tammikuu 10, 2025, 20:33:40 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


InkRosen ensimmäiset idut

Aloittaja InkRose, joulukuu 13, 2010, 14:38:40 ip

« edellinen - seuraava »

InkRose

toukokuu 18, 2011, 15:48:04 ip #260 Viimeisin muokkaus: toukokuu 18, 2011, 16:48:41 ip käyttäjältä InkRose
Tulipa mieleeni kahvitauon sijasta peuhata taas puutarhaturpeen kanssa, mutta homma meinasi mennä puihin päätösvaikeuksien vuoksi. Cleithara poikkesi eilen pajalla ja toi surullisen pikku Lemon Drop-raaskun, joka olisi toinen isoon pönttöön pääsevistä, mutta toisen valinta oli ongelmallinen. Homera jotenkin häälyi mielessä hyvänä ehdokkaana, kun en lopulta jalluista niin valtavasti välitä kuitenkaan ja taas niin isoa pubea en mihinkään saisi mahtumaan kuin 17,5 litran ruukussakin kasvaisi. Tai meneehän niitäkin noihin ruukkuihin jossain vaiheessa varmasti, mutta jos nyt alkuun näitä pystympään kasvavia vielä. Ensin KVG, ja kun ei riittävästi tietoa löytynyt niin foorumihakua päälle:

Lainaus käyttäjältä: kalat69 - kesäkuu 03, 2010, 22:20:16 ip
homera on meillä suurta herkkua. sitä on grillissä harvase ilta. se on suurinpiirtein 20 sentin mittainen kohtuullisen kokoinen herkku. pena väittää sitä miedoksi, muttei oo tainnu syödä loppuun asti. puoleen väliin asti on suht mieto, mutta siitä eteenpäin löytyy potkua, mutta onhan noissakin lähes tulettomia yksilöitä joukossa. hyviä ne joka tapauksessa on kohtuullisen kokosia. suosittelen.


Ja näillä menoin sinetöityi Homeran kohtalo. Tuleepa ikkunalaudallekin tilaa taas, vaan mihin hemmettiin minä nuo isot pöntöt mahdutan? ;D

Lisätäänpä vielä kuvat ennen (vas) ja jälkeen. Ensin Lemon Drop:


Vähän on surkean näköinen raasku, kuten sanoin, mutta on tuossa yksi neljän nuppineulanpään kokoinen raakilekin. Tiedä sitten kasvaako ihan kunnon podiksi vai pitäisikö suosiolla nypätä pois. Vaan jospa se tuosta piristyisi nyt sitten. Litran laitoin vettä kun mittari kertoi turpeen olevan oikeasti aika kuivaa - pohjallahan tuossa on muutama sentti lecasoraa ja turvetta joku 10-12 litraa. Noin 5 cm pohjasta on jokunen tulvanpoistoreikäkin. Pitää nyt hommailla pari isoa vatia sitten että voi noitakin liottaa alakautta, ettei pinta kuorettuisi.


Homera saa ensimmäisen kukkansa auki varmaan huomenna, tai tällä viikolla nyt joka tapauksessa. Samaa tehnevät myös Jalapeñot ainakin jos sää vähänkin suosii.

wille

Mulla oli jollakin aiemmalla kaudella vastaavanlaisista pöntöistä tehdyt TSI-altakasteluruukut. Kaksi 20-litraista melassiämpäriä sisäkkäin. Sisemmässä reijät pohjassa ja kasteluputki pohjan läpi "vesitilaan". Hyvin pelasi.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

InkRose

Aloitinpa päivän tutkimalla taas kasveja pajalla. Nyt huomasin useammassa lehdessä pieniä täpliä, ja yhden isommankin. Vioittuneita lehtiä ei onneksi kertynyt kuin 7 kpl yhteensä noin 32 kasvista. Kaikki täplät ovat valkeita ja niissä on ruskea reuna. Keskiarvo edelleen 1/lehti. Poblanon latvuksissa oli yksi lehti jonka viat meinasivat jäädä huomaamatta - luulenpa että syypää jäi nyt verekseltään kiinni. Yläpinnalla oli evästämässä yksi ja alapinnalla näytti olevan toinen, vähän vielä pienempi. Muutaman kuvankin nappasin tarkastusluupin suosiollisella avustuksella, joskin kun kännykameran kenno on mitä on, ei niistä silti juuri yksityiskohtia näe. Mutta näkeepä sentään jotain, vaan tuskin näistä vielä mitään tunnistaa.




Suht pieni on tuo pirulainen: viivaimessa pitkän viivan etureunasta lyhyen etureunaan on 0,5 mm. Isoinkin vaurio on vain noin 1 mm läpimitaltaan.


Ensimmäisessä kuvassa tuo möykky näyttää kuivapintaiselta, kun taas tässä se kiiltelee ja muotokin on vähän epäilyttävän muhkurainen.

Positiivista puolestaan on Red Peruvianin ensimmäinen kukka sekä se että täällä näköjään Baccatumitkin tykkäävät haarautua pieninä. Inca Red Drop viimeisimpänä näyttää mallia n. 15 cm pituisena. Myös kaikki yli 10 cm korkeat chinenset on haarautuneet ihan itsestään.

E: Pilkkuvirhe, perhana. ;D

Ryhis

Minullakin on tuollaisia valoa vasten nähtäviä "reikiä", oikeammin valkeita pilkkuja. Todella pieniä.

Niitä on ollut aina vaihtelevasti, en ole koskaan huolestunut niistä koska kasvit tuntuivat kasvavan ihan normaalisti. Nähtyäni samanlaisia lehtiä Chilivaarin blogissa, otin yhden puskan tarkempaan tutkiskeluun ja pilkkujen välissä oli yksi erilainen "pilkku". Kynnellä tönäisemällä tämä pilkku lähti liikkumaan, eli jonkinsorttinen eläväinen kyseessä. Rei'istä päätellen punkki joten lisää prvoadoa kehiin!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

InkRose

Täällä pajallahan ei ole vielä minkään valtakunnan myrkkyjä tarvittu. Nappasin tosiaan nuo täplittyneet lehdet mäkeen, ml. tuo möykkylehti. Katsotaan nyt miten hommmat kehittyy enen kuin myrkytetään, olisihan se kiva kerrankin päästä ilman aineita eroon vaivasta. Kuuma täällä ei ainakaan ole, kun monta päivää ollut pilvistä ja sateista, joten sen puolesta luulisin ettei ainakaan nyt vähään aikaan ole ollut mukavat oltavat punkeilla. Tosin viikonlopuksi luvattiin taas kesäisempää, mutta toisaalta taas silloin nousee myös kosteus rankasti kun yhteyttävät reippaammin...

InkRose

Hyvät hyssykät, Biquinhon eka podi alkaa vaihtaa väriä! Sävyero on vielä niin hentoinen että kännykamera ei sitä saa kunnolla esille, mutta ihan omilla silmillä sen näkee selvästi että pikku mollukan yläpuoli on muuttunut hennon oranssiksi. Ainakin on juhannukseksi sitten jotain kypsää vietävää kaverien kiusaksi. ;D

Kotona testissä olevat Aji Cristalit eivät ole itäneet vieläkään. Yksi kolmesta homehtui pois, jäljelle jääneistä yksi kyllä näyttäisi pikkuhiljaa lupaavalta. Pari-kolme viikkoa siitä kyllä taitaa jo olla, eli olisi korkea aikakin itää. Kohta ehtii Galapagoense edelle. :) Toisaalta, Fassen satsistakin vain yksi seitsemästä iti joulukuussa kahdessa viikossa, eli ehkä se vain on näiden tapa.

InkRose

toukokuu 25, 2011, 12:44:42 ip #266 Viimeisin muokkaus: toukokuu 25, 2011, 13:11:40 ip käyttäjältä InkRose
Pientä kuvapäivitystä pajalta...

Toimistohuoneen kaverit, kuvasta vasemmalle jää Peruvian Chinense ja Biquinho.


Biquinhon eka podi kypsymässä:


Yleiskuvaa työhuoneen puolelta, tuolla ikkunalla alkaa olla jo selkeä enemmistö kasveista.

Alavasemmalta lukien: Canario Peru Cusco, Starfish // RiesenRocoto, Starfish (kaverille), Rocoto Manzano Rojo, Lemon Drop // Intialainen F1, Habanero, Jalapeño Hercules (kaverille), PI 585239, Jalapeño Early, Cajamarca, Jalapeño Hercules, Pink Habanero, PI 585239

Noin kymmensenttisenä kokeeksi piruuttaan latvottu RiesenRocoto, korkeutta ruukun reunasta nelisenkymmentä senttiä.


Peru Cusco meinasi lähteä niin kovasti leveilemään, että vetäisin solmuun sen. Pari avolenkkiä kukkalankaa varmisti pysymistä alkuun, nyt on kyllä jo asettunut.


Ja loppuun vielä Pink Habanero ennen ja jälkeen ruukunvaihdon.

Koko lailla oikea aika taisi olla ruukunvaihdolle. Kotoa Zavorylta ulosmitattu 20 cm Pauliina-ruukku on uusi kotinsa.

Ja prrrrrkl! Cleitharan tuomassa Lemon Dropissahan oli luteen syöminkien jälkiä latvuksissa. Otin haarautumispisteen yläpuolelta nyt kaiken pois, katsotaan miten käy. Eihän siinä nuppuja kummempaa ollut muutenkaan. Epäilyttävästi on kaverille luvatusta Starfishistakin ainakin yksi nuppu nyykähtänyt samaan tapaan kuin kotona olevista kiusatuista...

Cleithara

Aivan jumalattoman mahtavaa. Eipä tässä ole muutakuin myrkyt hommattava.  :P

InkRose

Jossain siellä pajallakin taitaa lude piileskellä, pariin kasviin on ilmestynyt outoja jälkiä viime päivinä. Tosin nämä on tulleet alemmas runkoon, selvästi kyllä varjoisiin kohtiin eikä kasvupisteisiin, ainakaan pääasiassa. Omituisia pikku rupia, jotain ehkä pari milliä läpimitaltaan. Mutta latvukset on pysyneet ehjinä nyt.

Ja Cleithara, ne Lemon Dropin jäljet olivat vähän jo vanhoja ja se oli kasvanut niistä huolimatta. Otinpa varmuuden vuoksi latvahaarat pois kuitenkin, kun en siitä syljen myrkystä oikein tiedä kuinka pitkään vaikuttaa/etenee. Mutta siis olivat tulleet sun farmilla. Teillähän siinä on mettää ja peltoa ympärillä missä noi pirulaiset viihtyy. Pitänee hommata harson kaveriksi sitten jotain tuholaissuojaverkkoa... tosin sitä saa sitten planttujen kasvaessa asennella yhä isompia pussukoita niiden päälle.

marko-

Hienot puskat sulla, ihan näin sun päiväkirjaankin pitää asia mainita :) Olen nyt viime päivinä nähnyt painajaista noista luteista ja öttiäisistä että kun toimetun kotiin niin siellä on lehdet täynnä reikiä ja hirvittäviä mustia otuksia syömässä mun chilikasvit pois, eka skenario sisällä ja toinen että ne on saanu viikon olla pihalla itsekseen..

Joku kirjoittikin että haluaako mieluummin pienemmän sadon kuin läträtä myrkkyjen kanssa, taitaisi itsellä kallistua tuohon pienempään satoon itselläni. Ne mäntysuopa yms pesut ei taida kauheasti auttaa noita luteita vastaan?

InkRose

Eipä taida auttaa mäntysuopa, ei. Mutta tässä vaiheessa kevättä taitaa vielä ehtiä verkoilla suojata kasvit ennen kuin luteet niihin ehtivät munimaan. Ainakin KodinTerran sivuilta löysinkin jotain tuholaisverhoa, joka ei ilmeisesti juuri varjosta mutta on sen verran tiheää ettei ainakaan mitkään isommat ötöt (kuten luteet ja kärsäkkäät) pääse apajille. Se vain pitää saada riittävän tiiviisti siihen kasvin päälle etteivät pääse kiipimään ruukkua pitkin tms. Taidan itsekin tyytyä samansuuntaisiin ratkaisuihin, kun ei viitsisi koko kylää myrkyttää ja ihan taivasalle kasvit kuitenkin päätyvät kesäksi.

bluesman

 Tänään käyn kokemassa siniset liima-ansat. On myrkytön vaihtoehto torjunnassa jos vaan toimii. Paan raporttia illalla.

InkRose

Niin joo, nekin tosiaan on tarjolla. Voisi ripotella muutaman liima-ansan ruukkujen väliin ja heittää sitten jotain verkkoa vielä päälle pitämään enimmät häiriköt poissa...

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: InkRose - toukokuu 27, 2011, 11:33:44 apVoisi ripotella muutaman liima-ansan ruukkujen väliin ja heittää sitten jotain verkkoa vielä päälle pitämään enimmät häiriköt poissa...

Taidat huolehtia liikaa.
Ei niistä aikaisempina vuosina ainakaan ole ollut ulkona mainittavaa haittaa. Tietysti niidenkin kanta saattaa vaihdella jossakin rytmissä, kuten myyrien, joista on nyt tulossa huippuvuosi. Ensi talvena on hedelmäpuut suojattava hyvin.

Kun noita suomalaisia lutikkasivuja lukee, niiden leviäminen tuntuu hyvin oudolta. Niidenhän pitäisi lisääntyä vain heinäkuussa, eikä täysikasvuisten koppakuoriaisten salamatkustus taimien mukana tunnu todennäköiseltä. Niitähän pitäisi vielä olla monta, jotta tuollaista tuhoa syntyy.

Bluesmanin teoria, että ne tulivat syksyllä kylmästä sisään ja alkoivat lisääntyä, ei sovi luteiden elintapoihin, mutta selittäisi kyllä leviämisen. Munina tai toukkina ne siirtyvät helposti paikasta toiseen taimen mukana. Jospa ne sittenkään eivät ole luteita, vaan jotakin ripeämmin sikiävää, vaikkapa vähemmän tunnettu punkkilaji? Toisaalta, luteita tunnetaan jo 500 Suomessakin, joten saattaa niistä joku lisääntyä talvellakin, kun lämpimään pääsee.

No, katsotaan, mitä liimapaperit ja myrkytykset tuovat esiin.

InkRose

Luin jostain, olisikohan ollut kauppapuutarhaliiton powerpointista (linkki suoraan .ppt-tiedostoon, Luteet alkaa sivulta 14, peltoluteesta sivulla 15), että jos ne pääsevät talveksi lämpimään kasvihuoneeseen, ne ilmeisesti jättävät talvehtimisen väliin ja jatkavat lisääntymistä suoraan heti kun pääsevät naimaikään. Talvella lisääntyminen on toki hitaampaa kuin kesällä. Toisin sanoen jos ne on syksyllä tulleet bluesfarmille, vaikka siellä taisikin alkutalven olla kylmää, niin taimien saavuttua ja lämpöjen noustua ovat voineet alkaa heräillä ja mellastaa lämpötilan noustessa yhä kiihtyvään tahtiin, kunnes yhtäkkiä ihmissilmäkin havahtuu tuhojen ollessa riittävän suuria.

Kotipihassa istuvissa puskissa jatkuu tuhot edelleen, ehkä hivenen hitaampina, mutta samoilla suunnilla kuin sisälläkin. Champion ja Aji Cristal maistuvat ehkä hitusen huonommin kuin Aji Amarillo. Sopii kyllä minulle moinen, noissa kahdessa kun on raakileita sentään muutamia. Provadonkin pitäisi noihin tehota, mutta taitaa ohjeen mukaisesti mullasta annosteltuna tuottaa liian pieniä pitoisuuksia tappaakseen aikuisen luteen. Toukkavaiheisiin saattaisi kai tehota sekin.

Luulenpa, muuten, että ne täällä pajallakin havaitsemani "punkkivauriot" saattavat olla luteen tekemiä, kun niissä vikapisteissä oli selkeät ruskeat reunukset. Kenties se taannoin kuvaamani möykky oli munasta juuri kuoriutunut alkupään toukkavaihe tai parin munan rypäs lehdessä? Ja nyt kun on varsiinkin ilmestynyt muutamia jänniä vaurioita, se alkaisi tuntua suorastaan todennäköiseltä että joku salamatkustaja on kuitenkin tännekin tullut. Päiväsajan piilopaikkojahan täällä riittää vaikka muille jakaa.

bluesman

 Näin juuri olettaisin homman edenneen. Eli kasvatustila pitäis paitsi desinfioida niin ehkä vielä antaa jäätyä. Sitten lämmöt päälle ja taas antaa jäätyä niin kuoriutunut sukupolvi, jos sellaista sitten on, saa pakkasen niskaansa ja toivon mukaan menehtyy. Jos olis joku savupommi tai vastaava niin ei tarttis kaikkia pintoja pyyhkiä desinfektantilla. Kun en tunne myrkkyalaa niin en tiedä onko sellaisia olemassa.

aropupu

Eikös ne ammattilaiset pahoissa tapauksissa sumuta koko tönön jollain tököteillä, mahdollisesti vielä huputtaen koko mestan ensin tiiviiksi? Mahtaa vaan kyllä olla sellaista touhua jota ei välttämättä kannata lähteä perstuntumalla itse tekemään jos ei ole kauheasti käsitystä koko puuhasta.

InkRose

Mä vähän veikkaisin että se perinteinen rikkikynttilä (jolla muuten myös sherrytynnyreistä häädetään ylimääräiset asukit ennen rahtausta Skotlantiin viskikäyttöön) jota ainakin hessi on maininnut käyttävänsä ajaisi aika pitkälti juurikin tämän tehtävän, eli häätää kaikki elikot sieltä pois ja tappaa ne jotka ei älyä lähteä, sieniä ja bakteereita myöten. Ei ratkaisuna sovellu asuintiloihin tietysti ollenkaan, mutta onhan tuota käytetty kellareissa, aitoissa, kasvihuoneissa sun muissa iät ja ajat. Sitten vaan kunnon verkot räppänöihin ja ötökkäverhot oviin että pysyvätkin poissa.

InkRose

Hupsista, tajusin tuossa äsken että Biquinhohan on kypsyttänyt ekan podinsa aika haipakkaa tahtia. Piti ihan tarkistaa, ja 2.5. se oli tuollainen 4-5 mm leveimmästä kohdasta. Huomenna se on kypsä. Tai viimeistään maanantaina. Käytännössä kuukausi siis mennyt kukasta kypsäksi, kun kasvi on pienessä purkissa kaktus- ja kylvömullassa, mutta otollisella paikalla kaakkoon-eteläkaakkoon antavalla ikkunalla. Ainakin minusta tuntuu aika nopealta kypsymiseltä. Kaksi seuraavaakin ovat alkaneet ottaa kivasti väriä, eivät ole montaa päivää "esikoista" jäljessä.

Ja vielä kuva aamupäivältä.


Tuo nipukka on vielä vähän oranssi, mutta päältä marja on jo koko lailla paloautonpunainen.

InkRose

toukokuu 30, 2011, 18:14:50 ip #279 Viimeisin muokkaus: toukokuu 30, 2011, 18:36:59 ip käyttäjältä InkRose
Nyt ihan vain tekstipäivitys, ei jaksa kaivella kasveja kuvattavaksi.

Tänään sain ensikontaktin kotikasvien piinaajaan, Peltoluteeseen. En jäänyt ottamaan kuvia vaan nitistin mokoman kun kerta esille tuli. Kiipesi keittiön ikkunalasissa kun olin lounaalla, suoraan ilmeisesti Short Yellow Tabascosta oli lähdössä. Se oli lajinsa väriskaalan vihreämmästä päästä, mitat silmämääräisesti täsmäsivät aika hyvin aikuiseen. Olisikohan niin hyvä tuuri että se olisi ollut sisätilojen ainokainen. Ainakin Turbo Pube on saanut jatkaa toipumistaan ilman häirintää. Saisi kyllä vähitellen kypsytellä ne ensipodinsakin... vaan vastahan siitä taitaa olla seitsemän viikkoa kun alkoivat tarttua kasvamaan raakileet. Josko juhannukseksi? Pihakasveissa tuhot jatkuvat, mutta sentään muista riesoista ei vielä ole merkkejä. Pitää nyt muistaa sitä harsoa tai suojaverkkoa hankkia...

