tammikuu 11, 2025, 01:58:45 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2010

Aloittaja bluesman, marraskuu 28, 2009, 00:00:59 ap

« edellinen - seuraava »

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Hegu - heinäkuu 14, 2010, 22:22:40 ip
missä päin norjaa kävit? ja tietysti mitä kävit kalastamassa? Itse olen lähdössä norjaan varmaan elo - syyskuussa. Viime vuonna oltiin kautokeinon tienoilla harjuksia ja muita kaloja narraamassa.

Lyngenissä, Skibotnista luoteeseen. Lyngen Havsfiskecenter jossa veneet karttaplotterineen valmiina. Merikalastusta, pallas tavoitteena vaan sitä ei saatu. Turskaa, seitä ,molvaa, keilaa, koljaa, puna-ahventa. Kissakalaakaan ei saatu mutta muun fisun määrä korvasi harmin. Kelit erinomaiset. Ens kerralla pysähdytään matkalla perhostelemaan, nyt ei ollut siihen aikaa.
Vähän offtopicia mutta ei kai liikaa.

bluesman

 Eilen käväisin Savonlinnan reissullani Kiteen chilipäätä Tonipetteriä moikkaamassa. Hienot on viritykset ja kasvit hyvinvoipia aktiivisen kasvattajan ansiosta. Kaksi lasta vaikuttivat ihan normaaleilta huolimatta isännän selkeästä hurahduksesta chileihin. Oli sittenkin jäänyt aikaa myös perheelle.
Sain tuliaisiksi ja maistiaisiksi itselleni outoja venäläisiä lajikkeita jotka vaikuttaisivat tuottoisilta. Serranon karvaisuus oli yllätys. Omassa suussa poltteli kivasti mutta TP ei reagoinut juuri lainkaan. Onkohan suu jo senverran palanut ettei mikään maistu enää vahvalta? Katsotaan kommentit kunhan muutama tuliaisskorppari on pureskeltu.
Lämmintä riittää tälläkin kulmalla, 30C ja yli jo monta päivää. Kasvariin mahtuisi ehkä pari kasvia lisää mutta kasvu oli kovassa vauhdissa, ehkä korkeus ainakin riittää. Tosi siisti kasvari noin nopsaan tehdyksi.
Kiitoksia vieraanvaraisuudesta!

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 15, 2010, 10:48:24 ap
Eilen käväisin Savonlinnan reissullani Kiteen chilipäätä Tonipetteriä moikkaamassa. Hienot on viritykset ja kasvit hyvinvoipia aktiivisen kasvattajan ansiosta. Kaksi lasta vaikuttivat ihan normaaleilta huolimatta isännän selkeästä hurahduksesta chileihin. Oli sittenkin jäänyt aikaa myös perheelle.
Sain tuliaisiksi ja maistiaisiksi itselleni outoja venäläisiä lajikkeita jotka vaikuttaisivat tuottoisilta. Serranon karvaisuus oli yllätys. Omassa suussa poltteli kivasti mutta TP ei reagoinut juuri lainkaan. Onkohan suu jo senverran palanut ettei mikään maistu enää vahvalta? Katsotaan kommentit kunhan muutama tuliaisskorppari on pureskeltu.
Lämmintä riittää tälläkin kulmalla, 30C ja yli jo monta päivää. Kasvariin mahtuisi ehkä pari kasvia lisää mutta kasvu oli kovassa vauhdissa, ehkä korkeus ainakin riittää. Tosi siisti kasvari noin nopsaan tehdyksi.
Kiitoksia vieraanvaraisuudesta!
Kyllä ilo oli kokonaan minun puolellani. Hienoa, että pääsit käymään täällä sushrajan chilitilalla, harmi vaan kun joudut tulemaan vähän kaaoksen keskelle. Helteet ovat jo vieneet suurimman innon siivota.  :D Pienethän ja vaatimattomat olivat tuliaiset, verrattuna mitä bluesman tänne toi. Kassisotalla oli chiliä, joista suurinosa oli Congoa. Täytyy sanoa, että hieno on hedelmä ja tulee mielettömän hyvä salsakastike. Minä perkasin melkein pussillisen Congoa ja suristelin ne silpuksi ja laittelin mausteet ja tökötit sekaan, hyvää on!  :P Kymmenkunta pistelin peratessa huiviin ja täytyy sanoa, että potkuakin rupesi löytymään ja hiton hyvä ummetuslääke jo tuollaisenaan.  ;D Lajikkeita olisi taas toistakymmentä lisää, kun ottaa noista tuliaisista siemenet talteen. Toivottavasti saat Serranon kasvamaan, itse pidän todella sen mausta, sillä on sopivan makea ja tulisuutta silleen, että pystyy syömään, vaikka suoraan puskasta. Tuottoisakin on, kun saa vain kunnolla kukkimaan ja laittaa tarpeeksi isoon ruukkuun jo heti kasvamaan. Itsellä tuli se virhe tehtyä, ettei ollut ruukku tarpeeksi iso, niin loppui kukkiminen viiden podin jälkeen kokonaan. Aijuu, noita skorppareita olen vielä uteliaana tuijottanut ja täytyy sanoa, että hieman hilpeyttäkin saanut aikaiseksi, kyllä ne huiviin menee, mutta missä muodossa, niin on vielä kysymysmerkki(?) Pitäisiköhän ottaa mukaan joku tuonne Ilovaari-rockiin ja antaa pienet maistiaiset työkavereille. Voi olla, ettei olisi töihin enää asiaa sen koommin. Pidemmittä puheitta, pidetään yhteyksiä ja palataan asiaan taas tuonnempana ja tosiaan jossain vaiheessa kesää pitää tulla vielä käymään Mestarin näytteitä ihastelemaan. ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

