akselsson kausi 3 "villiintyminen ja Nagautuminen "

Aloittaja akselsson1, tammikuu 06, 2013, 15:09:52 ip

« edellinen - seuraava »

akselsson1

heinäkuu 22, 2013, 12:59:54 ip #180 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 23, 2013, 14:39:24 ip käyttäjältä akselsson1
Tänään tein pientä sadonkorjuuta taas, kaksi monster nagaa, ja pari annuumia.
Isompi Monster Nagan podi painoi mukavat 20g  ;D
Tuosta ajattelin myös kerätä siemeniä, kunhan ehdin  ::)
yhteensä 40g tuossa, hitaasti mutta varmasti satoa karttuu  ;)

Edit: kuva unohtui laittaa
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Tänään oli eka kunnollisempi sadonkorjuupäivä!
120g podeja! UUH  8)
Muutama Moruga Scorpion, pari monster nagaa (pientä), jotain baccatumia, yksi omnicolor, sekä pari moruga yellowin pikkuista kikkarepodia.
Vaaleat Baccatumit ovat Yellow Bouquet -lapullisesta puskasta, joten ehkä mennyt lappu sekaisin, näyttää aivan blondielta / vastaavalta  ::) Osa saattoi olla/ varmaan olikin myös Blonde -lapullisesta puskasta. Kasvavat vähän liian ristiin....
Hiukan hankala katsoa että milloin oikein ovat kypsiä :D
Illalla voisi vähä korjailla siemeniä talteen  :)


Varmasti koko chiliurani isoin sadonkorjuu kerralla  ::)  ;D
Eiköhän tässä vielä pariin kiloon päästä ennen talvea, kymmenestä kyllä jäädään, mutta ei se haittaa!
Mikäs mahtais olla hyvä käyttötapa noille baccoille?
Pitää kyllä maistellakkin noita, saattavat mennä suoraan leivän päälle/vastaavaa  ::)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Kasvarissa kuluu vettä aika tahdilla, tällä viikolla on varmaan mennyt jo lähemmäs 200 litraa  :o
Huomasin yhdessä Quintishossa oransseja podeja, mutten viitsinyt poimia, kun en muistanut minkä värisiksi kypsyvät  ::)
Pikainen käynti Fassen sivuilla varmisti asian, että kyllä, kypsiä ovat oransseina.
Viikon aikana (lähes) kaikkiin chinenseihin on jäänyt mukavasti podeja kiinni, enää muutama joissa ei vielä ole, mutta nekin tuntuvat kukkivan ja pölyävän mukavasti :)

Blondietakin maistoin, puraisin n. puolikkaan podin kerralla poskeeni.
Rapea kuori herätti heti huomiota. Maku ei ehkä kovin kaksinen, mutta polte oli melko miellyttävä.
Jos pitäisi olla kovinkin maukas, niin ei ehkä ollut täysin kypsä :o hankala hiukan arvailla kun vaalenevat vain, sen verran kuin vaalenevat  ;D
Tämän kanssa voisi kokeilla etikkasäilöntää, tai sitten jauhan muiden baccojen kanssa.
Väristä tykkään ehdottomasti, ja aika helppo kasvatti, tekee hyvin satoa. Jatkopaikka epävarma.
Muut tämän viikon poiminnat ovat vielä maistamatta toistaiseksi...
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Kävin pöheikön seassa etsimässä kypsiä podeja, ja löytyihän niitä! Raakileitakin oli tullut hurjasti lisää, mahtaako kaikki ehtiä kypsymään ennen talvea  :-\
Tuommoisen sekalaisen 80g keräilin podeja, mm. Quintishon ensipodeja, monster nagaa, Aji Cristalia, yks Yellow Bouquetkin taisi olla, pari Super Chiliä, ja herneen kokoisia moruga yellowin podeja pari. Trinidad  Moruga Scorpionissakin on punertavia monta, mutta annan niiden olla vielä pari päivää  ::)

Sellasen päivän kun vain löytäisi johonkin väliin, pitäisi maistella, keräillä siemeniä ja ehkä tehdä jo joku kuivaussatsi. Ei tahdo saada aikaiseksi silloin kun ehtisi. Quintishon makua odotan näistä eniten, Fasse-setä ainakin kuvaili muistaakseni "very unique flavor".
Puolen kilon raja häämöttää jo silmissä, kiloon uskoisin ainakin kaudella päästävän, jos ei mitään katastrofaalista tapahdu :o
Ps. Monster Nagat ovat intoutuneet lykkäämään yhä enemmän podeja kun olen noita pieniä poiminut  :o ahkera kasvi, erittäin jatkoon!
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Aah, tänään oli kiva päivä, tein kunnolla sadonkorjuuta, tuloksena huikeat 250g! me very happy  8)


Päällimmäisenä aika pelottavai Trinidad Scorpion morugoita, välissä lähinnä tuota (kaiketi) Blondieta kiva määrä,
Alimmaisena pienehköjä Monster Nagoja, välissä muutama omnicolor, Moruga Yellow, Quintisho ja mitä tuonne nyt sattui löytymään  ::)
Ainiin, oli siellä pari pikkuista White Nagaakin!  ;)

Sitten jotain yleistä kuvasaastetta puskista:
Ylivoimaisesti parhain satokoneeni Monster Naga




Toinen



Hyytävä T. Moruga Scorpion



Pink Haban podeja


Pari pientä White Nagaa amppelissa



Moruga Yellowissa ei yhtään isoja vielä kypsynyt, pienempiä muutamia. En ole vielä kerennyt maistelemaan näitä(kään)



Jopa C.sp on pusertanut muutaman marjan! Ja kukkii muutenkin jonkinverran


Starfish Kasvaa kohta kolmatta metriä, mutta podeja vain muutamia, ehkä 10-20. Ei välttämättä jatkoon jos vie vaan tilaa hirveästi



Tämmöistä tällä kertaa. Sisällä Aji C podittaa yhä, Moruga Yellow lentää Podittomana varmaan pian johonkin suuntaan.
Iso Ulupica kypsyttelee kymmeniä marjojaan, ja lisääkin taitaa yhä tarttua. C. Praeteermissumissa on pari piskuista marjaa kiinni, ja lähestulkoon satakin kaunista kukkaa. Pikkuinen Flexukin kukkii muutamien kukkien voimin, joita kävin vähän ronkkimassa, jos joku vaikka jäisi kiinni  ::) (siemeniä silti varmaan turha odottaa) Omnicolorin risussakin jatkuvasti ilmaantuu uusia podeja vanhojen tilalle, muutamia kerrallaan. Medusa lentää varmaan pian myös pihalle turhana ja mauttomana.

Ylipäätään olen tilanteeseen melko tyytyväinen, kilon haamuraja häämöttää jo horisontissa  8)
Heti kun ehdin niin alan kuivaus- ja siementenkeräilyhommiin. Mutta menee varmaan ensiviikkoon. Jos on halukkaita edellisissä posteissa mainittuihin keräilyihin niin kyselkää, voin ottaa sitten reilummin siemeniä talteen samalla kertaa. Mitään 100% puhtautta en voi taata, koska suurin osa on ollut kasvarissa ja ristiinpölyämisen mahdollisuus on.

Edellispäivän Chilisperessä kävin myös, oli mukavaa nähdä muutamia foorumilaisia paikanpäällä!  ;)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Iivari


Hubert

Mukavasti näyttää olevan podeja tuloillaan, onnittelut!
Mehukkaan myrkyllisen näköisiä scorppareita! Onkos ensipuraisu jo annettu?  ;D

akselsson1

kiitos Iivari ja Hubert!
ja ei, morugat ovat toistaiseksi kaikki jääkaapssa  ::)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Lillen

Komealta näyttää, tuota vauhtia sulla on kyllä pian kilo rikki.
Vaikuttaa todella satoisalta tuo Monster Naga :o Täytyy ehdottomasti kokeilla itse tuota ensi vuonna.
Kerroppas mulle sitten miltä nuo White Fataliit ja Moruga Yellowit maistuivat, voisivat olla kiva lisä meikäläisen tulevalle kaudelle ::).

Lassi-s

eiiiiii. älä heitä moruga yellowia pois. missä päin suomee asut jos mää kokeilisin onneeni sen puskan kans?
S.Y.L.B

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: Lillen - elokuu 04, 2013, 10:56:41 ap
Komealta näyttää, tuota vauhtia sulla on kyllä pian kilo rikki.
Vaikuttaa todella satoisalta tuo Monster Naga :o Täytyy ehdottomasti kokeilla itse tuota ensi vuonna.
Kerroppas mulle sitten miltä nuo White Fataliit ja Moruga Yellowit maistuivat, voisivat olla kiva lisä meikäläisen tulevalle kaudelle ::).


White Nagaa ehkä tarkoitit? ;) on vaan Normi Fataliita yksi (jostain syystä) hyvin kytyinen puska ;)
Moruga Yellowia en vielä maistanut, enkä monsteriakaan. Huomenna voisin ehkä jos ei tarvii töihin olla lähdössä... (you know)

Hyvin satoisalta kyllä tuntuu Monster Naga, en osannut unelmoidakaan että mulla joskus näittäisi joku puska tuollaiselta  ::)

Lainaus käyttäjältä: Lassi-s - elokuu 04, 2013, 12:09:28 ip
eiiiiii. älä heitä moruga yellowia pois. missä päin suomee asut jos mää kokeilisin onneeni sen puskan kans?

Taidan asua n.2-3h ajomatkan päässä täällä länsirannikolla...  :-\

Tänään Bongasin myös Myllyn Prismasta Fassen Aji Fantasyä, ja pakkohan tuota oli ostaa, olisiko ollut n. 4,5€ rasialla hintaa, 3 paksua podia. Yhden vedin jo naamariin päivällä ruuan yhteydessä: Ulokkeet hyvin rapsakoita, jopa makeita, hedelmäisiä ja lähes tulettomia. Keskellä olevassa siemenkiinnikkeessä kohtuullinen polte, josta se 4 varmaan tuleekin. Podi oli aika reilunkokoinen, ja sai kuitenkin hieman hikeä otsalle, ilman mitään tuskia kuitenkaan. (Lihapullissakin oli tosin hieman Nagaa  ::) )

Kuivurin pistin äsken pyörimään, sisällä Paljon Baccatumeja, sekä Morugaa ja Monster Nagaa, jotka teen ehkä omiksi jauheikseen, ja Baccat omakseen. Tuoksut on keittiössä tällä hetkellä aika hulppeat, kun halkaisin useita Moruga scorppareita  ;D

Kävin myös isontalon jäätelöllä pistelemässä rocoto-baileys jäätelöä naamariin, herkkua oli!

Ps.
Trinidad Moruga Scorpion, Kapsaisiini suorastaan tihkuu näistä!  8)

Monster Naga
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Dodiin, kävin vähän napsimassa kasvarissa taas, tuli muutama tavallinen Naga, pieniä White Nagoja ja Monster Nagoja, sekä yksi TMScorpion, painoa kertyi 50g. Ja ainiin yksi Omnicolor ja puolentusinaa Quintishoa!
Naga pihalla, kohtuukokoiset podit


Monster Nagaa sammakkoperspektiivistä


White Nagaa, punerrustakin!!


Quintishon podeja


Saalis

Oho, olihan siellä pari starfishiäkin  ::)

Iso määrä, varmasti pari-kolmekinsataa grammaa Blondieta roikkuu yhä kasvarissa, kun en osaa oikein päättää ovatko ne kypsiä vai ei  ::) ;D
Hyvin tyytyväinen olen satoon, olen jo rikkonut kaikki omat ennätykseni useaan kertaan  ;D
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Kuvasaastetta  ;)
White Nagassa värimuutosta

Poimittuja podeja, Pystyssä 10grammainen White Naga, on jo aika iso  8)

190g tuli yhteensä kun sisältä vielä lisäsin tuohon satsiin muutaman kypsän baccan.
Oranssit ovat tuolla Trinidad Perfumea, ja maistoin nyt yhden isomman, ja pakko todeta, ettei ollut sen parempaa kuin pienetkään :(
Täysin tuleton, eikä makuakaan oikein ollut, oli melkeinpä kitkerän makuinen, väkisin söin loppuun :(
Kai tuo jossain salaatissa menisi siivuina, mutta taidan jauhaa perusmassana muiden seassa.

Muita tuossa on Nagaa, White Nagaa, Monster Nagaa, Quintishoa ja tuota blondia, joiden kypsyydestä en taaskaan ole varma, mutta poimin mielestäni valkoisimpia muutamia pois.
Kauden kokonaissadossa kolkutellaan jo kilon rajapyykkiä 0,89kilolla  ::)

Kasvari on jo aivan räjähtänyt sisältä, katkoin tänään muutamia podittomia härö-oksia, jotta pääsisin edes jotenkuten vielä etukäytävää kulkemaan. Keskilaatikossa on varmaan jotain 0,5-1kg raakileita vielä  :o toivottavasti ehtivät kypsymään!
Varsinkin Monster Nagassa on lehvästön alla paljon ISOJA 20g yksilöitä ainakin parikymmentä, muissa tietysti pienempiä.

Taidan mennä kuivailemaan ja keräilemään muutamat siemenet :)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

elokuu 15, 2013, 13:58:42 ip #193 Viimeisin muokkaus: elokuu 15, 2013, 14:07:17 ip käyttäjältä akselsson1
Toin kokeeksi yhden ämpärichlin sisälle lamppujen alle, katsotaan nopeutuuko kypsyminen verrattuna ulkonaoloon, vai ei  ???

Kuva ja pvm 15.8. jotta muistan miltä se suunnilleen näytti.
Kyseessä siis monster naga, ja verrokkeja on kasvarissa kaksi, toinen aikalaillakin hämärässä paikkaa. Tai podit ainakin lehvästön alla.
Miten hei pro-kasvattajat, auttaisiko kypsymiseen jos vähän raivaisi tuota kasvarin viidakkoa, ts ylimääräistä oksaa ja lehteä veke, jotta podit saisivat paremmin valoa?  ??? Osa on niin varjossa, että tuntuu että on niiiiin hidaasta kypsymistä  :o
Edit: laskeskelin että n.60 podia tuossa kiinni, aika paljon vaan mahtuu  :o
Vaikea laskeakkin kun aina miettii että laskinkohan ton jo vai en  ;D
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Sanoista tekoihin ja lähdin jo karsimaan tuota viidakkoa. Periaatteena oli että jos oksassa ei ole hernettä isompia podeja, oksa lähtee.
Vihermassaa alkoi kertyä nurkkaan..

