heinäkuu 01, 2024, 07:41:16 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


OIKEAA CHILIMAGARAA NYT KAUPASSA!!!

Aloittaja Aji Inferno, lokakuu 22, 2010, 20:42:07 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Kävin just Tammistossa kysymässä Laavalauantaita. "Hitto, meni just koko tanko" oli vastaus tiskin takaa. Kuka tunnustaa käyneensä makkaraostoksilla? :D

Kiukkuja sentään oli pakattujen Savuhovi-tuotteiden hyllyssä.

Edeltävään viestiin sanoisin, että Kiukuissa on potkua ihan riittämiin. Paljon yli niiden olisi jo sen luokan tuote, ettei se kelpaisi kaikille chilipäillekään eikä sillä olisi kunnon markkinoita.

PP

Kuuntelin tänään Viikin Prismassa ohi kävellessä, kun Pajuniemen myyjä selitti asiakkalle tulisesta uutuusmakkarasta. Ensimmäinen ajatus oli tietysti ettei niillä kunnon chilimakkaraa voi olla, mutta sitten myyjä mainitsi taikasanat Naga Morich. Tiskille siis ja makkaraa pussiin.

Kyseessä on Helsinkiwursti Naga Morich. Pientä pelkoa tulisuuden ja maun suhteen aiheutti se, että myyjä sanoi pystyvänsä syömään niitä eikä pelko valitettavasti ollut täysin turha. Makkara on hyvää ja sen verran tulista, että sitä voi täälläkin sanoa chilimakkaraksi, mutten maistanut ollenkaan Nagaa. Hyvää ja lihaisaa makkaraa se on, mutta maussa on päällimmäisenä pippuri ja potkua saisi olla enemmän. Ei löytynyt tästäkään vastusta Sahuhovin makkaroille.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: PP - toukokuu 15, 2012, 00:26:29 ap
Kuuntelin tänään Viikin Prismassa ohi kävellessä, kun Pajuniemen myyjä selitti asiakkalle tulisesta uutuusmakkarasta. Ensimmäinen ajatus oli tietysti ettei niillä kunnon chilimakkaraa voi olla, mutta sitten myyjä mainitsi taikasanat Naga Morich. Tiskille siis ja makkaraa pussiin.

Kyseessä on Helsinkiwursti Naga Morich. Pientä pelkoa tulisuuden ja maun suhteen aiheutti se, että myyjä sanoi pystyvänsä syömään niitä eikä pelko valitettavasti ollut täysin turha. Makkara on hyvää ja sen verran tulista, että sitä voi täälläkin sanoa chilimakkaraksi, mutten maistanut ollenkaan Nagaa. Hyvää ja lihaisaa makkaraa se on, mutta maussa on päällimmäisenä pippuri ja potkua saisi olla enemmän. Ei löytynyt tästäkään vastusta Sahuhovin makkaroille.


Maku kyllä erinomainen, ja mukana kotimaista laatunagaa! :)

SK

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012061915726650_gx.shtml

Arvostelija ei ilmeisestikkään arvostanut chilimakkaroita.

"Jalapeno lyö liikaa läpi."
"chilisyys pistävää"
"Chilisyys tyrmää ja polttaa suun. Väärä annostus, voi suositella vain chilifanaatikoille."

Aji Inferno

Ei kaikki vaan tajua hyvän päälle. ;)

Aji Inferno

Poutun "Polttorauta" nakki on nakkien lajissa varsin maukas, ja yllättävää kyllä, sitä poltettakin on ihan havaittavasti. Thumbs up!

Jahvetti

Polttorauta oli kieltämättä erittäin positiivinen yllätys.
Poutun tuotteisiin on jostain menneisyydestä jäänyt hieman kielteinen kuva, mutta tämä paikkasi aika paljon.
Hyvä maku ja rakenne, chiliäkin oli aistittavissa.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Aji Inferno

kesäkuu 24, 2012, 22:50:26 ip #247 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 26, 2012, 20:44:30 ip käyttäjältä Aji Inferno
Juhannuksen testituloksia grilliraadilta.

CAMPING JALAPEÑO

- Kylmänä kamalaa mautonta jauhomössöä. Lämpimänä paranee vaickei haasta mitään ns. A-luokkaisia grillereitä. Pientä luonnettakin alkaa ilmetä. Ei hintansa arvoista.

WILHELM HOT

- Varsin maukas, muttei lainkaan tulinen maustemagara. Meni läpi jopa joukon todella chilin vastaisimmiltakin, mikä sanoo siinä asiassa kaiken.


