lokakuu 06, 2024, 01:19:25 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jewen kausi 2010

Aloittaja jewe, marraskuu 28, 2009, 20:30:10 ip

« edellinen - seuraava »

Revenant

Ovatko nuo kuvassa 1 (oikealla) ja kuvassa 2 (keskellä) pitkät oranssi/keltaiset podit Aji Amarilloa? Ovatko nuo muuten jotain mansikoita/vadelmia tuossa 1. kuvan vasemmalla? :D Mitäs kivaa aijot noista nagoista muuten vääntää? Hienoa settiä, jälleen kerran!
Enintään 300 merkkiä, jäljellä: 265

jewe

Lainaus käyttäjältä: Revenant - lokakuu 02, 2010, 15:49:26 ip
Ovatko nuo kuvassa 1 (oikealla) ja kuvassa 2 (keskellä) pitkät oranssi/keltaiset podit Aji Amarilloa? Ovatko nuo muuten jotain mansikoita/vadelmia tuossa 1. kuvan vasemmalla? :D Mitäs kivaa aijot noista nagoista muuten vääntää? Hienoa settiä, jälleen kerran!


Ne isot keltaiset ovat Yellow Ramiroja eli tavallista paprikaa mutta tosi hyviä ja makeita, varmasti kasvatan jatkossakin. Siinä amppelissa tosiaan kasvaa mansikkaa ja tällä viikolla kun on ollut aurinkoista marjoja taas kypsynyt useita ja kukkiakin on vielä amppelissa. Arvaa vaan mikä fiilis on syödä omasta puskasta mansikkaa lokakuussa. ;D
Nagat menee varmaan kuivuriin ja jauheeksi kun en oikein muutenkaan osaa niitä käyttää kun tulee niin paljon. Ehkä jonkin verran voisi pakastaakin kun tuore naga on herkkua mm. mansikkahillossa.

Revenant

Ai kappas, olikin siis "suippopaprika". :D Nagaa mansikkahilloon, nyt alkaa jo pelottaa, tulee vähän tulisempaa settiä siis! :D Mites oot muuten ton mansikan laittanut, olisi kiva kokeilla ensi kaudella, vaikka parvekkeella jotakin mansikkaa, mutta kun en tiedä mitä lajiketta, ja milloin sekin pitäisi idättää, ja voiko sitä vaikka lannoittaa?
Kasteletko muuten tuota Riottia ihan normaalisti, vai teetkö jotain toimenpiteitä, kun päällä on tuota hiekkaa? Pitäisi itsekkin varmaan jotain soraa kattoa, kun jotain pieniä kärpäsiä vieläkin lentelee..
Enintään 300 merkkiä, jäljellä: 265

jewe

Lainaus käyttäjältä: Revenant - lokakuu 02, 2010, 17:53:54 ip
Ai kappas, olikin siis "suippopaprika". :D Nagaa mansikkahilloon, nyt alkaa jo pelottaa, tulee vähän tulisempaa settiä siis! :D Mites oot muuten ton mansikan laittanut, olisi kiva kokeilla ensi kaudella, vaikka parvekkeella jotakin mansikkaa, mutta kun en tiedä mitä lajiketta, ja milloin sekin pitäisi idättää, ja voiko sitä vaikka lannoittaa?
Kasteletko muuten tuota Riottia ihan normaalisti, vai teetkö jotain toimenpiteitä, kun päällä on tuota hiekkaa? Pitäisi itsekkin varmaan jotain soraa kattoa, kun jotain pieniä kärpäsiä vieläkin lentelee..


Mansikan siemenet taisin idättää joskus tammikuun lopussa ja siemenpussi taisi tulla kylkiäisenä yhden siementilauksen yhteydessä TM:ltä. Aika myöhään tuo kukki ja satoakin tuli vasta loppukesästä mutta nyt tulee mansikoita taas tasaiseen tahtiin. Ihan samoilla lannoitteilla olen mennyt kuin tomaattien ja paprikoidenkin kanssa. Amppelilajikkeita löytyy mansikasta ja ovat suht vaivattomia kasvatella.

