tammikuu 11, 2025, 00:56:40 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jekkukin koittaa

Aloittaja jeQQ, maaliskuu 31, 2010, 23:08:44 ip

« edellinen - seuraava »

bluesman

Jos kasvutapa on vielä semmoinen hujoppi jossa pitkät oksat siirottaa niin varmaan määritys aika lähellä Aji habaneroa. Oranssiksi kypsyvä podi.

jeQQ

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 05, 2010, 20:11:27 ip
Jos kasvutapa on vielä semmoinen hujoppi jossa pitkät oksat siirottaa niin varmaan määritys aika lähellä Aji habaneroa. Oranssiksi kypsyvä podi.


Juu, tuo kasvaa sinne ja tänne. Päärungosta kasvanut useita rosmohaaroja, ikäänkuin kyljelleen kaatunut paju(päärunko tässäkin multaa myöten möyrii). :)

jeQQ

Ja työviikon, sekä torjantain kunniaksi piti tehdä chilikananmunapekonimajoneesileipä. Pitänee iskeä kuva myöhemmin nälkäisen miehen pikaeväästä. 8)

jeQQ


Olihan se terveellinen leipä. ;D


Mun Gourmet Nagat. ;D

jeQQ

Löysin ihan ilmaiseksi bonsairuukun, pitihän siihen sitten jotain laittaa, vaikka onkin pieni ruukku..:





Vähän tuli huonoja kuvia, mutta noista varmaan näkee kyseisen kasvin satoisuuden. :)

MikaK

Leivästä täydet Äijä-pisteet!

Bonchi aika veikeä näky, kun vielä varsi olisi lyhyempi, nyt tuollainen komea puska pitkän tapin päässä.

jeQQ

Juu tuo kasvoi jotenkin hauskasti mutkalle ja teki tuon puun lehtiosuuden pitkän varren päähän, en mä sitä kait sen kummemmin leikkaile. Taitaapi lähteä lahjoitukseen tahi myyntiin..

Ja leipä oli hyvä. Ruoasta puheen ollen äsken tuli valmistettua kuusi chilisisäfilepihviä, kolme mallia lehti ja kolme mallia pötköstä pannulle. Mausteina chilivalkosipulisoosi, valkosipuli, rocotosalsa ja tietenkin puskasta tuoretta Aji Cristalia. Yksi pihveistä oli pakko testata äijä-leivän muodossa taas, eli megamuhku, juustot, hampparisoosit, pihvi ja tietenkin kananmuna. AI AI että olikin hyvää. 8)

jeQQ


Peruvian White


Manzano olikin siis Rojo


Ihme kääpiö Manzanoita näistä sitten tuli!? :)


Nagat kypsyy, hrr..


Amarillo vai Banana.. Pienemmän kaverin piti olla Bolivian Rainbow, mutta ei selkeästi ole.. Hybridi?


Partsilodjun chilejä


Linnunsilmä


Linnunsilmän podeja


Ja linnunsilmän kukka


Punaista Turbo Pubea..


jeQQ

Peruvian White Habaneron kolmas sato tältä kaudelta, nämä lähtevät tutulle savustukseen. Mukana pari maistiaista..



Toistaiseksi tuntematon, muka bolivian rainbow:



Amarillot eivät ota kypsyäkseen..


jeQQ

Jeb jeb. Chilejä siirretty osin jo sisälle kypsyttelemään. Satoa kerätty, säilötty ja muuten jälkijalostettu. Tänään kilo chinensejä muttui hieman hessin ohjetta mukaillen(ei ollut perhana tomaattia) aikalailla tuliseksi savusalsaksi. Ja muuten, jos ette omaa resursseja savustukseen,niin chilikaupasta saatavalla nestesavulla pärjää aika pitkälle justiinsa vaikkapa salsojen kanssa!


