tammikuu 11, 2025, 01:40:05 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Whiljelmät pienenee.. 2015

Aloittaja Whili, marraskuu 28, 2014, 07:27:08 ap

« edellinen - seuraava »

Whili

Lainaus käyttäjältä: Wolfman - syyskuu 02, 2015, 21:06:13 ip
Mihin siinä nosturia tarvitaan ? Tolppakengillä ylös sitä puuta pitkin  ;)  Varmistat vaan että turvaköysi puun ympärillä on sahankestävä eli teräsvaijeri sisällä  ::) ....Niin ja sahaat aina köyden yläpuolelta poikki ettet tule sen sahatun pätkän mukana alas.....
Ei oikein tuo kiipeily ole meikäläistä varten... 
Tuo koivukin haaraantuu kolmesta metristä, joten voi siinä haarat revetä ennen kuin meikä on sahauskorkeuksissa.
Ja hikikin siinä kiivetessä tulee, elikkäs nosturi  8)

Wolfman

Eihän sinne itse tarvi kiivetä, laitat jonku kaverin kiipeemään  8) Niin mäkin tein toissakesänä kun piti muutama puu kaataa pihalta ..... En mä niin hullu oo että olisin ite tonne kiivenny... Varsinkaan moottorisahan kanssa  ::)



Ai nii... Tolla kaverilla on kokemusta noista puunkaadoista aika paljon, tais olla turvallisempaakin että se kiipes ja sahas...

Whili

syyskuu 03, 2015, 12:10:42 ip #162 Viimeisin muokkaus: syyskuu 03, 2015, 13:56:49 ip käyttäjältä Whili
Almat saivat tänään lähteä



Siinä olis jollekkin innokkaalle hyviä bontsin aihioita  :D   -ILMAISEKSI-
Tai vaikka talveksi satoa tuottamaan ja ensikesäksi valmiit satokoneet.

..ja tuossa osa sadosta.



Herkullisia hapankaalilla ja cheddarilla täytettynä.
Chilivaarikin kehuskelee blogissaan: http://chilivaari.blogspot.fi/search/label/Alma%20Paprika

Whili

Tomaateista..

Sungold (F1?)   x3  +++++
Satoa pukkaa kiitettävästi ja jälleen kerran aivan järkyttävän hyviä hetelmiä.
Tuntuu olevan perhostoukkien "yäk-listalla"  :D
Ehdoton suosikkilajike !!!!!

Black cherry   x2  +++
Kohtalaisesti satoa ja myöskin maukas lajike.

Harzfeuer x3  ++
Ulkona kasvamassa ja kylmästä kesästä johtuen sato pienempi kuin viimevuosina.
Hyvä ja kestävä perustomaatti.

Tiny heart x3  +++
Todella kompakti kaveri. Pienestä kasvista paljon hetelmää.
Kovakuorinen ja ihan maistuva lajike.

Tumbling tom x3  ++
Ei onnistunut Tumpelotommi tänävuonna. Satoa olisi tulossa mutta kesä loppuu  :(

Kumato x2  +
Toinen epäonnistuja tähän kesään. Alkuun rullaili lehtiään ja sato heikko  :(
Maukas ja erikoinen lajike. Varma valinta ensi kaudelle.

Sweet 100 F1  x2  ++
Maukas ja satoisa  :D  ..mutta maistuu myös toukille  >:(
Paljon hetelmää, mutta tuppaavat halkeamaan ennen kypsymistään.


narttu

Kumatot tuotti ja tuottavat edelleen hienosti satoa. :-* Tumpelo tomppa ei ihan samaan tulokseen pääse, 1 valmis tompsku viikossa vauhdilla. :'(
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Whili

