kesäkuu 16, 2024, 11:41:09 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Outouksia, ongelmia ja onnistumisia - osa 3

Aloittaja PP, tammikuu 03, 2012, 16:35:15 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Ei uskoisi, että täällä tundran rajamailla voi kasvattaa Etelä-Amerikkalaisia kasveja 5 kk ulkona. Loput kuusi pubea meni vasta tänään kasvariin, samoin Aji Fantasy ja Poblano. Guyanalaista ei olisi saanut ehjänä kasvariin, joten se sai jäädä ulos kuolemaan. Se ja Fantasy oli ainoat, joista näki, että on ollut kylmää. Yhdessä pubessa oli jopa avonaisia kukkia.

coco

On kyllä massiivinen lasti palkoja.  Upean näköisiä ja kokoisia rocoja.

PP

Myöhään kypsyy. Eilen keräsin 9 kg Rocotoja ja kypsymään jäi saman verran lisää. Viime vuonna tähän aikaan Rocotot oli kerätty kokonaan.


bluesman

 Hieno satsi. Ja upea foto.
Mikä on tuo punainen pitkulainen lajike? Keräsin talteen siemeniä sulta saamistani podeista mutten tiedä mikä hän on.

Rähinä-Reetta


PP

lokakuu 14, 2012, 14:52:07 ip #265 Viimeisin muokkaus: lokakuu 15, 2012, 15:23:19 ip käyttäjältä PP
Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 14, 2012, 14:08:47 ip
Hieno satsi. Ja upea foto.
Mikä on tuo punainen pitkulainen lajike? Keräsin talteen siemeniä sulta saamistani podeista mutten tiedä mikä hän on.


Kiitos. Kuvasta olisi saanut paremmankin, jos olisi jaksanut säätää salaman kanssa.

Punainen on sinulta toissa vuonna saatu PI 585273. :) Tuosta ja kaikista muistakin rocotoista saan podista tai kahdesta ristipölytykseltä suojattuja siemeniä, joita riittää jakoonkin.

Edit: Ei 585273 varmaan olekaan Bluesman sinulta. Pussi on erilainen kuin muut sinulta toissavuonna tulleet.

Ryhis

Onnittelut sadosta, 9kg on ihan passeli määrä rocotoa!  ;D

Ja pisteet myös kuvasta, hyvä idea tuo väriliukuma.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

PP

lokakuu 15, 2012, 15:30:23 ip #267 Viimeisin muokkaus: lokakuu 15, 2012, 15:54:24 ip käyttäjältä PP
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 15, 2012, 15:14:49 ip
Onnittelut sadosta, 9kg on ihan passeli määrä rocotoa!  ;D

Ja pisteet myös kuvasta, hyvä idea tuo väriliukuma.


Ei voi sanoa ideaksi, koska se ei käväissytkään mielessä. :)

Määrä on nyt riittävä, mutta tuota tulee lisää. En ala mainostamaan tämän kummemmin, mutta muutama kilo liikenee helposti, jos joku haluaa ostaa Rocotoja. Kulkee postissakin 5 eurolla.

Edit: niin ja hinta voisi olla 35 e/kg.

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

jewe

Kieltämättä upea kuva ja podit hienosti aseteltu ja tulevat esiin tummasta taustasta. Huomaa että tuota on mietitty.

Kuvaamista pitäisi enemmän opiskella että saisi itsekin jotain tuollaista aikaiseksi...mutta ehkä joskus sitten.

PP

Kiitos kehuista. Edelleenkään kuva ei mielestäni ole edes hyvä, mutta eihän 9 kilosta Rocotoja voi edes ottaa huonoa. :)

Se on tosiaan asettelemalla kuvattu: podit sohvapöydällä, taakse viritetty musta lakana, valona ulkoinen salama katon kautta heijastettuna. Edellisen sivun vastaavassa kuvassa valoina oli ledilamppuja valkoisen kankaan läpi, mutta siinäkään en ole tyytyväinen valaistukseen, koska se jäi epätasaiseksi. Rocotokuva taas jäi liian tummaksi eikä säätövaraa jäänyt tarpeeksi. Täytyy panostaa viimeisen läjän kuvaamiseen.

Minbaari

Se taisin olla mie joka niitä PI585273:n siemeniä siulle lähetti. Hienosti oot tosiaan satoa saanut!
#816

PP

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - lokakuu 16, 2012, 13:22:12 ip
Se taisin olla mie joka niitä PI585273:n siemeniä siulle lähetti. Hienosti oot tosiaan satoa saanut!


Niinpä taisitkin. Kiitos loistavasta lajikkeesta siis, se on selvä suosikki-rocotoni.

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: PP - lokakuu 17, 2012, 18:38:11 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - lokakuu 16, 2012, 13:22:12 ip
Se taisin olla mie joka niitä PI585273:n siemeniä siulle lähetti. Hienosti oot tosiaan satoa saanut!


Niinpä taisitkin. Kiitos loistavasta lajikkeesta siis, se on selvä suosikki-rocotoni.


Ja mie sain tämän siemenet Willeltä, joten kiitos siitä hänelle. Täytyy itsekin ottaa ensi kauden kasvatuslistalle välivuoden jälkeen.
#816

PP

Nyt on lokakuu ja sähkölaskusta näkee sen...