Alkoi poditkin näkymään yläkautta niin jos alkaisi kypsymäänkin joskus.
Monster Naga

White Naga

Mysteeribacca, ilmeisestikin omnicolor

Satoakin napsin oksilta 160g siinä ohessa, muutama raakilekin tuli vahingossa katkaistuista oksista

Toisinsanoen... kilo on pokspoksräks rikki! OMG ;) 1050g satoa tähänmennessä.

Karsinnan yhteydessä huomasin että 7-potissakin on muutamia podeja, en vain ollut niitä nähnyt  ::) kivaa  8)
Jopa King Naga oli vihdoin pusertanut muutaman podin, saas nähdä miten niidenkin kanssa käy  :-\
Kasvarissa nytkin keskellä päivää vain 18-20 astetta lämmintä. Muutama puska siellä on sellainen että lähtevät täysin turhina varmaan lähiaikoina jo menemään, kuten x2 medusa, ja kukaton ulupica, joka pääsee varmaan sisälle talvettumaan, tai jotain. Kukkivakin ulupica tuskin ehtii tekemään mitään ennen kuin sekin pitää ajaa alas ja tuoda sisälle  :-\

Muutama muukin poditon kasvi siellä on, mutta niitä ei voi sisäistää vielä, koska tukevat podittavia kasveja aika tärkeästi  ;D
Ps. käytävilläkin voi taas jotenkuten kulkea
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

PP

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - elokuu 15, 2013, 13:58:42 ip
Miten hei pro-kasvattajat, auttaisiko kypsymiseen jos vähän raivaisi tuota kasvarin viidakkoa, ts ylimääräistä oksaa ja lehteä veke, jotta podit saisivat paremmin valoa?  ??? Osa on niin varjossa, että tuntuu että on niiiiin hidaasta kypsymistä  :o


En laske itseäni proksi, mutta kypsymisessä lämpö on tärkeämpää kuin valo. Kesällä ne tietysti on kasvarissa käytännössä pitkälti sama asia, kun aurinko paistaa, ja pilviselläkin kasvari lämpiää. Syksyllä lisälämmittämisellä saa kypsymään vaikka pimeässä. Maku ei vaan ole sama kuin kesän lämmössä ja valossa kypsyneissä podeissa.

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 15, 2013, 21:40:42 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - elokuu 15, 2013, 13:58:42 ip
Miten hei pro-kasvattajat, auttaisiko kypsymiseen jos vähän raivaisi tuota kasvarin viidakkoa, ts ylimääräistä oksaa ja lehteä veke, jotta podit saisivat paremmin valoa?  ??? Osa on niin varjossa, että tuntuu että on niiiiin hidaasta kypsymistä  :o


En laske itseäni proksi, mutta kypsymisessä lämpö on tärkeämpää kuin valo. Kesällä ne tietysti on kasvarissa käytännössä pitkälti sama asia, kun aurinko paistaa, ja pilviselläkin kasvari lämpiää. Syksyllä lisälämmittämisellä saa kypsymään vaikka pimeässä. Maku ei vaan ole sama kuin kesän lämmössä ja valossa kypsyneissä podeissa.

eli arskaa vaan vielä joksikin aikaa ja koitetaan saada väriä pintaan. tuskin tuo karsinta silti kauheasti haittaa?
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

PP

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - elokuu 15, 2013, 22:10:43 ip
eli arskaa vaan vielä joksikin aikaa ja koitetaan saada väriä pintaan. tuskin tuo karsinta silti kauheasti haittaa?


Ei haittaa, ja sen pitäisi nopeuttaa kypsymistä, kun kasvi keskitty olemassa oleviin podeihin. Nopeuttaa se tosin uusien haarojen kasvuakin ainakin nyt kun valoa ja lämpöä on vielä kohtuullisesti.

Whili

Juurikin noin kuin PP kirjoitti.
Ja vielä vinkkinä, että kaikki kukat kannattaa myös nyppiä pois.

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: Whili - elokuu 16, 2013, 09:28:42 ap

Ja vielä vinkkinä, että kaikki kukat kannattaa myös nyppiä pois.

Uaagh, siinäpä olisikin urakkaa  ;D eipä silti, valtaosa lähti jo saksiessa pois.
Katotaan nyt tää kiireinen festiviikonloppu ensin ;)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011