Montufaarit rupeavat olemaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta punaisia. Goronongejakin on kypsänä saavillinen.
Ensimmäiset Aji Benitotkin alkavat vaihtamaan väriä. Mutta nuo muut  >:( >:( >:(  Fantacy, Golden ja Turbo pube sekä Riesen EI !!!
Ulkotomaatit Harzfeuer ja TumpeloTomppa alkoivat punastelemaan oikein urakalla, ovat varmaan lukeneet ensiviikon sääveikkauksen.
Ja jokunen ansarijauhiainenkin tuossa lenteli tomaattien latvoja leikellessä, mutta ei siihen malliin kuin viime vuonna. Nyt otetaan
kovat myrkyt käyttöön heti jos joku kasvi päässee talvehtimaan. Perhostoukat ovat olleet isompi riesa tällä kaudella. Niitä on tullut
saksittua kahtia ylimääräistä kasvustoa karsiessa, luulempa että eivät tykänneet  8)

Whili

Lainaus käyttäjältä: Whili - syyskuu 24, 2015, 13:20:21 ip
...vaihtamaan väriä. Mutta nuo muut  >:( >:( >:(  Fantacy, Golden ja Turbo pube sekä Riesen EI !!!
Nyt on pientä värinmuunnosta näkyvissä Aji Goldenissa ja Rocoto Riesenissä  ??? :)
Yöt kylmenee joten lämmöt päälle  8)

Whili

Aji Benito punastuttaa yhden podin päivässä  ???  Se on kevät ennenkuin kaikki on värissä  :-\
Mutta tuo Turbo pube. Yleensä ensimmäisiä kypsyjiä, vaan eipä tänävuonna  :(  Taitaa turbo epäkunnossa...

Whili

Pirkammaalla käytiin viimeyönä ja lähellä pakkasta  >:(   +1 !!!
No onneksi lämmitin toimi kasvarissa ja kylmimmillään oltiin seittemässä asteessa, mutta ulkokasvit saattoivat olla
melkoisen viluisia. Sevverran vielä on päivälämpöä ettei viitsisi vielä heitellä rehua biokiertoon, mutta kattellaan...

Whili

Eräs Rocoto Riesen, tai jotain sinneppäin, värjäytymässä...



..ja jokunen vihreä  >:( >:(



Myös Turbo pubet vihreilee  :(



Montufaarit sentään kypsyvät.
Satoa kerätty reilu pari kiloa ja lisää on tulossa  :D



Aji Benitot alkavat myös punastelemaan



Ja myöskin risteytymä "Whili's Sweet brown" kypsyttelee viimeisiä herkkujaan ;D ;D ;D



Aji Goldenistä ei varmaankaan saa porkkanan väriä ilman vierailua maalikauppaan   :-\



Trepareira Werneri...



..ja hyvinkin samannäköinen ja makuinen Pimenta Barro do Ribeiro



Ja Goronong josta on jo satoakin kerätty  :o :o


narttu

Onko tuo sinun goronongisi kuinka korkea? mulla ne on noin 30 cm korkeita, tosin sivulle kasvavat oksat ovat hieman pidempiä.
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Whili

Lainaus käyttäjältä: narttu - lokakuu 01, 2015, 12:44:42 ip
Onko tuo sinun goronongisi kuinka korkea? mulla ne on noin 30 cm korkeita, tosin sivulle kasvavat oksat ovat hieman pidempiä.
Tuo on NBhoBiazilta adoptoitu rehu ja oli tuontihetkellä noin miehen mittainen.
Kova kaveri tekemään pitkiä oksia, mutta mulla on terävät sakset  ;D

..ja tossa olis ylimääräisiä hetelmiä  ;)

narttu

Juu, kyllä näytti melkosen tehokkaalta satokoneelta. ;) Kyllähän niitä podeja meidän kuivuriin ja pakkaseen sopii, kun tuo oma ei näköjään sisälle siirron jälkeen suostu kauheemmin enään kukkimaan, podeja kyllä kypsyttelee vielä hetken.
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

PP

No nyt on rocotoa! On noissa vähän muutakin toki. :)

Whili

Vielä on tomaattejakin voimissaan..

NBhoBiazin tuontisiemenistä kasvaneet Tiny heartit ovat todella jämäköitä pikkurehuja.
Ja kypsyttyään oikein mukavan makuisia. Saas nähdä mitä tulee jälkeläisistä...



Black cherry kypsyttelee loppusatoaan. Ehdottomasta ensikauden listassa.



