tammikuu 10, 2025, 19:49:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2010

Aloittaja bluesman, marraskuu 28, 2009, 00:00:59 ap

« edellinen - seuraava »

linker

Meillä chilinkasvatuksesta sanominen loppui kun lupasin maksaa sähkölaskut.
600 w natikka, 1400-2000 w lämmitys painaa vaakakupissa vähemmän kuin 9 kW sähkökiuas.

Toni.A

Mitä sinä muuten käytät noissa chileissä lannoitteena näin loppuvaiheessa, kun saat nuo kasvit näyttämään niin elinvoimaiselta. Itse, kun lopetin Bloomin ja Top-Maxin käytön, niin alkaa näyttämään, kuin olisi syksy saapunut kasvihuoneeseen. Muutamat näyttävät kyllä hyviltä, mutta suurinosa alkaa kellastamaan. Nyt olen antanut pari kertaa vain Alg-a-micia.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030


bluesman

elokuu 20, 2010, 15:52:05 ip #1063 Viimeisin muokkaus: elokuu 20, 2010, 15:59:06 ip käyttäjältä bluesman
Muutama passiivihydrokuva. Harmi kun jää Tampereen reissu yksien häiden vuoksi kokematta.
Jindungo (C.chinense) Keravalla                                                        Sweet banana



Jindungo farmilla                                                         Jindungo amppeliversio kasvarista, paljon kompaktimpi



Limo                                                                                    Zimbabwe bird pepper



Prairie fire                                                                             Peruvian purple



Muutama muu foto;
Ulupica large pikkupurkissa senkun kukkii.



Short yellow tabasco, 2 eri kasvia




Revenant

Jindungo taitaa muuten olla C.Annuum. Ainakin siemenpussissa luki niin..  ;D
Enintään 300 merkkiä, jäljellä: 265

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Revenant - elokuu 20, 2010, 16:08:55 ip
Jindungo taitaa muuten olla C.Annuum. Ainakin siemenpussissa luki niin..  ;D

Fataliilta sen harvinaisena chinensenä tilasin. Tiedä häntä.

Revenant

Niin minäkin! Olin kyllä aika yllättynyt kun pussissa lukikin C. Annuum.. :D
Taisinkin tarkistaa asian mieheltä itseltään, kyllä se taitaa tosiaan nykyään C.Annuum olla.. Noh, "harvinainen" silti. :)
Enintään 300 merkkiä, jäljellä: 265

bluesman

Just maistoin Jindungoa. Ei kyllä chinenseltä maistu pätkääkään. Voihan nenä.

MasaT

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 20, 2010, 18:39:56 ip
Just maistoin Jindungoa. Ei kyllä chinenseltä maistu pätkääkään. Voihan nenä.

Selvä annuum tuo oli jo kuvista. Valitettavasti. :-\ Näitä sattuu..
Meinaatkos täyttää tuota sweet bananaa ja laittaa grilliin ja oletko yleensä grillaillut omia chilejä?
Tänään tuli pieni yllätys yhden jalapenon kanssa grillatessa. Oli hieman normaalia tulisempi! :D
Nyt pitää syödä loppuja hieman varovaisemmin.
Tein paprikoihin hieman täytettä riisistä, mustapavuista ja mozzarella-juustosta ja tuntui toimivan ihan hyvin. (kokeilin näitä mustapapuja, kun en ole ennen käyttänyt).

Hombre

Lainaus käyttäjältä: MasaT - elokuu 20, 2010, 21:07:51 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 20, 2010, 18:39:56 ip
Just maistoin Jindungoa. Ei kyllä chinenseltä maistu pätkääkään. Voihan nenä.

Selvä annuum tuo oli jo kuvista. Valitettavasti. :-\ Näitä sattuu..
Meinaatkos täyttää tuota sweet bananaa ja laittaa grilliin ja oletko yleensä grillaillut omia chilejä?
Tänään tuli pieni yllätys yhden jalapeñon kanssa grillatessa. Oli hieman normaalia tulisempi! :D
Nyt pitää syödä loppuja hieman varovaisemmin.
Tein paprikoihin hieman täytettä riisistä, mustapavuista ja mozzarella-juustosta ja tuntui toimivan ihan hyvin. (kokeilin näitä mustapapuja, kun en ole ennen käyttänyt).

Mustapavut on hyviä.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

bluesman

Lainaus käyttäjältä: MasaT - elokuu 20, 2010, 21:07:51 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 20, 2010, 18:39:56 ip
Just maistoin Jindungoa. Ei kyllä chinenseltä maistu pätkääkään. Voihan nenä.