Tältä chilien kuuluu näyttää Suomessa tähän aikaan vuodesta.

Mutta kasvarissa on melko trooppinen meno kiitos 2 kW lämmittimen, josta Vantaan energia kiittää.




Pubeja riittää, ja on siellä vielä paljon muutakin. Erityisesti Peru Cuscoa on jokunen.




Kaksi kolmesta.

Ainakin yksi kaapillinen pitää vielä savustaa, mutta silti rocotoja on paljon yli oman tarpeen. Kyselkää yv:llä, jos kiinnostaa.


Rocoton tummumisesta on kirjoitettu ja kyselty täällä tänä vuonna. Tuo minikokoinen (oletettavasti Orange Rocoto) meni tummaksi terassilla syyskuun aikana, eikä aurinko taatusti ollu pääsyy, koska paistetta oli kesällä moninkertaisesti eikä yksikään podi mennyt noin tummaksi.

PP

On tämä järjetöntä touhua. Ensin kymmentä astetta koko syksy ja nyt yhtäkkiä lunta ja pakkasta liki kymmenen astetta. Kasvariin piti laittaa toinen lämppäri ja huonojen termostaattien vuoksi ne on pakko säätää niin isolle, että pyörivät koko ajan tai muuten saattaisi mennä lattian rajassa pakkaselle. Tällä hetkellä ulkona on -8 ja kasvarissa 2 m korkeudella 14. Lattialla tuskin on viittä enempää.

Kaikki chilit roikotti lehtiään enemmän tai vähemmän eikä ihme, koska viime yönä ei varmasti ollut noin lämmintä. Sunnuntaina pitäisi keretä kasaamaan podit ja raivaamaan kasvit pois. Rocotoissa tosin on edelleen niin paljon raakileita, että saatan pitää lämpöä vielä viikon tai kaksi, jos pakkaset hellittää eikä tarvi kolmen kilowatin tehoa kuten nyt.

jewe

Aika samansuuntaisin ajatuksin menen täälläkin ja parisen viikkoa ehkä jatkan kautta koska liikaa on rocotoja vielä vihreänä vaikka kivasti noitakin on viime aikoina kypsynyt. Itse olen pärjännyt yhdellä lämppärillä ja lämpötila nyt noin  +10 yöllä. Ensi viikolla pitäisi jo helpottaa ja syksy palata takaisin.

Juso

Aika hyvin ainakin itsellä kypsyy rocotot myös sisällä. Vaimo keräsi oksineen ja laitettiin vaan koriin ilman vettä ja lisävaloja täysin vihreinä, mutta oletettavasti muuten "kypsinä". Viikossa kypsyi puolitoista kiloa, eilen perkasin ja laitoin pakkaseen. Maistettaessa hyviä ja mehukkaita olivat. Koska nämä olivat täysin lämmittämättömässä kasvarissa tai ulkona 3 viimeistä viikkoa, reagoivat ne 20 asteen sisälämpötilaan  nopeasti värin vaihdolla.

Muutama oli hieman pehmennyt, mutta muuten ihan priimaa. Saman verran on vielä kypsymässä, ja voi olla että niistä ei ihan yhtä hyviä enää tule. Eli hätäratkaisuna loppusadon kypsyttämiselle näkyy olevan aivan käypä tuo podien sisään tuonti.

PP

Meni sitten neljää tuoretta kiloa vastaava määrä kuivumassa ollutta rocotoa roskiin. Podit oli päässeet jäätymään parvekkeella prosessointia odotellessa ja alkoivat pilaantua kuivurissa vuorokauden aikana ennen kokonaan kuivumista. Muutama pala oli homeessa ja osa haisi pahalle, joten nakkasin koko läjän roskiin suuremmin surematta. Päivän opetus: jäätyneet podit on syytä kuivata kuumassa tai ainakin kuumentaa ennen kuivausta.

Kuten kuva taas kertoo, rocotot ei kuitenkaan ole loppumassa kesken pienen tappion takia eikä tarvi miettiä huomisillan ohjelmaa. Keräsin kypsät rocotot ja vähän muuta kasvarista. Kypsymään jäi enää korkeintaan ämpärillinen eli alle 5 kg rocotoja, mutta on siellä vielä muutakin.


Kaksi ja puoli ämpärillistä rocotoja tekee 11 kg. Peru Cuscoa 2,4 kg, Manzano Yellowta 1,8 kg, Orange Rocotoa 0,9 kg, Turbo Pubea 1,7 kg, PI 585273:a 1,3 kg ja Manzano Rojoa 0,9 kg. Jos vaikka puolet savustaisi, neljäsosa sellaisenaan kuivuriin ja lopuille keksisi jotain muuta?

Manzano Rojoja oli kypsänä vain 12 kpl, mutta ne harvat ei olleet mitään pikkumarjoja. Kahta pienintä lukuunottamatta podien keskipaino oli rapeat 82 g.


Vaaka on pieni, podi ei.

jewe

Komeaa katseltavaa edelleen. Taitaa olla sullekin tulossa suurin pubesato mitä olet saanut.

Oliko se nyt niin että kaikki nuo sinun rocotot ovat kypsyneet ja kerätyt vasta nyt loppusyksystä ?