).
Kiitos avusta kaikille.


Valurautaan tulee oikea pinnoite n 20v aikana.
Meillä on yks n 50v vanha ja sitten tuoreempi joku 20v vanha pannu, voin sanoa että helvetin hyviä.
Mielestäni jos ostat valu pannua niin suuntaappa kirppareille! valmiiksi siään ajettuja pannuja saa melko ilmaseks. Kattoo vaan että pannu on suora eikä halkeemia yms ja silee sisältä.
Sitten läskiä, suolaa, kuumuutta ja lettukestit koko kaupungin kanssa ja voila valmis käyttöön.
Jos pannussa on ruostetta niin 4:n nollan teräsvillaa ja rasvaa niin lähtee ruoste, sitten vielä suolan paistelua kunnolla hangaten ja taas toimii.

Pinnoitetussa valupannussa on se hyöty että kun vippaat sen kunnon pihvin pannulle (ja hellana vanha upo) niin se ohut teflon pannu hyytyy ja pihvistä kihuu nesteet pihalle. Valupannun kun vetää kuumaks niin se jaksaa paistaa sitä pihviä vaikka ois kylmää lihaa.
Esim jäinen poronkäristys normi teflonilla-->lihat vaan kiehuu mutta pienemmässä valupannussa johon lyötiin enempi lihaa-->jaksoi paistaa eikä mitään kiehumista havaittu.

sorrii

Onko kenellekään tuttu Corninware: Corning Vision paistinpannu??
  ??? :o

Löysin valkoisen tuollaisen  joskus vuosia sitten jostain kirpparilta, ja ostin tiätysti kun näytti hauskalta.
Se on niin vahvasti läpivärjättyä valkoista lasia tai jotain keraamista juttua, että äkkiseltään voisi luulla emaloiduksi metalliksi; hyvin puhtaan valkoinen.

Tuli sitä muistaakseni johonkin kokeiltua aikanaa ja paistaminen oli niin hankalaa että jäi kaapin pohjalle...
Se on sitten pyörinyt keittiöiden alakaapeissa varmaan kolmen eri asunnon aikana jo, ja mietin heittäiskö menemään; laittaisin eBayhin 100$ hintaan; vaiko pitäisin itselläni, ja alkaisin mainostaa esim täällä. Valkoista lasipannua, jonka voi laittaa suoraan levylle jääkaapista ei ole [kai] joka jampalla ...  ;D

Näytti tämäkin aihe ettei se haku aina ole kovin helppoa: Suomalaisilta sivuilta tuli linkkejä keraamisiin, eli pinnoitettuihin pannuihin; Marttaliiton sivulta Google löysi jutun jossa yksi martta selittää ettei koskaan luopuisi ainoasta lasipannustaan ... [Marttasivulla linkki ei toiminut!]

Enkkuhaulla löytyi Wiki-arttikeli ja jotain selvitystä: "Corningware" on ollut suosittu tuote joskus 50-luvulta lähtien kait sen ansiosta että nuo lasiastiat sietää lämpöshokkeja hyvin, kun materiaali ei laajene juurikaan ... Owen to table -wareksi sanotaan.

Arvelisin tuon käyvän vastaavaan käyttöön kuin pyrex-uunipannut, mutta ei varsinaiseen paistamiseen ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Bruce Willis

tuo pannu on tehty keraamisesta materiaalista ja ei ole sen kummempi kuin savituotteen/muut valmisteet keraamisesti tekemät pannut, tosin tuo on äärettömän harvinainen pannu ja keräiljät voivat siitä maksaa, koska tuosta pannusta alkoin pinnoitettujen pannujen aikakausi.
onnea, jos omistat tuon pannun ja voin siitä maksaa sinulle jotain jos tahdot sen myydä, ihan sitä varten että tuommoinen aarre ei saa maata sinun käsissäsi.


Pidä pannusta huolta, ja ÄLÄ HAJOTA TUOTA PANNUA!

paljonko tahdot ko tuotteesta rahaa?