tammikuu 10, 2025, 18:38:25 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittiövälineet

Aloittaja RikuS, syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip

« edellinen - seuraava »

Warcock

Tomppa


tonttu

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - lokakuu 17, 2010, 21:06:45 ip
Lankomiehellä on tällainen puukko. Kattelin viimeksi Prismassa, että maksaa alta parikymppiä. Kahva sopii kouraan ja kun kerran on lankomiehen huollolla (ja käytöllä, mon dieu!) pysynyt partaveitsenterävänä jo hyvän tovin uskallan suositella. Voisin jopa itse ostaa moisen.






Jotkut asiasta enemmän tietävät varmaan tietävät miksi tuo veitsi on tuommoinen. Meinaan yksi asia mitä en voi sietää tuossa puukossa on tuo kaareva terä. Miksi ihmeessä terän pitää olla muotoiltu niin, että se melkein leikkaa loppuun asti. Vielä kun tuo on tuommoinen japanin mallin veitsi, niin sillä muuten menisi wokkiainekset hakkaamalla äkkiä. Mullakin on yksi tuon tapainen veitsi, hrrrmot menee sen kanssa.

Fiskarssin veitsiä muutenkin pari. Muuten hyvä, mutta elkää koittako murskata valkosipulia tai mitään muutakaan, napsuu heti poikki jos vähänkin taipuu. En koe, että pysyisivät ihmeen kauan terävänä, eikä terä kestä kovempaa työstöä, taipuu kärjestään.

Noh edelleen ykkösveitsinä käytössä, mutta olen käyttänyt samasta hintaluokasta paljon parempiakin veitsiä. Pitkään tässä haaveillut mac, tai victorinox sarjan veitsistä. Markettikamaa on fiskarssit imo. (niin, noh nehän on juurikin sitä)

InkRose

Noista TT:n himoitsemista ei muuten ole kokemusta, mutta pari vuotta takaperin sain korruptiolahjana Victorinoxin tomaattiveitsiä pari kappaletta. Ovat olleetkin kovassa käytössä sen jälkeen, ja anoppikin kokeilemaan päästyään yhden niistä "lainasi". Tietty kun ei muuhun juuri ole käytetty kuin tomskuihin - tai no välillä kurkkuun ja paprikaan - niin eihän se pahasti tylsymään pääse, mutta silti, ihmeen hyvin pitänyt teränsä jo tosiaan kolmisen vuotta. Kypsästä paksukuorisestakin saa mukavan ohkaista siivua halutessaan.

Muutoin on nyt käytössä joululahjaksi -09 saatu Fiskarsin Functional Form-setti. Omiin käsiini vallan passeleita ovat olleet, mutta jo mainittukin terässä pysyminen ei ole erityisen hyvää. Etenkin se lyhyempi kokkiveitsi on enää paikoitellen oikeasti terävä, mikä tietenkin kertoo etupäässä huonosta ylläpidosta... Leipäveitsi on tuosta setistä kyllä aika pettämätön tapaus. Paras käyttämistäni.

Se on kymma miten töissä tulee ruuvarit sun muut pidettyä koko lailla kelvollisessa kuosissa, mutta kotona sitten aina lipsuu tärkeidenkin työvälineiden kunnossapito.

Janne


Omista veitsistä ehdottomasti paras, suosittelen kaikille vaikka ainoaksi yleisveitseksi: MAC msk-65



Swibon veitset ovat myös erittäin hyviä hinta-laatusuhteeltaan. Edullisia TYÖKALUJA, mm. ammattiteurastajien suosiossa. Eivät siis mitään fiinejä vaan päivittäiseen kovaan käyttöön tehtyjä.

ilman näitä kahta en ala lammasta paloittelemaan, eli boning ja skinning -veitset:




Henckellin saksalaisia kokkiveitsiä jotkut arvostavat mutta mä voisin omani heittää vaikka saman tien suohon. Halvatun raskas ja kömpelö, bonuksena mahdoton teroittaa.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Ryhis

maaliskuu 02, 2011, 20:49:20 ip #104 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 02, 2011, 20:50:51 ip käyttäjältä Räyhäkäs
Lainaus käyttäjältä: tonttu - maaliskuu 02, 2011, 13:19:53 ip
Jotkut asiasta enemmän tietävät varmaan tietävät miksi tuo veitsi on tuommoinen. Meinaan yksi asia mitä en voi sietää tuossa puukossa on tuo kaareva terä. Miksi ihmeessä terän pitää olla muotoiltu niin, että se melkein leikkaa loppuun asti. Vielä kun tuo on tuommoinen japanin mallin veitsi, niin sillä muuten menisi wokkiainekset hakkaamalla äkkiä. Mullakin on yksi tuon tapainen veitsi, hrrrmot menee sen kanssa.


