tammikuu 09, 2025, 22:31:23 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mattsonin "plantaasi"

Aloittaja masaiman, marraskuu 28, 2010, 23:04:53 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Eikös se ole ihan järkeenkäypää, että bonchissa on bonchikokoiset poditkin?  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

masaiman

Hän on hyvä ja katsoo ensimmäisen sivun alkuun. Eipä tuo kamalasti tuota pienempi tuo puska ole nytkään... Joskin SYT:n podit ei kamalan suuriksi edes kasva. Ovat muuten aika saakelin tulisia! maistoin viime kesänä tuosta yhden. Perus annuumin (pahan) makuinen, mut yllättävän kiukkuinen.

masaiman

Tammisillan Chilipäiviltä ollaan kotiuduttu ja jonkin verran on sekä välineitä että tietoa enemmän kuin aamulla. Olen jo vähän aikaa mietiskellyt että kuinka paljon noita taimihydrossa olevia kasveja viitsii karsia ennenkuin ne saa sinne kasvihuoneeseen. Fisu ohjeisti minua, että poikki vaan, tekee sitten enemmän haaroja. kotimatkalla mietiskelin vielä viitsinkö karsia, mutta kotiin asti päästyä oli päätös melkoisen nopea tehdä: kaikki neljä BST:tä olivat kaatuneet ruukkuineen, kun eivät enää mahdu olemaan tuossa levyssä, joten pistin vesurin viuhumaan.


Vetelin kaikki rehut samalla vauhdilla tasamittaisiksi samalla karsien välistä lehtiä jotta mahtuvat olemaan paremmin. Kärsältä Tammisiltaan tilaamani 50w daylight spiral esl sai heti töitä...


...kun jouduin siirtämään toisen noista varsilampuista tuuraamaan kahta pimennyttä putkea siirtohyllylle.


Silleen lievä ero paikalla aikaisemmin olleeseen 20w tuikkuun nähden...

Meinasin jo ensin, kun ruuvasin tuon mörssärin paikalleen että myikös kärsä perskeles paskan mulle kun ei pariin sekuntiin tapahtunut mitään, kunnes kuului se odotettu *blink*. Hetken taas ajattelin että ompas tosi hiton kirkas viiskytvattinen kun vieressä oleva 30w on kirkkaampi. n.5-10 sekunnin kuluttua alkoi tulla kiire hakemaan aurinkorasvaa veskistä kun tuikku alkoi lämpenemään...


Tammisillan reissun satoa: Mun+mohlan hydrosorat yht.175l, Tuoreita Jalluja 2x1kg, toinen kaverille,  1x50w esl, savujallu+savucristal jauhepussit, Fatalii Gourmet aji Cristal- suklaanappeja, 1x GHE Flora Tripack toiselle kaverille, sekä Crème de la crème, 1x Rocoto Red-puska valmiiksi 12x erikokoisilla podeilla varustettuna takapenkillä, sekä tuhti annos neuvoja.

Ryhis

Wautsi wau. Siinä onkin savurocotojauhepussit näkyvissä, eiköhän noilla pärjää juhannukseen asti!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Whili

On vähän karkeeksi jäänyt jauhatus...


Ryhis

Eiks oo kivaa kun on hauskaa!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

masaiman


Pistin puskat eilen ensimmäistä kertaa ulos. Kaksi tuntia saivat ensimmäisellä kerralla puolivarjossa oleskella.
Kuvassa vasemmalta:Lemon Drop, Kaikkien takana pikkuruukussa haarova Tammisillasta tuotu Rocoto Red, Seuraavana Aji Cristal, kulmikkaassa pikkuruukussa Short Yellow Tabasco, sekä äärimmäisenä oikealla kaverille Rocoton tieltä lähtevä Medina. Nämä (lukuunottamatta tabascoa) olis tarkoitus pistää 20 litraisiin ruukkuihin ulos kun varallisuus sallii, tällä hetkellä kasvihuone vie jokaisen liikenevän pennin. Täytyy palata näihin kuun vaihteessa...

MasaT

Komeat pensaat. Nyt aluksi kannattaisi tosin pitää mieluummin kaksinkertaista harsoa näiden päällä, että tottuvat aurinkonvaloon.

wh

Lainaus käyttäjältä: mattson - toukokuu 18, 2011, 22:38:50 ip

Pistin puskat eilen ensimmäistä kertaa ulos. Kaksi tuntia saivat ensimmäisellä kerralla puolivarjossa oleskella.


Näin minäkin kuvittelin omien kohdalla.. ja komiasti paloivat. Nyt aloittelin aina vähintään kolmella harsokerroksella, ja 1-2 harsoa viikon jälkeen.

masaiman

Tuon kuvan ottamisen hetkellä taisi olla päivän ainoa minuutin mittainen suora auringonpaiste. Harso on jo ostettuna ja tarkoitus olisi rakentaa niiden tulevien ruukkujen ympärille kakskakkosesta kehikko jonka päälle tuota harsoa sitten saa kerroksittain ensin laitettua ja sitten poistettua. Täytyy palata tähän tuossa kuun vaihteen tuntumassa kun taas työnantaja muistaa...

masaiman

Saattaapi tämä ohje löytyä jo jostain päin tätä foorumia, mutta oli sen verran maukasta sapuskaa, että on pakko laittaa tämä tännekin.
eli:


Tarvitaan pulleita vihreitä Jalapeñoja, N. neljä per perse.


Nepi kannat helvettiin...


...Ja leikkaa päät poikki.


Työnnä pitkä lusikka kahva edellä aukosta sisään kupera puoli ulospäin ja pyöritä enemmän tai vähemmän sahaavalla liikkeellä koko kierros...


...Jonka jälkeen vedä ydin ulos. Lopputuloksen tulisuutta voi helposti säädellä sillä, kuinka tarkkaan sisuksen putsaa. Otin kokeeksi tällä erää hyvin tarkkaan nuo tyhjäksi, jolloin en itse aistinut lopputuloksessa tippaakaan tulisuutta.


Palot kannattaa tässä vaiheessa vielä huuhdella nopeasti että saa pohjalle jääneet siemenet ym. pois sieltä.


Siivuta haluamaasi juustoa pikku suikaleiksi. Suosittelen lämpimästi Hochland Cheddaria.


Ja pinoa siivuista n. kolmen pinoja.


Tunge palkoon niin paljon juustoa kun saat runtattua...


...Ja paina kansi päälle. Myös kannesta voi putsaa halutessaan siemenkiinnikkeen pois, mutta itse en nähnyt tarpeelliseksi.


Vedä pekonin siivu lievästi kiristäen palon ympärille ensin pitkittäin...


...Ja sitten toinen poikittain ympärille kiertäen. Näin toimien yksi pekonipaketti riittää n. neljään palkoon.


Työnnä pidempi chaslik-tikku päittäin läpi palosta niin, että saat ainakin pitkittäin kierretyn, mielummin molemmat pekonisiivut pysymään paikallaan...


...Ja kaksi cocktail-tikkua toisiinsa nähden ristiin läpi palon kyljestä, toinen ylhäältä, toinen alhaalta niin, että pekonit pysyvät paikallaan.


Toista sama homma kaikille paloille ja laita uuni lämpiämään n. 200-225 asteelle. Lado valmiit palot grilliritilälle.


Uuniin laitettaessa täytyy ritilä laittaa n. keskelle, ja ritilän alle pelti keräämään valuvat rasvat ja juustot. Normaalisti olen tähän asti laittanut pellille laakean alumiinifoliovuoan, mutta niiden loputtua laitoin vain pelkän paperin. Hyvin toimi sekin. Palkoja kannattaa käännellä välissä kun alkavat näyttää siltä. En nyt saanut tähän ohjeaikoja laitettua kun aloitin grillivastuksella, mutta totesin sen olevan huono idea, ja käänsin koko uunin lämmityksen päälle kun lähdin itse saunaan.


Lopputuloksen pitäisi näyttää osapuilleen tältä. Olen yrittänyt tätä pari kertaa ennenkin, mutta hiiligrilli on liian kuuma, chilit eivät ehdi kypsyä. Nyt pidin pienemmällä lämmöllä uunissa pitkään, Vielä viimeisen käännön jälkeen sammutin uunin mutta jätin nuo vielä muhimaan kun kävin vielä rauhassa saunassa. Voisin ehkä uskaltaa julistaa, että nuo on parasta, mitä olen tähän astisen elämäni aikana suuhuni työntänyt. Pari aikaisempaa yritystä on kariutunut liian lyhyeen paistoaikaan jolloin jallu ei ole ehtinyt pehmetä. tällä kertaa meni just nappiin. Luojan kiitos noita on vielä jääkaapissa pussissa Tammisillan chilipäivien jäljiltä loppuloman tarpeiksi, ja toivottavasti loppukesästä omasta kasvihuoneesta saa lisää...












coco

Kauhea nälkä iski päälle ku erehdyin kattomaa herkku ohjeen! Pitää laittaa itelle toteutuksee näytti niin herkulliselta.  8)

Ryhis

Oijoi Mattson mikä herkku! Mistä saa noin isoja jalluja?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

masaiman

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 25, 2011, 09:10:16 ap
Oijoi Mattson mikä herkku! Mistä saa noin isoja jalluja?


Nää yksilöt on heinän penalta mut toiveissa olis tänä kesänä saada samanlaisia omasta kasvarista...

Lihamestari

Noi Penan Cauchot on aika mahtavan kokoisia! :P

Tänään kun Mr. Heinä kävi hettämässa tuoreet chilit kauppaan, niin tilasin samalla itselle kaksi isoa Caucho säilykepurkkia! :)
Vissiin sisältöä siellä on jotain 3 kg/pönttö! :)
Oli se sen verran namia, että tollainen "pikkupönikkä" menee heittämällä pöperön sivussa.
Pitähän sitä olla jotain kasvista lautasella, jopa Lihamestarilla! ;D

Ja pitäähän sitä olla jotain chiliä lautasella, ennen kun sato on kypsää ja provadot menny ripsiäisten suihin...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

masaiman

kesäkuu 03, 2011, 23:58:38 ip #56 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 04, 2011, 00:01:55 ap käyttäjältä mattson
Sainpa vihdoin ja viimein nuo kasvit laitettua ulos. Yöt ovat täälläpäin ainakin tuossa puol viiden aikaan, kun lähden ajelemaan töihin päin, olleet aika kylmiä. Keskimäärin viiden asteen hujakoilla on ollut lämmöt, niin en ole uskaltanut riskeerata puskia, vaikka ruukut ovatkin olleet jo hetken ulkovarastossa valmiina.


Jokainen voi varmaankin itsekin todeta puskien sanalla sanoen surkean kunnon. Reppanat ovat hädin tuskin hengissä hajonneen loistarivalaisimen parin toimivan putken ja yhden komppaavan eslin toimesta... Kuvassa pinottu olohuoneen vanhan kirjahyllyn osakasan päälle kun en ole keksinyt millä ja mihin saisin ne hukattua.


Ihan ensin täytyy taas lakaista takapihalta noiden saakuran muuharaisten tekeleet. Noita on myrkytetty yhtä monta vuotta kun tässä on asuttu ilman mainittavaa vaikutusta. Tää koko kylä on joko kallion tai soraharjun päällä, joten noita pirulaisia täällä riittää. Varsinainen pesä lienee jossain talon alla ulottumattomissa, mutta täytyy yrittää ainakin nuo meille pyrkivät nitistää.


Ii-kaupasta kirjahyllyn yms. hakureissulla mukaan tarttu kolme tollasta.


Sama lähempää. Muuten ihan kurantteja pyttyjä, mutta tuon kohon vartta sai lyhentää joka purkissa, etä mitta-asteikon viivat osuu edes suunnilleen kohdalleen.


Turvemultaa piti ostamani, mutta käydessäni Orimattilan Robinhoodissa löysin vain tuota, mutta käsittääkseni tuollakin jotkut kasvattelee ihan menestyksekkäästi.


Tammisillasta ostetun Rocoton juuret olivat odotetusti mallia juuret/multa=60/40- pikkupurkissa, joten en uskaltanut alkaa murjoa paakkua auki, vaan nypin uloimpien kärjet vapaaksi ja istutuin niine hyvineen.


Rehut uusissa isommissa ruukuissa. Noiden omakasvattamien juuret olivat niin hentoista sorttia, että molempien kasvien paakusta irtosi leijonanosa ruukusta irrottaessa, joten olen rahtusen huolissani niiden tulevaisuudesta... Toivottavasti lähtevät äkkiä tekemään uusia. Huomasin ikäväkseni tässä vaiheessa, että tuon vasemman puolen Aji Cristalin ruukun koho on jäänyt jotenkin jumiin, joten mittari ei toimi. Täytyy yrittää tarkkailla kasvia ihan silmämääräisesti, milloin haluaa vettä.


Mietin jonkin aikaa millä saan hallaharson tarpeeksi etäälle kasveista ettei sitä tarvitsisi välttämättä ihan heti poistaa, kunnes muistin että äiteellä on autotallin vintillä hillitön paali kuivia pajun oksia, joita se on haalinut joitain käsityöprojekteja varten. Niitä sitten Claritynin voimalla hakemaan, olen näes melkoisen allerginen pajulle. Onneksi voin nähtävästi käsitellä niitä kuivana.



Viikkasin harson kolminkerroin, joten välitöntä palamisen vaaraa ei liene. Vedin vielä narulla tuon kiinni, kun tuossa yksin viikkaillessa tuntui yrittävän joka tuulenpuuskan mukaan.



Jäi vielä ihan hyvin tilaa tuonne sisälle lähteä kasvamaan, joten tuota ei tarvi varmaan ihan heti riipiä tosta pois ainakaan kokonaan. Vähentelee noita kerroksia jossain vaiheessa kunhan nyt totuvat auringonvaloon. Nuo eivät ole Rocotoa lukuunottamatta sitä vielä koskaan saaneet kuin sen pari tuntia, joten kolme kerrosta lienee ihan perusteltua.

Huomenna toivottavasti vuorossa hydro...

masaiman

kesäkuu 21, 2011, 23:04:48 ip #57 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 21, 2011, 23:09:09 ip käyttäjältä mattson
Välillä hiukka päivitystä tännekin. Tänään lähti uuteen kotiinsa sekä Medina, että vanhin kasvini Short Yellow Tabasco. Noille ei kummallekaan ollut oikein mitään virkaa, eikä yhden kasvin takia kannata polttaa valoja vierashuoneessa... Tällä hetkellä siis ainoa chilikasvi sisällä on tämän päiväkirjankin ulkopuolelle täysin jätetty Trinidan Scorpion Morouga Blend, joka toimittaa lähinnä huone/koristekasvin virkaa telkkarin takana ikkunalaudalla olohuoneessa. Kävin oikein tarkistamassa ja yrittääpä pirulainen näköjään oikein kukkiakin. Täytyis varmaan yrittää vähän ulkoiluttaa tuota jos innostuisi edes yhden palon kasvattamaan koristeeksi/maistiksi. Mulla on ollut periaate et joka kasvin tuotoksia pitää maistaa edes sen yhden kerran jos se sellaista suvaitsee antaa. Lukemani mukaan tiedossa "elämys" jos tuo joskus satoa kantaa...

Sitten hieman tilannetta takapihalta:


Uuteen isompaan hydrosysteemiin päässeet "taimet" ovat sopeutuneet suhteellisen hyvin ulkoilmaan. Ovat toistaiseksi kaksinkertaisen hallaharson alla ainakin tämän viikon loppuun. Todennäköisesti pidän vielä yhtä kerrosta toisen viikon. Tuossa on päällä sopivasti kuivausteline, jonka kautta harson saa mukavasti ripustettua tuohon päälle niin, että se muodostaa tavallaan kasvatusteltan tuohon ympärille. Vaaleammat kasvustot lienevät kasvamassa olevia osia. Tuo kuvan about keskellä oleva ihme mosaiikkilehti hieman kummastuttaa...


Uusiin isoihin ruukkuihin istutetut kasvit eivät tunnu voivan kovin hyvin.


Aji Cristal on pudottanut aikalailla kaikki lehtensä ulos istutuksen jälkeen huolimatta siitä että olivat kaksi viikkoa harson alla ensin totuttelemassa. Uutta lehteä sentään näkyy kyllä jonkin verran joten toivo ei liene täysin menetetty. Tätä kirjoittaessa äkkäsin juuri ettei näissä isoissa ruukuissa olevat kasvit ole saaneet lisäravinteita ollenkaan ulkona ollessaan. Täytyy huomenna muistaa käydä ostamassa purkki puutarhan kesää jostain ja antaa seuraavan kastelun yhteydessä hiukka buustia.


Lemon Drop yrittää sentään kasvattaa muutamaa palkoa. Kateeksi käy katsella tämän yksilön sisarkasvia siskon kasvihuoneessa. Rehu on miehen mittainen, metriä leveä ja kantaa likemmäksi viittäkymmentä palkoa... Joskus sitä miettii että mitä teen väärin kun tuntuu että kaikki kasvit puhkeavat loistoonsa kun pääsevät pois ikeeni alta...


Rocoto, jossa oli ostettaessa yhteensä 12 erikokoista palkoa ei voi erityisen hyvin... Ensin mätänivät pienimmät pimpulat keittiön ikkunalla, sitten hallaharson alle siirtämisen jälkeen menivät kaikki suuremmat ja nyt kahden päivän jälkeen ilman harsoa näyttäisi koko rehu palaneen aika pahasti... Liekö rocoto vielä yli taitotasoni... Olin vähän odottanut että pääsisin ottamaan siemeniä noista ja maistamaan tuoretta rocotoa mut ei sitte...tana...


Viimeinen keinovalon alla vierashuoneessa majaileva kasvi on tuo Klementiinipuu. Tai mikä tuo nyt sitten lienee, klementiinit kun kuuleman mukaan ovat aina hybridejä. Se selvinnee sitten jos tuo joskus innostuu satoa tekemään. Kovin toiveikas en tosin ole.


Vielä loppuun jäniskevennyksenä vaimon ostama pastilliaski. Näitä ja muita vastaavia kuulemma saa apteekista. No, jos kerran itse tohtori Artsi niin sanoo niin korkaamme siis uuden, onhan se sentään terveysjuomaa!

Torakka

mitäs noot ikean altakasteltavat maksoi? vois ite napata ylihuomenna ikeasta mukaan?

Lillen

Hauska ja hieno toi pastillirasia  :D. Hienolta näyttää paitsi että tuo rocoto näyttää hieman kärsivältä, toivottavasti tokenisi  :) ...