tammikuu 10, 2025, 16:16:47 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2010

Aloittaja bluesman, marraskuu 28, 2009, 00:00:59 ap

« edellinen - seuraava »

bluesman

 Aamu valkeni ja hämmästys oli suuri kun marjat olivat kadonneet C.baccatum Pea;sta. Ilmeisesti linnut asialla.



Sitten rocotoja keräilemään. Yllättävän moni ei vielä täyttänyt Herra47:n kriteerejä eikä irronnut helposti puskasta. Sain kypsiä kuitenkin jonkin verran.





Että osaa olla kauniita. Ja vieläpä hyvänmakuisiakin. Viime syksyn kolmen kypsän Manzano rojon yllätys poiki kunnon satsin heti alkuunsa.
Pitihän sitä muutakin keräillä jotta saa savukaapin täyteen. Orange haba, Haba brown large, Naga ja alimmaisena rocotot. Ritilät voi pinota kumolleen päällekkäin niin saa tilan tehokkaasti käytettyä. Koska rasvapeltiä ei tarvita, saa yhden ekstararitiläparin alas. Myydään vaan neljän paketissa niin katsotaan nyt viittinkö hankkia.



Mittailin vähän Rocoto grandea jonka piti saavuttaa usean sadan gramman painon. Ainakaan mulle se ei onnistunut.




Vertailukohtana keskikokoinen Haba brown large;



Sisällä kypsät mustat siemenet



Täytyy kiirehtiä kasvarista ulos jo tuottonsa antaneet lajikkeet jotta saan rocotot joissa vielä kypsyviä podeja sisään lämpimään. Laitoin lämpöpatterin ja yhden pienen lämpöpuhaltimen niin ei tuu liian kylmää. Korkeitaan kaksi viikkoa. Toivotaan että tulis vielä yksi lämmin aalto niin sais loputkin kypsiksi.

Tuplapodi, ilmeisesti Limo.


Toni.A

Kylläpä on melkoista värien yltäkylläisyyttä. Syötävän herkulliselta näyttää, hienosti mies osaa kyllä aina laittaa nuo esille.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

papereeka88

Sitä lämmintä etelä tuulta toivotaan täällä rannikollakin.Kylmät pohjoistuulet on kyllä jouduttabut syssyn tulo iha tosissaan.On ollut päiviä jolloin päivälämpötilä ei kipua yli 10 asteen.Patterin kanssa saatu kasvihuone pysymään 15 asteessa.Pian kaikki laittamaan autot tyhjä käynnille niin saadaan hukan lisää ilmastoa lämpimämmäks :D
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

jewe

Mahtavan näköistä ! Varsinkin nuo rocotot on upeita ja huomenna ajattelin kerätä nuo omat kypsät Rojot amppelista ja tehdä sitä salsaa sillä sun ohjeella...tosin pikkaisen soveltaen. ;)

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jewe - elokuu 29, 2010, 22:27:36 ip
Mahtavan näköistä ! Varsinkin nuo rocotot on upeita ja huomenna ajattelin kerätä nuo omat kypsät Rojot amppelista ja tehdä sitä salsaa sillä sun ohjeella...tosin pikkaisen soveltaen. ;)

Jos saat jostain savustimen tai kaverin kyytiin savuun rocotoja niin siinäpä vasta herkku on! Aikaavievä prosessi, ensin savustus minimi 12h, sitten kuivaus. Voi viedä todella pitkään jos ei paloittele savun jälkeen pienemmiksi siivuiksi, on niin paksulihaisia että kuivuvat todella hitaasti.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - elokuu 29, 2010, 22:08:51 ip
Kylläpä on melkoista värien yltäkylläisyyttä. Syötävän herkulliselta näyttää, hienosti mies osaa kyllä aina laittaa nuo esille.

Huijausta. Tässä todellinen määrä.


jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 29, 2010, 22:51:15 ip
Lainaus käyttäjältä: jewe - elokuu 29, 2010, 22:27:36 ip
Mahtavan näköistä ! Varsinkin nuo rocotot on upeita ja huomenna ajattelin kerätä nuo omat kypsät Rojot amppelista ja tehdä sitä salsaa sillä sun ohjeella...tosin pikkaisen soveltaen. ;)

Jos saat jostain savustimen tai kaverin kyytiin savuun rocotoja niin siinäpä vasta herkku on! Aikaavievä prosessi, ensin savustus minimi 12h, sitten kuivaus. Voi viedä todella pitkään jos ei paloittele savun jälkeen pienemmiksi siivuiksi, on niin paksulihaisia että kuivuvat todella hitaasti.


