tammikuu 06, 2025, 22:16:04 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - L3ba

1
mustaa kahvia ja 70% tummaasuklaata
2
Säteilevä ydinvoimalakaupunki Loviisa
3
Aloin suunnitella että siirtäisin kasvit sitten aikanaan joko altakasteluruukkuihin tai passiivihydroon, kumpaa näistä suosittelisitte? Passiivihydroon bongasin melko passelilta vaikuttavan ohjeenkin http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4993.0.
Miten vahvat/isot juuret taimella täytyisi olla että sen voi siirtää tohon passiivihydroon, voisiko joku asiasta enemmän tietävä kertoa?

VAI

Pitäisikö pitäytyä vielä tämä vuosi multakasvatuksessa, kun tuolla hydroilulla ilmeisesti tappaa väärillä toimenpiteillä kasvit melko helposti. Noilla hydroilla saa oikeilla otteilla kuitenkin sen verran hyvän oloista tulosta, että muutamalla kasvilla on kylla pakko kokeilla ainakin.

4
Laitoin normilampun lisäksi kasvilampun että saavat sekä lämpöä ja tarvittavaa valoa.

En tiedä tosin onko lamppu liian lähellä?

Sparta kalastelemassa, huomatkaa viaton ilme ;D

molemmat katit viihtyy tossa päällä kun lamput lämmittää.
5
Tee-se-itse / Vs: vuoden helpoin hydro!
helmikuu 13, 2010, 20:58:18 ip
Lainaus käyttäjältä: pete79 - helmikuu 13, 2010, 12:49:28 ip
Eli tuossa ikeassa käydessäni huomasin hyllyssä myytävänä tälläisiä läviköitä.
http://www.ikea.com/PIAimages/0095734_PE234570_S3.JPG
lävikköhän sopii suoraa korvistaan 10l ämpärin päälle, joten tekaisinpas siitä hydron..
helppoa kuin mikä..

10l ämpäri 1€ ja lävikkö 1,95€ ja sora lävikköön noin 1,5€
lävikön ja ämpärin väliin jää noin 5mm rako josta saa helposti sisälle esim ilmaletkun kivelle

vahingokseni hajoitin kamerani pari viikkoa sitten joten kuvaa en saa nyt liitettyä omasta systeemistä, mutta voin sanoe että on helppoa halpaa.


Toi systeemi pitää kyllä ottaa pohdinnan/suunnittelun alle kun olen ollut vähän kahden vaiheilla kokeilisiko tänä vuonna Hydroa.
6


Rambo torkuilla akvaarion päällä.


7
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - helmikuu 11, 2010, 22:34:57 ip
Kuvat saapi näkyhmään suoraan tekstissä niin, että kopioit kuvan linkin, esim. http://img17.imageshack.us/img17/3986/kuva007w.jpg

Ja laitat tuon linkin [ img ] http://img17.imageshack.us/img17/3986/kuva007w.jpg [ /img ] tuollaisten merkkien väliin. Ilman nuita kaikkia välilyöntejä siis.




Noin mä ekaksi yritinkin mutta ei jostai syystä näkynyt enkä jaksanut illalla alkaa kikkailla. Pitää yrittää uudelleen seuraavien kuvien kanssa.
8
Tässä pari alustavaa kuvaa mun säädöistä. Jos joku viittisi pistää vaikka YV ja neuvoa tyhmää kuinka noita kuvia saa laitettua silleen että näkyy tossa tekstin yhteydessä niin olisin tosi kiitollinen.





Laitan parempia kuvia sitten kun ovat kasvaneet vähän enemmän ja laitan jonkun muun kuvaamaan että saa vähän parempia kuvia ;D

Myös sellaista pientä lisäpäivitystä että kaikki muut paitsi jallut ja 7pot/7pod itäneet :)

EDIT: kuvat
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Olut/sahti harrastajia
helmikuu 11, 2010, 10:46:53 ap
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - helmikuu 10, 2010, 22:42:40 ip
Lainaus käyttäjältä: L3ba - helmikuu 10, 2010, 21:43:12 ip
Voisiko joku enemmän sahteja juonut vähän valaista, miltä "kunnon" sahti maistuu?


