heinäkuu 01, 2024, 04:56:02 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


OIKEAA CHILIMAGARAA NYT KAUPASSA!!!

Aloittaja Aji Inferno, lokakuu 22, 2010, 20:42:07 ip

« edellinen - seuraava »

Butterfish

 Turun Skannissa oli Savuhovin chilimaggaroita myynnissä ja maisteltavanakin. Palvelu oli viimeisenpääl ja kaunis oli palvelijakin.
Maggaroissa on sopiva saundi ja eritoten tykäistyin Raivoon.  Muita myynnissä olevia oli Tuska,Viha,Kiukkunakki ja Laava.
Spianata Galabrese salami(italialainen) oli aivan sairaan hyvää, en ole aikaisemmin maistanut parempaa salamia jossa on potkua.

Naga Morphia

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - lokakuu 30, 2010, 06:31:14 ap
Tämä tulee aiheuttamaan nyt myös perheriitoja. Onko oikeasti tulinen, maukas makkara ja muu lihajaloste tärkeämpää kuin ns. normaali sikanauta-parisuhde?

ON!!!

:D



Onneksi meidän parisuhteessa kumpikin tykkää chileistä ja tulisuudesta, mitä nyt puoliso välillä mainitsee kasvieni määrästä; niitä on kuulemma liikaa. Ei hätää, lisää on tulossa.  ;D

Juuri päätin aterioinnin; Poppaneroa ja ranskiksia kera chiliketsupin. Ihan hyvää oli, tosin ehkä hieman pistävän makuinen tulisuus makkarassa.

Savuhovin kiukkunakki - nimi aiheutti naurahduksen, ja taatusti noita tuotteita ostan, mikäli täältä Porista jostain löytyy.

- Morphia
Cooking the next step..

linker

Onneksi parisuhde ei ole meillä noin vakava asia   ;D ;D ;D
________________________
http://linkerquu.blogspot.com

PP

Nyt chilipäät herätys! Kävin eilen Tammistossa kyselemässä Savuhovin chilimakkaroita, mutta eipä ollut, koska tavara ei tiskinhoitajan mukaan liiku talvella tarpeeksi. Tänään oli tulossa Kiukkua, mutta jatkuvasti ei voi pitää tiskissä. Ostakaa, ostakaa jotta homma pysyy pyörimässä.

tryffeli

Koiviksen cittarissa niitä on aina näkynyt, kun olen käynyt. Hassua, koska muuten siellä on ihan huono chilivalikoima.  ??? Viime käynnillä huomasin Blairs-sipsienkin hävinneen.

Aji Inferno

Tammiston CM:sta saa maqaratiskiltä Chorizo Picante -nimellä soikean muotoista chilichorizoa leikkeleinä. On todella hyvää ja sanan mukaisesti jopa kohtuutulista. Ei mitään nagameininkiä tietenkään, mutta kyllä noiden jälkeen suussa pieni mukava lämpö vallitsee! :)

Nosiseptori

Poutulta on nyt tullut kauppoihin sennimisiä chilinakkeja kuin Polttorauta. On näissä havaittavissa jo chiliä, joten sinänsä oikea suunta tällaiselta isommalta liha-alan yritykseltä. Mitään pientä kielen kihelmöintiä kummempaa ei kannata esim. habaneron vahvuisiin tuotteisiin tottuneelta odottaa, mutta varmaan joidenkin Savuhovin nakkien tasolla liikutaan aivan varmasti (näin ulkomuistista ajateltuna).  :)

PP

Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - helmikuu 09, 2012, 15:47:54 ip
Poutulta on nyt tullut kauppoihin sennimisiä chilinakkeja kuin Polttorauta. On näissä havaittavissa jo chiliä, joten sinänsä oikea suunta tällaiselta isommalta liha-alan yritykseltä. Mitään pientä kielen kihelmöintiä kummempaa ei kannata esim. habaneron vahvuisiin tuotteisiin tottuneelta odottaa, mutta varmaan joidenkin Savuhovin nakkien tasolla liikutaan aivan varmasti (näin ulkomuistista ajateltuna).  :)


Savuhovin nakeissa on kyllä enemmän kuin pientä kihelmöintiä, enkä usko, että Pouttu uskaltaisi tehdä samalla tavalla potkivaa makkaraa. Savuhovihan on peruspentille syömäkelvotonta ja tapposyytteen aiheuttavaa. :)

Nosiseptori

helmikuu 09, 2012, 20:19:52 ip #188 Viimeisin muokkaus: helmikuu 09, 2012, 20:22:28 ip käyttäjältä Nosiseptori
No kihelmöinnin määrähän on ihan suusta ja toleransseista riippuvainen ja en ole savuhovin nakkeja muutamaan kuukauteen syönyt. Syksyllä tuli syötyä ehkä astetta tulisempaa ruokaa, mutta en silloin hirveästi kiksejä savuhoveista saanut. Kannattaa ehkä kokeilla näitä poutun nakkeja ja päättää itse. Voi olla, että olet ihan oikeassa tuossa tulisuudessa, sillä avovaimoni, joka ei (juuri) ikinä syö tulista ruokaa, pystyi syömään noita nakkeja jopa kaksi. :)

Jahvetti

Täytyy pistää testaukseen.