Sain Hessiltä savurocotomössöä maistiaisiksi ja on kyllä ihan tolkuttoman hyvää. Näköjään rocotot sopii savustukseen erinomaisesti. Harmi ettei itellä ole vehkeitä...ainakaan vielä.

Chilivaari

elokuu 30, 2010, 11:41:53 ap #1107 Viimeisin muokkaus: elokuu 31, 2010, 08:06:34 ap käyttäjältä Chilivaari
Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 29, 2010, 21:20:49 ipMittailin vähän Rocoto grandea jonka piti saavuttaa usean sadan gramman painon. Ainakaan mulle se ei onnistunut.

Enpä ole vielä punninnut isoimpia. Kypsyneistä ja poimituista löytyi vain 61g ja 17,5 cm ympärysmitta.

Jos tuo Pepper-Kingin tieto pitää paikkansa, kisassa tulee vielä tosi isoja, kunhan keski-euroopassa kesä ehtii lopuilleen. Ei rocotojen kasvatustilanne voi olla sellainen, että minun yhdestä omenapuun alla kasvavasta puskastani löytyy vastinetta sijoille 1, 4 ja 7 ja osa kasvaa vieläkin isommaksi. Milloinkahan italiaanot ja germaanit alkavat ilmoitella jättirocotojaan?  Jännitysmomentti minun kohdallani on kuitenkin sää. Kaikki ovat vielä vihreitä ja aika mahdottomia kantaa sisään. Räntäsateet jo uhkaavat ja yöhallat.

tulimies

Aina ällistyy uudelleen ja uudelleen kun kattelee kuvia :)

bluesman

 Ja sitten kokkausyritys. Mössö No1; 2 savuritilällistä Orange habaa, 1 ritilä Nagaa ja 1 ritilä Brown habaa. Sipuli ja valkosipuli kuullotetaan öljyssä, lisätään sitruunamehu ja paseerattua tomaattia. 5 litran kattilassa 3 litraa savuhaboja.



Sokeri unohtui. Kuumennus tässä vaiheessa niin ei lumpsahtele mössöklimppejä silmiin.



Sauvasekoittimella mössöksi.



Tässä vaiheessa kattilasta nousi sellainen kapsaisiinihöyry että mössöily jatkuu huomenna. Nenä valuu ja aivastuttaa koko ajan. Taitaa  Chilikaupan Sauhu jäädä nyt toiseksi. Todella tujua tavaraa. Mutta maukasta.

Chilivaari

Tujakkaa teet. Minun makuuni riittää vähäisempikin.
Olet varmaan huomannut, että polte tuntuu tehdessä paljon voimakkaammalta kuin valmiissa tuotteessa? Siinä voi jopa arvioida niin väärin, että laimentaa keitostaan liikaa. Muutama päivä sitten pilkoin kattilaan tomaattia ja Rocoto Perua yhtä paljon kumpaakin, vähän sitruunaa ja sokeria. Kokoon keitellessä tuokin maistui minulle turhan polttavalta, mutta nyt pöytämausteena se on melkein ketsuppia.

MrFrost

SA-INTin nassen ja nasselaukun käväset hakemassa Varustelekasta 5e, niin ei paljoa noi huurut häiritse.

Maukkaan näköistä, mutta munkin makuun ehkä hivenen liian tulista.

Eilen tein kaks purkillista sekalaisista habaneroista säilykkeitä, voi olla hieman savun aromeja seassa,
kun samassa pussissa oli muutama kourallinen niitä Aji Habaneroja, etenkin Peruvian white habanerot
tuoksahti mukavasti bradleyn käsittelyssä olleiden toisten chilejen tuoksua imeneen itseensä.

Muuten sama resepti, kuin mitä sinne toin, paitsi sokeri korvattu hunajalla ja väkäriviunaetikka omenavinoetikalla.