Terä on kaareva jotta se "rullaisi" leikatessa, veitsellä on tarkoitus tehdä sellaista keinuvaa liikettä. Wokkikokkien hakkausveitset ovat asia erikseen, itsellänikin on ollut sellainen mutta käyttö on pirun hankalaa ennenkuin tekniikka on selkärangassa.


Lainaus käyttäjältä: Warcock - maaliskuu 02, 2011, 12:42:21 ip
Itelläni on tämmönen setti, olen ollu ihan tyytyväinen
http://www.hackman.fi/web/hackmanwww.nsf/fi/keittioveitset_ja_-valineet_gourmet


Hackmann gourmet sarjaa myytiin myös Iittalan nimellä, mutta vain ulkomailla jostain syystä. Reilu kymmenen vuotta sitten "iittala"-versio oli oleellisesti parempi, terä oli kunnon kamaa kun hackmannin versiossa se taisi olla 10/18 rosteria (suurinpiirtein). Lisäksi kahvat olivat erilaiset, Hackmannissa oli painopiste aivan viturallaan ja Iittala huomattavasti tasapainoisempi.

Ilmeisesti "parempi" tuote on korvannut "huonomman" sillä omasta veitsilaatikosta löytyvä Hackmanni on identtinen vanhan Iittalan kanssa. (kävin kurkkaamassa keittiössä).
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: Janne - maaliskuu 02, 2011, 14:50:03 ip

Omista veitsistä ehdottomasti paras, suosittelen kaikille vaikka ainoaksi yleisveitseksi: MAC msk-65



Swibon veitset ovat myös erittäin hyviä hinta-laatusuhteeltaan. Edullisia TYÖKALUJA, mm. ammattiteurastajien suosiossa. Eivät siis mitään fiinejä vaan päivittäiseen kovaan käyttöön tehtyjä.

ilman näitä kahta en ala lammasta paloittelemaan, eli boning ja skinning -veitset:




Henckellin saksalaisia kokkiveitsiä jotkut arvostavat mutta mä voisin omani heittää vaikka saman tien suohon. Halvatun raskas ja kömpelö, bonuksena mahdoton teroittaa.


Swibon veitsillä viitisen vuotta pilkoin kalaa fileeksi. Siihen hommaan ehdottomasti paras. Dickki hyvänä kakkosena ja Sanelli kolmosena. Kotona Sanellin kokkiveitsi palvellut jo vuosia.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Wesa

Macit on kyllä hyviä veitsiä,oliskohan 5 keklu menossa töissä.Helppoja teroittaa,pysyvät terässä ja halpoja verrattuna moniin muihin "ammatti" tason veitsiin.
Aina kun ostan uuden Macin tiputan edellisen ykkösveitsen juures/yleispuukoksi jolla pilkotaan sitten korvasienet ja hiekkaiset juurekset yms.
Fileerausveitsenä ja lihan kalvojen poistoon on Dickk kätevä,alle 20€ hintaa ja hyvä käteen.
Pikkupuukkoina käytän töissä Victorinoxin hedelmäveitsiä,muutamaa eripituista sekä kuorimaveitsiä mallia parsa/tavallinen.Noilla pärjää.

On muuten suuren luokan huijaus kauppiailta väittää että keittiössä tarvitsee 20 eri veistä eri raaka-aineille kun se mitä kotikokki oikeasti tarvitsee on kunnollinen kokkiveitsi.Vielä kun sijoittaa muutaman kympin teroituspuikkoon ja opettelee kierteen poiston.
Ei se ole väärin jahdata perhosia joita muut ei näe.

Kaltsu

Mistäpäin noita Macin veitsiä kannattaisi kysellä? Ulkomailta tilaamalla halvemmalla? Mitäs muita hyviä japanialaisia veitsimerkkejä on olemassa?
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Warcock

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - maaliskuu 07, 2011, 17:09:55 ip
Mistäpäin noita Macin veitsiä kannattaisi kysellä? Ulkomailta tilaamalla halvemmalla? Mitäs muita hyviä japanialaisia veitsimerkkejä on olemassa?