Selvä annuum tuo oli jo kuvista. Valitettavasti. :-\ Näitä sattuu..
Meinaatkos täyttää tuota sweet bananaa ja laittaa grilliin ja oletko yleensä grillaillut omia chilejä?
Tänään tuli pieni yllätys yhden jalapeñon kanssa grillatessa. Oli hieman normaalia tulisempi! :D
Nyt pitää syödä loppuja hieman varovaisemmin.
Tein paprikoihin hieman täytettä riisistä, mustapavuista ja mozzarella-juustosta ja tuntui toimivan ihan hyvin. (kokeilin näitä mustapapuja, kun en ole ennen käyttänyt).

Just vieraspariskunnan kanssa grillailtiin ribsejä ja Guajilloa sellaisenaan, Campanea Camembertillä täytettynä ja samoin Championia. Oli muuten hyvää.
Vieraatkin pitivät kovasti. Jälkkärinä banaani johon viiltoon sujautetaan suklaapaloja ja grillataan niin että sukklaa sulaa. Päälle voi ripotella makunsa mukaan chiliä tai salsaa tai naturel. Hyyyvää.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 20, 2010, 22:40:54 ip
Lainaus käyttäjältä: MasaT - elokuu 20, 2010, 21:07:51 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 20, 2010, 18:39:56 ip
Just maistoin Jindungoa. Ei kyllä chinenseltä maistu pätkääkään. Voihan nenä.

Selvä annuum tuo oli jo kuvista. Valitettavasti. :-\ Näitä sattuu..
Meinaatkos täyttää tuota sweet bananaa ja laittaa grilliin ja oletko yleensä grillaillut omia chilejä?
Tänään tuli pieni yllätys yhden jalapeñon kanssa grillatessa. Oli hieman normaalia tulisempi! :D
Nyt pitää syödä loppuja hieman varovaisemmin.
Tein paprikoihin hieman täytettä riisistä, mustapavuista ja mozzarella-juustosta ja tuntui toimivan ihan hyvin. (kokeilin näitä mustapapuja, kun en ole ennen käyttänyt).

Just vieraspariskunnan kanssa grillailtiin ribsejä ja Guajilloa sellaisenaan, Campanea Camembertillä täytettynä ja samoin Championia. Oli muuten hyvää.
Vieraatkin pitivät kovasti. Jälkkärinä banaani johon viiltoon sujautetaan suklaapaloja ja grillataan niin että sukklaa sulaa. Päälle voi ripotella makunsa mukaan chiliä tai salsaa tai naturel. Hyyyvää.
Eiku, se on savo-karjalaisittain HYVVEE! Ihan Kahella veellä!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Löytyi kukkapenkistä Aji perkeleen taimia vissiin. Tämän vuoden siemenistä itänyt nippu taimia. Ja erillisiä taimia.


MasaT

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 21, 2010, 00:57:39 ap
Löytyi kukkapenkistä Aji perkeleen taimia vissiin.

Sieltähän nousee varsin elivoimaisen näköisiä chilin planttuja! :) Moni vasta aloittelee chilien kasvattelua tähän aikaan vuodesta. Mahtaisko joku ottaa kasvatukseen?
Voit kyllä myydä sen minulle varaamasi natikan eteenpäin! :) Tuskin sitä tarvitsen. Nytkin on 250W natikka monimetallilampulla, enkä sitä ole käyttänyt. En tiedä onko järkeviä periaatteita mutta satoa saadaan silti tällä hetkellä. :)
Luultavasti se talvikasvihuone olisi minullekin paras! Jos vain kierrätysmateriaalia löytyy. Pistä ihmeessä idea aluille!
Omakohtaisesti sellaisella minäkin pääsisin aikaisempaan satoon. Rocotojen esikasvatuskin voisi alkaa näin luonikkaasti. Juu. Rocotoista en luovu, vaikka tämä vuosi näyttää taas menevän niin ja näin. ;)

bluesman

Alkaapi hiljalleen valmistautuminen sadonkorjuuseen. Harvennettiin pätkimällä pojan kanssa Haba yellow pointed joka tuotti melkoisia määriä kesän mittaan. Samoin lähti Gumdrop jossa oli vain vajaa sata podia mutta peitti koko takaosan seinän ja osan kattoa pimennysverhon lailla. Aji habanero ja Limo saivat kyytiä. Takaa paljastui Ulupica large jossa valitettavan vähän podeja sekä vain muutama kukka ja nuppu. Sato jää maistiaisiin jos siihenkään.
Kasvarissa on nyt odotteleva tunnelma, tuleeko kohta pakkasyö vai ei? Ulkokasvien sato kukkapenkissä tarvitsee varmaan kohta kerätä pois. Myös rocotot jotka alkavat putoilla oksista. Maltoin odottaa enkä hosunut keruun kanssa ja se on palkittu maukkailla rocotoilla.