Onnistuin jopa umpioinnissa, vaikka ekaa kertaa häslättiin! Näyttää kyllä aika herkulliselta tuo salsa, mutta onpahan se vähän styrkkaa, ehkä tasottuu siitä.. Chiliä noin 90-95% mössöstä, mukana myös morougaa. ;D

chilihardhead.fi

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - syyskuu 28, 2010, 14:10:47 ip
Onnistuin jopa umpioinnissa, vaikka ekaa kertaa häslättiin! Näyttää kyllä aika herkulliselta tuo salsa, mutta onpahan se vähän styrkkaa, ehkä tasottuu siitä.. Chiliä noin 90-95% mössöstä, mukana myös morougaa. ;D

Taisi Luumun täti aloittaa uudelleen umpiointi buumin?
Joo, helppoahan se on kun vaan muistaa sen lämittää  hyvin ja eihän sitä vettä ja osto tomaattia kannata muutenkaan säilöä, voihan niitä lantrata ja keitellä kaikenlaista talvella kaamoksen keskellä. nimimerkillä: omenahilloon jauheena chilit, juuri ennen tarjoilua, saa ainakin kulloiseenkin tarkoitukseen sopivaa. Pitäis joskus jaksaa kokeilla chilisärjen tekoa umpioimalla, ei tarviis kantaa selkä vääränä tonnaria kaupasta.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Revenant

Mahtavan näköinen tuo Peruvian White! Kasvaako tuo oikeasti mullassa? Ei ole tainnut tulla aiemmin ilmi, niin kysyn, että millä lannoitat kasvejasi?
Enintään 300 merkkiä, jäljellä: 265

jeQQ

Lainaus käyttäjältä: Revenant - syyskuu 28, 2010, 18:56:22 ip
Mahtavan näköinen tuo Peruvian White! Kasvaako tuo oikeasti mullassa? Ei ole tainnut tulla aiemmin ilmi, niin kysyn, että millä lannoitat kasvejasi?



Ihan on ollut 10L ämpärissä, suurempaa kyllä olisi kaivannut. Vedellä mä noita multakasveja lannoittelin, ei jaksanut lantrata lannoitetta joukkoon ;D

Ja eiköhän tuo chilisalsa tule menemään ihan streittinä, ei tartte sitten sotkea niin paljoa sitä safkaan. Kaapissa on myös yksi harvinaista laatua oleva savumorouga salsa(80% morougaa) ;)

chilihardhead.fi

Milles toi morouga yleensäkin maistuu, onko nagan makunen, vai meneekö ihan erilaiseksi, poltehan kai on äkkiväärempi kuin naga?
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

jeQQ

Noh. Itse en ole kyllä piiitkään aikaan tuoreena syönyt ja salsaa en vielä ole raatsinut avata, annan maustua kunnolla, kun on kyseessä savusalsa. Mutta sen verran muistan, että tyypillinen chinensen hedelmäisyys löytyy, mutta polte on vaan niin raastavaa, ettei oikein tahdo järki pysyä päässä. :)

jeQQ

Jeps. Tuli Aji Citoista tehtyä etikkasäilykettä, saapa nähdä miltä maistuvat.. ;D Sitten tein tuollaisen hieman miedomman chunkysalsan. Kuva kertonee tarpeeksi.. :)


jeQQ

Ja sisällä olevat kaverit alkavat nyt kypsyä..


jeQQ

Jepujee. Viimeisetkin kasvit joko heitetty roskikseen tai otettu sisälle talvehtimaan. Parit bonsairuukut pitäisi hommailla, jotta saisi kasvit hieman nätimmin. Tuo microcarpuumi lähti roskikseen, joten yksi mutta pieni ruukku olisi.. Sitten kun vielä saan laiteltua tämän huoneen kondikseen, niin chilit pääsee seinälle ja kaveriksi varmaan eslit.

Kaikenkaikkiaan hyvä ja opettavainen kausi. Kiitokset tutuille jeesistä, pippaloista ja maistiaisista. 8)