Tosin ennakkoluuloja on, en tiedä poutulta kuin yhden syötävän tuotteen.
Ryynimakkara, sekin pienin varauksin.

Tietysti hieno homma jos isommatkin lihatalot lähtevät chilipuuhiin mukaan, itse en tosin mitään kovin tulista kaipaa.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Nosiseptori

Muistelinkin jotain tällaista tapahtuneen. Lainaus on Paholaisen kääryle -ketjusta lihamestarilta:

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 20, 2011, 10:02:10 ap
Tänään on varmaan Poutun tuotekehittelyosastolla tuskaiset paikat!
Sieltä käytiin hakemassa eilen osaston henkilökunnalle maistiaisiksi 6 paholaisen possukäärylettä ja 2 Cristallikanaa!
Jäkiruoaksi suosittelin tuoretta Nagaa rasiallisen! ;D

Näköjään sekin porukkan on lähdössä chilien hienoon maailmaan! :)



http://www.pouttu.fi/?tuote=pouttu-polttorauta-350g-tosi-tulinen-nakkimakkara

On tuossa sentään chili 8%. Ei mitään nagaa tietenkään.  ;)

tomppa,

Mutta eikö tämäkin kerro jo paljon siitä että isoilla valmistajilla on kiinnostusta koittaa chiliä eri tuotteissa. Toisaalta voimme olla tyytyväisiä siihen että kun moni asia vedetään nykyjään niin kaupalliseksi ja asioihin tahdotaan saada tuottoa on tässäkin markkinarako joka varmasti täytetään.
Jos ja kun Suomen kokoisessa maassa on jollekkin asialle kysyntää niin tarjontaa tulee aivan varmasti. tämän allekirjoitan, juustoihin on tulossa ainakin yksi uutuus jos nyt hyvin käy.. :-* 

Aji Inferno

Pervorauta on nyt kokeiltu. Ekan naqin perusteella ihan ok maku yms, mutta juuri minkäänlaista "tulisuutta" saati tosisellaista en aistinut. Yllättäneekö ketään. :( Samaa sarjaa siis haba-kabanossin kanssa. Taviksille "hui kauhistus!" -naqqi, ei enempää, ei vähempää.

Nosiseptori

Ja yhdestä Savuhovin nakistako tulee? Orientoidunkohan mä aikaan ja paikkaan? Itse söin kyllä koko paketin poislukien 2 nakkia päivän ensimmäiseksi evääksi. On tuo minusta kuitenkin habanero kabanossia tulisempaa, koska se ei ollut tulista silloinkaan, kun en näin tulista ruokaa syönyt.  ???

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - helmikuu 11, 2012, 11:39:00 ap
Ja yhdestä Savuhovin nakistako tulee? Orientoidunkohan mä aikaan ja paikkaan? Itse söin kyllä koko paketin poislukien 2 nakkia päivän ensimmäiseksi evääksi. On tuo minusta kuitenkin habanero kabanossia tulisempaa, koska se ei ollut tulista silloinkaan, kun en näin tulista ruokaa syönyt.  ???


Ovat Savuhovin naqit selvästi näitä tulisempia. Pistin äsken poskeen näitä melkein koko paketin, eikä poskissa edes juuri lämmittele. Ihan kelpo nacceja tosiaan muuten, mutta chili on unohtunut. Sinänsä ihmeellistä tuotekehitystä, että jopa "tuliset" tuotteet näemmä kehitetään sen kansanosan ehdoilla, joka on täysin chiliin tottumatonta ja/tai ei siitä pidä...

Jahvetti

Jos lihateollisuus valmistaa tuotteet muutamille ääripään edustajille, se ei myy.

En usko yhdenkään vakavasti otettavan/vakavaraisen yhtiön lähtevän mukaan tappotulisten tuotteiden valmistukseen
pienen marginaaliasiakaskunnan vuoksi.

Se, että täällä vouhotetaan kokoajan tulisemman ja taas tulisemman eineksen perään, on mielestäni hyvin erikoista.

Jotkut foorumilaiset haluavat lisätä chilin käyttöä ja chilitietoisuutta Suomessa, mutta samalla he pelottelevat pois
potentiaalisen kohderyhmän vaatimalla ylitulisia tuotteita joka helevetin kauppaan! En ymmärrä.

Jos haluaa istua perse tulessa joka aamu ja yö, niin maustakaa itse!! Vai minkä takia te chiliä kasvatatte?

Chilituotteiden tulo jopa suomalaiseen ruokakauppaan on mielestäni erittäin hieno asia, mutta joku roti siinäkin.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - helmikuu 11, 2012, 17:15:44 ip
Jos lihateollisuus valmistaa tuotteet muutamille ääripään edustajille, se ei myy.

En usko yhdenkään vakavasti otettavan/vakavaraisen yhtiön lähtevän mukaan tappotulisten tuotteiden valmistukseen
pienen marginaaliasiakaskunnan vuoksi.

Se, että täällä vouhotetaan kokoajan tulisemman ja taas tulisemman eineksen perään, on mielestäni hyvin erikoista.

Jotkut foorumilaiset haluavat lisätä chilin käyttöä ja chilitietoisuutta Suomessa, mutta samalla he pelottelevat pois
potentiaalisen kohderyhmän vaatimalla ylitulisia tuotteita joka helevetin kauppaan! En ymmärrä.

Jos haluaa istua perse tulessa joka aamu ja yö, niin maustakaa itse!! Vai minkä takia te chiliä kasvatatte?

Chilituotteiden tulo jopa suomalaiseen ruokakauppaan on mielestäni erittäin hieno asia, mutta joku roti siinäkin.


Ei tässä puhuta mitenkään "tappotulisista" tuotteista, vaan sellaisista, joita voi kutsua edes samalla mittapuulla tulisiksi kuin esim. aivan tavallista kiinan sichuanilaista, meksikolaista tai perusintialaista ruokaa. Tarkoitan nyt alueiden oikeaa maustetasoa - en vesitettyjä suomalaisversioita. Tulista ei ole ruoka, josta saa etsimällä etsiä edes chilin aavistusta - kuten näistä nakeista. Tulettoman ruoan ystäville on jo kaupat täynnä tarjontaa - nyt on meidän vuoromme saada mieleistämme ruokaa. Kuten erään suuren myymälän henkilökunnan kanssa taannoin keskustelin, tässä asiassa kompromissi ei vain toimi. Mikä on esim. normaaliin (!) aasialaiseen kokkaukseen tottuneelle, kuten itselleni, riittävän vahvaa, on väistämättä liian tulista hänelle, joka ei ole chiliin tottunut. Ja päinvastoin. Meitä on riittävästä tekemään toiminnasta kannattavaa. Ruoka-ala vain ampuu itseään jalkaan tekemällä tuotteita, jotka ovat meille liian mietoja, mutta mitä luultavimmin liian vahvoja tavalliselle pulliaiselle.

Nosiseptori

helmikuu 11, 2012, 18:59:29 ip #197 Viimeisin muokkaus: helmikuu 11, 2012, 19:08:00 ip käyttäjältä Nosiseptori
Olisko noissa Poutun chileissä sitten jotain tulisuusvaihteluja, koska tuoteselosteen mukaan sitä on kuitenkin melkein kymmenesosa (8%) koko nakista?


Noh. Saattoihan se olla se Auran sinappikin.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - helmikuu 11, 2012, 18:59:29 ip
Olisko noissa Poutun chileissä sitten jotain tulisuusvaihteluja, koska tuoteselosteen mukaan sitä on kuitenkin melkein kymmenesosa (8%) koko nakista?


Noh. Saattoihan se olla se Auran sinappikin.


Enpä usko, että vaihtelee. Selityksenä lienee paremminkin niissä käytetty chililaatu. Arvelisin miedoksi punaiseksi bulkkichiliksi. Sellaiseksi, jota voi kaataa keittolautaselle ruokalusikallisen, eikä juuri mikään muutu. Eivät nuo muuten huonoja nakkeja ole, eli tämä tulisuusarvostelu kumpuaa taas kerran lähinnä harhaanjohtavasta mainonnasta. "Tosi tulinen" saa luvan olla oikeasti todella potkivaa. Tässä tapauksessa oikea termi olisi "Chilinakki". Suomessa on nyt lähtenyt pahasti mopo käsistä näissä chilituotteissa; on syntynyt jonkinlainen "suomettunut" versio todellisuudesta:

Suomalainen chilituote vs. aito meksikolainen:
-----------------------------------------------------------
Mieto -> Täysin tuleton
Chiliä -> Täysin tuleton
Tulinen -> Hyvin mieto
Tosi Tulinen -> Mieto
Polttavan helvetillinen -> Normaalin mausteinen

Ja jos joku kehtaa olla vielä tyytyväinen saati ylpeä tällaisesta hyvien asioiden vesittämisestä, niin määrään 10.000 aave mariaa + 10 tuntia Slayerin musaa kipurajan volyymilla + 3 tuoretta nagaa nassuun. Saunan, perkeleen ja Räikkösten maassa ei, pirulauta, mamoilla makuasioissa! ;)

tomppa,

Olen nyt laittanut atrialle ison kattauksen chilistä ja siitä mitä me chilin harrastajat toivomme markkinoille. Toivottavasti vastaavat, oli sen verta iso sähkis  8)