 No hyvä että tuomiset kelpasivat. Scorpionia voi huoletta laittaa salsan sekaan kunhan jää alle 10% kokonaismäärästä. Muuten voipi tulla vaikeaa annosteltavaa. Paitsi tietysti Soppamiehelle.
Taas kohta satoa korjaamaan mutta pitäisi silmät kiinni ensin raivata oksia kylmästi pois jotta valoisuus kasvarissa lisääntyisi. Silmät kiinni siksi että joka oksassa on kypsyviä podeja ja joissain mitkä pitäisi poistaa on tosi paljon.
Tässä vähän esimerkkiä. Haba Yellow pointed ulkoa ja sisältä;



Aji habanero kasvarin ulkopuolelta kuvattuna, muutoin ei näy koko kasvia.



Sisältä ulos kuva;



Muutamia poimintoja, Harold St.Bart´s kypsyy;                                       Jindungo                               Joe´s long, pisin vain 20cm       



Congo brown                                                              White bullet. Onko melkein sama kuin Peruvian white?



Championkin kerkiää varmaan kypsyä



Fatalii yellow



Pistokkaat virkeinä 2 viikon ikäisinä. CAP1491 oksanpätkä ilman lehtiäkin lähtenyt kasvuun;



Haba yellow pointed pistokas kukkii;



Black scorpion tongue kypsyy;                                                                           Shp:ltä saatu C.exile (C.chacoense) lähti hyvin kasvuun;



CAP1144 kukkii, ebbiversiosta ei saa kuvaa, on niin muiden peittämänä.



CAP1491



Tepin kukkii



Condom paprika;                                                                                                                   Orozco;



Aji habanero kukkapenkissä intoutui kanap:n voimalla uuteen podeiluun;




Inca red drop puskee podia;



Rocoto Peru Cusco? Onko oikeasti keltainen?                                                Kaleidoskop



C.chacoense podeinensa;




Chilivaari

No on sinulla tavaraa. Ilmeisen hyvin olet nuo merkannut, kun nimet pysyvät mielessä, vieläpä oikein.  ;D
Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 16, 2010, 14:55:54 ipRocoto Peru Cusco? Onko oikeasti keltainen? 

Ehdottomasti. http://chilivaari.blogspot.com/2009/09/cuscokin-kypsyy.html

bluesman

 Nämä rocotot ovat olleet järjestään muuta kuin siemnpussin kertomaa. Esim.Rocoto grande l. riesenrocotoista viidestä kolme muistuttaa jotain eri rocotoa.
Ainoastaan Turbo pube ja Manzano rojo (joka alunperin piti olla Manzano amarillo) omista siemenistä ovat sitä mitä piti. Vaan onko tuolla väliä jos hyvältä maistuvat ja satoa pukkaa?

papereeka88

NOista raivatuista oksista podit vaan jälkikypsytykseen omenan ja banaanin kanssa niin ei vahinko pääse liian isoksi?ON kyllä mahtavan näköset kasvatukset taas tänänkin vuonna :)Ehdottomasti yksi vaikuttavimpia päiväkirjoja tällä foorumilla,mutta tietenkin puitteet ja tilat on sellaiseet että mahdollisuuksia taitaa olla rajattomasti? :)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

bluesman

Lainaus käyttäjältä: papereeka88 - heinäkuu 16, 2010, 15:36:56 ip
NOista raivatuista oksista podit vaan jälkikypsytykseen omenan ja banaanin kanssa niin ei vahinko pääse liian isoksi?ON kyllä mahtavan näköset kasvatukset taas tänänkin vuonna :)Ehdottomasti yksi vaikuttavimpia päiväkirjoja tällä foorumilla,mutta tietenkin puitteet ja tilat on sellaiseet että mahdollisuuksia taitaa olla rajattomasti? :)


Ei nyt sentään rajattomasti. Ulkotilaa on kyllä vaikka useammalle chilille vaan eipä aina satu lämmintä kesää kohdalle kuten nyt.
Tule keräämään raakileet, menevät muutoin kompostiin. Satoa tulee muutenkin omiksi tarpeiksi, ei ehdi käsittelemään kaikkea jos ottaa vielä raakileetkin mukaan.
Vihreä habapulveri on poikkeus, Hessi ohjeisti viime kaudella ja hyvää tuli.
Kiitos muuten vielä kehuista, tässä tuntee itsensä suureksi kirjailijaksi vaikken olekaan.

RikuS

"White bullet. Onko melkein sama kuin Peruvian white?"

Mitä mä muistaisin ni eikös tuolla Peruwian whitellä oo enempi pöyreä muoto.. Ootko maistanut bullettia? Peruvialla on pitkä ja voimaksa polte, sen muistan viime kesältä :D

Kiinnostais itseäkin kun kasvaa tuota bullettia partsilla.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: RikuS - heinäkuu 16, 2010, 17:26:41 ip
"White bullet. Onko melkein sama kuin Peruvian white?"

Mitä mä muistaisin ni eikös tuolla Peruwian whitellä oo enempi pöyreä muoto.. Ootko maistanut bullettia? Peruvialla on pitkä ja voimaksa polte, sen muistan viime kesältä :D

Kiinnostais itseäkin kun kasvaa tuota bullettia partsilla.



JeQQ kävi vierailulla ja pohdittiin asiaa. Ei kumpikaan maistanut kun oli vatsa täynnä. Kokeilen bullettia kunhan on aivan kypsä. Ulkonäöllisesti on ihan samannäköinen kuin PW.

jeQQ

Tuossa vähän googlettelin ja kyllähän nuo kaksi lajiketta nyt näyttävät aivan samoilta.. Bluesmanille kiitokset maistiaisista. ;)

RikuS

Chileman.org kertoo että ovat kahta eri lajiketta: White bullet on Karibialta ja Peruvian white on Perusta.
Jotkut lähteet taas kertovat muuta.. ota siitä sit selvää.


MikaK

Loistavalta näyttää, edelleen. Ainoa mikä pohdituttaa on, kauanko kestää poimia ja perata 200 podia? Itse viime viikolla käsittelin huomattavasti pienemmän määrän ja puolen tunnin kohdalla aloin potemaan huomattavaa tympiintymistä.

jewe

No näköjään on muutama taas puskista irronnut !! :o :o

bluesman

heinäkuu 17, 2010, 21:51:25 ip #935 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 18, 2010, 23:04:46 ip käyttäjältä bluesman
Lainaus käyttäjältä: MikaK - heinäkuu 17, 2010, 21:25:28 ip
Loistavalta näyttää, edelleen. Ainoa mikä pohdituttaa on, kauanko kestää poimia ja perata 200 podia? Itse viime viikolla käsittelin huomattavasti pienemmän määrän ja puolen tunnin kohdalla aloin potemaan huomattavaa tympiintymistä.

Kyllähän se aikaa vie, kasassa oli yli 400 podia. Ristras on helppo tapa kuivata; kirurgisella tai muutoin erittäin terävällä veitsellä chilin kylkeen pitkittäisviilto jotta kuivuu nopeammin, pujotus parsinneulan avulla karhunlankaan ja rimpsuksi katoksen alle roikkumaan. Luonto hoitaa kuivatuksen.



Osasta vaaleita haboja tein vaalean salsan ilman sippppulia (katsotaan osaako kääntää) jotta MikaK:kin voipi nauttia.
Osan perkasin siemenettömiksi suikaleiksi kuivumaan ja otin siemenet talteen.
Olisko koko homma kestänyt 4 tuntia. Sellainen pieni saalinkäsittelyharjoitus.

MikaK

Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 17, 2010, 21:51:25 ipOsasta vaaleita haboja tein vaalean salsan ilman sippppulia (katsotaan osaako kääntää) jotta MikaK:kin voipi nauttia.

Täytyy siis tulla maistelemaan ja miettiä mitä ottaisi mukaan, minkä kanssa salsaa nauttia.

Narukuivatus on kyllä mainio juttu. Olen sitä testannut konttorilla short yellow tabascon podien kanssa ja tehnyt viillot ihan normiveitsellä. Podit tarkoitus vetää öljyn sekaan silpuksi, niin ei haittaa vaikka viiltokohta jääkin näkyviin.

Kaltsu

Ompas siinä herkullisen näköinen chilikasa. :P
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Hydrosora

Tiukka meininki! Ei voi muuta sanoa.
Viime kauden päiväkirja oli parhaita mitä tällä foorumilla on aikoihin nähty, eikä kausi 2010 jää yhtään huonommaksi.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Hydrosora - heinäkuu 18, 2010, 17:56:46 ip
Tiukka meininki! Ei voi muuta sanoa.
Viime kauden päiväkirja oli parhaita mitä tällä foorumilla on aikoihin nähty, eikä kausi 2010 jää yhtään huonommaksi.


Kausi 2011 tuleekin sitten olemaan vaatimattomampi. Täytyy kuulemma olla aikaa muihinkin asioihin.