Tuohon Riotin ruukun päälle laitin tuollaista vähän sitruunan hajuista paakkuuntumatonta kissanhiekkaa jota aikanaan taisin kokeilla joidenkin taimien kasvatuksen yhteydessä. Ihan normaalisti päältä kastelen ja aikanaan se sitruunan haju sitten häviääkin siitä. Ei kannata tosiaan pitää multaa paljaana jos asuinhuoneistossa kasvattelee kun niitä pikkukärpäsiä aina jostain ilmaantuu kuitenkin.

hessi

no kyllä on kasvari vielä täynnä ties mitä herkkua :)
onkos teidän uudet perheenjäsenet pysyneet poissa chileistä?
Meidän katti kun ei ole koskaan yhteenkään minun kasviini koskennut,
chileillä kylläkin leikkinyt :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

bluesman

 Teilläkin saattaa chilit juuri ja juuri riittää kunnes seuraava sadotus alkaa. Muutama kasvi saattais kasvariin vielä mahtua mutta sitten kai pitäis katsella ulkopuolelta. En tiedä kannattaako pubeja talvettaa. Manzano rojo senior on nyt vasta kypsyttänyt ekat podinsa joita niitäkään ei ole kuin ehkä kymmenen ja nekin keskikokoisia. Varmaan paremmalla hoidolla kuin mulla voi ehkä talvetus kannattaa.

jewe

Lainaus käyttäjältä: hessi - lokakuu 02, 2010, 19:23:41 ip
no kyllä on kasvari vielä täynnä ties mitä herkkua :)
onkos teidän uudet perheenjäsenet pysyneet poissa chileistä?
Meidän katti kun ei ole koskaan yhteenkään minun kasviini koskennut,
chileillä kylläkin leikkinyt :)


Kisut ei ole pahemmin vielä chileihin tutustuneet kun kasvit ovat kasvarissa tai lasiterassilla. Tuon kuvan Riotin nyt toin ensimmäisenä sisälle. Lasiterassilla kisut ovat käyneet muutamina kauniina päivinä mutta eivät ole chileihin kajonneet.
En usko että chilit kiinnostaa kun täällä sisälläkin noita orkideoita ja viherkasveja riittää ja ovat antaneet nekin olla aika rauhassa. Yksi verhon tupsu ja narut sen sijaan ovat saaneet aikamoista kyytiä. :D

jewe

lokakuu 02, 2010, 22:05:36 ip #507 Viimeisin muokkaus: lokakuu 02, 2010, 22:07:24 ip käyttäjältä jewe
Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 02, 2010, 20:13:34 ip
Teilläkin saattaa chilit juuri ja juuri riittää kunnes seuraava sadotus alkaa. Muutama kasvi saattais kasvariin vielä mahtua mutta sitten kai pitäis katsella ulkopuolelta. En tiedä kannattaako pubeja talvettaa. Manzano rojo senior on nyt vasta kypsyttänyt ekat podinsa joita niitäkään ei ole kuin ehkä kymmenen ja nekin keskikokoisia. Varmaan paremmalla hoidolla kuin mulla voi ehkä talvetus kannattaa.


Joo juuri ja juuri pitäisi meillä chilituotteet riittää. :D Varastossa oleva jääkaappi on ihan piukassa kaikenlaista chili- ja tomaattimössöä.


Sisällä olevassa jääkaapissa toistakymmentä purkkia sekä sukulaisten kellariin ja jääkaappiin tungettu purnukoita, jauheitakin jo toistakymmentä purkkia, lisäksi kasvihuoneesta tulee vielä kilokaupalla tavaraa. Talvetukset taitaa olla aika minimissä ensi talvena, jos nyt vaikka tuota amppelimanzanoa ainakin koittaisi saada pidettyä hengissä.
Kuva vielä eilisistä purkeista vähän fiksattuna.


hessi

on siinä purnukkaa talven varalle :)
ja niin upeat etiketit, itse en ehdi moisia väsätä, aika on niin kortilla :(
itsellänikin alkaa tuon kylmiön ylähyllyt pursuamaan
ja sisällä oleva keittiön kylmiö on sen varran täynnä maistiais purkkeja, ettei meninaa ruuat mahtua.
No minulla ei kylmä tilat lopu, yksi jääkaappi ei ole edes vielä päällä.

ja on nuo kisut niin suloisen näköiset, täytynee tulla kyllä niitä katsomaan :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

jewe

Satoa tulee edelleen niin mahdottomasti etten enää kohta tiedä mitä noille enää tekisi ? Jääkaapit on täynnä nagatomaattimössöä, hilloja jne. Manzanot meni salsaan ja jauheita on lukemattomia purkkeja. Taas on Turpossa kymmeniä oransseja podeja sekä Canariossa ja Manzano Orangessa kypsiä kymmenittäin. Ja nyt rupeaa sitten chinensejä kypsymään ja pistetään podeista kuvia kun ovat kauniita ja värikkäitä.
Nagaa tuli verotettua litran verran ja edelleen on puskassa kymmeniä podeja, kai ne menee sitten kuivuriin ja jauheeksi.


7 Pod


Fatalii Yellow


Harold St.Barts


Sudden Death Habanero


White Bullet Habanero, onkohan jotain tekemistä Peruvian Whiten kanssa kun podit aika samantyyppisiä.


Peter Pepper Red, ja vielä kuva tuon annuumin podeista jotka varsin mielenkiintoisen muotoisia.


Ehdotuksia otetaan vastaan mitä noista kaikista chinenseistä kannattaisi tehdä ? ilmeisesti sopivat mm. salsaan.

kalat69

heh heh, kukakohan sitä mietti keväällä, että jos nyt muutama podi tulee, että tuskin mitään ongelmia säilömisen suhteen tulee ;D me kerrotaan sulle heti, mitä niistä sun chinenseistä teet, kun ensin kerrot mitä me tehään tänään tyhjennetyn kasvihuoneen sisällöstä. taitaa olla 20-30 kiloa chiliä ::) taas on pikkasen epätoivoinen olo...


2010- 2013 hallituksen jäsen

jewe

joopa joo, se on näköjään niin suhteellista se suuri sato, kyllä täältäkin vielä kilokaupalla kuitenkin tulee ja olen tässä miettinyt sitä teidän savustustarjousta...siis jos se on vielä voimassa ?
Nimittäin valikoimista puuttuu vielä se savutahna ja eikös siihen käynyt mikä chili vain, noita pubejakin kun tulee vielä jonkin verran. Voisi palata tähän asiaan vaikka lauantaina kun kalenterissa lukee jotain Tammisillasta  ;)

kalat69

kyllä se savustustarjous on yhä voimassa, samoin lauantainen tammisilta. nähdään silloin :)


2010- 2013 hallituksen jäsen

bluesman

 Samaa narinaa huonosti kasvavista chinenseistä minäkin ihmettelin. Muuten kympin viherpeukalo ja muka chinenseissä ei onnistu? Kyllä hyvältä näyttää.
Suosittelen savustusta jonka jälkeen soseeksi ja sekaan vaikka tomaattia ja sipulia ja valkosipulia maun mukaan. Pikkuisen jotain happoa niin hyvä tulee.
Jos sulla ei habasavutahnaa vielä ole niin tää on Nagoista tehtynä dynamiittia. Laimennat vähän Orange habanerolla.

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 05, 2010, 22:01:28 ip
Samaa narinaa huonosti kasvavista chinenseistä minäkin ihmettelin. Muuten kympin viherpeukalo ja muka chinenseissä ei onnistu? Kyllä hyvältä näyttää.
Suosittelen savustusta jonka jälkeen soseeksi ja sekaan vaikka tomaattia ja sipulia ja valkosipulia maun mukaan. Pikkuisen jotain happoa niin hyvä tulee.
Jos sulla ei habasavutahnaa vielä ole niin tää on Nagoista tehtynä dynamiittia. Laimennat vähän Orange habanerolla.


No joo kyllähän noista chinenseistäkin nyt rupeaa jotain sentään irtoamaan muttei mitään isoa satoa kuitenkaan nagaa lukuunottamatta. Noi savustusjutut olisi kova juttu. Itselläni kun ei ole oikeita vehkeitä eikä viitsisi hankkiakaan kun tilaa on rajoitetusti eikä satoakaan tule niin paljon että kannattaa  ;D niin pitää mennä varmaan tammisiltaan savustamaan. Ja nythän se hessinkin savutahna ohje löytyy täältä foorumilta.
Nagoista ja haboista savutahnaa....huh huh. :D

Siivutin juuri kolme kiekollista nagaa kuivuriin ja vieläkin tuntuu nagan aromit kurkussa. :-\

bluesman

 Ans olla kunhan keittelisit salsaa Trinidad scorpion morouga blendistä sisätiloissa. Tuntuu muuten pikkasen kauempanakin nenässä.

jeQQ

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 05, 2010, 22:37:08 ip
Ans olla kunhan keittelisit salsaa Trinidad scorpion morouga blendistä sisätiloissa. Tuntuu muuten pikkasen kauempanakin nenässä.

Juu Saija vähän valitteli, että nenään ottaa.. ;D

jewe

lokakuu 09, 2010, 20:32:06 ip #517 Viimeisin muokkaus: lokakuu 09, 2010, 20:34:02 ip käyttäjältä jewe
No niin, tämä ilta tuli taas puuhattua keittiössä ja viikolla ihmettelin mitä noista chinenseistä sitten tekisi ja nyt tuli kokeiltua sitä salsaa ja huh huh, puolitoista vuotta on chilien kanssa pelattu ja nyt sitten tuli tehtyä sellaista mössöä että neljäsosateelusikallinen sai jo suun palamaan. Salsaan meni noin litran verran kypsiä chinensejä, 7 podia, orange habaa ja keltaista fataliita sekä lisäksi vielä muutama champion kun niitä nyt on kypsinä, nagaakin olisi tietysti voinut laittaa mutta jäi pois.

tästä lähdettiin...

eli hedelminä ananas ja persikka ja limestä mehu, kuvasta puuttuu persikka-omenaviinietikkaa jota meni noin 1,5 dl.



valmis tuote purkitettuna, salsassa hieno persikkainen maku mutta ihan mielettömän tulista...ainakin minulle, katsotaan miten maku kehittyy kun tekeytyy muutaman viikon.
Ohessa tuli väännettyä pizzaa jossa mm. nagatomaattimössöä, jalluja ja starfishejä kun tuoretta tavaraa puskista vielä löytyy. Lisäksi tuli taas laitettua litran verran omnicoloreita kuivuriin kun kaksi amppelia oli taas kypsyttänyt podinsa...ja lisää kypsyy vielä. :)

bluesman

 No niin! Nyt alkaa vaikuttaa oikealta chilisalsalta. Tehokkaampi efekti kuin lantratuissa versioissa. Mulla on 90% salsoista just niinkuin nyt olit tehnyt. Kyllä maistuu ja toleranssi kasvaa. Eikä tarvitse laittaa niin montaa lusikallista esim aamuleivän päälle tai kastikkeisiin. Sittenkun vielä saat savuchiliä niin sitä mukaan niin makujen maailma todella avautuu.

keto

lokakuu 09, 2010, 20:53:06 ip #519 Viimeisin muokkaus: lokakuu 09, 2010, 20:55:41 ip käyttäjältä keto
Loistosettiä. Itselläni menee joka aamu leipien päälle savuchilitahnaa (määrä erästä eli vahvuudesta riippuen, osasta tuli todella chinensepitoista). Jugurtin kanssa taas syödään rocotosalsaa. Porukat kävivät kylässä männäviikonloppuna, totesivat chilitahnan laadukkaaksi ja ottivat kunnon purkillisen kotiinviemiseksi. Lähtee kuulemma aamu raikkaasti käytiin ;-)
CAVOK