tammikuu 10, 2025, 12:04:09 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hessin sapattivuosi 2011

Aloittaja hessi, tammikuu 23, 2011, 17:57:33 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Chileno

Äläs jätä tota tomaattikastiketta mihinkään lojumaan tai se tekee itämaisen katoamistempun... ;D

hessi

 ;D ;D joo tiedetään tais muutama jo kadota  ;) ;)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: hessi - lokakuu 30, 2011, 11:51:37 ap
niin... no sokeria ei nyt ole pakko käyttää, mutta etikkaa kyllä loraus jotta säilyy


Sitruunallakin pääsee pitkälle.

jewe

Tuolla näyttäisi olevan tomaattijalapenosalsaa. Saisiko udella millä suhteella suurin piirtein olet noita sekoitellut ?

Itselläni tulee vielä ainakin puoli kiloa jalapenoja enkä tiedä miten käyttäisin. Jauheeksi en laita enkä etikkaan upota ja tuskin sopii savuunkaan mutta tuo tomaattisalsa kuulostaa hyvältä.

PP

Lainaus käyttäjältä: jewe - lokakuu 30, 2011, 18:35:15 ip
Itselläni tulee vielä ainakin puoli kiloa jalapenoja enkä tiedä miten käyttäisin. Jauheeksi en laita enkä etikkaan upota ja tuskin sopii savuunkaan mutta tuo tomaattisalsa kuulostaa hyvältä.


Ainakin kypsät Jalapeñot sopii oikein hyvin savuun. Eikös chipotle ole nimenomaan savustettua Jalapeñoa.

kalat69

jewe hei, sä oot kyllä keitelle mössöjä niin paljon että keksit ihan itekki suhteen.... meiltä kun niitä on aika turha kysellä kun fiilis pohjalta menee ja niin paljon ku kattilaan mahtuu ;D savujallu tahna on muuten törkeen hyvää....


2010- 2013 hallituksen jäsen

jewe

Lainaus käyttäjältä: kalat69 - marraskuu 02, 2011, 07:53:02 ap
jewe hei, sä oot kyllä keitelle mössöjä niin paljon että keksit ihan itekki suhteen.... meiltä kun niitä on aika turha kysellä


No jopas...olihan tuo nyt tiedossa että teidän klaani vetää sörsselit tunteella, ammattitaidolla ja ilman mittatikkuja, kieltämättä erittäin harkitsematon kysymys omalta taholtani kun kokemustakin piisaa jo parilta syksyltä. ;)

Herra 47

välillä pitää hiukan katiilan sisältöä maistaa ja lisätä jotain jos puutteita on :) mutta tuo tomaatti jalapeño salsa on suurin piirtein 50/50 + sokeria ja etikkaa
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

jewe

Kiitän ja kumarran. :)

Helpompi vaan lähteä kokeilemaan kun tietää edes vähän miten toi menee jos kerran on hyväksi todettu....ja huomenna tomaattikauppaan. :D

Herra 47

osta sit mieluiten kirsikkatomaatteja ja mielellään ylikypsiä :) ovat vain parhaita....

ja polte on aika kohtalainen tuolla sekä maku on "kypsymässä" jouluna tietää jo aika tarkkaan millaista tuli
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

hessi

marraskuu 11, 2011, 11:11:05 ap #110 Viimeisin muokkaus: marraskuu 11, 2011, 11:18:03 ap käyttäjältä hessi
Ja alkaa oleen Hessin kausikin lopuillaa...
kaksi rocotoa vielä kypsymättä...
13 kypsää just keräsin mitäs niistäkin tekis ?
Lemon drop on vieläkin kylmässä kasvarissa :)
hyvin on pärjännyt jos siitä keräis sadon ja heittäis sen kompostiin, niin
olis tämäkin kausi päätöksessä.
Ens kautta en ole suunnitellut, mutta suurella todennäköisyydellä jatkan tätä
"sapattia" eli laitan alle kymmenen puskaa, koska tämä vaan on niin ihanaa, kun ei huku satoo ja sen jatko jalostamiseen :)
Tälläkin vähäisellä määrällä on tullut mössöä yli oman tarpeen joten ystävät ovat iloisia, kun saavat maistiaisia :)
kuvat meinas unohtua...
viimmeisiä rocotoita aikas pieniä ovat verrattuna viime kauteen


2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: hessi - marraskuu 11, 2011, 11:11:05 ap
kaksi rocotoa vielä kypsymättä...
13 kypsää just keräsin mitäs niistäkin tekis ?


Tee Rocoto Relleno.
Täytettä sisään ja uuniin.

Lainaus käyttäjältä: hessi - marraskuu 11, 2011, 11:11:05 ap... suurella todennäköisyydellä jatkan tätä "sapattia" eli laitan alle kymmenen puskaa, koska tämä vaan on niin ihanaa, kun ei huku satoo ja sen jatko jalostamiseen :)


Tuon tapaista "sapattivuotta" minäkin suosin. Satoa tulee aivan riittämiin omaan tarpeeseen muutamastakin puskasta. Nuo sinun punaiset "ompposi" saavat minut miettimään ensi kauden rocotoja uudestaan. Olin aikonut pysyä keltaisissa ja oransseissa, mutta pitäisikö sittenkin ihan värin vuoksi yksi punainen laittaa? On se niin herkullisen näköinen.

hessi

Vartti sitten uunista ulos tullut rocoto piirakka :)
tämä menee kaverille maistiaisiksi kun menen ilta teelle kylään :)
koukutan taas yhden uuden chileihin ;)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Pawni

Ensimmäistä satoa odotellessa... :)

Toni.A

Kyllähän tuollaisella piirakalla koukuttaa kenet vaan. Onko ruiskuoreen leivottu?

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

hessi

joo tämä oli sellanen "pika " piirakka eli valmis ruistaikina pohja :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

Ja nyt taitaa sitten Hessin kausi oleen lopuillaan...
heitin Lemon dropin pihalle siinä oli vielä 10 kypsää palkoa :)
jäljellä on vain vanha rocotoni ja Flexu jotka molemmat jää.
Flexulla on viileämpi paikka autotallissa sinne tarttis kait joku pieni lisä valaistus järjestää et pysyy hengissä. Rocoto saa sisältä parvelta saman vanhan paikkansa :)

uutta kautta en ole suunnitellut ja tämä sapattivuosi tuntui niin mukavalta :) et taidan jatkaa ehkäpä vielä vähemmällä määrällä :) nytkin kun tuli reilusti yli oman tarpeen :)
eikä joka viikonloppu ollu hirvee kiire pelkästään chilien vuoksi...

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

kalat69

niin, ja sähän tiedät mistä taimia saa, ettei tarvii vielä tässä vaiheessa miettiä mitä siemeniä pitäis multaan törkkiä :) tuut sitte vaan kattomaan mitkä taimet on sen näkösiä että ne haluis tulla sun kuo kasvamaan ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

hessi

joo tiedänhän minä....
varmaan joutuu sinne tammikuussa johonkin istutus projektiin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Siku

Tammikuussako noita koulinta talkoita on? Voisin tulla itekin jeesimään ja tutustuman uusiin naamoihin.