Pajalla elämä jatkuu hyvissä merkeissä. Isompi Cajamarca sai ensimmäisen kukkansa auki eilen, meni ohi noin 5 viikkoa vanhemmasta Pink Habanerosta. ;D Biquinhossa on kohta kolme kypsää, tällä viikolla alkaa varmaan seuraavatkin vielä punehtua. Kukkiakin on koko ajan, mutta raakileita taitaa olla nyt enemmän kuin nuppuja. Ansaitsisi kyllä isomman ruukun kun on noin esimerkillisesti käyttäytynyt, mutta nyt ei ole joutavia. Cheiro Roxat on haarautuneet ja isompi nuppuilee jo varsin ahkerasti, kuten myös Habanerot "perus" ja "Sudden Death" sekä Peruvian Chinense. Toinen Habanero on 3-4 desin bonsairuukussa ja viihtyy oikein hyvin, kasvaa reippaasti ja on varsin terveen näköinen. Petenerotkin kasvavat hyvää vauhtia, mutta ne ovat näköjään erilaisia nuoria: eivät ole vielä haarautuneet.

Chinese Pot Chili kukkii ahkerasti, onpa siellä muutama raakilekin jo aluillaan. Homerassa on nyt yksi isompi raakile ja pari terälehdet pudottanutta alkua, tosin se isokin on vasta viitisen senttiä pitkä. Kukkii kovasti myös hän. Poblano on kukkinut hienosti jo pitkään, mutta ensimmäisen raakileen jäätyä kasvamaan ei ole kelpuuttanut toisia. Kukinta kuitenkin jatkuu silläkin, joten eiköhän se siitä vielä. Jalapenoissa on kaikissa muutama raakile, kukintakin jatkuu rauhalliseen tahtiin. Nekin pitäisi saada maitopurkeista pois pikapuoliin. Intialainen F1-annuumi on sekin päässyt sadon alkuun, yksi raakile on sentin mittainen ja kukinta alkaa vähitellen kiihtyä. Pituutta on sillä jo yli puoli metriä; alku oli hidas mutta nyt kun kunnolla lämpeni on sekin päässyt vauhtiin.

Starfishkin alkoi viime viikolla kukkia, siitepölyä on todella runsaasti. Pituuttakin sillä on jo yli metrin. Kolme ensimmäistä kukkaa hedelmöittyivät kyllä ja terälehdet tippuivat, mutta niin tekivät raakileenalutkin pari päivää myöhemmin, luultavasti valon vähyyden vuoksi kun piti juuri tulla muutama sateinen päivä kun toinen pääsi vauhtiin. PI 585239:t (Cotopaxi, Ecuador) voivat molemmat hyvin, mutta maitopurkit selvästi ahdistavat. Ovat haarautuneet ihan nätisti, noin 35 cm korkeina (tosin toinen vetäisi ensimmäisen haaran jo ekoista kasvulehdistä) ja nuppuja on aika kivasti, mutteivät kuki vielä. IRD:t ovat myös hyvässä kunnossa, isompi on haarautunut ihan komeasti jo ja nuppuilee ankarasti. Kovia ovat versomaan muutenkin näköjään, varkaita olen vähän karsinut vaikken ihan hessi-linjalle olekaan lähtenyt.

Pubescenseihin olen hyvinkin tyytyväinen, nyt on vain 2 yksilöä jotka eivät kuki: Peru Cusco ja yksi RiesenRocoto l. Grande. Manzano Rojo on viimein saanut mittansa sellaisiksi että suvaitsee taas ottaa raakileita oksilleen. Tiedä sitten vaikuttiko se minkä verran että nappasin sen mustikan kokoiseksi jääneen raakileen pois viime viikolla. Red Peruvianissa on kymmenisen raakiletta ja sekin kukkii koko ajan hiljalleen lisää. Sen vieressä työpöydällä oleva Rocoto (luultavasti Grande sekin) on kukkinut nyt pari päivää, saas nähdä tarttuuko raakileeksi joku niistä. Lauantaina muistaakseni avasi ensimmäisen kukkansa myös vielä maitopurkissa oleva Grande, joka on surullinen pikku raasku noihin isomman ruukun saaneisiin verrattuna.

Lanceolatum on ikäisekseen aikamoinen pehko sekin, jännityksellä odottelen milloin se suvaitsee kukkia. Kerran käytiin lähellä muutama viikko sitten, mutta nyt ei ole ollut edes nuppuja vähään aikaan. Ihme härnike on hän. ;D

E: Intialainen lisätty annuumeihin ja näköjään Petenerokin unohtui ekalla kerralla. Pitäisiköhän joku päivä saattaa kasvatuslista ajan tasalle...