tammikuu 10, 2025, 22:51:10 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2010

Aloittaja bluesman, marraskuu 28, 2009, 00:00:59 ap

« edellinen - seuraava »

shp

:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: shp - heinäkuu 20, 2010, 14:06:25 ip
Mä voin tuoda 5 lapiota =)

Voi olla että sun kestää hauduttaa lapioita melko pitkään. Mikäs siinä vaikka jäis vähän al dente.

MrFrost

Hitto kun töissä käyvä ja kituuttava joutuu missaamaan :(

Ja mun tuurilla vielä Naga2010:an kans sama juttu....

No, mä voisinkin luopua harrastuksesta ja alkaa kasvattaan tulipunaruusuja tuolla parvekkeella ja vierashuoneessa....

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

bluesman

Lainaus käyttäjältä: MrFrost - heinäkuu 20, 2010, 23:30:58 ip
Hitto kun töissä käyvä ja kituuttava joutuu missaamaan :(

Ja mun tuurilla vielä Naga2010:an kans sama juttu....

No, mä voisinkin luopua harrastuksesta ja alkaa kasvattaan tulipunaruusuja tuolla parvekkeella ja vierashuoneessa....

-T

Eihän miitillä ole varsinaista aikataulua. Voi siis tulla jo to aamusta ja koska yöpyjiäkin on ja täällä saa mesota kun on korvessa niin perjantaillehan esitelmätilaisuudet jatkuvat. Just tulin kasvarista klo 23.30 ja vielä erotti onko keltainen vai punainen chili minkä poimin. Eli saa tulla vaikka yöllä morjenstamaan. Voi tietysti käydä niin että podit loppuvat kesken juhlien.

Doc Evil

Täältä ilmoittautuu Evil ja rouva ensi viikon torstaimiittiin. Tullaan käymään joskus alkuillasta. Odottelen jo innolla ja toleranssia itsesuojeluvaiston ohjaamana treenaten :)

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Doc Evil - heinäkuu 21, 2010, 01:04:55 ap
Täältä ilmoittautuu Evil ja rouva ensi viikon torstaimiittiin. Tullaan käymään joskus alkuillasta. Odottelen jo innolla ja toleranssia itsesuojeluvaiston ohjaamana treenaten :)

Tervetuloa vaan. Ajo-ohjeen varmaan muistatkin mutta jos MikaK on ollut kuskina kun oot käynyt ja tuut omalla kyydillä niin paa YV niin kerrataan reitti jos on päässyt unhoittumaan.

Toni.A

Terve nimeni on Hellä Alapää ja testasin TSMB:a mitä toit viimeksi täällä käydessäsi. Söin niistä neljästä pirulaisesta sen pienimmän, mutta täytyy sanoa, että voimaa oli, kuin pienessä kylässä. En siis enää koskaan syö sitä lajiketta raakana, ainoastaan pieninä annoksina jossain höysteenä. ??? Siinäpä sulle ajatusta illan ratoksi tarjota porukalle herkullista tuotetta, takaan ettei monikaan tule enää toista kertaa!  ;D ;D ;D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

 No nytpä olet astetta viisaampi. Minusta potkua oli kohtalaisesti. Sydänvikaisilta kielletty lajike. Onhan se niin että jos ei maista niin ei tiedä.

Meilläpäin poimitaan chilit vähän karkeammalla tyylillä;



On olemassa hot dog ja myös chili dog;



Koreassa on myös ruokalaji nimeltä hot chili dog, katsotaan nyt onko vieraille tarjolla tätä idän herkkua.


Toni.A

Taisi näköjään ruveta viidakkoveitsi heilumaan, missäs loput oksat on? Koirakin taitaa olla melkoinen chilipää  :) Joo tosiaan, en suosittele missään herran rakkaudessa heikkokuntoiselle, tai sydänvikaiselle testaamaan. Pakko oli testata, kun sinäkin olit siitä ihan videollekin päässyt! Muuten maistui tuliset habanerot aika tulettomille sen jälkeen, kun maistoi!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

MikaK

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - heinäkuu 21, 2010, 11:15:28 ap
Terve nimeni on Hellä Alapää ja testasin TSMB:a mitä toit viimeksi täällä käydessäsi. Söin niistä neljästä pirulaisesta sen pienimmän, mutta täytyy sanoa, että voimaa oli, kuin pienessä kylässä. En siis enää koskaan syö sitä lajiketta raakana, ainoastaan pieninä annoksina jossain höysteenä. ??? Siinäpä sulle ajatusta illan ratoksi tarjota porukalle herkullista tuotetta, takaan ettei monikaan tule enää toista kertaa!  ;D ;D ;D

