tammikuu 08, 2025, 22:24:52 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paras pöytämauste.

Aloittaja beever, huhtikuu 04, 2010, 19:44:42 ip

« edellinen - seuraava »

Nizo

Vielä on pullon pohjat Löylyä jäljellä. Sen jälkeen korkataan CaJohn´s Ace. Satunnaisessa käytössä myös Hot Headzin Serranosoosi.

LupeKani

joulukuu 14, 2010, 23:09:43 ip #81 Viimeisin muokkaus: tammikuu 10, 2011, 23:58:17 ip käyttäjältä Littlelupe
Parhaan pöytämausteen virkaa toimittaa tällä hetkellä Heinzin ketsuppi Blairin Salsa de la muertella maustettuna sekä Habanero tabasco.
Joskus satunnaisesti myös poppamies jalapeño, mutta sen maku ei sovi omasta mielestä mausteeksi, vaan paremminkin ehkä ruuanlaittoon.

Edit: Tänään tuli uusi rakkaus, lähtee nuo muut soosit kyllä pöydästä tujua ketsuppia lukuunottamatta.. Blair's Heat Jalapeno-tequilakastike on aivan loistavaa tavaraa ja tästedes toimittaa pöytämausteen virkaa meikäläisellä. Ei taida tulla enää edes testattua vähään aikaan uusia vaihtoehtoja ton tilalle..

wille

Omenapuu-savustettu Guajillo ja kirsikkapuulla kärytetty Lemon Drop. Jauheina siis.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

jortikka71

tammikuu 10, 2011, 22:41:47 ip #83 Viimeisin muokkaus: tammikuu 11, 2011, 13:46:52 ip käyttäjältä jortikka71
Lainaus käyttäjältä: MikeO - marraskuu 26, 2010, 13:36:48 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 10, 2010, 11:24:08 ap
Chilikaupasta löytyvä LaLatinan Salsa De Rocoto.




Mitenkähän tuon sais takas markkinoille?? Alkaa lekassa pohja häämöttää..
Iguana mean green ja poppiksen jallusoosi myös perus pöytäkamaa, sekä tuo habanero-mangosoosi

linker



Kaverini chilissä, Facebookissa, oli löytänyt edullisen chipotle-salsakastikkeen. Sitä piti lähteä miltei oikopäätä paikallisesta Prismasta etsimään. Ja löytyikin. Alle kahdella eurolla oikein mukava soosi! Kokosin  jääkaapista kaikki chilikastikkeeni yhteiskuvaan, jossa tuo uusin vasemmanpuoleisena. Nappasin kamerakännykällä saman tien kuvan sen alkuperäisestä tuoteselosteesta, koska suomennos oli jonkun latvialaisen tekemä.

Tuoteselosteiden suomennokset poikkeavat miltei kaikkien chilikastikkeiden alkuperäisestä valmistajan tuoteselosteesta. Joitakin aineosia on jätetty pois; tarkoituksellako -tuskin. ennemminkin tietämättömyyttään. Elintarvikkeiden lisäaineista on ollut viime aikoina paljon melua tiedotusvälineissä. Ymmärrettäviä säilyvyyteen ja eri aromiaineiden yhteensopivuutta tehostavia ja mahdollistavia lisäaineit löytyy näistäkin tuotteista. Kyse on mielipiteistä: omani ei ole kovin E-ainevastainen, kun niillä on perusteltu tarkoitus. Mutta jos niitä käytetään kuluttajan harhauttamiseen, jätän seuraavalla kerralla tuotteen kauppaan.

Kastikkeiden koostumukset ovat varmaankin yhtä tarkoin varjeltuja salaisuuksia kuin Coca Colankin (jonka makuaineen resepti kuuluu olevan vihdoin selvitetty). Olen itse valinnut tänä vuonna kasvatettavat chililajikkeet juuri kastikekokeiluja silmälläpitäen. Nyt keräsin kaikkien näiden, lukuunottamatta Tabascoja jotka eivät ole kiinnostavia, aineluettelot muistiin. ja lähden kesällä kehittelemään jotain omaa.