MasaT

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 24, 2010, 21:43:32 ip
Alkaapi hiljalleen valmistautuminen sadonkorjuuseen. Harvennettiin pätkimällä pojan kanssa Haba yellow pointed joka tuotti melkoisia määriä kesän mittaan. Samoin lähti Gumdrop jossa oli vain vajaa sata podia mutta peitti koko takaosan seinän ja osan kattoa pimennysverhon lailla. Aji habanero ja Limo saivat kyytiä. Takaa paljastui Ulupica large jossa valitettavan vähän podeja sekä vain muutama kukka ja nuppu. Sato jää maistiaisiin jos siihenkään.
Kasvarissa on nyt odotteleva tunnelma, tuleeko kohta pakkasyö vai ei? Ulkokasvien sato kukkapenkissä tarvitsee varmaan kohta kerätä pois. Myös rocotot jotka alkavat putoilla oksista. Maltoin odottaa enkä hosunut keruun kanssa ja se on palkittu maukkailla rocotoilla.





Veikkaan, että kyllä harsoilla vielä saisi lisä-aikaa mutta kypsytettyä ei saa, kuin lämmitetyssä tilassa.
Koitan tuota jättikurpitsaa pitää hengissä vaikka heittämällä vilttiä päälle, vaikka todennäköisesti kohta kuolee, kun on 8 metriä pitkä varsi..

papereeka88

Oma jättikurpitsa kokee varmasti saman kohtalon.Mutta ensi vuonna tiedän siitäkin kasvista taas enemmän (en käyttänyt tarpeeksi kananpaskaa).Enää ainoita kasvarissa mistä odotan kypsymisiä on trinidad scorpion ja vesimeloonit.Loput chilit sitten otetaan vihreänä jos näyttää siltä,että alkaa ylettömät lämmittämiset ja jälkikypsytellääm omenan kanssa :)Ihan kivoja "pikku"laatikollisia sieltä vaan kasvarista bluesmaniltä irtoaa :D
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Toni.A

Se on näköjään, miten siihen tottuu, meinaan tuohon sadon tuottoon! Sulla on kyllä ollut aivan mielettömän satorikas vuosi, pitää ihan onnitella raskaantyön raatajaa! Mites muuten pakko kysyä, että miltäs se Ulupica muuten maistui? Jaksatko miten paljon noista kasvihuoneen kasveista talvettaa ensikautta ajatellen?

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - elokuu 24, 2010, 23:05:00 ip
Se on näköjään, miten siihen tottuu, meinaan tuohon sadon tuottoon! Sulla on kyllä ollut aivan mielettömän satorikas vuosi, pitää ihan onnitella raskaantyön raatajaa! Mites muuten pakko kysyä, että miltäs se Ulupica muuten maistui? Jaksatko miten paljon noista kasvihuoneen kasveista talvettaa ensikautta ajatellen?

Ei ole vielä kypsiä nuo muutama Ulupican podi. P_le kun on 4 yksilöä eikä vielä yhtään marjaa maistettuna. Se syö miestä. Odotin tuolta lajilta paljon. Täytyy kai talvettaa pari ruukkuversiota, tuo ebbiyksilö jossa podit ovat, on kyllä iso mutta todella hontelo. Ehkä sopivasti leikkaamalla saa talvetettua ja ens vuonna uusi yritys. Ehkä kasvarin kasveista ainoa jonka talvetan.

ARvngr

Seuraavan vuoden kasvatuksia ajatellen kyselisin seuraavaa. Minkälaista eroa on lajikkeiden Harold st. Bart's, Congo, Caribbean Red Habanero, Goronong, Peido de Moca välillä maussa? Eli siis yleisesti ajateltuna Chinensejen välillä. Joka puolella sanotaan hedelmäiseksi ja trooppiseksi etc, mutta onko lajikkeiden välillä niin paljoa makueroa, tulisuus toissijaisena, että niitä kannattaisi kasvattaa useampia samana kautena. Kasvihuoneessa on tilaa kovin rajatusti ja kiinnostaisi saada kerralla mahdollisimman erimakuisia, kuitenkin hyväksitodettuja, lajikkeita.