toukokuu 20, 2022, 23:54:22 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chiljonka -15 eka kausi

Aloittaja Chiljonka, tammikuu 06, 2015, 15:58:42 ip

« edellinen - seuraava »

Chiljonka

Kuvasatoa.


Lilacin eka podi.


Sama podi vanhempana, tuossakin näkyy noita käppyrälehtiä.


Kokonaiskuva, ruma on KHH  :)


Tommosia tuli laitettua eilen itämään.


Oikukas fantasy.


Ja pequante.

San-M

Mullakin rügen-mansikkaa kasvamassa. Se on kiusallisen hidas ja pidän peukkuja että ehtii isoksi ennen kesää, vaikka on jo tammikuun puolessa välissä laitettu itämään :P
Jospa se aurinkoisilla säillä sitten räjähtäisi kasvuun...

Mansikoiden kasvattamisesta/idättämisestä kun en tiedä mitään, joten menee samalla reseptillä kun chilit. Turvemultaa, puutarhan kesää ja ledivaloa...

Chiljonka

Pussissa luki että maaliskuussa kasvamaan, olettaisin ehtivän ??? Varmaan on vähä hitaampi kun tomaatit ja chilit kun kasvi on isonakin pienempi... Chileihin tuntuisi lisälannoitus purreen, ainakin lähtivät taas kasvamaan jurottamisen sijaan. Kiitosta vaan neuvoista!

Chiljonka

Äsken ruukutettu 5kpl "red cherry" kirsikkatomaatteja. 6kpl duplikaatti chilejä lahjoitettu tänään eteenpäin :), pari gojia lähti samalla.

Chilipeikko

Tuo Red Cherry on hyvä tomaatti ja satoisa myös. Itsellä oli viimevuonna ja hyvin kasvoi. Hyvissä oloissa kasvaa parimetriseksi ja tertut on sellasia 30-50 senttisiä täynnä tomaattia. Vaatii vähintään sen 10 litrasen ämpärin ja hyvät tuennat. Kunnon lannoitus kanssa. Itsellä tänäkin vuonna kasvatuslistalla.

Chiljonka

Ok, kiitos tiedosta, luulin sen jäävän aika pieneksi(mielikuvani kirsikkatomaatista), mutta hyvä näin, meillä kyllä tomaattia kuluu :). Tänään saakin laittaa tuota "money makeria" ruukkuihin.

Chiljonka

Molempia tomaatteja nyt 7kpl per lajike ruukutettu. Mansikkakin alkaa pilkistää pinnalle, noi on kyllä oikeesti hiton pieniä, niihin ei taida hetkeen uskaltaa koskea. :o

Chiljonka

Eilen lahjoitettu viimeiset ylimääräiset chilin taimet työkaverille, laitoinpa vielä lannoitetta puolen litran stokkiliuospullon mukaan... Tartunnan levitys siis hoidettu osaltani tältä keväältä  :)

Chiljonka

maaliskuu 17, 2015, 21:49:45 ip #48 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 24, 2015, 21:27:48 ip käyttäjältä Chiljonka
Eilen Honkkarissa turveostoksilla, tänään ruukutusta.


Nämä töröt muuttivat varastoon, toivottavasti pärjäilevät siellä. Lämpötila huomattavasti alempi kuin mihin ovat tottuneet. 6-15 astetta.

Edit. Lämmöt pysyneet nyt 14- 19 asteessa. Lisätty yksi 30w esli ja pari auton tuulilasin suojista värkättyä heijastinta 2e kpl :)
Muut oudoksesta pikkuisen jurottavat mutta Quintisho näyttää viihtyvän hyvin, ei merkkiä että muutkaan olisivat pahoin ottaneet nokkiinsa. Liekö kasvattavat hetken juuriaan.?

Chiljonka

Lediprojektiin on jo saapunut joitakin osasia. Tämä ei ole nopea projekti niin en kehtaa näitä ainakaan vielä laittaa tonne DIY osastolle.Tämmösiä. Ledit, kymmenen tommosta siiliä, ajurit.Draiveri 12-20x1wTommonen testiraportti tuli ledien mukana, mikäli joku tuosta jotain ymmärtää niin saa tulkata. Jotain siitä ymmärsinkin mutta paljon meni ohikin tästä.

Vielä on tulossa ainakin valkeita ledejä, jotain PCB-kytkentälevyjä ja jonkinlaista lämpöä johtavaa liimaa.

Chiljonka

Kasveista vaihteeksi.


Tomaatit kasvaneet hyvin, alkoivat vaan jo kaatuilemaan.


Joten istutus syvempään ja siirto varastoon viileämpiin oloihin. Tässä vielä sisällä.


Fantasyn pikkupodi.


Tässä sitten oloja tuolta varastosta, minusta hyvin toimii nuo "heijastimet". Kaikki chilit selvästi nauttivat isompaan ruukkuun pääsemisestä ja olisko tuolla turpeella myös tekemistä asian kanssa. Näyttävät hyviltä, ryppyiset lehdet suoristuvat ja uutta kasvua tulee ihan mukavasti. Lisäksi olen nyt muuttanut mieltäni tuosta nyppimisestä kun Lilacin eka podi kypsyy sisällä edelleen ja kasvi jurottaa. Niinpä olen nyt nyppinyt kaikki kukat, siis tuo Lilac ja toinen Fantasy ainoastaan kantavat nyt yhtä podia.


Nämä Airamit jo olikin tuolla tarvike-bongauksissa, mutta tuli kuvakin niistä napattua.