Tässä joitakin kuvassa esiintyvien "soosien" ainesosia:



La Costena Salsa de chile chiopotle

Tomaattipyré, chipotlepippuri, sokeri, sokeriruokoviina, etikka, sipuli, jodisuola, mausteita. Lisäaineita: natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti, sakeuttamisaine....
loput alakuvassa


Frank's Red Hot xtra hot
(oma suosikkini)
40% cayenne, viinietikka, vesi, suola, valkosipulijauhe.


Chilikaupan Löyly (toinen suosikkini, kun haluan tulisenpaa)
44% Bih Jolokia, vesi, suola, sipuli, limemehu, happamuudensäätöön etikkahappoa, stabilointiaineena ksantaanikumia.


MeagaDeath  turhake
Habaneroa, cayenne'a, anchoa, 1 000 000 scovillen chiliuutetta, tuoretta inkivääriä, melassia, guavanektaria. Englanninkielisessä tuoteselosteessa lisäksi: valkoviinietikkaa, luonnollista pippuriaromia, soijaöljyä, chipotlea, suolaa ja mausteita.


Mama Africa's Habanero
(ensikosketukseni chilikastikkeisiin)
30% habaneroja, 10% chilipaprikaa (whatever!), vettä, auringonkukkaöljyä, suolaa, valkosipulia, sitruunaa, sinappia, korianteria, maitohappoa (E270), ksantaanikumia (E415, joka esiintyi myös Löylyssä), mustapippuria, ja 1,3% suolaa

ladoga

maaliskuu 06, 2011, 17:27:56 ip #85 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2011, 17:29:51 ip käyttäjältä ladoga
Itse en paljon pöytämausteita käytä, mutta tässä muutama hyvä.

1. Oma valkosipuli, öljy, chilimössö (bird's eye/hiirenpaskachili...se pieni ja punainen). Samaa settiä kuin usein kinkeravintoloiden pöydissä. Eli hienonnettua valkosipulia ja chilirouhetta 1:1 kuullotettuna öljyssä pannulla (täytyy varoa ettei polta) noin 15min jonka jälkeen koko setti purkkiin ja purkki jääkaappiin.

Voi tehdä myös muista chileistä. Esim. rawit, naga ja 7pot on kokeiltu ja hyviä oli kaikki, rawit vaan helvetin tulista. (7pot ja naga ei niin pistävän tulisia)

2. Seven Pot kuivattuna ja jauhettuna.

3. Pain 100% on ok lisä ruokiin jos omat chilit on loppu. Tätä menee varsinkin talvella muutama purkki naamariin. Ei turhia lisäaineita vaan ehtaa tavaraa.

4. Gomashio. Eli pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä ja suolaa noin 10:1 suhteessa.. Helppo tehdä, halpa ja hyvä yleismauste nuudeleille ja wokkeihin. Ok, ei liity chileihin mutta on sen verran hyvää että piti jakaa.


Tabasco ja Amazon kastikkeet ei futaa kun on liian etikkaisia omaan makuun. Cajohn's Bourbon Infused Chipotle-Habanero Hot Sauce oli muuten ok, mutta jenkkimäisen imelää. Sama kans useimpien muiden valmiskastikkeiden kanssa...pitää kai tehdä vaan omat tai tutustua tuoteselosteisiin tarkemmin (ei lisättyä sokeria, ei etikkaa).

biblo

Lainaus käyttäjältä: ladoga - maaliskuu 06, 2011, 17:27:56 ip
Itse en paljon pöytämausteita käytä, mutta tässä muutama hyvä.

1. Oma valkosipuli, öljy, chilimössö (bird's eye/hiirenpaskachili...se pieni ja punainen). Samaa settiä kuin usein kinkeravintoloiden pöydissä. Eli hienonnettua valkosipulia ja chilirouhetta 1:1 kuullotettuna öljyssä pannulla (täytyy varoa ettei polta) noin 15min jonka jälkeen koko setti purkkiin ja purkki jääkaappiin.

Voi tehdä myös muista chileistä. Esim. rawit, naga ja 7pot on kokeiltu ja hyviä oli kaikki, rawit vaan helvetin tulista. (7pot ja naga ei niin pistävän tulisia)

2. Seven Pot kuivattuna ja jauhettuna.

3. Pain 100% on ok lisä ruokiin jos omat chilit on loppu. Tätä menee varsinkin talvella muutama purkki naamariin. Ei turhia lisäaineita vaan ehtaa tavaraa.