SAVUHOVIN VIHA

- Oikein hyvää, mutta jäi syömättä kaikilta muilta paitsi minulta. Koettiin hyvin "tavis"-makuisessa raadissa aivan mahdottomaksi tulisuudelta. Vahvaahan se on - mutta niin hyvää! :)

Ryhis

kesäkuu 25, 2012, 11:54:18 ap #248 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 25, 2012, 12:00:21 ip käyttäjältä Räyhis
Jussina vedettiin näitä makkaroita. Ostin tahallani "chilimakkaroita" vain jotta voisimme koko perheen kanssa vetää *PASKAISTA HUUTONAURUA*tm näille markettichilituotteille. Testiryhmässä oli mm. chilistä pitävä, mutta yltiötulisuutta inhoava appiukko sekä vaimon poika jolle felix etikkajallutkin ovat aivan liian poppaa. (nykynuoret)

HK Kabanossi® Karski
- Maistuu makkaralta.

HK Kabanossi® Karski Juusto & jalapeno

- Maistuu valjummalta versiolta juustokabanossista. Chiliä? Ei..ei löydy, ei sitten millään.

Hot Chili Rostbratwurst
- Zimbon tuotteet ovat yleensä hyviä. Makkarana tämä on OK, mutta chiliä? Ei todellakaan - ja pakkauksessa sentään lieskan kuvia!

Safkaamisen jälkeen perheen rippikouluikäinen vielä kysyi, että pitikö näiden olla chilimakkaroita?

Taas nähtiin, että markettien chilituotteet ovat silkkaa kusetusta. Korostetaan nyt, että itse en tahdo mitään ällitällimausteista tulipallomakkaraa kiskoa kitusiini, vaan mieluummin ota lautaselle laadukasta chilisinappia tai shirachaa ketsupin korvikkeena. Mutta jos paketissa lukee "hot" tai "jalapeno" ja paketissa on lieskan kuvia niin uskallan todella odottaa pientä kutitusta kitalaessa. Muistaakseni esimerkiksi Wilhelmin "tulinen" chilimakkara ei ollut minun suussani tulista edes 15-vuotta sitten kun "toleranssi" olis sillä tasolla, että vihreää tabascoa joutui annostelemaan pisara kerrallaan mikropizzan päälle.

Toki tynnyrin alla kasvaneet peräkammarin pojat voivat hakea vähän extreme-henkisyyttä elämäänsä ostamalla "Karskia jalopeenomagaraa" tai pitämällä jaloissa Harley-Davidson-sukkia, mutta makuelämyksiä metsästävä kokee kyllä pettymyksen. Vastaavasti kaikki erityisruokavaliohomot ja muut pellet pääsevät taatusti poraamaan kammottavasta tulisuudesta yms. Ensirakastajille ja mammanpojille yhtiömme suosittelee haaleaa poprillia ja rasvatonta lähdevettä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Nosiseptori

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 20, 2012, 20:02:50 ip
Poutun "Polttorauta" nakki on nakkien lajissa varsin maukas, ja yllättävää kyllä, sitä poltettakin on ihan havaittavasti. Thumbs up!


Vasta vähän aikaa sittenhän teilasit tämän nakin...

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - helmikuu 10, 2012, 21:00:32 ip
Pervorauta on nyt kokeiltu. Ekan naqin perusteella ihan ok maku yms, mutta juuri minkäänlaista "tulisuutta" saati tosisellaista en aistinut. Yllättäneekö ketään. :( Samaa sarjaa siis haba-kabanossin kanssa. Taviksille "hui kauhistus!" -naqqi, ei enempää, ei vähempää.



Onko mieli muuttunut? Onko tuote uudistunut?

Aji Inferno

Mene ja tiedä, onko pervoraudan reseptiä muutettu. Toisaalta, voihan sitä ihmisen mielikin muuttua vaikka päivittäin, jos siltä tuntuu. :) En muistanut Savuhovin Vihankaan olevan niin perhanan hyvää kuin se nykymuodossaan on.

Erilaisia elämyksiä syntyy myös sen mukaan, käyttääkö lisukkeita ja jos, niin millaisia. Viha-maqara esim. toimi aivan loistavasti curryketsupin (!) kanssa. Sinapin kanssa elämys ei ollut samaa tasoa, muistelisin. Ja saatan olla väärässä. :)

PP

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 26, 2012, 20:48:00 ip
Mene ja tiedä, onko pervoraudan reseptiä muutettu. Toisaalta, voihan sitä ihmisen mielikin muuttua vaikka päivittäin, jos siltä tuntuu. :) En muistanut Savuhovin Vihankaan olevan niin perhanan hyvää kuin se nykymuodossaan on.


Pouttu on varmasti muuttanut jotain, jos Polttoraudassa oli tuntuvaa potkua. Vihasta taas en ole varma, olenko edes syönyt sitä ennen, mutta olipahan tulista. Kiukkuja olen syönyt usein ja nehän iskee, mutta Vihassa on taatusti enemmän jytkettä. Maun puolesta Kiukku ja Tuska on parhaat chilimakkarat kaikista maistamistani.

Nosiseptori

Talvella kun maistoin ensimmäisen kerran niin mielestäni polttoraudassa oli pientä tulisuutta ja maistui hyvälle, rasvaiselle nakille. Keväällä kun maistoin uudestaan niin poltetta ei tuntunut juuri lainkaan ja koostumuskin (kuori) tuntui jotenkin ällöttävältä. Näin ne fiilikset vaihtelee itse kullakin. Tai sitten tuote ei ole tasalaatuinen.