No ensinnäkin kunnollinen sahti on raikasta. Siinä pitää olla ruismaltaan "paksuutta", mutta (huom. mun mielipiteeni) se ei saa olla kuitenkaan tummaa ruiskaljaa. Mun mielestä paras sahti on sameaa kuravedennäköistä, tuoretta eli max viikon vanhaa, hieman makeaa ja hörpätessä tuntuu ku olis just purassu leipää.

Prkl! Pitää vissiin mennä ostaan maltaita tässä joku päivä. Alko janottaan..  :P


Elikkä Lammin sahti taitaa olla kunnon sahtiin verrattuna maultaan melko laimeaa, itselläni siitä tulee mieleen hyvin vahvasti saksalaiset hefeweizen tyyliset suodattamottamat vehnäoluet.

Olisi kyllä mielenkiintoista päästä muitakin sahteja maistamaan, se alkaa olla niitä oluttyyppejä joihin en oikein ole päässyt sen kummemmin tutustumaan.

Pieni korjaus tuohon eiliseen sahdin saatavuuteen, olutopas.infosta huomasin että alkosta saa muutamaa eri sahtia. Tiedä sitten miksi alkon hakutoiminto näytti "sahti" hakusanalla vain Puhdin

edit: typo
10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Olut/sahti harrastajia
helmikuu 10, 2010, 21:43:12 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - helmikuu 09, 2010, 22:20:14 ip
no joo.. Alkosta saa Lammin sahtia, mutta mun mielestäni se on vaan niin kuraa.


En tiedä paljonko hanaversio eroaa pulloversiosta mutta Lammin Sahti on mun suun mukaista.

Voisiko joku enemmän sahteja juonut vähän valaista, miltä "kunnon" sahti maistuu?

Pitänee seuraavalla alkon reissulla kysyä mitä sahteja olisi tilattivissa nettisivujen mukaan olisi vain tota lammin puhtia, Finlandia sahdit ilmeisesti poistuneet valikoimista.
11
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Olut/sahti harrastajia
helmikuu 09, 2010, 18:51:13 ip
Padasjoella pidetään joka kesä Sahtimarkkinat joilla tuli viime vuonna vierailtua maistamassa sitä kuuluisaa Lammin Sahtia, ja täytyy sanoa että olin koukussa välittömästi! Onneksi samaa tavaraa oli tarjolla muutamaa kuukautta myöhemmin Porvoon Olutmessuilla.

Itselläkin ollut tuo kotioluen paneminen ollut mielessä monta kertaa, mutta ongelmana ollut pullojen saaminen, nyt huomasin että  tälläisiä http://www.kotiviini.fi/fi/3401990.php olisi saatavilla niin voipi olla että pitää huvin ja urheilun vuoksi kokeilla josko onnistuisi paremmin kuin meikäläisen kotiviini kokeilut ;D
12
On tullut muutaman kerran kokeiltua, mutta olen niin laiska tuon kaulimisen kanssa että tulee kaupasta melkeimpä ostettua. Maku itse tehdyissä lätyissä on tosin luonnollisesti parempi..
13
Eilen tuli suoritettua tälläinen tortillatäyte kokeilu joka onnistui sen verran hyvin, että ajattelin laittaa sen tännekin.

pienehkö sipuli
valkosipulia
tomaattia
tonnikalaa (itse suosin hiutaleita)
katkarapuja
sitruunapippuria
pieni ripaus tilliä
fataliin savukristalli jauhetta (mieluiten tietenkin tuoreita chilejä)
sitruuna tai lime mehua

Silppua sipulit sekä tomaatti ja kuullota hetki
Lisää tonnikala sekä katkaravut ja mausta halutulla tavalla.
Sitten vaan tortillat lämpenemään ja kasataan täyte letulla ja päälle pirskotellaan sitruunamehua (itse huomasin että reilu kirpeys toimii loistavasti)

Rulla ääntä kohti!

Määriä en laittanut, mutta purkillisella tonnikalaa, pienellä sipulilla sekä noin desillä katkiksia saa täytteen noin 3 tortillaan.
14
kiitoksia vaan :)

Lajikkeiden valinnassa meni toisaan jokunen tovi, kun foorumilta ja fataliin sivuilta valikoin sopivia.

Champion jäi itseasiassa sen takia pois että fataliilta oli siemenet loppu ja super tuliseksi lajikkeeksi valikoitui toi 7pod/7pot kun se sattui sopivasti olemaan yhdessä fataliin siemen kokoelmassa.