4. Gomashio. Eli pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä ja suolaa noin 10:1 suhteessa.. Helppo tehdä, halpa ja hyvä yleismauste nuudeleille ja wokkeihin. Ok, ei liity chileihin mutta on sen verran hyvää että piti jakaa.


Tabasco ja Amazon kastikkeet ei futaa kun on liian etikkaisia omaan makuun. Cajohn's Bourbon Infused Chipotle-Habanero Hot Sauce oli muuten ok, mutta jenkkimäisen imelää. Sama kans useimpien muiden valmiskastikkeiden kanssa...pitää kai tehdä vaan omat tai tutustua tuoteselosteisiin tarkemmin (ei lisättyä sokeria, ei etikkaa).


Mites tuo numero uno säilyy jääkaapissa vai teetkö pieniä satseja aina tarvittaessa?
"Grow food, not lawns"

ladoga

maaliskuu 06, 2011, 18:53:46 ip #87 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2011, 19:01:58 ip käyttäjältä ladoga
Säilyy se itsellä ainakin niin kauan kuin riittää. Ollut enimmillään noin kuukauden, eli sellaisen pilttipurkin verran teen kerralla. Heti kuumana suljettuna säilyy varmaankin maailman tappiin.

Kiinalaisissa ravintoloissa tuo tosiaankin on yleensä pöydällä lämpimässä päivästä toiseen, siinä missä soijakastikkeet ja muut. Eli ilmeisesti tuo 50% valkosipulia ja öljy estää pilaantumisen aika tehokkaasti.

Elikkäs lopputuote on suunnilleen tämän näköistä http://media.photobucket.com/image/chili%20garlic%20sauce/foodhoe/feb07/gm_chili_sauce.jpg (kuva jonkun muun)

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: ladoga - maaliskuu 06, 2011, 18:53:46 ip
Kiinalaisissa ravintoloissa tuo tosiaankin on yleensä pöydällä lämpimässä päivästä toiseen, siinä missä soijakastikkeet ja muut. Eli ilmeisesti tuo 50% valkosipulia ja öljy estää pilaantumisen aika tehokkaasti.


Ravintolassa ketsuppi, majoneesi, voi ja leivänpalat säilyvät myös viikkotolkulla vaikka ihan pöydässä. Tiskin toisella puolella pöpöt eivät elä ollenkaan, siksi monessa etnisessä ravintolassa ei ole henkilökunnan vessassa mitään mikä edustaa kapitalistista hapatusta, kuten saippua ja paperipyyhkeitä.....
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ladoga

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - maaliskuu 06, 2011, 18:58:59 ip
Ravintolassa ketsuppi, majoneesi, voi ja leivänpalat säilyvät myös viikkotolkulla vaikka ihan pöydässä. Tiskin toisella puolella pöpöt eivät elä ollenkaan, siksi monessa etnisessä ravintolassa ei ole henkilökunnan vessassa mitään mikä edustaa kapitalistista hapatusta, kuten saippua ja paperipyyhkeitä.....


:D

Joo. Tietenkään varovaisuus ei ole pahasta.

jackdanieels

Tabasco habanero pahimpaan puutteeseen :)

Whili

Tapaskot jääny hyllyyn pölyttyyn.

Perussoosina toimii Texas Pete, kallona maksaa noin 25 euroo ja kestää useamman käyttökerran.
Sipotleista ykkösenä La Costeña Salsa De Chile Chipotle. Kakkosena Amazon.
Kotimaisista savusooseista toimivat Poppamiehen Savunaga ja Savuchili.

Mutta... kolmesta en luovu:

1.  El Yucateco Hot Sauce Salsa Picante de Chile Habanero

2.  Poppamies Barbados

3.  Mama Africa's Zulu Sauces Sweet & Hot (kiwi fruit and chili)

..voin lämpimästi suositella

masaiman

toukokuu 13, 2011, 21:55:46 ip #92 Viimeisin muokkaus: toukokuu 13, 2011, 22:05:10 ip käyttäjältä mattson
Minen noista soosseista juuri perusta, mutta jauheita on aikas montaa sortimenttia. Vastauksena kysymykseen täytyy mainita tämän hetkisestä arsenaalista joko itse savustettu Mesquite-Medina, tai Tammisillan Savurocotomix. Ensimmäistä voi hakata sapuskaan enemmän makua antamaan mietoutensa ansiosta, rocotolla sitten potkua. Mistään megatulisesta en pidä. Pari päivää sitten makaronin keitinveteen hippusen turhan paljon humpsahtanut savunaga sai syödessä aikaan käsien tärinää ja hien pintaan, jonka jälkeen semihyvät roffit ja vuorokauden mahakivun... Meikäläisen pakki ei tunnu sietävän chinensejä.