Chiljonka

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1427439381568.htmlUudet ennusteet: Suomeen tavallista kuumempi kesä. Ja tämähän kyllä kelpaa 8)

Chiljonka

Isompaa päivitystä tilanteeseen:


Kuukausimansikkaa koulittu purkkeihin reilu 40 kpl, onpahan pieniä :). Gojitkin vielä hengissä.


Piriz


Peach trinidad scorpion


Pink habanero


Quintisho


Fantasy


Pequante


Fantasy 2


Tässä jonkinlainen kokonaiskuva varaston chileistä.

Osa chileistä nyt vähän roikottaa lehtiä, lieneekö nyt vähän liikaakin typpeä, korjaantunee aikanaan? Kasvu ollut kiitettävää isoihin ruukkuihin ja turpeeseen pääsyn jälkeen. Kastelu täytyy näissä näköjään suorittaa päältä, alta ei onnistunu. Sitä kuorettumista oli tosiaan havaittavissa tuossa turpeessa niinkuin joku täällä jossain kirjoittikin, rikoin sitä pintaa käsipelillä, tiedä sitten oliko siinä mitään jiitä.

Lilac yhä kypsyttää ainokaistaan, ruukutin senkin nyt hiukan isompaan turpeeseen.

Tomaatit voi ihan hyvin, voisivat olla tukevampiakin kyllä.

Chiljonka

huhtikuu 07, 2015, 21:04:46 ip #53 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 07, 2015, 21:53:08 ip käyttäjältä Chiljonka
Vihdoin alkaa Lilacin eka kypsyä, en kyllä odottanut siitä punaista mutta pikainen tarkistus Fataliin sivuilta... ja noinhan sen pitikin tehdä ::).

Olkoon siellä nyt vielä muutama päivä niin sais siitä noi siemenet talteen ja jotain maku vertailua raakaan jonka jo aiemmin vedin naamaan :), se ei kyllä suuremmin nostanut odotuksia. Sitten tuo varmaan saakin hiukan saksista jos jaksais siitä kasvaa hiukan tuuheemmaksi...

Valkosipuli lienee menetetty :(.

edit. Piti vielä sanomani että varaston lämmöt on nyt olleet aika tasaisesti 17-19 astetta ja mielestäni nuo lämmöstä pitävät chinensetkin voivat ihan hyvin, nuppujakin ovat tehneet...

Chiljonka

huhtikuu 11, 2015, 11:35:08 ap #54 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 11, 2015, 11:56:25 ap käyttäjältä Chiljonka
Kävin ostamassa budjettikasvarin Agrimarketista.


Kokeillaan nyt tekeekö tuolla mitään...

Niin joo ja laitoin 7 kaupan sitruunan siementä lautalle, osa kokonaan kuorittuna ja osa vain päällimmäinen kerros kuorittuna, lets katotaan.

Chiljonka

Kuvapäivitys:


Tomaatit voi ihan kohtuullisesti hajavalossa, voisivat olla isompia ja tukevampiakin ehkä.


Quintisho


Chinensen kukkiakin varmaan pian nähdään, tässä persikkaskorppari.


Yleisnäkymä, eripaska kuva ainakin osin olosuhteista johtuen :).

Tämmöstä tänään, Lilac kävi eilen ulkoilemassa tuulisessa aurinkoisessa kevätsäässä, eikä tuo ainakaan pahakseen pistänyt.

Jone1970

Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - maaliskuu 29, 2015, 15:43:37 ip
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1427439381568.htmlUudet ennusteet: Suomeen tavallista kuumempi kesä. Ja tämähän kyllä kelpaa 8)

Jos haluaa pelata varman päälle noiden pitkän ajan ennusteiden kanssa, niin kannattaa seurata saksalaisen emeritusprofessori Wolfgang Röderin ennustuksia. Jos Röder ennustaa Suomeen intiaanikesää niin kipin kapin lähimpään markettiin ostamaan kunnon pilkkihaalarit ja angorakarvainen alusasu ettei kuole Juhannuksena hypotermiaan kokon äärellä.
Mikä ei tapa sattuu ihan hel*etisti.

Chiljonka

Chilit voivat hyvin, pari pientä kukkaakin auennut vahvemmassa kiinalaisista.


Sitruunat ovat itäneet, illalla siis nuo tuosta multiin varmaan.

Chiljonka

Sitten pientä edistystä lediprojektin saralta:Näissä siis liimattuna ennen kolvausta.Ja tässä sitten kylmäjuotettuna >:(. Olisi ilmeisesti ollut fiksua kolvata ledit noihin levyihin ennen niiden liimausta, lämpö karkasi perin tehokkaasti tuohon siiliin, korjaan sitten jos eivät pysy. Yhden ledin jouduin jo irrottamaan kolvauksista ja kääntämään kun olin kännipäi...öh siis väsyneenä laittanut sen väärinpäin, ledin vaihtokin siis onnistunee.Olihan sitä sitten pakko päästä jo paria kokeilemaan. Alemmassa kuvassa ei muita valoja päällä eikä salamaa kamerassa. jonkinlainen onnistumisen tunne tuli tässä vaiheessa, ihan mukavasti noista valoa lähtee. Lämmöntuotto kyllä yllätti vaikka olin kyllä teoriassa tietoinen asiasta. Ei nuo mulla kauaa(10-15min.) päällä olleet mutta siilit olivat jo enemmän kuin kädenlämpöiset.

Chiljonka


Ensimmäinen 18wattinen "prototyyppi" koepoltossa. 6 "full spectrum" ja 12 4000-4500k lediä.