Pitää katsella josko laittaisi vielä lisää tavaraa itämään, tilaa kun on kovin rajoitetusti. Ja tilan lisäksi pitää vähän sijoitella sellaisiin paikoihin ettei kissat sitten pistele yö aikaan taimia parempiin suihin..

Viime vuonna laitoin puskat kissojen ulottuville kun ne oli kasvaneet "varpumaisiksi" että kesti vähän tutkimista ja saivat kyllä olla rauhassa vaikka pienet perkeleet ruukkujen seassa telmivätkin.  ;D

Nuo BioBizz lannoitteet ovat ilmeisesti sen verran hyvää tavaraa että niihin kannattaa investoida? Riittäisikö että ostaa esim pelkästään tota topmaxia, vai kasvuvaiheittain käydä koko sarja läpi?
15
Starfish, Turbo Pube ja Caribean Haba itäneet kuviakin otin, mutta tottahan toki kamerasta loppui akku kun olisi ollut aikaa laittaa koneella. Ja nyt kamera lähti emännän mukaan kouluun, eli kuvia tulossa luultavasti loppu viikosta.
16
Lainaus käyttäjältä: tonttu - helmikuu 03, 2010, 10:48:42 ap
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - helmikuu 03, 2010, 10:39:23 ap
LainausSarjaa katsellessa montaa kertaa pistänyt vihaksi kun suomesta ei löydy tuollaisia ruokapaikkoja, joista saa "laadukasta" pikaruokaa,tai ainakaan niitä ei hirveästi ole. Toki taitaa jenkkilässäkin olla jonkinmoinen ongelma tuo ravintolaruo'an ja elintarvikkeiden teollistuminen.


Olisko siinä hyvä liikeidea? Itsekin olen kaipaillut kunnon "jenkki" tyylistä mättöpaikkaa. Suomen hampurilaiset ovat yleensä mauttomia, persoonattomia, mätetään sikana majoneesia, lihakin vois olla joskus jotain muuta kuin jauhelihapihvi, kylkiäiset aina ranskalaisia. Jälkkäriksi on sitä iänikuista jäätelöpalloja. Ehkä jotain poikkeuksia löytyy, mutta harvassa ne on.

Jos suomeen saatas smoke house, josta sais jenkkilä tyylin pull porkia ja ribsejä, sit vielä GRILLATTUJA hamppareita, niin mä ainakin kävisin vähintään pari kertaa vuodessa vaeltamassa siellä, oli matka kui pitkä tahansa, oispahan joku päämäärä prätkä kruisailuille.

Ihmeellistä sinänsä, ettei Suomeen oo vielä tuo savustusmeininki saapunut, kyllähän meinaa palvaamoita on joka pitäjässä.... Mutta niiden kylkeen istuis varmasti raflakin ja vähän lämminsavua sekaan.


Ei pelkästään hyvä vaan jopa loistava? kyllähän noita jenkkimättö mestoja muutama mesta näyttäisi olevan, tälläinen löytyi pikaisella googletuksella http://www.diner.fi/ muttei noitakaan taida muita olla, pitää kyllä joskus testata jos Tampereen suunnalle eksyy :) Vaikuttaa aika loistavalta mestalta ja dietin noudattaminen senkuin hankaloituu kun mielessä pyörii vaan burgerit ;D

Big Tower 1020g
three giant patties with crispy bacon slices and melted cheddar cheese (LL)    37,90, jenkki tyyliä tuolta american dineristä todellakin löytyy!

Kunnon Smokehouse olisikin todellinen pyhiinvaelluskohde jos sellainen joskus tänne avataan. *kuolaa näppikselle*

17
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Superruoka
helmikuu 03, 2010, 10:36:55 ap
Kevyesti offtopic mutta ajattelin lisätä pirtelön ohjeen jota tulee itse vedettyä vähintään aamulla tai illalla. Älyttömän hyvää ja ravinto-arvot kohdillaan, kun yritän muutenkin vähän elvyttää punttisaliharrastusta, ja pienentää vararengasta vyötärön ympäriltä  ;D

200g rasvatonta maitorahkaa
n. 1dl rasvatonta jugurttia
kaurahiutaleita
makeutusjauhetta
maitoa, jos uhkaa tulla liian paksua
sekä hedelmiä tai marjoja.

