Kypsymisen sietämätön hitaus

Aloittaja M;kko, toukokuu 30, 2010, 12:12:56 ip

« edellinen - seuraava »

Diavola

Hohhohhoijaa! Kypsyminen on todellakin sietämättömän hidasta. 30.6 ulostunkenut habaneron raakile antaa todellakin odottaa itseään. Nää on mun ekat chilipaprikat, joten voitte varmaan ymmärtää tuskani!

30.6:



Ny:



Btw, lukeekohan kukaan tätä palstaa enää?

InkRose

Niinno... 4:ssä viikossa taitaa ehtiä just hätäisimmät kukasta kypsäksi. Biquinho oli sellainen. Habanero Sudden Death vei jotain kuutisen viikkoa vissiinkin, en siitä ole niin pitänyt kirjaa. Kyllä se siitä, malttia vain. Tai jos et malta niin voihan sen noinkin syödä. ;D

Asenl

Hyvä otsikko topicilla! Taidetaan täällä jäädä ilman chinense ja pubescens maistiaisia tänä kesänä, kun nyt vasta alkavat puskea ensimmäisiä podejaan. Tiukille vetää kilpajuoksu syksyn kanssa, kasvukauden venyttäminen kummoisesti syyskuun puolelle täällä Oulun korkeudella taitaa olla utopiaa ulkokasvien osalta.
Vihreä peukaloni on merkki pitkälle edistyneestä kuoliosta minkäänlaisen menestyksen viherkasvien parissa sijaan.

DoZe

Täällä tuskasteltu jo hyvän aikaa useamman lajikkeen kanssa. Mieli tekisi jo maistella mutta eipä tuota taida kehdata.. Onkos kellään kokemusta PI 446900:n (Peruvian Orange?) kypsymisen kestosta? Tuo on kovasti tuettuna tuommoinen pensas jossa on paljon vaaleanvihreitä podeja tällä hetkellä..




Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Jan - maaliskuu 13, 2011, 08:58:03 ap
Mistähän tiedän podin kypsyneen? Kyseessä siis mysteerilajike, jonka podit ovat muuttuneet keltaisiksi, mutta mistä tiedän onko tuo lopullinen väri? Käsin kokeilemalla keltaiset tuntuvat kyllä pehmeämmiltä, kuin vihreät, mutta liekö tuokaan varma merkki kypsymisestä?


Punainen on aina varma kypsymisen merkki, mutta keltaisilla lajikkeilla keltainen yhtälailla. Vihreä tarkoittaa aina raakaa, samoin lähes aina musta tai violetti. Jälkimmäisistä tosin on harvinaisia poikkeuksia, jotka pysyvät violetteina loppuun saakka.

Diavola


DoZe

Lainaus käyttäjältä: Diavola - elokuu 02, 2011, 21:03:30 ip

Oijjoi, onpas mehukkaan näköinen!  :P

Ja niitä on aikas paljon. Tuo PI 446900 yllätti kyllä meikäläisen. Aluksi näytti ettei siitä ole mihinkään. Kasvu oli hidasta ja näytti ettei oikein kukkimaankaan ala. Nyt siitä on tullut tuommoinen pensas ja siinä on ties kuinka paljon tuommoisia podeja. Mieli tekisi vähän maistella raakana :P

marko-

minä olen saattanut vahingossa hidastaa podien kypsymistä lopettamalla lannoittamisen siitä lähtien kun nuput alkoivat podittamaan. eli ei kannata lopettaa lannoittamista. kun aloin suosituksesta lannoittamaan niin yhdestä puskasta herahti heti kolme uutta podia ojossa kasvamaan..

Jompru

Kumpaa chilit tarvitsevat kypsyäkseen enemmän, lämpöä vai valoa? Eli mulla on tuolla kasvihuoneessa vielä pari turbo pube- puskaa täynnä podeja, aivan kypsymisen rajamailla ilmeisesti, kun kerran yksi on jo lähes keltainen. Mietin että annanko olla siellä lämpöpuhaltimen vahtiessa, ettei mene liian kylmäksi, vai tuonko sisälle keinovaloon ja suht' tasaiseen 21 asteeseen?

Jompru

Rundari

Lainaus käyttäjältä: Jompru - syyskuu 22, 2011, 20:28:53 ip
Kumpaa chilit tarvitsevat kypsyäkseen enemmän, lämpöä vai valoa? Eli mulla on tuolla kasvihuoneessa vielä pari turbo pube- puskaa täynnä podeja, aivan kypsymisen rajamailla ilmeisesti, kun kerran yksi on jo lähes keltainen. Mietin että annanko olla siellä lämpöpuhaltimen vahtiessa, ettei mene liian kylmäksi, vai tuonko sisälle keinovaloon ja suht' tasaiseen 21 asteeseen?

Jompru


Lämpöä

Whili

Lainaus käyttäjältä: Rundari - syyskuu 22, 2011, 20:45:41 ip
Lainaus käyttäjältä: Jompru - syyskuu 22, 2011, 20:28:53 ip
Kumpaa chilit tarvitsevat kypsyäkseen enemmän, lämpöä vai valoa? Eli mulla on tuolla kasvihuoneessa vielä pari turbo pube- puskaa täynnä podeja, aivan kypsymisen rajamailla ilmeisesti, kun kerran yksi on jo lähes keltainen. Mietin että annanko olla siellä lämpöpuhaltimen vahtiessa, ettei mene liian kylmäksi, vai tuonko sisälle keinovaloon ja suht' tasaiseen 21 asteeseen?

Jompru


Lämpöä


Ja valoa

Rundari

Kyllä jotkut kypsyttelee ainakin ihan pilkkopimeässäkin loppukypsytyksen.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Rundari - syyskuu 22, 2011, 21:20:49 ip
Kyllä jotkut kypsyttelee ainakin ihan pilkkopimeässäkin loppukypsytyksen.

Kyllähän tuokin pitää paikkansa  :)

Jompru


Saigon

No tässähän on oiva paikka testaukseen. Toinen puska sisään ja toisen jätät kasvihuoneeseen. Jos eroa kypsymisessä löytyy niin voitkin alkaa arvuutella mikä olikaan se vaikuttava tekijä.
Kasvatuspäiväkirjat: Saigonin chilit 2012, Saigonin chilit 2011

Whili


jaolsten

-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Jompru

Lainaus käyttäjältä: Saigon - syyskuu 23, 2011, 09:47:22 ap
No tässähän on oiva paikka testaukseen. Toinen puska sisään ja toisen jätät kasvihuoneeseen. Jos eroa kypsymisessä löytyy niin voitkin alkaa arvuutella mikä olikaan se vaikuttava tekijä.


No nyt on testi käynnissä, toinen puska edelleen kasvarissa ja toinen sisällä 200W ESL:n alla. Katsotaan miten käy.

Stryker

Niin, tässähän alkaa olla ensimmäiset suippopaprikat kypsiä siinä missä inca red drop on puskenu satoa huhtikuusta lähtien. Tosin punkki-invaasiolla saattaa olla jotain osuutta asiaan  ::)

Cheini

Nyt on niin ajankohtainen aika vuodesta ja oli tosi hauska lukee hitaista kypsymisistä, niin päätimpä tätä nostaa.  ;D
aina oppii kaikkee mukavaa kestoista ja väreistä.
Joko tehdään kunnolla tai ei tehdä mitään