lokakuu 06, 2024, 02:22:06 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jewen kausi 2010

Aloittaja jewe, marraskuu 28, 2009, 20:30:10 ip

« edellinen - seuraava »

bluesman

 Paljonkos sulla on ananaksen/nektariinin suhde rocotoon tekemässäsi hillossa? Mulla tulee melko riittoisia mössöjä kun chilin määrä on vähintään 75%. Laitankohan liikaa chiliä?
Järkyn isoja sun Manzano rojot. Mulla ei keskikoko ollut kovin hääppöinen mutta määrää on tullut ihan kivasti. Manzano orange on muuten oikein mainio vaikkakin pienikokoinen.

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 19, 2010, 21:04:45 ip
Paljonkos sulla on ananaksen/nektariinin suhde rocotoon tekemässäsi hillossa? Mulla tulee melko riittoisia mössöjä kun chilin määrä on vähintään 75%. Laitankohan liikaa chiliä?
Järkyn isoja sun Manzano rojot. Mulla ei keskikoko ollut kovin hääppöinen mutta määrää on tullut ihan kivasti. Manzano orange on muuten oikein mainio vaikkakin pienikokoinen.


Nyt heitit pahan kysymyksen. Ananasta oli puolitoista hedelmää ja nektariinejä jotain kahdeksan tai yhdeksän, en laittanut ylös. Rocotoja taisi olla kolme Manzano Orangea ja neljä Cuscoa ja nyt laitin vähemmän kuin muissa rocotohilloissa kun emännän mielestä aina on liian väkevää ja taas taisi tulla liikaa chiliä, ei tosin minun mielestä. Noi piharojot on aika isoja vaikka satoa tulee ehkä kolmannes amppeliversioon verrattuna. Keskipaksuus taitaa olla 17 sentin luokkaa piharojolla kun amppeliversiossa ehkä pari senttiä pienempiä.

bluesman

 Eli n. puolet hillosta on chiliä. Tai hiukan alle. Vois meidänkin rouvalle sellainen maistua. Täytyypä tehdä pari miedompaa purnukkaa.

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 19, 2010, 21:57:30 ip
Eli n. puolet hillosta on chiliä. Tai hiukan alle. Vois meidänkin rouvalle sellainen maistua. Täytyypä tehdä pari miedompaa purnukkaa.


Ehkä jotenkin näin, eihän noilla määrillä paljoa hilloa tule ehkä jotain vähän toista litraa mutta tuli nyt kokeiltua ananasta ja nektariinia kun olivat paikallisissa kaupoissa halpoja 1€/kilo.

tulimies

On kyllä paljon podeja tossa praessa :) rocotot tosi komeita !

jewe

Pihakausi rupeaa olemaan ohi ja tänään otin sitten loput chilit ja paprikat pihalta pois, suurin osa kasveista meni kompostiin kun loput podit oli kerätty ja osa kasvihuoneeseen ja yksi paprika lasiterassille jossa kausi jatkuu vielä jonkin aikaa. Kasvihuoneella mennään sitten toivon mukaan vähän pitempään ja se on nyt ihan piukassa kasveja. Yölämmöt kasvihuoneella nyt +10 asteessa ja sillä luulisi pärjäävän kun päivällä päästään vielä yli 20 asteen.
Kuvassa pihalta tullutta satoa.

MasaT

Lämpöä tuntuu tosiaan vielä riittävän, vaikka lupasivat ensin kylmenevää. Pitänee taas alkaa lannoittamaan chilejä. En ole muutamaan viikkoon lannoittanut.
Rocoto Guatemalakin on alkanut tekemään ihan tuhottomasti podeja! :) On tämä chilien kasvatus niin ihmeellistä. ;)

hessi

täällä odottelen jos tulisi kuvaa niistä tiedän uusista vaaveista :)



2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry


hessi


2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

jewe

Aurinkoisia kelejä nyt luvassa tällä viikolla ja odotukset nyt korkealla että satoa vielä saisi kypsäksi auringon voimalla.

Starfish vasta ensimmäiset podit punastuvat lasiterassilla.


Guajillostakin tulossa lasiterassilla komeita pötkylöitä.


Yellow Ramiro kypsyy nyt täpötäydessä kasvihuoneessa.


Turbo Pube vaihtaa väriä ja kohta pääsee tekemään taas Minneola hilloa.


Yellow Rocotosta tulee vielä runsaat 20 podia.


Manzano Orange, kasvihuoneeseen siirron jälkeen Orangekin rupesi heti kypsymään. :)


Canario Peru Cusco


Ja vielä kypsyy muutama kilo tomaattia kasvarissa. Tomaattisato ollut mahtava tänä kesänä ja yli 30 kiloa mennyt nagakastikkeisiin ja kymmeniä kiloja syöty tuoreena ja lahjoitettu pois.

bluesman

 Taidanpa laittaa minäkin ensi kaudella runsaasti tomaattia. Ne mitkä mulla oli ebbissä olivat tosi hyvänmakuisia virolaisia lajikkeita.

Revenant

Hienoja on! Mitäs lajikkeita, ja millä aijot talvettaa? Mitäs zilgalle taas pitkästä aikaa kuuluu? :D
Enintään 300 merkkiä, jäljellä: 265

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 27, 2010, 19:08:01 ip
Taidanpa laittaa minäkin ensi kaudella runsaasti tomaattia. Ne mitkä mulla oli ebbissä olivat tosi hyvänmakuisia virolaisia lajikkeita.


Taisi olla se Eksootika, yksi parhaista. Jos vaan tilaa löytyy niin kyllähän tomaattia kannattaa viljellä, on se niin paljon parempaa kuin kaupan vastaava. Itse laitan vähemmän ensi vuonna.

jewe

Lainaus käyttäjältä: Revenant - syyskuu 27, 2010, 19:23:58 ip
Hienoja on! Mitäs lajikkeita, ja millä aijot talvettaa? Mitäs zilgalle taas pitkästä aikaa kuuluu? :D


En ole vielä pahemmin miettinyt chilien talvetusta, kautta vielä jäljellä toivon mukaan parisen kuukautta. Ehkä tuon amppelimanzanon voisi koittaa talvettaa ensi kaudeksi.

Zilgan sadosta ehkä puolet kerätty. Tuossahan niitä on vadillinen olohuoneen pöydällä...on makeita ja hyviä. :D

jewe

 Rankka mutta antoisa viikko rupeaa olemaan takana ja päivät venyneet jo 13 tuntisiksi eikä edes kasvihuoneella ole tullut joka päivä käytyä, mutta onneksi tekniikka pelaa ja yöpakkasista huolimatta lämmöt huoneessa olleet yöllä noin + 8 asteessa. Tämä ilta piti sitten viettää keittiössä että satoa saisi purkkiin ettei chilit sentään nahistu puskiin.
Illalla tuli väännettyä omenarocotohilloa, chilietikkasäilökettä ja appelsiinimangorocotohilloa.

Kilon verran eri chilejä meni etikkasäilökkeeseen.


Chilietikkasäilökettä ja omenarocotohilloa johon käytin Canario Peru Cuscoa.

Appelsiinimangorocotohillon valmistusta ja siihen laitin Manzano Orangeja.


Manzanot muusiksi yleiskoneella.


Etiketit kun vielä jaksaisi kaikkiin purkkeihin vääntää joku päivä.
Huomenna jatketaan Manzano Rojo persikkasalsalla joten tekemistä kyllä riittää...

hessi

heh :) on sitten Jewestäkin tullut mestari chilimössöjen keitossa :)
eikös ole mukavaa puuhaa? varsinkin se maistelu :)
ja muuten itse yritän sitten huomenissa ehtiä tuonne karpalopellolle,
ettei sinulta vaan hommat lopu ;)
juu... älä stressaa, ei ne huonoksi mene kylmiössä... sitten kun ehdit, jos nyt opiskeluilta jää aikaa :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

jewe

En nyt tiedä olenko mikään mestari mutta pakko sitä satoa on jonnekin tuhota. :D

No nyt on vähän helpompaa kun kolme opiskeluvapaata viikkoa edessä, mutta sitten onkin parit tentit joten ei tässä nyt voi kovin rennosti ottaa.

Huomasin muuten illalla että olit pirauttanut joskus päivällä kai...tosin väärään puhelimeen...siis kotikännyyn johon kukaan ei päivällä vastaa. ;D

tulimies

herkkuja syntyy jos jonkin laista  :)

jewe

Kasvihuone nyt tupaten täynnä ja kukoistaa kuin kesällä ja vielä kun sattui upea ja lämmin aurinkoinen kuvauspäivä. 8)



Naga taas ihan punaisena ja ensi viikolla pitää ryhtyä sadonkorjuuseen.


Amppelimanzano vetelee jo viimeisiään satonsa pääosin antaneena. :)



Riot kasvoi koko kesän oman onnensa nojassa kasvimaalla ja viikko sitten nostin varastoon ja nyt se sai vielä mahdollisuuden elää koristechilinä olohuoneen ikkunalla. Saa nähdä mitä kisut tuosta sanoo ja toinen kävi jo puskaa nuuhkimassa. :)