tammikuu 10, 2025, 19:15:14 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittiövälineet

Aloittaja RikuS, syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Ehkä viitisen vuotta? Ja pieteetillä pidetty kuten veitseni yleensäkin.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Raaka-Arska

Itsellä käytössä Sataken keittiöveitsi settiä ja komppaamassa wusthofin yrttileikkuri. Leikkuulaudat puuta, lajista ei täyttä varmuutta ole...

Sataken veitset ovat olleet kyllä kovastikin mieleen, ainoa varjopuoli nuissa Japseissa on se, että vaativat keraamisen teroituspuikon(vai kuinka pro;t)?

Toki muita en ole kokeillut, joten ilmeisesti nuo Macin veitset kannattaisi testata?
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Larski

Loistava vekotus tuo Flavour shaker. Saa väsäiltyä helposti sekalaiset tahnat, salaatinkastikkeet ja laiskan miehen tomaattikastikkeet pitsaan. Aina epäilyttää kun tv-kokin naamalla myydään välineistöä, mutta tuo oikeasti pelittää ja sille on jopa käyttöä.

linker


Janne

Lainaus käyttäjältä: linker - huhtikuu 01, 2011, 19:49:22 ip

Mä olen harkinnut tuollaisen hankkimista:
http://www.keittiovaline.fi/Bamix-Titan-Gordon-Ramsay




Täsmälleen sama laite harkinnassa, vanha braun vetelee viimeisiään 17 vuoden erittäin aktiivisen käytön jälkeen.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Janne - huhtikuu 01, 2011, 19:52:27 ip
Lainaus käyttäjältä: linker - huhtikuu 01, 2011, 19:49:22 ip

Mä olen harkinnut tuollaisen hankkimista:
http://www.keittiovaline.fi/Bamix-Titan-Gordon-Ramsay




Täsmälleen sama laite harkinnassa, vanha braun vetelee viimeisiään 17 vuoden erittäin aktiivisen käytön jälkeen.


Ei kai vaan Braunin legendaarinen "myrkynvihreällä" painonapilla varustettu sauvasekoitin? Lapsuudenkodissa sillä tehtiin sosekeitot päälle 25 vuotta, kotoa muuttaessa onnistuin ostamaan kämppäkaverilta vastaavan parempikuntoisen kympillä. Juuri äsken veivasin sillä päälle 4 litraa tomaattisalsaa ja saman verran humusta kaverin häihin huomiseksi! Kuumenee kuin kiuas mutta toimii. Vähän kuin Hiace..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MasaT

Lainaus käyttäjältä: Larski - huhtikuu 01, 2011, 19:21:16 ip
Loistava vekotus tuo Flavour shaker. Saa väsäiltyä helposti sekalaiset tahnat, salaatinkastikkeet ja laiskan miehen tomaattikastikkeet pitsaan. Aina epäilyttää kun tv-kokin naamalla myydään välineistöä, mutta tuo oikeasti pelittää ja sille on jopa käyttöä.

Mukava kuulla, että tuo toimii! :) On itselläkin ollut tuo hieman mielessä mutta hinta on ainakin tähän asti ollut esteenä.

chilihardhead.fi

Lainaus käyttäjältä: linker - huhtikuu 01, 2011, 19:49:22 ip

Mä olen harkinnut tuollaisen hankkimista:
http://www.keittiovaline.fi/Bamix-Titan-Gordon-Ramsay




Tuossa ei ole tosiaan muuta vikaa kuin tuo nimirimpsu, mikä näkyy sitten uskollista Braunia hivenen kalliimpana hintana.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

linker

huhtikuu 02, 2011, 12:29:31 ip #128 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 02, 2011, 12:39:09 ip käyttäjältä linker
Kuvassa "uskollinen" braunimme, joka pääsi savut jo puolitoista vuosikymmentä sitten.
Jostain käsittämättömästä syystä tuo muovirimpulakin on jäänyt komeronperälle.
Vierellään nykyinen johon ei saa muita "teriä" kuin tuon joka sen mukana tuli.
Plussana irrotettava rosterinen teräosa. Kaksi nopeutta, joista toinen ehkä tarkoitettu
perunamuusin tekoon, mutta nuija on sitä varten. Kenwoodi on toiminut toistaiseksi,
mutta tulevan syksyn koitoksia se tuskin tulee läpäisemään




Nimirimpsun lisäksi linkittämässäni bamixissa on muutakin mitä tuosta kenwoodista puuttuu.
Bamixia on nopeutensa puolesta kuvailtu traktoriksi, verrokkina joku muu jota sanottiin ferrariksi.
Traktorilla tehdään töitä, pitkään. Ferrarilla ajellaan sunnutaisin, jos ei sada. Ensimmäinen kuvaus sopii paremmin.

