heinäkuu 01, 2024, 07:56:11 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


OIKEAA CHILIMAGARAA NYT KAUPASSA!!!

Aloittaja Aji Inferno, lokakuu 22, 2010, 20:42:07 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

joulukuu 10, 2010, 18:49:36 ip #100 Viimeisin muokkaus: joulukuu 10, 2010, 20:12:39 ip käyttäjältä Räyhäkäs
Nyt on koeponnistettu koko satsi!

Helkkari! Täytyy TODELLA kehua ja vilpittömästi nostaa hattua Savuhoville, että ovat tuoneet moiset tuotteet markkinoille!

PERKELE!

Pientä prologia voisin heittää kehiin;

Jo joskus iloisella 90-luvulla oli isälläni tapana raahata koemielessä kaikensorttisia mediaanista poikkeavia lihajalosteita kotiin. Erityisesti makkaroita. Liekinkuvat ja lupaus "tulisuudesta" ovat satunnaisesti vaihdelleet paketeissa mutta pääsääntöisesti erilaiset chilimakkarat ovat aiheuttaneet säälintäyteistä paskaista huutonaurua. Vaikkei meillä varsinaisesti tulista ruokaa syötykään.

Nyt Savuhovi on paikannut tuon aukon! Kymmenien vuosien odotus on palkittu ja vihdoin vaikuttaa siltä, että on olemassa ainakin yksi syy miksi asua ja elää Suomessa. Tai kaksi. Toinen syy on talvipakkaset, jolloin olut ei harmillisesti lämpene kannettaessa sitä kaupasta kotiin.

Laava on perinteinen lauantaimakkara, sitä saa metroseksuaaleja, kuten itseäni, houkuttelevasti valmiiksi siivutettuna tai sitten perinteisenä, heteromiehen kyynärvarren kokoisena vajaan kolmen kilon pötkönä. Varsinkin anopille ajattelin ostaa tuollaisen juuri-ja-juuri kauppakassiin mahtuvan pötkön. Ja varsinkin kun anoppi on "allerginen" sekä possulle, että chilille. Thug life.. Maku ja konsistenssi ansaitsevat täyden kympin, poltetta piisaa omaan suuhun siinä määrin, että lisächilille ei ole tarvetta!

Raivo on saksalaistyyppisempi ohuehko makkara (en tiedä mitä Savuhovin nettisivuilla kerrotaan). Paistoin omani pannulla nopsaan ja nautin perunoiden kanssa ynnä kera oluen. Aivan mahtavan makuista ja herra siunaa ja varjele mikä polte! Kolmannen makkaran kohdalla alkoi jo hiki puskea nenänvarresta!! Illallisseuraksi kutsun eläkeläisrouvan mielestä makkara oli todella hyvää, mutta omaan makuun poltetta oli hivenen liikaa muttei kuitenkaan pahasti. Plussaa siitä, että polte ei ole äkkiväärää vaan nousee tasaisesti. Vaimon mielestä tuote oli myös tulinen, muttei niin tulinen että jäisi syömättä.

Kiukkunakki on raivon kesympi pikkuveli. Tosin tässäkin piisaa poltetta siihen malliin, että keskivertourpo varmasti aloittaa mussutuksen "makuhermoin käristämisestä". Sileämpi rakenne, enenmmän ehkä suomalaiseen makuun. Aivan loistava tuote.

edit. Vetelin tuossa äsken loput kiukkunakit kitusiini ja tarjosin perheellekin maistiaisia. On se pärkkele tulista, kolmea nakkia kohden menee yksi pieni koffi.

Lyhyesti ja ytimekkäästi, kerrankin ei tarvinnut pettyä kun illallispöytään kävi. Tuote oli juuri mitä luvattiinkin ja itseasiassa jopa enemmän! Polvistun Savuhovin tehtaiden suuntaan, lakki kädessä ja lausun.

"Kiitsa."
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Miksaa

Pitänee vakavasti harkita takaisinmuuttoa pääkaupunkiseudulle, kun tollasia herkkuja ei täältä saa...  ;D

Alkoi tekemään mieli maggara-/nakkisoppaa,  kiukusta ja raivosta!
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

PP

Loistava selostus Räyhikseltä. :)

Itse en tykännyt Raivosta niin paljon kuin muista. Oli jotenkin turhan kuiva koostumus vaikka maku oli ihan hyvä. Muut sen sijaan on aikalailla parasta, mitä makkararintamalla on saatavana. Pitääkin taas hakea huomenna Kiukkua ja Laavaa. Hinnat on törkeitä, mutta ei haittaa tuon laatuisessa tavarassa.

Kokeilkaapa Laavaa pari senttiä paksuna "pihvinä". Pannulla kuumaksi ja sopivan lisukkeen kanssa kitusiin. Tuossa muodossa huomaa, että Laava on aivan uskomattomattoman lihaisaa lauantaimakkaraksi ja tulisuus tulee esiin ihan eri tavalla kuin siivuissa.


pak

Kehoitan suorittamaan välittömästi ilmianto, kun noita kyseisiä tuotteita havaitaa Turussa.

Ilmiannot voi tehdä nimettömänä tällä foorumilla.

Eric Sour

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - joulukuu 10, 2010, 18:49:36 ip
Kiukkunakki on raivon kesympi pikkuveli. Tosin tässäkin piisaa poltetta siihen malliin, että keskivertourpo varmasti aloittaa mussutuksen "makuhermoin käristämisestä".


Olikohan mun Raivoissa  jokin kesy erä, kun mun mielestä noi nakit oli tulisempia ja muutenkin kyllä parempia.
Loistava darramättö: Kiukkuja, Raivoja, muneja ja keitettyjä pottuja pannulle.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - joulukuu 10, 2010, 18:49:36 ip
Nyt on koeponnistettu koko satsi!

Helkkari! Täytyy TODELLA kehua ja vilpittömästi nostaa hattua Savuhoville, että ovat tuoneet moiset tuotteet markkinoille!

PERKELE!

Pientä prologia voisin heittää kehiin;

Jo joskus iloisella 90-luvulla oli isälläni tapana raahata koemielessä kaikensorttisia mediaanista poikkeavia lihajalosteita kotiin. Erityisesti makkaroita. Liekinkuvat ja lupaus "tulisuudesta" ovat satunnaisesti vaihdelleet paketeissa mutta pääsääntöisesti erilaiset chilimakkarat ovat aiheuttaneet säälintäyteistä paskaista huutonaurua. Vaikkei meillä varsinaisesti tulista ruokaa syötykään.

Nyt Savuhovi on paikannut tuon aukon! Kymmenien vuosien odotus on palkittu ja vihdoin vaikuttaa siltä, että on olemassa ainakin yksi syy miksi asua ja elää Suomessa. Tai kaksi. Toinen syy on talvipakkaset, jolloin olut ei harmillisesti lämpene kannettaessa sitä kaupasta kotiin.

Laava on perinteinen lauantaimakkara, sitä saa metroseksuaaleja, kuten itseäni, houkuttelevasti valmiiksi siivutettuna tai sitten perinteisenä, heteromiehen kyynärvarren kokoisena vajaan kolmen kilon pötkönä. Varsinkin anopille ajattelin ostaa tuollaisen juuri-ja-juuri kauppakassiin mahtuvan pötkön. Ja varsinkin kun anoppi on "allerginen" sekä possulle, että chilille. Thug life.. Maku ja konsistenssi ansaitsevat täyden kympin, poltetta piisaa omaan suuhun siinä määrin, että lisächilille ei ole tarvetta!

Raivo on saksalaistyyppisempi ohuehko makkara (en tiedä mitä Savuhovin nettisivuilla kerrotaan). Paistoin omani pannulla nopsaan ja nautin perunoiden kanssa ynnä kera oluen. Aivan mahtavan makuista ja herra siunaa ja varjele mikä polte! Kolmannen makkaran kohdalla alkoi jo hiki puskea nenänvarresta!! Illallisseuraksi kutsun eläkeläisrouvan mielestä makkara oli todella hyvää, mutta omaan makuun poltetta oli hivenen liikaa muttei kuitenkaan pahasti. Plussaa siitä, että polte ei ole äkkiväärää vaan nousee tasaisesti. Vaimon mielestä tuote oli myös tulinen, muttei niin tulinen että jäisi syömättä.

Kiukkunakki on raivon kesympi pikkuveli. Tosin tässäkin piisaa poltetta siihen malliin, että keskivertourpo varmasti aloittaa mussutuksen "makuhermoin käristämisestä". Sileämpi rakenne, enenmmän ehkä suomalaiseen makuun. Aivan loistava tuote.

edit. Vetelin tuossa äsken loput kiukkunakit kitusiini ja tarjosin perheellekin maistiaisia. On se pärkkele tulista, kolmea nakkia kohden menee yksi pieni koffi.

Lyhyesti ja ytimekkäästi, kerrankin ei tarvinnut pettyä kun illallispöytään kävi. Tuote oli juuri mitä luvattiinkin ja itseasiassa jopa enemmän! Polvistun Savuhovin tehtaiden suuntaan, lakki kädessä ja lausun.

"Kiitsa."


Allekirjoitan kaiken edellisen. :)

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Eric Sour - joulukuu 10, 2010, 23:32:50 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - joulukuu 10, 2010, 18:49:36 ip
Kiukkunakki on raivon kesympi pikkuveli. Tosin tässäkin piisaa poltetta siihen malliin, että keskivertourpo varmasti aloittaa mussutuksen "makuhermoin käristämisestä".


Olikohan mun Raivoissa  jokin kesy erä, kun mun mielestä noi nakit oli tulisempia ja muutenkin kyllä parempia.
Loistava darramättö: Kiukkuja, Raivoja, muneja ja keitettyjä pottuja pannulle.


Näissä on valtava ero sen mukaan, syökö niitä kylminä vai kuumina. Oikeastaan kaikki Savuhovin nykyiset chilimagarat ovat enintään kohtalaisen tulisia kylminä. Mutta kun ne lämmittää... Johan alkaa lohikäärme laulaa! =)

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: PP - joulukuu 10, 2010, 22:29:50 ip
Kokeilkaapa Laavaa pari senttiä paksuna "pihvinä". Pannulla kuumaksi ja sopivan lisukkeen kanssa kitusiin. Tuossa muodossa huomaa, että Laava on aivan uskomattomattoman lihaisaa lauantaimakkaraksi ja tulisuus tulee esiin ihan eri tavalla kuin siivuissa.


Hmm..Laavapihvinhän voisi leivittää habanerorouheessa ja valkosipulimurskassa ennen paistamista!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Eric Sour

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 11, 2010, 03:11:08 ap
Lainaus käyttäjältä: Eric Sour - joulukuu 10, 2010, 23:32:50 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - joulukuu 10, 2010, 18:49:36 ip
Kiukkunakki on raivon kesympi pikkuveli. Tosin tässäkin piisaa poltetta siihen malliin, että keskivertourpo varmasti aloittaa mussutuksen "makuhermoin käristämisestä".


Olikohan mun Raivoissa  jokin kesy erä, kun mun mielestä noi nakit oli tulisempia ja muutenkin kyllä parempia.
Loistava darramättö: Kiukkuja, Raivoja, muneja ja keitettyjä pottuja pannulle.


Näissä on valtava ero sen mukaan, syökö niitä kylminä vai kuumina. Oikeastaan kaikki Savuhovin nykyiset chilimagarat ovat enintään kohtalaisen tulisia kylminä. Mutta kun ne lämmittää... Johan alkaa lohikäärme laulaa! =)

Paistettuna tietenkin, kylmänä ei hirveästi tosiaan chili maistu.

Kaviaari

Lainaus käyttäjältä: Kaviaari - joulukuu 09, 2010, 11:45:04 ap
Kyselin noin kuukausi sitten saisiko valikoimiin Savuhovin tuskaa ja laavaa.

Kauppias ilmoitti juuri sähköpostilla..  Nyt kaupastamme löytyy Savuhovin Tuska sekä Laava lauantaimakkara.

K-supermarket Kulinaari Espoo    Eli sinne!




Tänään kävin etsimässä Tuskaa sekä Laavaa. Toisen löysin eli Tuska makkaran, mutta Laavaa ei ollut :'(  Oli muuten todella maukasta ja sopivan tulista pötkylää (suosittelen maistamaan). Hintaa oli 14.98kg noin 1.20€ per kyrsä. Sama hinta myös muualla?

hessi

laittakaapas palautetta savuhovin kotisivuille
www.savuhovi.fi
ja sieltä löytyy myös listaus mistä kaupoista heidän tuotteitaan saa.
eikun pyytelemään omalle paikkakunnalle pyyntipistettä :)


2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

linker

Laitoin palautelomakkeella, että Poriin myös, Citymarkettiin joka on ollut malko chilimyönteinen paikka.
Tytär on parhaillaan tsadissa, mutta rajallisella budjetilla, ettei viitsi vaivata kauppareissulla.

Kissarules

Helsingin Ruoholahden Citymarketista löytyi myös ainakin laavaa, tuskaa ja kiukkua. Kiukku tuli testattua ja hyväksi todettua.
Tuska jäi testaamatta, kun edellinen asiakas osti viimeiset :-)
Savuhoville voisi kyllä nostaa hattua; hyvää chilityötä tekevät!
Valoa ja voimaa!

MatskuPetteri

joulukuu 15, 2010, 21:33:02 ip #113 Viimeisin muokkaus: joulukuu 19, 2010, 21:48:40 ip käyttäjältä MatskuPetteri
Lähdin minäkin etsimään Savuhovin tuotteita ja Helsingin Ruoholahden Citymarketista löytyi erillinen myyntitiski. Sain kaikki chilituotteet eli Laavalauntai K-18, Tuska grillimakkarat ja Kiukkunakkeja. Jaa, nyt kun tässä http://www.savuhovi.fi sivulla tutkin tätä tuotesorttimenttia niin Raivo grilliwurstia en saanukaan. Muuten mukava tiskin päällikkö Ville ei maininnu Raivoa ollenkaan. Olikin jo iltamyöhä ja haki noikin saamani tuotteet jostain takahuoneesta, Tuskaa sain vain jämät. No ei se mitään, nielastaan noi mitä saatiin ja matkustetaan Ruoholahteen uudestaan.

