kesäkuu 29, 2024, 05:40:27 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Karppaus

Aloittaja TunturiTiger, lokakuu 25, 2010, 11:20:18 ap

« edellinen - seuraava »

shp

Tulipa tehtyä karppipitsaa, aika onnistunut tekele vaikka vähän vielä kaipaakin hienosäätöä =)

Pohjan ainekset
2 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl mantelijauhoa
200g mozzarellaraastetta
200g chilituorejuustoa
4 kananmunaa
3 tl leivinjauhetta
mausteita

Ainekset



Homma aloitetaan sekoittamalla kuivat aineet keskenään, eli pellavarouhe, mantelijauho, leivinjauhe, mausteet ja juustoraaste. Pilkoin vielä juustoraastetta pienemmäksi, että tulee tasaisempi massa.



Tämän jälkeen lisäsin kosteat ainesosat



Ja sitten kunnon sekoitus



Sekoituksen jälkeen levitin sörsselin leivinpaperilla päällystetylle pellille



Pohja pitää esipaistaa, koska se ei muuten kypsy, eli laatta uuniin vartiksi 150 asteeseen



Tämän jälkeen lätkästiin pohalle täytteet, alkuviikon chili con carnea, pekonirasvassa paistettuja herkkusieniä, kinkkua, metukkaa, aurajuustoa, parmesaania ja päälle emmental sekä mozzarellajuustoraastetta.



Kaikki täytteet sopivassa järjestyksessä pitsalle ja koko laitos uuniin, kunnes on oikean näköinen



Kuvista näkee, että pohja paisui aika hyvin, joten ainesten määrää voisi pienentää, tai tehdä useampi pellillinen. Tai sitten jättää tuon tuorejuuston pois kokonaan.

Pohjan ravinteet
Rasva: 150g
Proteiini: 130g
HH: 22g

Senverta tuhti pitsa, että tuosta syö sen kuusi kertaa, joten ihan passeli IMO =)
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

Poppamies Tuliliemi

Tässä oon nyt tammikuun lopusta ast vähillä hiilareilla elänyt, mutta silti ei nuo karppipitsat jotenkin kiehdo ajatuksena. Tai ainakin pitäs päästä jossain maistamaan ennen kuin ite alan tekemään, jotenkin epäilyttää.

Muuten ihan jees, syömisiä vahtimalla saanu painoa putoamaan 91,3kg --->79kg, aikaa menny n. 13 viikkoa. Pituutta semmoset 182cm, jos joku sillä tiedolla jotain tekee
"In sudore vultus tui vesceris pane"

shp

Itte kun laittaa ruokaa, niin voi tehä just sellasen ko haluu =)
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

jewe

Tuo karppipizza osui aika hyvään saumaan. Ollaan just aloittelemassa karppailua ja mun spesiaali on aina ollut noi pizzat. Tuota shp:n pohjaa pitää jossain vaiheessa kokeilla.

wille

Pizzapohjaan saa eri fiilistä käyttämällä Psylliumia. FiberHusk-nimisenä löytyy melko helposti.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

shp

Lainaus käyttäjältä: wille - toukokuu 01, 2011, 20:39:48 ip
Pizzapohjaan saa eri fiilistä käyttämällä Psylliumia. FiberHusk-nimisenä löytyy melko helposti.


Mielenkiintoista ainetta, hiilareita tosiaankin se 0g, mutta ei siinä oikein mitään muutakaan ole. Manteleissa on kuitenkin runsaasti hyviä rasvoja yms. joten en kokis mielekkääksi vaihtaa niitä tuommoiseen.
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

wille

Lainaus käyttäjältä: shp - toukokuu 02, 2011, 17:54:53 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - toukokuu 01, 2011, 20:39:48 ip
Pizzapohjaan saa eri fiilistä käyttämällä Psylliumia. FiberHusk-nimisenä löytyy melko helposti.


Mielenkiintoista ainetta, hiilareita tosiaankin se 0g, mutta ei siinä oikein mitään muutakaan ole. Manteleissa on kuitenkin runsaasti hyviä rasvoja yms. joten en kokis mielekkääksi vaihtaa niitä tuommoiseen.


Ei siihen vaihdetakkaan. Sitä käytetään lisänä.  ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

shp

Testasin nyt pohjan ilman tuota tuorejuustoa ja siitä kyllä tuli parempi näin.
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

wille

Lainaus käyttäjältä: shp - toukokuu 04, 2011, 08:04:58 ap
Testasin nyt pohjan ilman tuota tuorejuustoa ja siitä kyllä tuli parempi näin.


Ilman tuokkaria minäkin olen sen aina tehnyt. En myöskään käytä noin reilusti pellavansiemenrouhetta. Yleensä en ollenkaan. Tosta leivästä tulee varsin makoisaa kun settiin pilkkoo vähän valkosipulia, yhden keskikokoisen habiksen ja ripottelee vähän mustapippurirohetta sekaan.

Porkkanaa olen siihen joskus hitusen raastanut sekaan. Lanttua pitäis testata.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

shp

Pellavarouhe sopii paremmpin opiskelijabudjettiin =)
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

biblo

Viime vuonna tuli itsekin karpattua ja 9kg lähti. Joulun jälkeen tuli lipsuiltua liikaakin mutta nytten taasen skapannut karppauksen muodossa ja 6,5kg tippunut kuukaudessa. Vedän tuollaista 20g maxHH päivässä. Joskus kun tekee mieli jotain niin sitten en hiilareita mieti mutta muuten menee jo aika normilla.

115,8kg and counting...

Jos uuteen vuoteen mennessä sataan kiloon pääsen niin pomo lupasi viskileukun . On sentään jonkin asteinen porkkana hommassa mukana :).
"Grow food, not lawns"

ottulo

Kokeilin tuota pitsaa, tosin tein ½ annosta ja jätin tuorejuuston pois. Pohja jäi pehmeäksi, mutta muuten menee kyllä hyvin. Pohjan maku ei ole niin vahva, että se pitsan makua juuri muuttais. Ainakaan, jos laittaa sen verran täytteitä kun mulla on... ;D Pitänee tehdä tällä reseptillä jatkossakin pohjia, jos tuo toinen puolisko hyväksyy vielä ajatuksen. Olen sen verran laiska, ja tässä pohjan teko oli paljon nopeempi kuin perinteisellä reseptillä. :P

wille

Lainaus käyttäjältä: Noseless - toukokuu 09, 2011, 01:41:43 ap
Pohja jäi pehmeäksi


Kannattaa tosiaan esipaistaa se kunnolla. Itse esipaistan ensin ton "leivän" ja sitten vielä vähän lisää, kun on saanut tomaattikastikkeen sille niskaan.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit