tammikuu 05, 2025, 00:26:13 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


F1kuksen kokeellinen keittokirja

Aloittaja F1kus, toukokuu 03, 2013, 21:01:47 ip

« edellinen - seuraava »

F1kus

toukokuu 03, 2013, 21:01:47 ip Viimeisin muokkaus: toukokuu 03, 2013, 21:06:59 ip käyttäjältä F1kus
Täytetyt Jalopenot.

Ohje on tarkoitettu snack-tyyppiseksi tai parille hengelle side-dishiksi.
(Ei vienyt omaa nälkääni ja tulen sentään vähästä kylläiseksi!)

Ainekset:
- 14 isoa punaista jalopenoa (itse käytin vihreitä ja siksi suosittelen punaisia)
- 150g raastettua cheddar juustoa
- Valmiiksi kypsytettyä sian lihaa noin 200g. (Käytin kassleria, toimi ihan hyvin)
- Iso sipuli
- 2-3 pilkottua valkosipulin kynttä (voi jättää pois jos ei pidä)
- Mausteita oman maun mukaan

Valmistus:
Huuhtele jalopenot ja vedä terävällä veitsellä viilto kylkeen,
siten, että jalopenosta viiltyy irti noin 5mm leveä siivu koko matkaltaan.
(laita irrotetut siivut omaan astiaansa ja pilko ne yhdessä sipulien kanssa pieneksi hakkeeksi).
Riivi jalopenosta pois siemenkota kaikkine siemenineen, jotta tulee tilaa täytteille.
Lopuksi huuhtele ontot jalopenot kylmällä vedellä ja täytä juustolla, lihalla, sipulihakkeella ja vähän päälle vielä juustoa.

Paista leivinpaperin päällä uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia ja nollaa uuni.
Jätä uuniin hautumaan vielä noin puoleksi tunniksi, luukku kiinni.

Ps. Oma mokani oli tarjoilla liian aikaisin, jolloin jalopenon kuori oli vielä ikävän kova
ja maku tuoreen paprikaisen mitäänsanomaton. Sitäpaitsi käytin vihreitä jalopenoja.
Tähän sopisi paremmin joku pehmeäkuorisempi ja mehukkaampi paprika.
Näillä ohjeilla korjaten, uskon että se maksaa vaivan.


F1kus

Refried Redneck Beans:

Kuutioi 1-2 sipulia alle kynnen mittaisiksi paloiksi, plus 1-2 valkosipulin kynttä
mielellään vielä pienemmäksi silpuksi.

Paistinpannu puolelle lämmölle, ei täysille, vaan puolelle tai vähän yli,
lihava pala voita sulamaan.
Muutaman minuutin päästä pannulle tölkki (keitettyjä) pinto-papuja liemessään.
Levittele pavut tasaisesti pannulle ja painele niitä hajalle pannulastalla tai jollakin
muulla välineellä, kunnes pavut ovat noin 3/4 pelkkää muusia.
Sitten lisää joukkoon pilkkomasi valkosipuli ja sipuli - sekoita kaikki papumuhennoksen joukkoon.
Lisää joukkoon chili-murskaa tai jauhetta makusi mukaan. Pyörittele muhennosta pannulla
muutama minuutti. Kääntele samalla.
Laita levy nollalle ja kansi päälle. Odota noin 10 minuuttia kunnes maut ovat
tasaantuneet.

Chillaillen

Lainaus käyttäjältä: F1kus - toukokuu 03, 2013, 21:01:47 ip
Täytetyt Jalopenot.


Kiva ohje, mutta tuo jalopeno on paljon mieluummin jalapeño tai jalapeno.

Sori spämmäys, mutta tää on iso asia.  8)

F1kus

Lainaus käyttäjältä: Chillaillen - toukokuu 03, 2013, 21:17:50 ip
Lainaus käyttäjältä: F1kus - toukokuu 03, 2013, 21:01:47 ip
Täytetyt Jalopenot.


Kiva ohje, mutta tuo jalopeno on paljon mieluummin jalapeño tai jalapeno.

Sori spämmäys, mutta tää on iso asia.  8)


Kiitos kun korjasit :)

F1kus

toukokuu 17, 2013, 22:27:24 ip #4 Viimeisin muokkaus: toukokuu 18, 2013, 17:37:07 ip käyttäjältä F1kus
Pyttipannu Helvetistä


Paistinpannu 70%:lle, iso pala voita sulamaan (Hei, hyvä ruoka tarvitsee voita!).
Sulaneen voin päälle noin puoli pussillista pakastettuja pyttipannuaineksia,
eli käytännössä kuutioitua perunaa ja jonkinlaista kuutioitua makkaraa/muuta lihan tapaista.
Älä käytä liian kuumaa pannua, noiden pienten kuutioden toinen puoli palaa hiileksi helposti.
Kääntele spydaria ja lisää kuutioitu sipuli joukkoon.
Lisää mausteita. Itse käytän noin 2tl suolaa, ravistukset valko- ja mustapippurista.
Paprikajauhoa, "aromisuolaa", cayenne jauhetta.
Kunnon sekoitus taas ja sitten oikeat mausteet:
- Poppamiehen Naga Pyree (Myyntinimike about: Poppamies Tuore Naga Jolokia)
- Murskattu Valkosipuli

Hauduta mausteet kiinni ruokaan kuvun alla noin 10 min
Tarjoile Poppamies Buffalo Wings "Tulinen Siipikastike" -mausteen kera.

Ai ai, että on ihana lämmin tunne!



F1kus

Trinidad Glow - Hot chili sauce:


Ankeasta säästä huolimatta keltainen Trinidad Scorpion alkoi tehdä hedelmiä ja päätin sen kunniaksi
kokeilla tehdä siitä chilikastiketta. Ja onnistuihan se, olen todella yllättynyt kuinka herkullinen soossi
siitä tulikaan. Ainekset ovat per 150 ml valmista kastiketta:
(Huomaa, että ohjeessa on paljon puolikkaita hedelmiä, kannattaa siis tehdä ainakin 300ml soossia
kerralla, jottei mene aineksia hukkaan. Tein näin pienen annoksen vain kokeeksi mutta koska se
onnistui mielestäni todella hyvin, niin pannaan jakeluun tällaisenaan).

- Trinidad Scorpion tai jokin muu jytkympi chili
- Puolikas banaani
- Puolikas tomaatti
- Puolikas sipuli
- Kaksi valkosipulin kynttä
- suolaa noin 1-2 tee-lusikallista (kannattaa lisätä vähän kerrallaan ja maistaa, jotta saa sopivaa)
- sokeria noin 2 tee-lusikallista (lisääminen vasta kuumennus vaiheessa, samalla tavoin kuin suolakin)
- Puolikas limetti
- Noin yhden sitruunan mehu
- Tomaattimehua noin 50ml
- Etikkaa noin 1-2 ruokalusikallista (kannattaa ensin lisätä vain yksi ja maistaa...)
- Vettä pari ruokalusikallista (voi lisätä lämmitys vaiheessa lisää mikäli maku ei ole sopiva tai jos nestettä on haihtunut liikaa)



Kuori ja pilko kaikki ainekset ja laita ne tehosekoittimeen (kuva 2).
Älä kuitenkaan lisää tässä vaiheessa vielä suolaa ja sokeria kuin hyppysellisen verran.
Samoin älä lisää vielä etikkaa kuin yhden ruokalusikallisen verran.
Sekoita 10-15 sekuntia kunnes saat tasaista juoksevaa velliä.
Lämmitä puolella teholla seos paistinpannulla tai kattilassa (kuva 3) ja maistele
teelusikalla, jotta saat suolaisuuden, makeuden ja happamuuden haluamallesi
tasolle - lisäämällä suolaa, sokeria ja etikkaa.
Lisää vettä jos seos näyttää kuivuvan tai jos haluat laimentaa sitä.
Anna kiehua todella miedolla lämmöllä sekoittaen hiljalleen.
Maistele ja älä anna haihtua liikaa.
Valmis kastike pulloon ja pullo jääkaappiin odottamaan käyttöä.

Ps. Hämmästyin kuinka herkullinen kastike tulikaan. Pieni heikkous on
kastikkeen mietous. Käytin vain yhden scorpionin tähän, ensi kerralla
käytän kaksi. Tulisuus on noin Tabascon luokkaa tällaisenaan - mutta
hyvää on!