tammikuu 10, 2025, 10:18:07 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tilliliha

Aloittaja Eric Sour, tammikuu 27, 2011, 16:12:01 ip

« edellinen - seuraava »

Eric Sour

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - tammikuu 27, 2011, 14:14:49 ip
Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - tammikuu 27, 2011, 11:57:06 apAinut, mikä ei vaan ole koskaan uponnut on jostainsyystä tilliliha!  :-X


Tätä ei ole syytä hävetä, sillä tillilihan diggaaminen on automaattinen eroanomus ihmiskunnasta!


Onko totta? Kovin moni tuotakin kurmeeta pystyy ihmisravintona käyttämään..

Janne

Pitää muistaa että on tillilihaa ja "tillilihaa", joista jälkimmäinen kuuluu monien suomalaisten koulujen valikoimaan. Vähän sama juttu kuin makaroonilaatikko, koko peruskoulun ajan kuvittelin mokoman eineen olevan ihmisravinnoksi kelpaamatonta sianruokaa mutta siitäkin saa erinomaista kun itse tekee ja maustaa. Einesmakaronilaatikko on sen luokan eväs ettei se kelpaa edes koirille...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

chilihardhead.fi

tammikuu 27, 2011, 16:23:03 ip #2 Viimeisin muokkaus: tammikuu 27, 2011, 16:29:55 ip käyttäjältä chilihardhead.fi
Hyvää se koulun tilliliha ja makarooniloota täällä oli, nykyään ei koulussa kuulemma edes tiedetä tillilihasta mitään.
Eines makaroonilaatikkoa en ole kai edes maistanut, kerran olen kai moisen ostanut likalle, kun ei ollut aikaa edes keittää makaroonia mukamas, kyllä se syötyä kai tuli
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

linker



Koulun tilliliha nyt oli mitä oli, purukumia ja lämmitettyä vaseliinia. Mutta
kunnon tillilha on hyvää. Niin kuin sipatti ja vatkulikin -lajitoverinsa.



Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: linker - tammikuu 27, 2011, 16:50:34 ipKoulun tilliliha nyt oli mitä oli, purukumia ja lämmitettyä vaseliinia. Mutta
kunnon tillilha on hyvää. Niin kuin sipatti ja vatkulikin -lajitoverinsa.
Mä joudun olemaan hieman eri mieltä!
Mä sain ekaa kertaa kunnon tillilihaa koulussa!

Tosin kyseessä oli ravintolakoulu! ;D
Sen jälkeen olen tillilihaa tehnyt monta kertaa!

Ainoa huono puoli on vasikan saatavuus... :(
Vasikkaa saa hyvin ainoastaan ulkomailta ja siltäkin tuodaan ainoastaan arvo-osia!
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

linker

Täällä periferiassa sitä (vasikkaa) saa tilateurastamoilta



TunturiTiger

Ei pysty kykeneen! On semmoset traumat siittä appeesta, etten kokeile edes. En prkl vaikka se olis jonku miseliinikokin tekemää.

JaloPena

Joo, kaatakaa vaan ittellenne.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

linker

Kansakoulunopettajan (sellainen 60 vuotias vanhapiika) 70- luvun ruokakulttuuriopetuksen seurauksena
en syö punajuurta missään muodossa. Enkä veripalttua (enkä muutakaan veriruokaa). Enkä raakaa tomaattia.
Enkä raakaa lanttua. Enkä mitään saatanan velliä tai puuroa. Enkä sekametelisoppaa.
Enkä vidun MAKSALAATIKKOA°!

Opetusmetodia kuvaa se, että kun joulun aluspäivänä oli riisipuuroa ja sitä sekametelisoppaa ruokana(!)
eräs kaveri sekoitti puurot ja vellit sekaisin kulhossaan, ja siitä tuli ruskeanharmaata litkumössömassaa...
Tämä keleen opettajatar pakotti tyypin syömään sitä mössöä, ja vielä senkin jälkeen piti pari lusikallista
"maistaa" kun tyyppi oli oksentanut puuroonsa! >:(

Meni pois aiheetsta... tämänhän piti koskea tillilhaa. Mutta voihan ketjua jatkaa inhokeilla.