Ja jo paljon kehuttu Sungold F1  :) :) :)


Whili

Bye Bye ulkotomaatit  :(
Ensiviikolle on metronoomit veikkailleet yöpakkasia parhaimmillaan miinus viittä  >:( >:( 
No onhan se kesä jo ohi, mutta ei kasvakausi  >:( >:( >:( 
No ensivuonna kasvaa pelkkiä muovitomaatteja...
Kasvarissa lämpöä riittää, mutta kun eivät kypsy  >:( >:( >:( >:( >:( 
   ..Että tällästä tänään  :(

Whili

Whilin riittävän tulinen kasvismakaroonilaatikko

Aloita avaamalla "esikäsittely-olut"

ainekset:
-lihaa
-pekonia
-olutta
-tomaatteja
-ketsuppia
-makaroonia
-chiliä (Montufar, Whili's sweet brown)
-sipulia
-paprikaa
-olutta
-pippuria (musta-, Schichuan-)
-jeera
-ja muita mausteita maun mukaan
-maito/kerma
-valkosipulia
-munaa
-juusto

Silputtavat ainekset kannattaa käsitellä ensin, jottei tule kiire.
Ensin pannulle pekonit ja mausteet. ÄLÄ POLTA MAUSTEITA !!
Heti perään chilit ja kohta lihat. Lihanhakuassistentti oli hakenut jauhettua nautaa vaikka pyysin sikanauta versiota.
No onneksi on pekonia. Tässä vaiheessa on yleensä ruuanvalmistus-olut auki.
Kun liha alkaa olemaan värissä niin silputut kasvikset yms. Tomaatteina tässä on oman pihan satoa (Black cherry, Tiny heart) 
Tarkista maku ja  lisää chiliä. Anna hautua hetki ja avaa seuraava olut.
Keitä makaroonit vesi/maito-seoksessa (noin 1/3) lisää suola ja sokeri sekä valkosipuli isoina paloina.
Ota seuraava olut valmiiksi kattilan viereen koska maidossa keittäminen on tarkkaa puuhaa.
Kun makaroonit ovat kypsiä ja lihasoosi löytänyt sopivan maun niin sekoita ainekset yhteen
ja kaada riittävän suureen uuniastiaan. Päälle munamaito. Ja tarvittaessa avaa yksi olut.
Ja sitten kun huomaat ettei vuuat mahdu uuniin niin mene mittaamaan naapurin uunia ja ota muutama olut mukaan.
175 astetta ja 45 minuuttia kannen/folion alla. Kansi pois ja väri pintaan. Juustoraaste ei huononna loppulosta.

Chilivaari

Hieno resepti ja ruokajuomatkin avattiin ajoissa.


Yksinkertaisille ihmisille kuten itselleni sopii yksinkertaistettu resepti paremmin. Tein sellaista ensi kerran viisi vuotta sitten ja useasti eri versioina sittemmin. Makaronia ei tarvitse keittää etukäteen ja laktoosivaivaiset voivat hyvinkin korvata munamaidon lihaliemellä: http://chilivaari.blogspot.fi/2010/04/aijamainen-makaronilaatikko_28.html

Jomppe

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - lokakuu 04, 2015, 15:38:47 ip
Hieno resepti ja ruokajuomatkin avattiin ajoissa.


Yksinkertaisille ihmisille kuten itselleni sopii yksinkertaistettu resepti paremmin. Tein sellaista ensi kerran viisi vuotta sitten ja useasti eri versioina sittemmin. Makaronia ei tarvitse keittää etukäteen ja laktoosivaivaiset voivat hyvinkin korvata munamaidon lihaliemellä: http://chilivaari.blogspot.fi/2010/04/aijamainen-makaronilaatikko_28.html


Kiitän ohjeesta! Ylihuomisen päivällisruoka tiedossa :)

Whili

Pihalla -6 astetta ja kasvarissa saman verran mutta onneksi plussaa.
Eilen lähti pihalta chilit ja tomaatit biopönttöön ja pikkuhiljaa alkaa kasvarin tyhjennys  :(
Ja tuo Turbo pube...  >:( >:( >:(