Aji Inferno

Polttorauta ja Viha eivät kyllä tosiaan paini edes samassa karsintalohkossa mitä tulisuuteen tulee. Molemmat ovat ihan kelpo makkaroita, mutta Viha on FC Barcelona. Se kävelee ylitsesi - ja on totaalinen makkara. :)

Ryhis

Tapolan Tulikeppi

Tätä uskalsi ostaa kun foorumilla idolini on napannut tuotteen nimen nickikseen! Paketin läpi tutkailtuna, vedin kaupassa perinteiset "eläkeläiset" eli puristelin tuotetta paketin läpi ja punnasin 10 pakettia käsissäni arvioidakseni, missä oli eniten tavaraa, siellä on 4 kappaletta etusormen vahvuisia pitkiä pötköjä.

Kotona heivasin magarat sankogrilliin Pohjois Karjala Projektintm kanssa (pekoniin käärittyjä aurajuustotäytteisiä herkkusieniä) ja ryhdyin grillaamaan.

Lautasen äärellä tutkiessani ja maistellessani - ette arvaakaan - PETTYMYS! Ei mitään makua, ei siis mitään. Ulkonäkö viittaisi perinteiseen krakovalaiseen, mutta massa on hienompaa. Yhtä hienoa kuin Atrian nakeissa, mutta vähän jämäkämpää. Myöskin kaikki mausteet uupuivat. Pikainen pistokoe herkemmällä suulla vahvisti tuomioni; tuotteessa on chiliä promilletasolla! Myöskin muita makuja oli laiskanlaisesti, tuli ihan mieleen Amican "chili con carne".

0 pistettä, en osta tuotetta jatkossa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Aji Inferno

Tuliheppi taisi olla ensimmäinen "chilimakkarani", ja samalla varmasti vanhimpia ns. chilituotteita markkinoillamme. Se tuntui tulettomalta jo silloin aikoina ennen jopa Habanero-Kabanossia. Eihän se nyt pahaa ole, mutta tulisuus siinä on vain mielikuvaa. Silti arvelisin, että esim. sisareni pitäisi sitä sietämättömän mausteisena ja polttavana. Niin se menee.

Maistoin eilen Lidlistä löytämääni Dunkkiksen (no, jokin D-alkuinen valmistaja kumminkin) "tulista bratwurstia". Ei se huonoa ollut. Vähän suolaista toki, mutta huima 91% lihapitoisuus ja ihan kelvollinen mausteisuus tekivät kokemuksesta kyllä mukavan. Kyllä sitä voisi ajatella syövänsä toistekin.

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - kesäkuu 28, 2012, 09:31:47 ap
Tapolan Tulikeppi

Tätä uskalsi ostaa kun foorumilla idolini on napannut tuotteen nimen nickikseen!

...


Ohoh, sitä on elämässä idolssiksi päässyt jopa! Hieno kunnia, vähän huonompi makkara. Nimimerkki on tuosta tuotteesta, mutta mielikuva on jossain aivan muualla kuin makkarapaketissa. Tapola-Nykänen-Tapola-Nykänen-Tapola-Nykänen-Tapola-Nykänen-Tapola-Nykänen-Tapola-Nykänen-Tapola-Nykänen, pimeä syys ilta, Masa linnassa, kotona 12 tuumaa, musta, paksu ja sitä rataa.

Tuohon Ajin pohdintaan vanhimpien joukossa olevista, muistelen että Habanero Kabanossia oli samoihin aikoihin kaupoissa. Voi olla että muisti tekee tepposensa tämän kanssa..
# 1022

ana198

Viha on mielestäni rakenteeltaan ja maultaan huomattavasti huonompaa kuin Kiukku joka minusta on myös vihaa tulisempi.
Poppanero on taas makkaroista suosikki, en ole tulisempaa ja paremman makuista maistanut vaikka kaikki mahdolliset foorumilla luetellut maggarat on tullut kokeiltua. Eli siis Kiukku ja Poppanero ftw :)

Fatalii Gourmet

Tervehdys chilipäät!

Iloni on ilmoittaa, että hyvinvarustetuista elintarvikeliikkeistä on saatavissa Pajuniemen erinomaista Helsinkiwurstia. Merkittäväksi tämän tiedon tekee se, että Helsinkiwurstista on olemassa myös kotimaisella Fatalii Gourmetin Naga Morichilla aateloitu versio!

Pajuniemen Naga Morich Helsinkiwursti sisältää aitoa fatalii Gourmet Naga Morichia ja 94% lihaa.

www.fataliigourmet.net

Fatalii Gourmet Facebookissa:
http://www.facebook.com/Fataliigourmet

Verkkokauppa jälleenmyyjille: http://jm.fataliigourmet.net/

jortikka71