tammikuu 09, 2025, 22:17:01 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilien savustaminen

Aloittaja Hannele, syyskuu 29, 2007, 11:42:26 ap

« edellinen - seuraava »

heikki


Perkasin muutaman kilon Bluesmanilta saamiani chilejä ja laitoin savusaammon tilaukseen.
Onko jotain huomioitavaa jääkaappi kaupoille?
Ilmeisesti tuorekkin puukiekko kelpanee? Laitanko kriikunaa, omenaa, pihlajaa, katajaa vai leppää vai kaikkia?
Tarttuuko pitkään savustessa esim. kalasta paprikoihin makua?
Kaikki huomion arvoiset seikat ja vinkit otetaan kiittäen vastaan.

Ryhis



Meillä poltetaan takassa höylättyä tammea. Tai jos vain maahantuojalta löytyy niin hondurasin mahonkia!

;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Stoppari


arska06

jos saa kommentoida niin aika monimutkaiselta tuo savustus tölkki juttu vaikuttaa kun jääkaapilla säädät tarkan lämmön kaappiin eli 15-25 astetta.osta käytetty jääkaappi ja savuvastus sinne ja digitaali mittari niin avot! kalasta ei jää makua chileihin kunhan laitat eri alustalle chilit savustumaan.tervaleppä on hyvä ja helppo löytää tosin tammi ja kirsikka varsinkin antaa ehkä parhaimman maun chiliin.chilin savustuksessahan ei tuolla lämmöllä tosin ole niin suurta merkitystä kuin kalalla ja lihalla joissa lämpö ei saa nousta yli 27.*lähtis laittaan savu lemonia leivän päälle niin tarkenee*  ;)

Hombre

Laitoin kokeeksi chilien kanssa savustukseen merisuolaa ja valkosipulia.
Valkosipulit otin jo pois. Ne olivat tammi-whisky savussa yli 3vrk. Nyt osa valkosipuleista on kuivurissa ja osa jääkaapissa.
Suolan laitoin vasta tänään. Saa nähdä mitä tulee ;)
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

ihis81

Laittakaa nestesavua suolan joukkoon ja antakaa maustua vaikka viikko.
Sen jälkeen kun haihduttaa nesteen pois, niin on ihan kelpo savusuolaa.
Mutta itse savustamalla se parempi tulee...
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Herra 47

niinhän siittä tuli kun kokeilin kuukausi pari takaperin... mutta ei tarpeksi savunmakua kyllä pitää kokeilla uusiks...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

ihis81

Niin tosta nestesavusta ei oikein sitä kunnon savuaromia tuu. Mutta menee paremman puutteessa.
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Ryhis

Savuaromiahan saa ihan ponnekaasupurkissa. Eli raggareiden tuntemassa "spray-purkissa". Kuulemma ihan ammattikeittiömestarit käyttävät sitä, pikku suihkaus perunapakkiin ja a vot! Savunmakuisia pottuja.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

keto

Mulla on nestesavu toiminut monenlaisessa käytössä oikein hyvin, esim. nagaketsuppiin ja hot wingseihin se antaa kivan savunmaun. Ei tietenkään vastaa oikeaa savustamista kaikissa tapauksissa mutta kuitenkin. Ainakin tuo itse käyttämäni Liquid Smoke on etiketin mukaan uutettu ihan aidosta savusta, ei siis ole mitään esanssia.
CAVOK

ihis81

Kyllä mullakin tuossa Chilikaupan nestesavussa sitä savuAROMIA piisaa vaikka muille jakaa, mutta savuMAKUA ei ole oikeastaan ollenkaan. Vaikka pullollisen kaatais kastikkeeseen, niin en varmasti pelkällä makuaistilla aistisi sitä makua. :D
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Stoppari

Savuneste on tosihyvää...itse ihastuin.Kannattaa lukea tuolta juttua, ja muutakin joka veden saa herahtamaan kielelle.....
http://www.jellona.net/ruoka/reseptit.htm#nestesavu
Älkää lantratko sitä savunestettä.

Herra 47

Lainaus käyttäjältä: Stoppari - lokakuu 15, 2009, 01:13:16 ap
Älkää lantratko sitä savunestettä.


Ei missään nimessä... Tuoksua tuossa on runsaasti mutta makua ei niin paljoa kuin voisi tuoksun perusteella luulla... Tuo savuneste on  kyllä ihan ok... Kun vain saisi muutakin kuin tuota hickkory savua
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

arska06

savu valkkari jauhe ja chilit on ihan 110% huippu kamaa!!viimeks laitoin puolet jallu jauhetta (savu) ja samanverran valkkari (savustettu sekin) ja pikkuisen suolaa purkkiin sekaan niin kyllä kelpas käyttää!!ikävä tulee tätä kirjoittaessa kyseistä jauhetta koska jallut loppu  :'(

ihis81

valkkarin suurin osa varmaan mieltää valkoviiniksi ;D.
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

lapinmies

Moi kaikille !! Ostin SavuSammon jossa olen käyttänyt omenaa,leppää ja koivua toimivassa jääkaapissa, jossa lämpötila oli +13..+20 välillä ! Kuitenkin jostain syystä kala tai liha ollut savustuksen jälkeen aika KITKERÄN makuista, vaikka savustus aika ollut 6h-20h välillä. Pitäiskö kaapin kattoon tehdä reikä että pääsee liika savu ja kosteus pihalle vai missä vika ?? Kiitos etukäteen vastauksista!

ihis81

kannattaa käyttää omenaa tai kirsikkaa vain. En ole ikinä kuullutkaan koivulla savustuksesta...

ja kannattaa savustuksen jälkeen jättää kalat sinne kaappiin kylmä päällä vaikka vuorokaudeksi, niiin tasaantuu maku.
eikös mukana tullut ohjekirjasta?
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

lapinmies

Oli kyllä ohjeet ja niiden mukaan tehty ja vielä omenapuuta käytettiin pariin otteeseen ! kalat oli vielä jääkaapissa (asteita n.+6) vetäytymässä toista vuorokautta savustuksen jälkeen ja kitkerä oli maku ! Meillä lapissa on aina savustettu koivulla kodassa lämminsavu tai kylmäsavu liha ja aina hyvää ollu! Ihmettelen missä voi vikaan mennä vaikka ohjeita seurattu sana tarkkaan ja kokeiltu eri aikoja ja lämmöt ollu joka kerta oikeat ?

Rusakko

ite olen pitänyt ensin 12h 10% suolavedessä jääkaapissa lohifileitä, sitten kuivaus pyyhkeellä ja kaappiin, 12h omenaa ja luumua savuna sisään lämpöjen ollessa 3-18 asteen välissä. kaapissa ei ola mitään reikiä, mitä nyt tiivisteiden välistä vähän puskee savua ulos. tuuletin on sisällä pyörittämässä savua. 12h jälkeen vielä vuorokaudeksi purkkiin jääkaappiin, siis ihan käyttöjääkaappiin ei savustusjääkaappiin, savujääkaapissa vain sen 12h. hyvää on tullut

bluesman

 Mulla on se käsitys että jos savustusaine esim.leppä käryää liian kauan, muodostaa se kitkeriä yhdisteitä. Samoin käy jos kuorta eksyy mukaan.
Ja sitten taas mainospala; Bradley´sin savustin käyttää brikettiänsä kerrallaan vain n.20 minuuttia. Käyttöohjeessa oli juuri em.kitkerien aineiden muodostus jos on pidempään. Tiedä sitten tuosta.