Kaltsu

Koulun tilliliha NAM!. Muita tillilihoja en ole maistanutkaan. Itse tekemällä ei todennäköisesti saa yhtä hyvää eikä varsinkaan ammattikokin. Kaupassa katselin purkki tillilihaa. Se vois olla lähellä koulun vastaavaa. Täytyy kokeilla. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

.tomppa.

Yleensä tilliliha mitä olen maistanut on kumista! ei mene osiin vaikka jauhaa miten..   eli kypsennysaika on liika vähän ja lämpö liian kova.

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: ChiliPola - tammikuu 28, 2011, 14:52:08 ip
Tilli kuulu kalaruokiin, muttei todellakaan liharuokiin. Kouluajan teollinen tillilihakastike oli todella vastenmielistä limaa. Näkkäriä ja maitoa syötiin tillihan sijaan.


Kukapa sen sanoo mikä kuuluu mihinkäkin. Reilusti vain rikkomaan totuttuja sääntöjä. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 15:14:17 ip
Lainaus käyttäjältä: ChiliPola - tammikuu 28, 2011, 14:52:08 ip
Tilli kuulu kalaruokiin, muttei todellakaan liharuokiin. Kouluajan teollinen tillilihakastike oli todella vastenmielistä limaa. Näkkäriä ja maitoa syötiin tillihan sijaan.


Kukapa sen sanoo mikä kuuluu mihinkäkin. Reilusti vain rikkomaan totuttuja sääntöjä. :)


Ravintolakoulussa 2000-luvulla opetettiin, miten paprika(t) eivät kuulu samaan annokseen kalan kanssa.  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Eric Sour

Chilit eivät kuulu suomalaiseen ruokaan.

Ryhis

Eikä peruna, joka myöskin on kotoisin Etelä-Amerikasta :D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

JaloPena

Ei pottuja missään nimessä. Syödään kansallisruokaamme riisiä  ::)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Eric Sour

Minä syön VAIN nauriita ja pettuleipää.

omarosa

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - tammikuu 27, 2011, 17:13:06 ip

Tosin kyseessä oli ravintolakoulu! ;D
Sen jälkeen olen tillilihaa tehnyt monta kertaa!

Ainoa huono puoli on vasikan saatavuus... :(
Vasikkaa saa hyvin ainoastaan ulkomailta ja siltäkin tuodaan ainoastaan arvo-osia!


Olin jo unohtannut tillilihan mutta ketjun innoittamana hain tänään citymarketista ,Jalostajan, Hitaasti hauduttamalla valmistettu perinteinen TILLILIHA säilykkeen.
Oli ykkös hyvää  :) vasikan lihaa ei tosin tölkin kyljessä mainita , jostain kun saisi reseptin jolla se kouluihin valmistettiin , kanaviillokin kanssa parhaita kouluruokia.

tölkin kyljessä:
tillilihaa/dilkött 400g
Ainesosat:
-vesi
-sianliha (40%)
-kastikejauhe (mm. muunneltu tärkkelys,rasvajauhe (kasviöljy, glukoosisiirappi, jauhonparanne (e341),
-maltodekstriini
-aromit (sis. vehnäsoija, arominvahvenne (e621,e627,e631)
-mausteuutteet (sis.selleri, dekstroosi)
-mausteet
-rypsiöljy
-kovetettu kasvirasva
-emulgointiaine (e471)
-happamuudensäätöaine (siruunahappo)
-tilli
-etikka
-sokeri
-maissitärkkelys
-suola(0,9%)

Hyvää oli keitettyjen perunoiden ja porkkanaraasteen kanssa. Tota reseptiä ei kyllä pysty matkimaan , e=extra hyviä aineitakin viittä erillaista

chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

Toni.A

Hienoahan se on, että aihe puhuttaa noinkin paljon!  ;D Vaan edelleen syön lihaa mieluummin ilma sitä tilliä!  :-X

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

popcornmaker

Pelkkä puun otsikko aiheuttaa lievää oksennusreaktiota.