tammikuu 10, 2025, 16:16:06 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Zabin zetit kaudelle 2011

Aloittaja Zabi, lokakuu 18, 2010, 20:16:17 ip

« edellinen - seuraava »

Zabi

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - heinäkuu 23, 2011, 20:13:52 ip
Hitto, kumpaakohan tuo sitten todellisuudessaan on tuo PI 238049, kun thechilemans.org, väittää sen olevan chinense? No, eipä se varmaan kasvin arvoa muuta miksikään, sillä villiltähän tuo kyllä vaikuttaa. En muista enää onko omani edes hengissä.

Oli lipsahtanut painovirhe paholainen, eli on PI 238059
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

bluesman

 Hienot pihakasvatukset ja kuinka siistiä voi joillain olla. Chilit ovat sulla todella hyvinvoivan näköisiä.
Bioponinen rules! Heitän vulcaponicit ebbeihin ens kaudella. Alkaa 30 ebbin vesienvaihto käydä työstä. Pääsisitpä joskus tänne saakka kylään niin saisin oppitunnin ko. aiheesta.

Zabi

heinäkuu 23, 2011, 23:51:22 ip #302 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 23, 2011, 23:57:20 ip käyttäjältä Zabi
Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 23, 2011, 22:43:45 ip
Hienot pihakasvatukset ja kuinka siistiä voi joillain olla. Chilit ovat sulla todella hyvinvoivan näköisiä.

Kiitos kiitos.
Jos yksin kasvattelisin ni vois olla paikat enempi hujan hajan, mutta onneks toi hellapoliisi on pistäny riman suht korkeelle ja sen mukaan mennään. Joka on vain hyvä asia! :)

Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 23, 2011, 22:43:45 ip
Bioponinen rules! Heitän vulcaponicit ebbeihin ens kaudella. Alkaa 30 ebbin vesienvaihto käydä työstä. Pääsisitpä joskus tänne saakka kylään niin saisin oppitunnin ko. aiheesta.

On kyllä hyvin toiminu toi bioponinen, pari kertaa pH on noussu 7.7 asti, säädin sen takas 6.5 paikkeille ja pysy reilusti alle 7.5 muutaman viikon, eli vesiä ei oo tarvinnu tippaakaan vaihella.

Kiitos kutsusta! Eiköhän sitä jossain vaiheessa päästä nenätystenkin, veli asustelee Kirkkonummella joten olisit siinä matkan varrella kun siellä menen käymään, tai sit toi nykyinen työkin voi heittää sinnepäin jossain vaiheessa, viime viikon olin Kaskisissa. Projekteja voi olla aina ympäri Suomea.

Silläpä myös itellä ei ois mitään mahollisuutta järkevästi vaihella vesiä kun välillä ollaan viikot reissussa ja viikonloppuna ei viitti kokoaikaa turata tsilien kanssa. Ens vuonna tuleekin enempi vesikasvatuksia, joita syötetään tuosta 200L resosta, mahdollisimman "huoltovapaa" systeemi pitää rakentaa. :)
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Zabi

Taisin jossain vaiheessa kevättä todeta että ahdasta tulee ulkopenkissä, mutta että näin ahdasta. ;D
Muutamaan kertaan on tsilejä penkissä jo leikelty, mutta kovasti tuntuuvat rehottavan, C0 4318 on tehnny penkissä 20-30 podia, Cumari Pollux ja PI 593491 tehnny podeja jokunen aika sit, tekee vaan tiukkaa kerkiivätkö kypsymään.
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Siku

Komeeta kattella! Tää menee siihen omenapuuluokkaan, että naapurit kerää omalle puolelle tulevan sadon    ;D

Zabi

elokuu 15, 2011, 21:27:17 ip #305 Viimeisin muokkaus: elokuu 15, 2011, 21:43:16 ip käyttäjältä Zabi
Kesä alkaa kääntymään kohti loppuaan, sentään näyttäisi että pääosa sadosta kerkiää vielä kypsymään.

PI 260567, varsin mieto polte ja hyvän makuinen.


Nagaa alkaa olemaan jo kypsänäkin ja puskissa on tooodellla paljon vielä raakileita, nam. :)


Numex Twilight kypsyttelee myös, hieno on! Ei oo vielä tullu maistettua miltä mahtaa maistua...


Chiluacle Negro, varsin hienon värisiä kypsät podit.


Lemon Dropiakin pääsee kohta maistamaan.


Charapitassakin muutama podi, jokunen kypsäkin siellä näkyy. :D


PI 238059, villi frute ja varsin ryppyiset podit.


Tämä mennyt nimellä "Wild Grove" joku frute kyseessä, ehkä villi, ehkä ei.