Banaani/kaakao, omena/kaneli on sellasia comboja joita tulee melkeimpä käytettyä, pakaste mustikoita unohtamatta. Ja tuolla kaurahiutaleiden määrällä voi säädellä kuinka täyttävää pirtelöstä haluaa.

Ainekset tehosekoittimeen, sekoitus ja ääntä kohti!
18
Onko kenelläkään muuten jakaa mitään hyviä burgerivinkkejä?

Itse suurena hampurilaisten ystävänä näitä kokkailen suht usein, tosin pitäytyen peruslinjoilla,eli:

-naudan jauhelihaa
-mausteeksi aromisuolaa ja pippuria

Parhaimmaksi tulisuuden tuojaksi olen todennut ainakin omalla kohdalla sen että ennen paistoa pihvien pinnalle ripotellaan esimerkiksi blairsin haba death rain seosta, tästä pidän itse pelkkää chilijauhetta enemmän koska se antaa samalla muutakin makua. Tämä maustamis tyyli myöskin siitä syystä ettei emäntä voi sietää tulisuutta. Hampurilaisen väliin olen yleensä laittanut tavaraa sen hetkisen fiiliksen mukaan, paitsi cheddaria joka kerta.  ;D

http://tv.blinkx.com/show/man-v-food/VlR1EXQZWzOKfktNPnz9dYjR2lE#s1   Tuolta löytyy muuten Man v. Foodin kaikki jaksot, sarjassa vieraillaan mm east coast grillillä josta täällä on juttua ollutkin, suhteellisen monessa jaksossa on jotain tulista mättöä tarjolla muutenkin kuis haaste mielessä.

Sarjaa katsellessa montaa kertaa pistänyt vihaksi kun suomesta ei löydy tuollaisia ruokapaikkoja, joista saa "laadukasta" pikaruokaa,tai ainakaan niitä ei hirveästi ole. Toki taitaa jenkkilässäkin olla jonkinmoinen ongelma tuo ravintolaruo'an ja elintarvikkeiden teollistuminen.
19
Kausi lähti käyntiin seuraavilla lajikkeilla kun postiluukusta kolahti lihava siemeniä sisältänyt kirjekuori.

-7 Pod/7 Pot
-Jalapeno Early
-Aji Cristal
-Lemon Drop
-Starfish
-Turbo Pube
-Rocoto de San Isidro
-Habanero Caribean Red

Lajikoima laajenee vielä, mutta allekirjoittaneelta loppuivat pikkuruukut kesken. Kasvihuoneen virkaa toimittaa tyhjä akvaario jossa tällä kertaa vähemmän eksoottinen sisältö, edellisellä kerralla siellä asusteli jättiläistuhatjalkainen http://www.life.illinois.edu/ib/109/Insect%20rearing/photos/millipede.jpg.

Tämä on mulle toinen chilin kasvatus projekti. Viime vuotinen jäi dokumentoimatta lähinnä omaa saamattomuuttani, ja myös sen takia etten ollut aiemmin kasvattanut kuin pääsiäisruohoa ;D. Joten kyseessä oli lähinnä huvin ja urheilun vuoksi suoritettu kokeilu joka onnistui kohtalaisesti, satoa tuli keskimäärin 2-3 palkoa/kasvi. Toivottavasti tällä kertaa onnistuu paremmin.

Kuvia viritelmistäni ynnä muuta päivitystä lisäilen lähipäivinä sitä mukaa kun tilanne edistyy.
20
Mausteet / Rainbow Tex Mexican Smoky Salsa
toukokuu 22, 2009, 20:26:08 ip
Pisti silmään paikallisen (Loviisa) Smarketin texmex hyllystä, ja pakkohan se oli ostaa ajatuksena "jumankekka nyt saa chipotle salsaa ja vieläpä edulliseen hintaan 1,55e.." Noh eikun tuumasta toimeen purkki koriin ja nachopussi kylkeen ja kiireellä kotiin.

Pettymys oli äärimmäisen karvas kun avasin purkin joka ei sisällöltään vastannut salsaa alkuunkaan vaan rusehtavaa ketsuppia mausta puhumattakaan jostai ei luonnollisesti löytynyt mitään poltetta jota en tosin odottanutkaan mutta se maku... Osuvin kuvaus lienee se että felix ketsupin sekaan on lisätty fariinisokeria suhteessa 2/3 ketsuppia ja 1/3 sokeria..

Eli älkää hyvät ihmiset menkö halpaan!

EDIT pari pikku typoa