Mutta jos Ramasayn nimi vituttaa, niin ainahan voi ostaa gastron:
http://www.keittiovaline.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Hopia/Products/1599



mohla

Lainaus käyttäjältä: linker - huhtikuu 02, 2011, 12:29:31 ip
Nimirimpsun lisäksi linkittämässäni bamixissa on muutakin mitä tuosta kenwoodista puuttuu.
Bamixia on nopeutensa puolesta kuvailtu traktoriksi, verrokkina joku muu jota sanottiin ferrariksi.
Traktorilla tehdään töitä, pitkään. Ferrarilla ajellaan sunnutaisin, jos ei sada. Ensimmäinen kuvaus sopii paremmin.

Mutta jos Ramasayn nimi vituttaa, niin ainahan voi ostaa gastron:
http://www.keittiovaline.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Hopia/Products/1599


Huomasin tänään, että Stockan hulluille päiville oli lätkäisty tuo GR Bamix sopuisaan 129e hintaan heti keskiviikon settiin sivulle 82.

Ryhis



Tämä on se "ikuinen" sauvasekoitin. Keittiösähkövehkeiden Hiace!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

linker


Tilasin tuon Bamix M180 -Gordon Ramsay super seven sexual special editionin
kaikkine kilkkeineen ja hulppeineen ja dvd-levyineen netistä.
Ei tarvinnut lähteä Stokkan hulluille päiville.

Sitä odotellessa:
http://www.bamix.com/gordon-ramsay-255.html


delirium8

Mie sain vasta tämmösen: http://www.obhnordica.fi/Default.aspx?ID=580&ProductID=PROD614
En nyt vielä osaa sanoa että miten tulee kestämään, mutta ainakin tuntuu mukavalta käteen, aika painavalta eikä mitenkään lelulta.
Etenkin tuohon silppuriastiaan oon tosi ihastunu, sipulia menee meillä sen verran paljon että tuolla säästää jo monta kyyneltä :D
Tulevaisuus kertoo sitten että mikä on kestävyyden laita, toivottavasti ainakin sama kuin Nordican perkolaattorin, eli noin 7 vuotta jokapäiväisessä käytössä.

sorrii

Mä sain vanhan originaali Bamix'in yhdeltä tutulta vanhemmalta ukolta, kun tuo oli sitä mieltä että se on rikki. Akseli oli vähän jumissa ja toimii kyllä kun välillä putsaa ja laittaa tipan öljyä. Ei mun mielestä kovin tehokas, mutta neljän "terän" setillä paljon monipuolisempi kuin se normaali Moulinex. Kyähän Bamix on bamix ...

Sain viikonloppuna syntymäpäivälahjana Swiss Diamond paistinpannun. 28cm:
Näin yksillä messuila monta vuotta sitten kun helppoheikki esitteli sitä teltassa: lämmitti kaasuliekillä "hehkuvaksi" ja rikkoi pintaan kananmunan ilman rasvaa. Sitten käänsi sen nätisti metallilastalla. Näytti vielä (tulikuumana) raapivan aika väkivaltaisesti palanutta lättytaikinaa sillä terävällä metallilastalla: "kyllä se sen kestää; se on nääs timanttia ..."

Vähän toi oli pettymys kun sitten ohjelappusessa on kuitenkin ohjeita kuinka esilämmityksessä voisi pitää vettä pannun päällä että lämpenee hellävaraisemmin, ja että voi kyllä käyttää metallilastoja mutta muovinen on suositeltava. Ei suositella tiskikoneeseen ... höh.

Mä pyöräyttelin kuvaharjoitteluna pannua hellenlevyllä kokeillakseni näppituntumaa; levyn piinta kirkastui niinkuin olisi hiomapaperilla hinkannut; käy varmaan veistsenteroittimeksi ainakin.

Kokeilin paistaa pakaste-pyttipannua jonka kerran mielenhäiriössä ostin, ja pari kananmunaa; eipä ainakaan tunnu tarttuvan pintaan mikään. Pihvillä en oo vielä testannut ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

linker


Näistä keittiövälineistä alkaa tulla pakkomielle. Monta laitetta ja välinettä täytyisi
uusia, kun kokkausvimma alkaa pian saavuttaa chiliharrastuksen vertaisia moponkarkaus- oireita.

Paistinpannu olisi heti tuon bamixin jälkeen hankintalistalla, kun vaimokin kiroaa nykyistä "kovanaamaa".
Swiss Diamond vaikuttaa kiinnostavalta, mutta hinta on kyllä 28cm induktiomallissa melko suolainen:
http://www.swissdiamond.fi/
Hiiliteräspannu, josta tässä ketjussa onkin jo ollut puhetta, sopisi itselleni mutta näissä täytyy ottaa
vaimonkin mielipide huomioon. Hän kun tekee kuitenkin 90% ruuista meillä. Eikä harrasta hifistelyä.


hurjatar

Swiss diamond on ainakin itsellä ollut ehdottomasti paras vaikka kallishan se toki oli. Edes isäntä kaikkine pannunraavintamenetelmineen ei ole vielä pystynyt sitä pilaamaan ja on kuitenkin jo ainakin puoltoista vuotta palvellu. Siinä ajassa on meillä aika monta pannua kokenu kovan kohtalon.
Hullu puutarhuri hosuu, isot sakset käsissään. Leikkaa joltain jalan, joltain nenän, joltain koko pään.

Wesa

Mulla on kotona äidiltä saatu n.25v vanha ruskea Bamix,toimii edelleen kuin uusi.Töissä on tullut henkilökohtaisesti rikottua muutamat Kenwoodit ja Braunit,ne ei vain kestä.Bamix on luottopeli oli se sitten toi Gordonin malli tai joku peruspora.

Monellako on Kitchen Aid kotona? Meiltä löytyy punainen Stokkan hulluilta päiviltä haettu paholainen keittiön nurkasta.
Taas sama homma,Kenwoodit sun muut yleiskoneet päästää rääkäisyn ja savua mutta yhtään Kitchen Aidia en ole nähnyt rikki menevän,ammattikäytössä siis.
Ei se ole väärin jahdata perhosia joita muut ei näe.

delirium8

Hei, onko jollakulla kokemusta näistä pannuista: http://www.heirol.fi/tuotteet/cerasafe ?
Ovatko millasia, kestääkö käyttöä? Kannattaako hankkia?

sorrii

Swiss Diamondia myy Prisma vähän edullisemmin. 28cm induktiomalli 109€
Viikko -pari sitten oli tarjous alle 100€
Itse olisin mieluummin ottanut tavallisen mallin, mutta Prisma myy vain induktiomallia jota ei suosittele kaasulle. Siinä tavallisessa on sileä, kiiltävä pohja, kun induktiomallissa siinä on sama timanttipinnoite ja on kuin hiekkapaperia. Tavallisella liedellä luulisin että kosketus ja lämmönjohtavuus on huonompi! Hitaampi ainakin on kuin valurautainen, selvästi.
Mä käytän mökillä kaasua, ja kotona en huolisi muuta kun perinteisen rautalieden, koska käytän paljon valurauta- ja lasipatoja.

Katsoin muuten SD'n omalta sivulta tarkempaa tietoa tosta kaasukiellosta: Siellä sanotaan, että voi toki käyttää kaasullakin, mutta sen jälkeen ne induktio-ominaisuudet heikkenee ?!?!
Mulla kun ei ole eikä lähiaikoina tule induktioliettä, niin voin kyllä surutta käyttää kaasulla, tarivttaessa, mitä ei luultavati myöskään tule ... ....
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

linker


Teetin metallipajalla induktioliedelle 10mm adapterilevyn.
Sen kanssa voi käyttää kaikkia induktiolle tunteettomia
patoja ja kattiloita. Adapterin kanssa saa tosin olla varovainen
käytön jälkeen.