Mestnyj iz Ternovkassa kivasti podeja tulossa, ei yhtä isoja kuin Toni.Alla, mut melkosia möllyköitä kyllä. :)


Black Pearl


Bolivian Rainbow


Malawi Bird's Eye



Mata Fradessa alkaa olla ekoja kypsiä podeja, ja niitä riittää aivan valtavasti ympäri puskaa. :)


Rhombo on kasvanu kosvasti, mutta ei ole vielä nuppujakaan näyttänyt.


Cap 220


C0 4318 joka myös PI 266041na tunnetaan, varsin satoisa lajike tuntuu olevan, pukannut jo varmaan 30 tuollasita 5-6cm pitkää podia.



Pink Habanero joka majaillut ulkona 24.4 asti podittaa, vaan taitaapi olla vähän myöhässä, eipä kyllä yllätys sinänsä.


Canario


Red Peruvian Rocoto



Loppukevennykseksi Venäjällä jalostettu jätti Kesäpäivänhattu lajike, jotka keväällä siemenestä laitoin alkuun.
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

coco

Upeita puskia! Ilo katella noin komeita kuvia. Mukavasti näyttää satoa tulevan.

Toni.A

Kiva nähdä, että miehellä kasvaa ja satoaa nuo chilitkin viimein. Kyllä sinä jotain soosia noista saat kehiteltyä ja selkeesti nähtävillä joku maistiasikappalekin! ;) Tuo Mestnyj iz Ternovka on kyllä omani kanssa samankaltainen isopodinen yksilö. Luulen, että olosuhteet ja paukut on sattunut kohilleen tuon hedelmäntuoton kasvunaikana. Chiluacle Negro voisi olla myös maistamisen arvoinen, on niin hyvän näköinen!  :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - elokuu 16, 2011, 00:42:42 ap

Uteliaisuuttani kysyn, mistä noin persoonallinen nimike "Mestnyj iz Ternovka" on peräisin?

Löytyykö nimikkeelle jostain joku lähde?

Nimi on latinalaisilla aakkosilla kirjoitettua venäjää ja tarkoittaa "Paikallinen Ternovkasta".
Ternovka on kaupunki Ukrainassa.

ChiliWikin mukaan lajike on jalostettu Itä-Euroopassa ja sen CGN numero on 22822.

JS
Melko harvinainen lajike Suomessa ja varmaan muuallakin maailmassa. Tässä hieman hintsusti kyseistä, mutta ei ole paljoa tietoa.

Pieni korjaus tuohon, elikkäs kyrillisillä aakkosilla on kirjoitettu alunperin kyseinen lajike.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

coco

Tuo on kyllä aika mielenkiintoinen lajike. Vaikuttais ihan hyvälle chilille ruuanlaittoon.

Zabi

elokuu 16, 2011, 22:30:04 ip #310 Viimeisin muokkaus: elokuu 16, 2011, 22:33:15 ip käyttäjältä Zabi
http://www.cgn.wur.nl/applications/cgngenis/AccessionDetails.aspx?ID=1ca0plq1&acnumber=CGN22822

Tuolta löytyy jotain lisää, kuten...
Additional passport information:       could be from Bulgaria

EDIT:
Tuommoinen siellä on alkuperänä...
Country of origin:    Russian Federation

Vaikee sanoo miten ny sit on. :)
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Zabi

Pari viikkoa sitten tuli poimittua pieni sato, josta tein tuore salsaa, namia oli! :)


Tänään sitten tuli keräiltyä kaikki kypsät yhteen läjään, olkoot pari päivää tuossa vielä kypsymässä ihan viimeisiä, sitten valtaosa kuivuriin. :)
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Zabi

elokuu 21, 2011, 20:37:59 ip #312 Viimeisin muokkaus: elokuu 21, 2011, 20:41:29 ip käyttäjältä Zabi
Taas niitä päiviä ettei mikkään mee kohtuuella! :(

Tsileistä siemeniä talteen peratessa, roiskaisi hetelmä nesteensä suoraan vasempaan silmään, onneks kuitenki oli Mata Frade kyseessä eikä Naga.
Eli vissiin suojalasit laitettava päähän tähänki hommaan.

Just tyhjensin astianpesukoneetta, päätti sit puukko sieltä yläritilältä tippua suoraan terä eellä pottuvarpaaseen.
Suojakengät siis tähän hommaan.

On tämä saatana työmaa! ;D
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Zabi

Tänään keräilin lisää satoa nagasta. :)
Tästä tuli varsin Naga voittoinen kausi, kun Aji Cristalin pistokas paljastuikin Nagaksi. Mutta hyväähän tuo naga on, minusta parhaimmillaan jauheena, helppo annostella ja häviää se aavistuskin kitkeryyttä mitä Nagassa on.


Limonissa oli hieno kaksoispodi.