Arvostelut, verrokkina tarttu mukaan Tapolan Tuliheppi.
Laavalauantai, siivutettu, 14,90e/kg: Ulkonäkö ja rakenne jämäkkä, minimaalisia ilmakuplia ja punasia hitusia. Tuoksu raikas, nagaa ilmassa. Maku erinomanen, Naga tulee hienosti esille. Tulisuus olemassaoleva ja itsellekin, ja ehdottomasti ensikertalaisille, riittävä, alkaa tuntua mukavasti ikenissä ja selvästi maun ja tulisuuden yhteisvaikutelma on tyypilliseen tapaan koukuttava. Nautin nämä nyt kylmänä Felix majoneesilla voideltujen Primulan ruismarkkojen ja maidon kanssa, kokeillaan huomenna lämpöisiä voileipiä. Mikähän juusto siinä sopis?
Pisteet 10/10.
Tää on kyllä hyvä tuote kun haluaa nauttia Nagan mausta ilman että tulee kauhee nuha, sopis myös Mikestonesille.

Lopuista tuotteista tulee arvostelua myöhemmin.

Ja Kissarulesille terveisiä.  ;)

Kiukkunakki 15,90e/kg. Ulkonäkö ja rakenne jälleen jämäkkä, aika kookkaita pötkylöitä luonnonsuolessa. Tuoksu nakkimainen. Lämmitin mikrossa. Napsahdus asianmukainen. Maku oli mitäänsanomaton, Naga ei ainakaan maistunu mutta tulisuutta riitti niin että meinas tulla nuha. Aika talousnakki tunnelma ja lihaisuutta ei ollu, voisko olla rasvan puutetta, persoonaton. Yhden söin kylmänä ja oli jo aikas mauton.
Pisteet 6/10.
Tässä ei ollut muuta erikoista kuin reilusti tulisuutta ja sen ehkä ottaisin mieluummin sinapilla ja muilla oheissooseilla.
Aketza: Laita kaikkea mahdollista itämään.

Aji Inferno


MatskuPetteri

Viis kiloo Nagajoulukinkkuu vois olla tässä vaiheessa vähä reilu.
Mut Ruoveden Herkku Oy:n Chili Hunajasinappii on purkki oottamassa. Tai puolikas ku piti sitäkin jo testata ;D
Aketza: Laita kaikkea mahdollista itämään.

JaloPena

Kyllä olikin Räyhäkäs-sedällä ansiokas puffaus. Maistin nälkä sen kun kovenee. Kyllä sitten ensi kesänä etelässä ajellessa meilläkin...  :D

Jos vielä vahvempaa kamaa aiotaan tehdä - vaikkapa kesäjuhlien grillipiristeiksi - ehdottaisin tulokkaiden nimiksi Riehu ja Räyhä. Peltohermannin viinitilan kansallishenkisten viinatuotteiden nimiksi eivät ehdotukseni aikoinaan kelvanneet. Miksi ihmeessä? Olisi reteetä Alkon tiskillä ennen juhannusta ostaa pari Räyhää ja yksi Riehu (vain yksi Riehu, koska sen jälkeen lentääkin putkaan tai saa turpiin) ja lähteä kansallisjuhlaa viettämään.  8)

Ja samasta viestistä virinnyttä ajatusleikkiä jatkaakseni, pitäisikö Scovillen asteikolle kehittää uusi makkaroiden vahvuusasteikko, Koff-asteikko? Siinä vahvuus mitattaisiin kulutettuina koffilitroina per kyrsä. 1/3 koffinen (pikku pullo) olisi aika mietoa, mutta 1 1/2-koffinen (3 isoa hintteriä) jo aika vahvaa.  :)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Ryhis

Ei pöllömpi ajatus;

"Reaktoritmburger"

"Chilifoorumin luokitus 8-10 tuoppia"


Tai

"Tervetuloa maistamaan uutuustuotettamme, viiden koffin vahvuista nagaleikettä!"
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Herra 47

Reaktoritm burgerin saa tilattua rauman sinisaaren autogrilliltä ;)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: herra 47 - joulukuu 17, 2010, 23:02:12 ip
Reaktoritm burgerin saa tilattua rauman sinisaaren autogrilliltä ;)


Onko tulisuus kuinka monta koffia? Jos autogrilliltä haetaan, niin VALVIRA varmaankin vaatii tulisuus-luokittelun myös Jaffa-asteikolla... ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa