tammikuu 09, 2025, 22:39:31 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Vs: JaloPena yrittää kasvattaa 2013

Aloittaja JaloPena, joulukuu 13, 2010, 01:46:57 ap

« edellinen - seuraava »

JaloPena

Olen harjoitellut chilimiehen tavoille ja maistanut yleensä ensimmäiset podit raakana ja kokonaisena suoraan puskasta. Trinidad bush oli poikkeus, siitä kun tehtiin kaakaota. Habanerot ovat olleet aika tiukkoja, varsinkin Peruvian white haba oli viattomassa ulkomuodossaan aikamoinen yllätys. Inca red drop ja Omnicolor ovat maukkaita ja miellyttävästi kohtalaisen polttavia. Nyt jännäyksen alla ovat tiukimmat chinenset ja niiden kypsymisen odottelu...

Poblanot todennäköisesti jätän suoraan ruuanlaitoon koska niissä ei liene juuri poltetta ja poditkin ovat aika kookkaita. Juustoa sisään ja grilliin.

ps. *nagan maistamista ei videoida...*
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

No niin seuraava väistämätön askel kasvatuksissa. Tuholaiset.  >:(

7Podissa oli oksien päissä kirvoja, ei vielä satoja mutta kumminkin kymmeniä. Lykkäsin puutolua persuuksille, pannaas katsoen miten äijän - tai ainakin elukoiden- käy. Eivät ole iskeneet vielä muihin puskiin, mutta ruiskutin varmuuden vuoksi viereisetkin. Kyseiset kasvit olivat kasvarin ulkopuolella.

Jos ei äitin antamat aineet tepsi, pitää etsiä järeämpiä konsteja.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

heinäkuu 14, 2011, 16:47:38 ip #82 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 14, 2011, 17:05:18 ip käyttäjältä JaloPena
Edit: *Himputin photobucketti ei tuonut kuvia oikein päin, vaikka niitä koitin käännellä ja väännellä. Sori. *


Yksi tolutylytys riitti kirvoille tällä haavaa. Jatkuva tarkkailu jatkuu.

Sadonkorjuu monipuolistuu koko ajan. Muutaman päivän ikäinen kuva edellisestä pikkusadosta. Lajikkeita on jo valinnan varaksi asti. Kuvan oton jälkeen ovat maisteluun päässeet myös Brown large haba (oli maukas mutta aika tymäkkä tavara raakana) ja Cili goronong (Paaaaljon miedompi). Illalla Tobago sweet maisteluvuoroon.
Ylhäältä vasemmalta: LD, Apache F2, Omnicolor, Orange haba, Trinidad bush, Short yellow tabasco, IRD, Peito de Moca ja Malagueta yksi kpl. Toinen meni maiskutteluun.


ToniA:n kanssa pohdittiin Incojen olemusta. Tässä ovat minun kasvieni podit. Ovatko oikein vai onko siemenet sekaantuneet tai jossain aikojen saatossa risteytyneet? Yllä Berryksi ja alla Red Dropiksi nimetyt. Berry on kiertokirjeestä kotoisin.



Ja Tonille malli siitä millainen annuumi-Malagueta on, kaunis koristepuska. Helppohoitoinen ja sopii vaikka viemisiksi.

Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Lillen

UPEITA, varsinkin tuo annuumi-Malagueta.  :)


Toni.A

Hienolta näyttää Malaqueta ja pieneksi puskaksi näyttää varsin satoisaltakin. Hmm. tuo Inca Red Drop pitää ainakin kutinsa alemmassa kuvassa, mutta itselläni näyttää ihan samalta tuo IRD, kuin yläkuvasi Inca Berry tekee, joten väittäisin sitä johonkin risteytyneenkin, sillä puhtaalta Berryltä se ei minusta ainakaan näytä. Mikä se sitten on, niin hieman jää kysymysmerkiksi!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

InkRose

Mulla on Fataliin siemenistä nousseista IRD:stä toisessa vähän molemman näköisiä ja toisessa vain "puhtaan" näköisiä raakileita.

JaloPena

Toivoa sopii, että ainakin maku olisi kohdillaan  ;)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

Sadonkorjuupäivitys 24.7. Tällä kertaa satsissa on jo 19 lajiketta, vaikka mitään ei olekaan kovin runsaasti. Keskellä on ensimmäinen täysin valmis pube, Manzano yellow. Maku oli erinomainen, kun sen antoi pehmetä puskassa riittävän kauan. Tulta oli lievästi sanoen riittävästi. On tuolla jo muutama nagakin porukassa.

Olen tyytyväinen vuoteen jo tässä vaiheessa, yli puolta kasvateista olen päässyt jo tässä vaiheessa kautta maistamaan. Ja lisää on kypsymässä: väriä pintaan odottavat mm Aji verde, Campane, Aji cristal, Manzano rojo ja Inca berry.

Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Chao

Mikäpä on tämä yksi porkkana,melkoinen roilake tai sitten lautanen pieni,hyvänköistä settiä :-*

JaloPena

Roikale on PI 260567, lajissaan ensimmäinen kypsynyt. 117mm pitkä ja leveimmältä kohdaltaan 20 mm. Melkein tuleton tuntuu olevan, mutta aivan erinomaisen makuinen. Lautanen on valitettavasti tavallinen asetti eikä iso tarjoiluastia ;)  Laitoin annuumit, baccat ja chinenset omille lautasilleen että näen itsekin konkreettisesti verrata satoisuuksia.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

Heinäkuun lopun sadon keruu, edellisen viikon kypsyneet. Ei kottarillista mutta hiukan kuitenkin. Uusina maistelukohteina olivat Aji cristal ja Aji gusanito. Gusaniton puskassa on yli 400 pikkutoukkaa.


Viikon harmitus oli Tobago sweetin oksan katkeaminen laiskuuden vuoksi. En nääs tukenut riittävän ajoissa ja pieni hipaisu nipsautti oksan juuresta. Tuon verran jäi raakileita kun olin jo kerännyt jo kypsät (7 isoa) pois. Enkä höhlä huomannut edes koettaa oksan sitomista. Toivottavasti edes muutama noista vielä kypsyy, olisi sääli kantaa hyvät raakileet biojätteeseen.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Täti-E

Mä varmaan haukkoisin paniikissa ilmaa jos mulle tuollaiseen oksaan kävisi tuollainen epäonni. Toivotaan parasta että kypsyy tuossakin. On meinaan komea oksake!

Nizo

Komean näköistä satoa!

Itselläni on nyt pari viikkoa ollut oksa vedessä, kun vaimoke katkoi sen pyykkitelineellä :D Oksa on vielä ainakin hengissä, eikä chilit tunnu mitenkään nahistuneilta, joten tooivoa on vielä kypsymisestä.

JaloPena

Kyllä katkeaminen hiukkasen vi.... siis jurppi, mutta syy vahinkoon löytyy katsomalla peiliin. Eikä olkapään takaa kurki kukaan, edes vaimo...  ;)

Turha menneitä märehtiä liikaa. Jos eivät kypsy, maistellaan raakana ja otetaan opiksi ;D Niinpä niin, ainakin Brown largesta pitääkin tukea oksat heti huomenissa...
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

elokuu 14, 2011, 17:36:45 ip #94 Viimeisin muokkaus: elokuu 14, 2011, 17:41:25 ip käyttäjältä JaloPena
-Edit. Taas tuo photobucket temppuaa. Kertoisiko joku, millä kuvanjakopurkilla saa fotot pysymään oikeassa asennossa? Vai onko tämä oma ohjelmamme sellainen, että se pyrkii kääntämään kuvat vaakasuuntaisiksi. Pitäisikö siis kaikki kuvat tehdä täysiksi neliöiksi, etteivät ohjelmat tunnista kuvasuhteen eroja...???   >:(


Välillä podeja kasveissa kiinni.

Bolivian rainbow viihtyy hyvin 13 cm ruukussa.


Vesi kielellä odotan ja toivon, että Rocoto peronin - ja myös muiden pubejen - sato kypsyisi. Jopa 30 mollukkaa pienissä puskissa lämmittää mieltä. Viimeiset varmaan joutuu kypsyttelemään sisätiloissa. Onneksi amppelit on helppo sijoittaa.


Juustotäytteinen Campane osoittautui oivaksi evääksi. Vasta yksi kunnolla kypsä tullut mutta uusia odotellen... :)


Aji gusaniton teho ja tuotto yllätti. Yhdestä puskasta on kerätty jo n. 200 matoa mutta apuharvennusta ei edes huomaa. Mukavan tulinen, kaunis ja vaatimattoman tuntuinen lajike, ehdottomasti ensi vuoden listalla.


Sitten kysymys tietäjille. Mitä eroa on Peito de Mocalla (ylempi) ja Chupetinholla (alempi)? Kasvutapa on hyvin saman tyylinen ja marjat identtisen oloisia. Mausta en vielä tiedä koska en ole vielä päässyt Chupea maistamaan.

Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Nizo

Hyvältä näyttää! Satoa näyttää tulevan, etenkin Aji Gusanito näyttää tuottavan hyvin. Onkos tuon maku mistään kotoisin?

JaloPena

Minun mieleeni se on ainakin. Ei niin hedelmäinen kuin habat mutta hyvän makuinen kuitenkin ja tuntuu sopivan moneen ruokaan. Kaverini, jolle annoin maistiaiset, valitti liikaa tulisuutta (mamo), mutta esim kälyni piti kovasti. Nää on tietysti aina subjektiivisia nämä makuasiat. Itse se loppuarvio on kuitenkin tehtävä :)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Nizo

Ok. Tässä vaan ensi kauden kasvatteja arvon. Tämä taitaa mennä "ehkä"-listalle.

bluesman

 Kyllä tuollaisia satoavia kasvikuvia kehtaa esitellä. Kerrassaan mahtava Gusanito, Tobago sweetiäsi kun katselen niin haikeus valtaa alaa kun tänä vuonna vei luteet koko lajikkeen. On yksi maukkaimmista chinenseistä omasta mielestäni.

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 14, 2011, 21:04:34 ip
Kyllä tuollaisia satoavia kasvikuvia kehtaa esitellä. Kerrassaan mahtava Gusanito, Tobago sweetiäsi kun katselen niin haikeus valtaa alaa kun tänä vuonna vei luteet koko lajikkeen. On yksi maukkaimmista chinenseistä omasta mielestäni.


Samaa mieltä, aivan erinomainen maku ja sopiva tulisuus. Ei kuitenkaan liian mieto. Katkenneesta oksastakin olen korjannut jo toistakymmentä kypsää talteen, joten ei se onneksi ihan hukkaan mennyt sekään pätkä. :)

Talvehditettavia olen pähkäillyt jo tässä vaiheessa kautta ja Tobagoa mietiskelin yhdeksi vaihtoehdoksi... Mietintämyssyssä on kuitenkin pohdittavana, kannattaisiko sittenkin kasvattaa uudet taimet siemenistä vai saako talvehdittamisesta jotain lisäarvoa, siis muutakin kuin iloa siitä, että saa kasvinsa selviämään pimeän ajan yli? Tuleeko esim seuraavan kauden sadosta aikaisempi tai suurempi kuin edellisestä? No, kyllähän sillä kai ainakin tauti- ja ötökkävahinkojen riskiä pienentäisi.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581