heinäkuu 01, 2024, 04:25:46 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


OIKEAA CHILIMAGARAA NYT KAUPASSA!!!

Aloittaja Aji Inferno, lokakuu 22, 2010, 20:42:07 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Onko muut ostaneet viime aikoina Kiukkua? Antoikohan Tammiston Cittarin myyjä väärää tavaraa vai voisiko Savuhovilla olla käynyt maustamismoka, kun Kiukuissa ei ole häivähdystäkään chilistä?

Lihamestari

Vai on nakki ollut ilman kiukkua? ;)
Eihän näin saisi käydä, pahoitteluni virheen johdosta!
Myyjä on varmaan laittanut vahingossa väärää tavaraa, koska aamulla testaamastani nakista se naga löytyi!

Ota kuitti tai etiketti mukaan seuraavalla asiointikerralla ja selitä tilanne myyjälle, niin saat rahasi takaisin.
Yritän huomenna muistaa jättää lappua myyjille tästä asiasta, mutta jos unohdan ja eivät usko, käske soittamaan mulle himaan... :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Nosiseptori

Nyt  on tullut testattua tuskamakkaraa ja laavalauantaita, sekä savuhovin kipu-sinappia. En tiedä olenko kehittänyt muutamassa viikossa toleranssia syötyäni joka päivä aika tulisesti, mutta en noissa makkaroissa aistinut juuri minkäänlaista poltetta...  ??? Kipusinapissa on jonkin verran potkua, kun sitä lisäilee ja parin makkaran jälkeen on sen ansiosta poltteentuntua.

Todella lihaisaa kuitenkin tuo laavalauantai, 83% kotisivujen mukaan lihapitoisuus. Ei paha! Maistuivat kyllä hyvälle paiston jälkeen isoina siivuina. Hyviä makkaroita, mutta itse hakisin kyllä tulisuuden vaikkapa nagajauheella terästetystä sinapista. Tulisuuden osalta petyin näihin tuotteisiin... vai pitäisikö pitää vähän taukoa ja alentaa toleja? Vähän jopa hävetti, kun maistiaisissa myyjätär vihjasi, että makuaisti on pilalla, jos näistä ei tulisuutta aisti.  ;D En nyt sentään pysty nagaakaan raakana syömään, hyvä jos pientä kokonaista oranssia habaneroa (ilman maitoja)!

papali

Savuhovin Laavalauantai on huikea makkara. Paitsi sopivan ärhäkkyytensä, myös korkean lihapitoisuuden vuoksi. Tavallisessa lauantaissahan makkaramassa on paljon vetisempi.

coco

Nyt löysin savuhovin tuskan ja raivon.. täytyy myöntää että kyllä sopii minun makuun!

Nosiseptori

Lainaus käyttäjältä: papali - elokuu 15, 2011, 21:04:40 ip
Savuhovin Laavalauantai on huikea makkara. Paitsi sopivan ärhäkkyytensä, myös korkean lihapitoisuuden vuoksi. Tavallisessa lauantaissahan makkaramassa on paljon vetisempi.


Joo se koostumus on kyllä tuhtia, eikä yhtään "lauantaimakkaramaista". Harvoin noin jämäkkää jöötiä heteromies suuhunsa saa.

Herpiili

Tuskaa ja kiukkua tuli festareilla maistettua ja melkoiseksi pettymykseksi jäivät makunsa puolesta. Poltettahan näissä nyt oli ihan kivasti, ei kuitenkaan yhtään sen enempää kuin esim. Kivikylän Tulitikussa vaikka markkinamies väittikin huomattavasti tulisemmaksi tuotteeksi. Lähinnä toi mieleeni perus-wilhelmin johon on ängetty sekaan chilijauhoa ja vähän enemmän mausteita.

Mainitsinpa markkinamiehelle että ei kyllä ko. tuotteissa ole yhtä hyvää chilinmakua kuin Tulitikussa (Naga on hyvinkin selkeästi arominsa puolesta esillä) niin lähtipä sitten puolustuskannalle, kuulemma yhtä vahvaa chilinmakua ei heidän tuotteisiinsa saa koska lihapitoisuus on korkeampi kuin Tulitikussa eikä siihen sitten enää chiliä mahdu joukkoon.

Niin no, näyttääpä Tuskan tuoteselosteen perusteella makkarassa olevan lihaa jopa 78% ja Kiukussa 82% kun taas Kivikylän Tulitikussa on lihapitoisuus 87%. Eipä siis jäänyt hyvä maku myöskään tuote-esittelijästä.

..TOMPPA..

Minun mielestäni kivikylän tuotteet on juuri sitä mitä pitää!
Onhan noita tullut maisteltua ja yksi makkara mihin olen pettynt on poppanero.. mitä hittoa? onko siinä chiliä mukana ollenkaan?

Noh, ystäväni mielestä potkua on riittävästi ja varmaankin peruskuluttajia varten kaikki chilimakkarat on jätetty vähän "vajaaksi" poltteen osalta..

hyviä chilimakkaroita mahtuu markkinoille mutta kuka niitä sitten rupeaa enemmän valmistamaan ja myymään on toinen juttu..

kyllä poltetta saadaan mukaan mutta kuka yhdistää chilin mukavan maun siihen onkin toinen juttu..


Soggoth

Raivoa tuli maistettua festeillä ja se oli älyttömän hyvän makuinen makkara. Kipu sinapin kanssa en osaa sanoa kummasta pieni polte tuli, mutta tuskin makkara on kovin tulinen.. Kipua mainostettiin todella tuliseksi, mutta oli aika laimeaa kamaa. Savuhovin makkaroihin pitänee käydä tutustumassa pirkkalan cittarissa tarkemmin!

Aji Inferno

Raivo on kyllä aivan loistavaa! Tuskassa on kylmänä syödessä sinänsä hyvä maku ja potkuakin riittämiin, mutta jotenkin aavistuksen epämiellyttävä, tunkkainen tuoksu. Hankala selittää. Jos saisi naganakkeihin vielä esim. Kivikylän Lemon Chili-nakkien jämäkän rakenteen ja hitusen vielä "jotain" makuun lisää, kasassa olisi loistavuutta. Kyllä ne hyvin alas menevät nytkin, molemmilta valmistajilta. Sääli sinänsä, ettei tulitikkuja tahdo saada täältä Vantaalta millään. Kävivät hyllyissä, sitten katosivat eivätkä palanneet.

Moni täällä peräänkuuluttaa "lisää tulisuutta!" noihin. Enpä tiedä. Kyllä nuo tulitikut ja samaten Savuhovin magarat musta alkavat olla tarpeeksi tulisia itselleni, eikä esim. Nagan tai Habaneron vahvan ominaisaromin tarvitse tunkea läpi ihan tolkuttoman paljon. Niin paljon en siitä nauti. :) Mutta makuasiahan tuo! Hmm. Mitenkähän vahva valkosipulipläjäys toimisi nagan tai haban kanssa..?

Yksi uusi, mainio ilmestys olutmakkaroihin on Ridderheimin Explosion, muuten. Habaneroa kehissä, ja makukin on kohdallaan!

Pajuniemen Texasmakkaraa olen koettanut tilailla Myyrmäen Citymarketiin niiden tiskiltä pariin otteeseen, mutta eipä vaan ilmaannu. Myyjä näytti ällistyneeltä siitä, että edes kyselin, ja koetti ylipuhua ostamaan chilittömiä vaihtoehtoja. Enpä ostanut - periaate, nääs! Kun haluaa kokeilla jalapeñomagaraa, silloin vain aito asia kelpaa!  ;D

Rundari

Sama ilmiö raumalla, tulitikut tuli ja meni kauppojen hyllyillä.

Herra 47

raivo oli kyllä aika loistavaa... tulitikku kyllä paras tähän asti mutta ei tuota laavalauantaita parempaa lauantaimaggaraa ole kyllä tullut maistettua... ja enpä kyllä haukkuisi muitakaan savuhovin chilimaggaroita mitenkään huonoiksi... ei moni maggaran valmistaja parempaa tee... ainakaan ei eteen ole osunut... kivikylä nyt tuolla tulitikullaan mutta niiltä puuttuu valikoimista kuitenkin se chilimaggara
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Jahvetti

Kuten on täällä foorumilla joku maininnutkin, niin Kivikylän Lemon Chilliin Tulitikun tulisuus, olis homma kohdillaan.
Tosin itse en ole mitenkään erityisen tulisen makkaran perään.

Lemon Chillin maku ja rakenne on aivan parhaasta päästä, näin suomalaismakkaroita ajatellen.
Siihen sopisi vähän lisääkin tulisuutta, mutta ei mitään viis nagaa per kilo kuitenkaan, silloin putoan pois markkinoilta!

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Nosiseptori

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 23, 2011, 19:50:54 ip
Sääli sinänsä, ettei tulitikkuja tahdo saada täältä Vantaalta millään. Kävivät hyllyissä, sitten katosivat eivätkä palanneet.



Eikö edes Tammiston Citymarketissa  ole? Sehän on chilihihhulin paratiisi.  ???

Tekisi mieli maistaa näitä tulitikkuja ja lemon chillejä. Jos joku tietää ja on bongannut Helsingistä näitä viimeaikoina niin saa kertoilla,kiitos. :)

papali

Tulitikut tulivat Jyväskylän Kuokkalan K-supermarkettiin joskus keväällä. Ostin kaikki pois, eikä sen jälkeen niitä ole näkynyt missään. Muita Kivikylän tuplia juu, mutta eipä niitä.

Nosiseptori

Lainaus käyttäjältä: papali - elokuu 24, 2011, 00:16:32 ap
Tulitikut tulivat Jyväskylän Kuokkalan K-supermarkettiin joskus keväällä. Ostin kaikki pois, eikä sen jälkeen niitä ole näkynyt missään. Muita Kivikylän tuplia juu, mutta eipä niitä.


Niin, eihän sellaiselle tuotteelle, joka ostetaan heti pois, kannata varata hyllytilaa! Rumannäköisiä sellaiset tyhjät hyllyköt.

Rundari

Savuhovin lauantaita maistettu, on muuten parasta lauantaita jota tullut maistettua. Polte tulee hiljalleen ja ei ole mitenkään liian tulinen, päinvastoin miellyttävän lempeä.

Nosiseptori

Kivikylän tulitikkuja en valitettavasti vielä ole löytänyt, mutta Lemon Chilliä tuli kokeiltua. Ehkä tähän mennessä paras rakenne, jota olen kaupan makkaroissa/nakeissa havainnut. Tosi rapsakka ja mukava syödä. Chilinpaloja näytti olevan ihan reilusti. Tulisuutta omaan suuhun tässä ei juurikaan ollut, mutta jäin kaipaamaan lisää suolaa. Jotenkin maistui osittain vedelle... Jos olisi mukana ollut jotain suolaisia lisukkeita niin en kai olisi huomannut, mutta jotenkin vaikutti vähäsuolaiselta tämän maku sellaisenaan (sinapin kanssa) syötynä. :)

Savuhovin kiukkunakkeja - tai makkara-nimityksellä niitä myytiin K-marketissa - kokeilin myös. Enpä osaa sanoa oliko niissä tulisuutta... Ehkä, jos oikein psyykkaan itseäni johonkin plasebomaailman syövereihin, niin voin kuvitella pienen syljenerityksen lisääntymisen? Nämä on varmaan tulisia niille, jotka eivät syö chiliä päivittäin? 4 näitä söin putkeen, enkä osannut sanoa, onko tulta vai ei. Muuten kyllä ihan hyviä nakkeja, mutta en varmaan osta enää ellen ole tietoisesti laskenut omia toleransseja lähemmäs taviksen tasoa.

Poppanero-makkaraa testasin alkukesästä ennen kuin pimahdin syömään chiliä joka päivä. Silloin siinä kahden makkaran jälkeen oli jonkin verran tulisuutta, mutta ei mitenkään irvistelyn asteelle asti. Todennäköisesti en kuitenkaan aistisi sitäkään enää. Poppanero oli kuitenkin makkarana jotenkin "tunkkainen" mielestäni - ei mikään järin mehukas tai maukas makkara. Mielestäni nämä savuhovin ja kivikylän makkarat ovat vaikuttaneet paljon paremmilta makkaroina.

Oma suosikkimakkarani tällä hetkellä on ollut HK:n sininen, johon keskelle syvä viilto ja syvän viillon sisään tuore habanero siivuina  + mahdollisesti jotain murskaa lisäksi. Päälle juustoa pitämään paketti kasassa. Makkarahan on tuossa jauhoa, mutta kyllä ainakin maistuu habanero - aijai! Ja on ihan sopivan poppaakin. :)

LupeKani

Poppaneron tulettomuudesta moni päässyt kitisemään, valitettavastihan he joutuivat ilmeisesti vähentämään kritiikin takia chilin määrää. Kukkahattutätien mielestä se oli vaarallista jätettä ennen chilin vähentämistä, varmaan vieläkin. ;)

Nosiseptori

Lainaus käyttäjältä: Littlelupe - elokuu 26, 2011, 12:34:10 ip
Poppaneron tulettomuudesta moni päässyt kitisemään, valitettavastihan he joutuivat ilmeisesti vähentämään kritiikin takia chilin määrää. Kukkahattutätien mielestä se oli vaarallista jätettä ennen chilin vähentämistä, varmaan vieläkin. ;)


Oli se ainakin alkukesästä selvästi kaikkein tulisin makkara, mitä olin siihen mennessä syönyt (ei ollut mitään kokemuksia savuhovista tai kivikylästä). Selvästi tulisempi kuin Tapolan inferno-makkara, jossa siinäkin oli tulisuutta tottumattomammalle suulle. Molemmat kuitenkin aivan eri tasoa kuin HK:n valehtelumakkara, jossa lukee habanero.

Harmi, jos ovat joutuneet vähentämään tulisuutta... Eikös tuo ole poppamiehen kanssa yhteistyössä tehty makkara? Luulisi, että heidän imagolleen sopisi paremmin oikeasti tulinen.

Tosi älytöntä, että pitää kritisoida tuotetta tulisuudesta, kun sen on tarkoitettu olevan sellainen. Ihan kuin makkaralaarista ei löytyisi jo useampaa kymmentä erilaista täysin tuletonta ja munatonta pötköä miedompaan makuun. Ei kai kukaan syö sinappiakaan silloin, kun haluaa pelkkää hunajaa?