Lopuksi hieno Cumari Polluxin kukka, täytyy laitella kuvia wikiin enempikin kun sadot kerätty ja joku vkl on aikaa. :)
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Zabi

Taas korjattiin satoa lisää nagasta.
Ihan kivasti tullu tuota nagaa, ja puskissa edelleen vähintään tuollainen määrä raakileita. :)


Viikonlopun olin taas mökillä ja kotona odotti mukava yllätys, Rhombo oli aukaissut ekan kukkansa, siitepölyä ei siitä juurikaan irronnut kun sormella pyöritteli.


Mata Fraden kypsiä podeja, varmaan 40kpl näitä tuli nyt keräiltyä, kuvia enempi kun kerkee siivoomaan ne.
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Toni.A

On se vaan eksoottisen ja aina niin hyvän näköinen kukka tuo Rhombon kukka, lieneekö minun pistokkaastani? Siellähän nähdään tulinen talvi, kunhan jotain hyvää noista Nagoistasi keittelet! ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Zabi

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - elokuu 29, 2011, 22:06:45 ip
On se vaan eksoottisen ja aina niin hyvän näköinen kukka tuo Rhombon kukka, lieneekö minun pistokkaastani? Siellähän nähdään tulinen talvi, kunhan jotain hyvää noista Nagoistasi keittelet! ;)


Kyllä vain, sinultahan tuo pistokas tuli ruinattua! :D
Valtaosa Nagasta menee kuivuriin, mutta täytyy nagaakin säästää hieman antamaan potkua paholaisen hilloon, jota keitellään kunhan miedompia alkaa olla enempi kypsiä.
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Zabi

syyskuu 04, 2011, 19:26:26 ip #317 Viimeisin muokkaus: syyskuu 04, 2011, 22:39:32 ip käyttäjältä Zabi
Tänään tehty vähän namia... :)

Laitetaas ohjeen tynkääkin jotta muistaa ens kerrallakin mitä sitä tulikaan tehtyä.

n. 900g tuoretta nagaa
n. 200g tuoretta tomaattia
n. 100g paprikaa
n. 500g persikkaa
paljon tuoretta sitruunamelissaa, n.70-100kpl 3x3cm lehtiä
4-5 kynttä valkosipulia
2 punasipulia
n. 1 tl mustapippuria
kuivattua basilikaa n.4rkl
1,5-2 dl hunaja-omena-viinietikkaa.
n. 1 tl suolaa
n. 1kg hillosokeria

Kiehauta vesi ja viillä tomaattien pintaan pari viiltoa. Laita kuumaan veteen, kunnes nahka rupeaa irtoamaan. Kuori, pilko ja laita kattilaan, huom. vettä ei laiteta kattilaan, jossa tehdään hillo. Pilkotaan paprika, punasipuli, valkosipuli, persikka ja naga paloiksi kattilaan + muut moiveet, soseuta tehosekoittimella hienoksi soseeksi. Hillosokeri laitetaan kattilaan koko ajan sekoittaen kun sose alkaa kiehua, jatka keittämistä pienellä lämmöllä 10-15 minuuttia, välillä sekoitellen. Valmis sose laitetaan suoraan kuumana pestyihin lasitölkkeihin, että umpioituvat paremmin.

Ohje on sovellettu Toni.A:n ohjeesta.

Hyvää tuli, naapuritkin kehuivat, sen jälkeen kun alkoivat saamaan sanoja suustaan. ;D
On oikeesti tulista, mutta hyvää stuffia! :)

Etikka mixiin meni:
vettä n.1L
n. 1 tl mustapippuria
kuivattua sitruunamelissaa n.2rkl
1,5 dl hunaja-omena-viinietikkaa.
1,5 dl väkiviinaetikkaa.
n. 1 tl suolaa
ruohosipulia  1cm paksu 10cm pitkä nippu
sinapinsiemeniä 2rkl

Leikkaa chilit esim. halki, että liemi pääsee varmasti hedelmien sisälle, lado chilit purkkiin.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää mausteet ja keitä 10-15min. Lisää etikka ja kiehauta. Kaada kuuma liemi purkissa olevien chilien päälle, heiluttele vähän purkkia että ilmakuplat pääsee hedelmien väleistä, lisää lientä piri pintaan asti. Parin viikon päästä chilit on valmiita nautittavaksi. Säilytä jääkaapissa.

Huom! Etikka ruostuttaa metallikansia, joten laita elmukelmua kannen ja purkin väliin.

Rehellisesti sanoen, etikka mixistä unohtui valkosipuli, jota ois pitäny laitella 3-4 kynttä. Ens kerralla sit.
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Minbaari

Herkulliselta kuulostava hilloresepti! Tuota täytyy kokeilla.
#816

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - syyskuu 04, 2011, 22:27:25 ip
Herkulliselta kuulostava hilloresepti! Tuota täytyy kokeilla.
On varmasti takuuhyvää. Zabilla tosiaan jotain pientä on muuta, kuin itselläni ainakin mausteissa. :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030