DocEvilin kanssa testattiin TSMB-tortillasoosia. Yhdellä podilla soosi toimi tosin hyvin, tuli kunnolla hiki muttei ollut mitenkään syömätöntä. Toisella podilla olisi voinut tosin jäädä syömättä.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: MikaK - heinäkuu 21, 2010, 13:58:14 ip
Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - heinäkuu 21, 2010, 11:15:28 ap
Terve nimeni on Hellä Alapää ja testasin TSMB:a mitä toit viimeksi täällä käydessäsi. Söin niistä neljästä pirulaisesta sen pienimmän, mutta täytyy sanoa, että voimaa oli, kuin pienessä kylässä. En siis enää koskaan syö sitä lajiketta raakana, ainoastaan pieninä annoksina jossain höysteenä. ??? Siinäpä sulle ajatusta illan ratoksi tarjota porukalle herkullista tuotetta, takaan ettei monikaan tule enää toista kertaa!  ;D ;D ;D

DocEvilin kanssa testattiin TSMB-tortillasoosia. Yhdellä podilla soosi toimi tosin hyvin, tuli kunnolla hiki muttei ollut mitenkään syömätöntä. Toisella podilla olisi voinut tosin jäädä syömättä.
No varmasti olisi, tai tietysti riippuuhan se siitäkin kastikkeen määrästä!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

shp

Pitäiskö järjestää joku ?leikkimielinen? salsakilpailu (ei mitään tanssia, ainakaa enne puoltayötä)?
Kriteereinä vaikka tuoreista aineksista itsetehty, yleisö saisi sitten maistella ja arvioida =)
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: shp - heinäkuu 21, 2010, 17:29:15 ip
Pitäiskö järjestää joku ?leikkimielinen? salsakilpailu (ei mitään tanssia, ainakaa enne puoltayötä)?
Kriteereinä vaikka tuoreista aineksista itsetehty, yleisö saisi sitten maistella ja arvioida =)

Niin mulla oli toiveena että jokainen toisi omatekemistään chilituotteista, vaikka just salsoistansa näytteet jotta opittais toisiltamme.
Pääpalkintona tietenkin kokonainen skorppari joka täytyy syödä kaikkien nähden. Tai sitten jotain muuta.
Chilinsyöntikilpailua ei järjestetä ellei yleisö välttämättä vaadi.

jeQQ

Ja mä kun ajattelin tuoda yllärinä tuon mun chinense salsan. ;D

bluesman

 Kokeilin eilisesta iltapäivästä tänään aamupäivään chilien kylmäsavustusta kun oli vähän viileämpi päivä.
Hyvin tuntui homma sujuvan, savustusaikakin oli 18 h. Keruuapulaisena toimi shp.
Tällä virityksellä ei lämpötila noussut kaapissa yli 30C.





Kuivaaminen savustimella ei tuulettimella sujunut riittävän nopsaan niin laitoin kuivuriin. Pitänee hommata tietsikan tuuletin niinkuin Fatalii teki.
Toisaalta koko satsi mahtui 20v vanhaan erinomaisesti toimivaan Evermatiin niin ei ehkä kannata savustinta kuitenkaan kuivurina käytää.



Esim.kuvien Aji rojon maku aukeaa vasta kypsennettäessä ja etenkin savustettuna. Pari jäi vielä torstaillekin.

jewe

eli pistätkö tuon myllyn torstainakin pyörimään...olis mielenkiintoista nähdä ? 8)

bluesman

 Savustusajat ovat melkoisen pitkiä. Laitan tässä välillä muutakin tavaraa kuin chiliä. Paistit kestävät 8-12h koosta riippuen.
Voinhan laittaa demon hommelista niin on edes joku show.

bluesman

 Siteeraus Jurassic Parkista; "Life finds its way";



Oli talvella lumet vähän irrotelleet kennolevyjen silikoneja eiä puutarhuri ole viitsinyt korjata asiaa.
Tonipetteriltä saatu Cheyenne pukkaa podeja;



Ja eikun Tepin, Eastern Travis County myös podeilee;



Enempää ei kuvia tällä erää, jää vierailijoille jotain pällisteltävää.
Jos sataa, niin eikun koko porukka kasvariin. Sprinklerit säädetään toimimaan joka 10.minuutti.

Toni.A

Hienosti sulla kasvaa tuo cheyenne, näyttäisi antavan kohtalaisesti satoakin. Joko muuten tarvitset natikan lisävaloa tuonne kasvihuoneen keskelle, että saat kypsytettyä satosi loppuun. Näyttäisi aika tiheältä viidakolta, ettei paljon päivänvaloa läpäise uloin kasvillisuus!  ;D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030