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

bluesman

 Nyt kun tämä savuhabamössö on yli yön tekeytynyt ja maistelen juuri nyt aromeja niin täytyypä tunnustaa että nyt oon jossain onnistunut ainakin omasta mielestäni hyvin. Ehkä salviaa vois olla ripaus enempi mutta muuten juuri passelin hottia. Jos Nagaa olis ollut tuplasti niin sitten saataisi olla turhankin vahvaa.
Ja Chilivaari olit oikeassa, ne höyryt pisti uskomaan lopputulosta paljonkin vahvemmaksi. Mutta kyllä tämä jonkinsortin toleranssia vaatii jos ruokalusikallisen pistelee.

papereeka88

Tästähän voisi vetää myös johtopäätöksen,että miksi tulinen chili ei pitkään haudutetussa ruuassa tunnu niin tuliselta,jos kerta kapsaisiini "tislautuu" pois vesihöyryn mukana?
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

bluesman

Lainaus käyttäjältä: papereeka88 - elokuu 31, 2010, 16:03:45 ip
Tästähän voisi vetää myös johtopäätöksen,että miksi tulinen chili ei pitkään haudutetussa ruuassa tunnu niin tuliselta,jos kerta kapsaisiini "tislautuu" pois vesihöyryn mukana?

No ei varmaan ainakaan aivan kokonaan. Potkua riittää mutta mikä parasta, hienoa makua myös.

Toni.A

Kylläpä tuo mössö numero1 herätteli lämpimiä ajatuksia herkuttelun suuntaan. Kisälli olis varmaan halukas ottamaan oppia ensivuodelle, että sais edes puolenvuoden mössöilyn tehneeksi, että pysyis omillaan edes vähänaikaa.  :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - syyskuu 01, 2010, 23:07:52 ip
Kylläpä tuo mössö numero1 herätteli lämpimiä ajatuksia herkuttelun suuntaan. Kisälli olis varmaan halukas ottamaan oppia ensivuodelle, että sais edes puolenvuoden mössöilyn tehneeksi, että pysyis omillaan edes vähänaikaa.  :P


Eihän se oikeastaan muuta vaadi kuin kokeilunhalua ja jonkinverran mössömateriaalia. Savustin helpottaa savuchilien valmistamista.
Tämä savuchili on niin ensiluokkaista perusmateriaalia ettei juuri muuta tarvitse kuin ns. kantaja-aineen, tomaatin tms. Tönkömpää sais jos sekoittaisi tomaattipyreeseen, tulisi levitettävää tahnaa. Siitä vaikka pi t z t apohjaksi levittelee.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 01, 2010, 23:18:54 ip
Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - syyskuu 01, 2010, 23:07:52 ip
Kylläpä tuo mössö numero1 herätteli lämpimiä ajatuksia herkuttelun suuntaan. Kisälli olis varmaan halukas ottamaan oppia ensivuodelle, että sais edes puolenvuoden mössöilyn tehneeksi, että pysyis omillaan edes vähänaikaa.  :P


Eihän se oikeastaan muuta vaadi kuin kokeilunhalua ja jonkinverran mössömateriaalia. Savustin helpottaa savuchilien valmistamista.
Tämä savuchili on niin ensiluokkaista perusmateriaalia ettei juuri muuta tarvitse kuin ns. kantaja-aineen, tomaatin tms. Tönkömpää sais jos sekoittaisi tomaattipyreeseen, tulisi levitettävää tahnaa. Siitä vaikka pi t z t apohjaksi levittelee.
Tuota jonkinverran mössömateriaalia lähinnä tarkoitinkin. Pitänee siis kokeilla jotain uutta kasvatusta ensivuodella, että tulisi parempi sato. Kasvihuonekin jo löytyy, joten aikaisemmin saa rehut ulos ja keväällä sitten samallatavalla pystyy pitämään kylmimmänajan sisätilanlämmitintä, ettei kylmä pääse purasemaan. Hyvin ovat vielä loput kasvit viihtyneet kasvarissa. Kunhan ne kypsyvät, niin sitten loppuu kasvarinkin lämmitys ja rehut, mitä ei talveteta, niin päätyvät kompostiin. Tosin tuossa työkaveri heitti, että hän voisi ottaa joitain kasveja kokeeksi talvenyli mökilleen, jossa peruslämpö on yli +10 astetta ja suurinpiirtein kerran viikossa käy muutenkin siellä. Eihän se ota, jos ei annakaan, voihan ne säilyäkin talven yli ja jos eivät, niin eihän niissä omaisuus häviä.


http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

 Pieni satopläjäys, Rankkapandan kanssa keräiltiin jotta saadaan savustin täyteen.


Jiri

Onpas taas nättiä. Värikästä, maukasta ja rkeleleellisen tulista!
Mitenkäs sulla on Bluesman pysynyt lämmöt kasvarissa, vai onko siellä enää mitään?

Kovasti ainakin tuullut pari päivää tässä Vantaalla, ulkokasvit varmaan ottaneet osumaa?
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet