tammikuu 10, 2025, 18:52:59 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tästä se lähtee

Aloittaja Jan, marraskuu 08, 2010, 20:02:52 ip

« edellinen - seuraava »

Jan

Molemmat itselleni jäävät CAP220:n sekä sohvamysteerin (jota epäilen kaupan normipaprikaksi, kun on niin samannäköinen kasvi sen kanssa) taimet pääsivät oikeisiin ruukkuihin eilen. Nyt päätin päivittää tänne kuvan, kun katsoin noita 7. päivä otettuja kuvia ja tajusin, että kasvuahan tapahtuu varsin vauhdilla.

Tässä ensin cropattuna tuolta aikaisemmasta kuvasta nuo kyseiset CAP 220:n taimet 7.12.


Ja tässä kyseiset taimet nyt 13.12.

Jan

joulukuu 13, 2010, 11:24:16 ap #41 Viimeisin muokkaus: joulukuu 13, 2010, 11:28:49 ap käyttäjältä Jan
Ja vielä kuva siitä sohvamysteeristä, kun kuitenkin haluatte nähdä (lue: haluan näyttää) :)


Edit: Tuon kuva kuusi päivää sitten löytyy edellisen sivun kolmannen kuvan vasemmasta alalaidasta. En rupea sitä tähän erikseen croppaamaan, mutta onhan tuokin kasvanut ja lehdet ovat valtavat.

Edit2: Tämän uusi ruukku jäänee aika nopeasti taas uudestaan pieneksi, mutta ei muutakaan ollut kaapeissa lojumassa. Tänään ruukkuostoksille.

Jan

MatskuPetteriltä tuli taimivaihdossa maanantaina Habanero Orange ja Dvoinoje Izobilije. Ruukkuja sain myös ostettuja ja isoimmat yksilöt sekä nuo MatskuPetteriltä saadut pääsivät 16cm ruukkuihin.

Hauskana havaintona huomasin, ettei Fatalii ollutkaan lähettänyt minulle mysteerisiemeniä, vaan Daltonin veljekset. Kuva olisi pitänyt ottaa ennen kuin tuo isoin pääsi uuteen ruukkuun ja hautautui sirkkalehtiä myöten, mutta kyllä se vieläkin on selkeästi edellistä isompi, vaikka kuvassa eroa ei juuri huomaa.


MatskuPetteriltä saatu Dvoinoje oli jo nupussa. Vähän mietityttää jaksaako tuo noin pienenä kantaa hedelmää, mutta en raaski nuppujakaan pois nyppiä.



Toni.A

Kyllä se nuppunsa pudottaa pois, jos ei ole vielä valmis sadontuottamiseen.  ;) Hedelmistä tulee aika kookkaita, joten jos joku kukka tekeekin podin, ei se montaa jaksa vielä tehdä tuossa vaiheessa. Anna vaan nuppujen olla, kyllä luonto hoitaa loput. Itsekin turhaa aikaisemmin nuppuja nypin, mutta huomasin sen olevan aivan turhaa. Niitä tulee kuitenkin koko ajan sitten lisää. :)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Kaltsu

Siihen malliin kelertää lehdet että vähemmän vettä ja enemmän lannoitetta. ;) Noin nuoren taimen ei vielä kuuluisi tiputella lehtiänsä.

Jos haluaa hidastaa chilin kasvua niin jättää kukat ja mahdollisen hedelmän alut. Todennäköisesti tuo kyllä tiputtaa kukkansa pois ellei valoa ole saatavilla paljon, mutta silloinkin kannattaa miettiä haluaako kasvatella sitä kahta hedelmäänsä vai antaako kasvin kasvaa isommaksi ja tukevammaksi jolloin myöhemmin saa mahdollisesti kunnon sadon. Hedelmien kypsyttely pysäyttää tehokkaasti muun kasvun.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Jan

joulukuu 15, 2010, 16:03:31 ip #45 Viimeisin muokkaus: joulukuu 15, 2010, 16:13:47 ip käyttäjältä Jan
Aikaahan tässä vielä on kevääseen, joten yrittäköön nyt. Lehdet kellertivät jo saadessa ja nyt tosiaan on uudessa ruukussa. Katsotaan viikko pari, että mitä tapahtuu luontoäitiin luottaen ja sitten ryhdytään toimiin, jos on tarvetta.

Edit: Tämähän on ilmeisesti syyskuun alussa kylvetty, joten ikää on jo kolmisen kuukautta. MatskuPetteri korjatkoon, jos olen ymmärtänyt väärin. Isoimpiin omiin kuukauden vanhoihin annuumeihin verrattuna aika pieni noin vanhaksi, mutta toisaalta on minullakin annuumeja, jotka kuukauden vanhana tekevät vasta toista lehtiparia. Käsittääkseni myöskään ruukunvaihto juuri nuppuja tehdessä ei ole kukkimisen kannalta kovin otollista, mutta symmetriasta kun pidän, niin halusin yhtenäistää ruukkuja (ja vanha alkoi jo käydä tuolle pieneksi).

Nyt uusissa ruukuissa ei muuten ole enää taimimultaa, vaan vaihdoin ravinteikkaampaan kestomultaan.

Xbow

Juu, noi kellertävät lehdet putoavatten pois kohtpuoliin ( ainakin allekirjoittaneella keltainen lehti = chili antanut sille "kuolemantuomion"). Parin viikon päästä tosiaan saapi osviittaa, onko tsili kotiutunut uuteen ruukkuun vaiko ei :)
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

MatskuPetteri

Lainaus käyttäjältä: Jan - joulukuu 15, 2010, 16:03:31 ip
Edit: Tämähän on ilmeisesti syyskuun alussa kylvetty, joten ikää on jo kolmisen kuukautta. MatskuPetteri korjatkoon, jos olen ymmärtänyt väärin.

Siin on tikussa päiväys. Siemen multaan 2.10.2010.
Sanonko ::)
Aketza: Laita kaikkea mahdollista itämään.

Jan

Lainaus käyttäjältä: MatskuPetteri - joulukuu 15, 2010, 16:51:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Jan - joulukuu 15, 2010, 16:03:31 ip
Edit: Tämähän on ilmeisesti syyskuun alussa kylvetty, joten ikää on jo kolmisen kuukautta. MatskuPetteri korjatkoon, jos olen ymmärtänyt väärin.

Siin on tikussa päiväys. Siemen multaan 2.10.2010.
Sanonko ::)


Niinpäs onkin... tikku vain oli sen verran syvällä, ettei päiväys näkynyt :)

Jan

Tuolta http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=8322.20 sain pienen innoituksen ja ihmettelen, ettei ennen tullut mieleen.


Ruukku on siis vanha vinyylilevy. Kesällä muotoilin tuollaisia ison kasan vanhoista levyistäni, mutta mitään peruskulhoa kummempaa käyttötarkoitusta en keksinyt. Ruukuksi tuo sopii aika mainiosti, sillä reikä on valmiiksi pohjassa ja pohja jää aina sen verran epätasaiseksi, että vesi myös pääsee sinne reikään. Pitää vain hankkia vähän paremmin tuohon sopiva aluslautanen. Kasvi on Trinidad Bush, joten tuo ruukkukoko sopii sille loppuun asti. Luultavasti myös Bolivian Rainbow ja Short Yellow Tabasco päätyvät tuollaisiin ruukkuihin, kunhan valaistusta tulee lisää. Tuo vie nimittäin leveyssuunnassa aika paljon tilaa.

Vinyylilevyn muotoiluhan on varsin helppoa:
- Uuni noin sataan asteeseen.
- Vinyyli uuniin.
- Odotetaan, että se pehmenee taivuteltavaksi (menee vain pari minuuttia eli valvokaa koko ajan. Ette halua sulattaa levyä uuninne pohjalle).
- Pois uunista ja taivutellaan haluttuun muotoon. Sopivan kokoinen pyöreä kippo auttaa huomattavasti, mutta onnistuu se ilmankin. Levy jäähtyy nopeasti, joten taivuttelussa saa olla aika nopea.
- Jos meni ketuiksi, niin levy takaisin uuniin ja uusi yritys.

anttu

Onpa hieno! Entä jos laittaisi levyn suoraan uuniin alassuin olevan metallisen kulhon tai kattilan päälle, ja antaisi itsekseen lämmetessään lörpähtää?

Jan

Lainaus käyttäjältä: anttu - joulukuu 15, 2010, 19:12:22 ip
Onpa hieno! Entä jos laittaisi levyn suoraan uuniin alassuin olevan metallisen kulhon tai kattilan päälle, ja antaisi itsekseen lämmetessään lörpähtää?


Saattaisi toimia periaatteessa. En ole kokeillut. Ongelma lienee, että pehmetessään tuo ei tule kovin venyväksi, vaan ainoastaan taipuisaksi, joten miten mahtaa muotoutuminen toimia. Hemmetti. Kokeilen tuota itse huomenna tai ylihuomenna ja raporoin tänne (tai sitten aloitan tuonne tee-se-itse osioon ketjun).

Jos joku on kiinnostunut tuollaisista ruukuista, mutta ei osaa tai uskalla tehdä noita niin lähettäkää yksityisviestiä. 5 € kpl + postikulut (todelliset eli ei mitään kiinteää vaan se mitä posti ottaa). Levyjä mulla on toista sataa lojumassa (pitää toki karsia parhaat, mutta jos haluat Jimmyn Foxy Lady ensipainos levystä tehdyn ruukun niin kyllä sekin onnistuu, kun hinnasta sovitaan). Samalla saatte tuettua suomalaista köyhää opiskelijaa ;)

Macex

Todella hieno kippo tuli tuosta vanhasta grammarin lätystä! Tää on sitä harrastamista parhaimmillaan.

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

Toni.A

Kieltämättä hienon näköinen on, sopisi hyvin bonchi-ruukuksi. Itse en kyllä omaa levykokoelmaani raaski tuollaiseen laittaa, mutta jos löytyis vanhoja take tattien levyjä, niin surutta voisi hyödyntää. Reikäkin pohjassa valmiina ja voi vielä halutessaan suurentaakin, kun ottaa sen pienen kiekon pois.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

anttu

DVD:istä saisi samalla systeemillä kivoja idätyskippoja..  ;D

Nizo

Muistaakseni youtubessa joskus näin videon jossa tuo tehtiin kulhon päällä sulattamalla. Ei siitä tasaisen pyöreää tule. En kyllä nyt muista kuinka pyöreän siitä sai.

CyberDog

Mut käyttäkää noihin sitten vaan tosiaan niitä valittujen palojen kokoelmia ja muita "helmiä". Muuten itkee sydän verta.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - joulukuu 16, 2010, 09:52:54 ap
Kieltämättä hienon näköinen on, sopisi hyvin bonchi-ruukuksi. Itse en kyllä omaa levykokoelmaani raaski tuollaiseen laittaa, mutta jos löytyis vanhoja take tattien levyjä, niin surutta voisi hyödyntää. Reikäkin pohjassa valmiina ja voi vielä halutessaan suurentaakin, kun ottaa sen pienen kiekon pois.


Kirppariltahan saa roskavinyyleitä halvimmillaan 50 sentillä, käy tonkimassa :)

En mäkään omia vinyyleitäni tuohon tarkoitukseen uhraisi, toisaalta sen verran vähän on multakasveja ja etenkin PÖYTÄTILAA niille, kun
katit syä kaikki viherkasvit (paitsi partsilla saaneet yleensä olla rauhassa, mut sisätiloissa valvomatta no go)...

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Jan

Itselläni on iso kasa vinyyleitä, joista en kehtaisi edes tuota 50 senttiä pyytää kirpparilla. Juurikin noita valittuja paloja yms.

Mutta itse päiväkirjapäivitysasiaan. Tällainen aloittelija voisi luulla, että tuossa on sohvapaprika (siis se sohvalta löytynyt mysteerisiemen) aloittelemassa nuppujen tekemistä:

Jan

Lainaus käyttäjältä: Jahman - joulukuu 16, 2010, 15:41:57 ip
Muistaakseni youtubessa joskus näin videon jossa tuo tehtiin kulhon päällä sulattamalla. Ei siitä tasaisen pyöreää tule. En kyllä nyt muista kuinka pyöreän siitä sai.


Kokeilin parilla erilaisella kulholla. Ihan kivan näköisen tuosta noinkin saa, kunhan vähän hienosäätää vielä jäähtyessä. Lopputulos pyöreähkö neljällä kompaktilla "taitteella". Itse pidän enemmän tuosta käsin muotoillusta aaltomallista, mutta luultavasti käytän tämänkin ruukkuna. Kyllä se ainakin on tyylikkäämpi, kuin nuo valkoiset muoviruukut.