Parasta mitä olen tähän asti saanut, ja henk. koht. chiliharrastuksen sysäsi liikkeelle, erityisesti tavoitteena oman sadon savustus ja jauhatus, oli ensimmäisessä Fataliin siemenkirjeessä ollu pikkuinen pussukka, jossa luki: Rocoto Red Peruvian, Hickory Smoked.
Pussi on edelleen tallella, tyyliin miekkana kivessä. Täytyy sanoa, että harvinaisen osunut "tiiseri".

Toisena top kympissä on ensimmäisessä chilikaupan tilauksessa tullut Fatalii`s Smoky Magic- tuubi, joka ei kauaa kukkoillut. Tuote hävisi pian tilauksen jälkeen, mutta muisto jäi.

Kyl se Jukka vaan osaa hommansa...

Nakki

Mama Africa's Sweet & Hot
Erityisesti salaattikastikkeena aivan parasta.

Blair's Pure Death
Rakas jokapaikan soosi. Jos yks pitäisi valita, niin ehkä tämä.

Original Juan Pain 100%
Valintani siihen tulisempaan menoon.

Original Juan Raw Heat vintage 69'
Toimii erityisesti liharuokien kanssa.

Texas Pete Hotter
Lirumpi joka paikan höylä, Tabascon tappaja.

Näin tänään, huomenna ehkä toisin. ;)
Any marriage where the female is allowed to speak and wear clothing is doomed to failure. -Quark-

Zenda

Omat lempparit tällä hetkellä: El Yucateco Salsa Picante de Chile Habanero Red ja Iguana XXX Habanero Pepper Sauce.

Toisena mainittua mennyt koko pullo melkeen heti, kumpikin on hyviä.

marko-

Tabasco Habaneroa on tullut osteltua pöytään useammankin kerran. Lisäksi se mieto vihreä Tabasco maistuu myös ihan kivalta mutta en omista. Jauheena on hitaasti tyhjentyvä Blairs Death Rain Habanero, se on aika tiukkaa kamaa.

Pitäisi löytää joku maukas uusi kokelas mitä voi mättää kunnolla lautaselle samalla tavalla kuin tuota Tabasco Habaneroa ilman että on riskinä pilata oma annos. Blairsilla pilasin kerran pienen kepon paukkujyviä :D

waltron

Perus-pöytämausteena: Habanero- ja ChipotleTabasco sekä Amazon Habanero.
Lisäksi PoppamiesJalapeno sekä HotHeadz Piri-piri on ollut kovassa käytössä...

Poppamiehen chilimurska sopii kaikkeen, sopivasti annosteltuna. Mut ihan pöytämausteeksi en laittais, pikemminkin osa ruokaympyrää  ;)
"the back of my throat"

Toni.A

Kyllä olen rehellisesti sanottuna omista sooseista sen verran tykännyt, etten ole kaupallisiin chilisooseihin juurikaan turvautunut. Viikonloppuna bongasin kuitenkin marketista Poppamiehen Savunaga soosin. Oli pakko rikkoa rajoja ja ostaa sellainen pullo ihan testatakseni, millaisesta tuotteesta on kyse ja löytyykö siitä mitään makua.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Aji Inferno

Soon kyllä Fassen nagajauhe. Sopii kaikkeen, aina ja kaikkialla.  8)

Kadotus

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 19, 2011, 20:54:04 ip
Soon kyllä Fassen nagajauhe. Sopii kaikkeen, aina ja kaikkialla.  8)


Ja se pakkaus! Sitten kun kukkahattutädit saa chilikieltolain ajettua läpi, voi nagaputkilon piilottaa kätevästi vaikka per.....  :o ::)
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.