Näistä ainaki löytyy.... hinnat heiluu ihan hyvin... ;D

http://kauppa.chezmarius.fi/naytabrandintuotteet.php?comboValmistajat=9&btnHaeValmistajalla=Hae+tiedot
http://www.pahkina.com/product_catalog.php?c=84

Amazonista kun kattoi niin MSK-65 oli $109,95 --> 78,40 €....
Tomppa


Maniscalco


Tepi

Lainaus käyttäjältä: Maniscalco - maaliskuu 07, 2011, 20:23:35 ip
Onko kukaan kokeillut mitään näistä?
http://www.roselli.fi/1/fin/products/kitchen.html

Ei kokemusta mutta vaikuttaa kiinnostavalta. Toinen juttu...sivuilla mainostettiin eskimoveitseä- mitä sillä oikein tehdään ja miten sitä käytetään?
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.


Miksaa

Lainaus käyttäjältä: Tepi - maaliskuu 07, 2011, 21:22:50 ip
Lainaus käyttäjältä: Maniscalco - maaliskuu 07, 2011, 20:23:35 ip
Onko kukaan kokeillut mitään näistä?
http://www.roselli.fi/1/fin/products/kitchen.html

Ei kokemusta mutta vaikuttaa kiinnostavalta. Toinen juttu...sivuilla mainostettiin eskimoveitseä- mitä sillä oikein tehdään ja miten sitä käytetään?


http://en.wikipedia.org/wiki/Ulu
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

Wesa

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - maaliskuu 07, 2011, 17:09:55 ip
Mistäpäin noita Macin veitsiä kannattaisi kysellä? Ulkomailta tilaamalla halvemmalla? Mitäs muita hyviä japanialaisia veitsimerkkejä on olemassa?


Täältä saa: http://www.tokyokan.fi/
Ei se ole väärin jahdata perhosia joita muut ei näe.

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - maaliskuu 02, 2011, 20:49:20 ip
Lainaus käyttäjältä: tonttu - maaliskuu 02, 2011, 13:19:53 ip
Jotkut asiasta enemmän tietävät varmaan tietävät miksi tuo veitsi on tuommoinen. Meinaan yksi asia mitä en voi sietää tuossa puukossa on tuo kaareva terä. Miksi ihmeessä terän pitää olla muotoiltu niin, että se melkein leikkaa loppuun asti. Vielä kun tuo on tuommoinen japanin mallin veitsi, niin sillä muuten menisi wokkiainekset hakkaamalla äkkiä. Mullakin on yksi tuon tapainen veitsi, hrrrmot menee sen kanssa.


Terä on kaareva jotta se "rullaisi" leikatessa, veitsellä on tarkoitus tehdä sellaista keinuvaa liikettä. Wokkikokkien hakkausveitset ovat asia erikseen, itsellänikin on ollut sellainen mutta käyttö on pirun hankalaa ennenkuin tekniikka on selkärangassa.


Näin päättelinkin. Tuntuu vaan tosin oudolta miksi noihin marketeissa myytäviin "japanilaisiin kokkiveitsiin" tehdään tuo kaarevuus myös. En sellaista yleisveitseenikään kaipaa, saati sitten tönkköön kirvesmäiseen terään. Tosiaan hackmannin japanilaisen ostin parempia odotellessa ja kyllä rajoittaa kummasti leikkuu aluetta. Kaareva leikkuu on ihan jees joo, mutta koira viipaloida porkkanaa paksuteräisellä kirveellä kaarevasti keikutellen :-) Taidampa ostaa macilta synttärilahjat tänä vuonna ihan itte, kun en oo niitä 3 vuoden ahkerasta toivomisesta riippumatta ilmatteeks saanu. Ei taida kukaan niitä haukkuakkaan.

Nikodeemus

Tässä kunnollinen yleisveitsi Miehille.
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

Ryhis

Käsityönä taotut veitset ovat kyllä parasta, itsellä tällainen. Sain 18-vee synttärilahjaksi aikoinaan.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Otetaas vähän takapakkia kehumisessa. Aikaisemmin kehumani Iittalan "täysrosterinen" kokkiveitsi on halki - ja pahasti! Terässä on aina ollut snadi nyppy, mutta olen jotenkin ajatellut sen olevan jokin kolhu jota en ole osannut teroittaa piiloon.

Ja pitkät, pari päivää sitten sormet huomasivat veitsessä jotain ihmeellistä, uran. Terä on haljennut puoleenväliin ja himpun verran ylikin.

Suomalaista laatua? Täytyy laittaa palautetta..



https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

hurjatar

Mä oon saanu melkein kaikista fiskarsin veitsistä kahvat irti.  ;D
Hullu puutarhuri hosuu, isot sakset käsissään. Leikkaa joltain jalan, joltain nenän, joltain koko pään.

Miksaa

Räyhäkäs, aika syvää koloa on tossa terässä muutenkin. Kuinkas vanha veitsi on?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D