heinäkuu 03, 2024, 04:58:39 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hazzen ensimmäinen kausi

Aloittaja Hazze, tammikuu 18, 2011, 23:44:11 ip

« edellinen - seuraava »

Hazze


Spanish Red


Spanish Red


Habanero, Brown Large


Palanut vai jokin ravinnejuttu, tämä kun ei ole tainnut saada suoraa valoa, voin toki olla väärässäkin?

InkRose

Kyllä noi minusta UV-palovaurioilta näyttää...

Hazze

Ehkä tuosta Starfishistä saa jo ens viikolla maistiaisia




niinku ehkä pari CAP220 myös


Hazze

heinäkuu 16, 2011, 17:30:44 ip #143 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 25, 2011, 22:00:25 ip käyttäjältä Hazze
Trinidad Bush (Capsicum annuum) päätti kasvaa sälekaihtimien paremmalla puolella, valoa kohti valoa kohti.



pihalla piti chilit laittaa poikkinaruilla kiinni tukikeppeihin kun muuten tuuli kaataa ja saa kokoajan olla nostelemassa pystyyn.


Hazze

Olohuonechilit pukkaa podeja, jippii.






























InkRose

Tulitko pitäneeksi kirjaa kauanko meni Starfishilla kukasta kypsäksi?

Hazze

Lainaus käyttäjältä: InkRose - heinäkuu 21, 2011, 18:02:20 ip
Tulitko pitäneeksi kirjaa kauanko meni Starfishilla kukasta kypsäksi?


En ole pitänyt kirjaa mutta kaivelin vähän noita vanhoja kuvia ja niistä arvailen ikää  :P
Ensimmäisen podin sijainnista veikkailen tässä olevan se aukeavana kukkana.
5.5.2011


20.5.2011, 15vrk kukasta kun huomasin tuon ekan podin


tänään 21.7.2011 tuo alempi on sama sama kuin 15vrk = olis 77vrk tuosta kukasta mennyt aikaa.
En mene sata varmaksi vannomaan, että on sama kuin tuo nuppu muttei kovin pieleen voi mennä.

Enkä vielä meinaa tuota syödä vaan odotan vielä niin pehmenee hieman ja otan siemenet talteen ens vuotta varten  8)

Hazze

Ajattelin että olen sumuttamalla vettä saanut reikiä aikaan Starfishin ja CAP1478 lehtiin mutta sieltähän löytyikin pieni mittarimato joka noita tuhoja tekee. Millä noista pääsee eroon? Raidilla? Tuossa starfishissä kun olis noita syötäviä.




wille

Niskaperseotteella mato helvet*iin. Ja tarkkailu päälle, muiden vastaavien varalta. ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Heku

heinäkuu 25, 2011, 10:04:42 ap #149 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 25, 2011, 10:08:11 ap käyttäjältä Heku
Mmm. CAP220. Kovin montaa erilaista chiliä en ole maistanut mutta tuo on yksi suosikeista.


Hazze


CAP1478 (Capsicum praetermissum)


CAP1478 (Capsicum praetermissum)

Chao

Toimiiko provado muuten näin mittarimatoihin,kuinkaollakkaan uhrina oli tuo starfish johon oli haulikolla ammuttu ,onko kasvinlehti menetetty jos reikiä ilmaantuu vähäisissämäärin???

wille

Lainaus käyttäjältä: Chao - heinäkuu 25, 2011, 23:22:39 ip
Toimiiko provado muuten näin mittarimatoihin,kuinkaollakkaan uhrina oli tuo starfish johon oli haulikolla ammuttu ,onko kasvinlehti menetetty jos reikiä ilmaantuu vähäisissämäärin???


Stopstop. Ei kai nyt kukaan ala provadolla mittarimatoja jahtaamaan? Saa olla melkoinen armeija niitä mittareita, jotta aiheuttaisivat chileille muutakin kuin pelkkää esteettistä haittaa. Heität vaan madon menemään, aina kun sellaisen chilin lehdellä tapaat. Jokin sumuttelukin voisi auttaa. Valkosipulia, chiliä, alkoholia? Neem-öljy varmaan auttaisi myös. Nämä sasivat lehden maistumaan kammottavalta madon suussa ja se häipyisi parempiin pitopöytiin. Ennemmin kokeilisin näitä muita vaihtoehtoja, kun rupeaisin heti systeemisellä myrkyllä sohimaan.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Chao

Manuaalisesti matoset poistettu,kiva tietää että haitta on vain esteettinen,seurataan tilannetta.

Hazze

Niin en minäkään löytänyt parissa päivässä kuin 4 matoa järsimässä lehtiä.

Ensimmäinen kokeilu kuivattaa chilejä.  ;D

Hazze

Lainaus käyttäjältä: Heku - heinäkuu 25, 2011, 10:04:42 ap
Mmm. CAP220. Kovin montaa erilaista chiliä en ole maistanut mutta tuo on yksi suosikeista.


En ole maistanut kuin paria lajiketta joita minulla kasvaa ja tuo CAP220 sopii toistaiseksi parhaiten suuhuni, ei liian pistävä eikä järin kauaa viipyvä tulisuus.

Hazze

Jumalattoman runsas Trinidad Bush sato kuivattuna, ehkä 4g.



Hazze

Tuli haettua IKEAsta 0,5dl lasipurkkeja chilien säilömistä varten.



Kuivattuja ja hienonnettuja chilejä varten ostin varalle pari maustepurkkia.



Ruokakaupasta ostin väkiviinietikkaa (10%), hunajaa, hillosokeria, sipulia ja valkosipulia. Mukaan tarttui myös pari tämmöistä mausteospussia, en kyllä tiedä mille chilille niitä pistäisin (jos millekkään!?).


http://www.meira.fi/maustaminen/sailontaaineet-ja-muut-tuotteet/sailontaaineet/kurkun-sailontaaine/


http://www.meira.fi/maustaminen/sailontaaineet-ja-muut-tuotteet/sailontaaineet/kasvisten-ja-sienten-sailontaaine/

Kypsänä ensimmäisiksi säilöttäviksi olis CAP220, Starfish ja Spanish Red. Säilöttäviksi siksi että yhden ihmisen syötäväksi noissakin jo liikaa ennen kuin ehtii menemään pilalle.


7 pod / 7 pot - tästä on pari hassua marjaa vasta tuloilla.
Aji Cristal - tästä ei taida kovin isoa satoa tulla.
Bolivian Rainbow - näitä vois purkillisen kuivata ja hienontaa.
CAP 220 - tästä saisin jo purkin tai pari jollakin lailla säilöttyä, ehdotusta.
CAP1478 - tästä tuskin tulee kovin montaa marjaa.
Duke Pequin - sadon koosta ei vielä hajuakaan.
Habanero, Brown Large - kokonaista 2 podia tulolla :D
Habanero, Caribbean Red - aika näyttää monta podia kypsyy, useampi kypsymässä.
Habanero, Sudden Death - tästä ei taida kovin isoa satoa tulla.
Naga Morich - niukasti on näitäkin tuloilla.
Pimenta da Neyde - tätä en taida säilöä ainakaan liemeen, oli se niiin paha ja pistävä makuinen lajike, kokemuksia kenelläkään minkälainen kuivattuna jauheena?
Rocoto, Red Peruvian - tulevan sadon koosta ei tietoa vielä.
Short Yellow Tabasco - jos säilön niin kuivana.
Spanish Red - purkillinen tai pari olisjo kypsänä, tähän kaipaan ehdotuksia miten säilöä.
Starfish  - purkillinen tai pari olis jo kypsänä sälöttäväksi, tähän kaipaan ehdotuksia miten ne säilöisin.
Thai - tulevan sadon koosta ei vielä tietoa.
Trinidad Bush - jos säilön niin kuivana.
Trinidad Scorpion, Morouga Blend  - niukasti on näitäkin tuloilla.
Turbo Pube - tästä ei taida kovin isoa satoa tulla.

Vielä ei ole omia säilömiskokemuksia. Lueskelin läpi noita - Sadon säilöntä ja käsittely sivuja. Marttaliitolla oli hyvät ohjeet purkkien käsittelyyn.
Perusohjeella läjä chilejä, väkiviinaetikkaa, vettä, suolaa ja sokeria erinäisiä määriä pääsee alkuun mutta muitakin ohjeita vois kokeilla, Meiran maustepussien lisäksi siis.

Hazze

Oliskohan tää nyt sit se elämäni ensimmäinen oikea poimittu chilisato.
En noita paria kälystä kuivattua Trinidad Bushia laske semmoiseksi :P