lokakuu 06, 2024, 02:26:28 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Käväisin kaverin mökillä rauhoittumassa ja roudasin sinne kaikki ruokatarpeet mitä tarvittiin. Eli sikavainaata ja chiliä!

En viitsinyt jonkun torpan kulmassa, ilman juoksevaa vettä yms. ryhtyä täyttämään ja käärimään mitään. Mutta laitoin Penan Turbo Pubeja halkaistuna folionyyttiin voinokareen kanssa. Samalla kun sikavainaa sai komiat raidat ja karamellipinnan, tekeytyivät rocotot mukavan pehmeiksi.

Sitten vain kaapaisee veitsellä pehmeää rocotoa possunpäälle ja ääntä kohti!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

coco

Kuulostaa hyvälle setille. Kiitokset vinkistä.

Ryhis

Voi kerpele. Piti laittaa blogiin, mutta blogger vittuilee. Voi saatanan perkele.

Nämä kaikki tietokoneet pitäisi jauhaa paskaksi ja ampua aurinkoon.

Sain kuitenkin merkattua ylös BBQ-soosin ainekset, kun viimeksi tein.

Eli;

1 dl sokeria
½ dl punaviini- tai omenaviinietikkaa
8 valkosipulinkynttä
2 sipulia (tai yksi todella iso)
2 habaneroa
6 säilykepersikan puolikasta
1 dl ketsuppia
ripaus suolaa, mustapippuria.
1 l coca-colaa (rainbowcola käy yhtä hyvin)

Kaikki kattilaan ja keitetään kasaan, saa kiehua alle puoleen tilavuudestaan. Porataan sileäksi ja lisätään nestesavua, itse ostin Tammistosta jotain hickory smoke-juttua.

Säilyvyyttä voi parantaa atamonilla. Soosiin voi kätevästi hävittää kaikki vanhat HP-kastikepullonpohjat yms. myös paprikajauhetta ja currya voi lisätä maun mukaan.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kadotus

^ Tuota voisi kokeilla viskin kanssa! Ja mikäli ei toimi kastikkeessa, toimii se ainakin kastikkeen tekijässä!  ;D
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Ryhis

Nyt mennään taas klassisemman kokkailun puolelle.

1 Possun sisäfilee
2 dl kermaa
2 rkl murskattua viherpippuria
Chiliä maun mukaan
Voita, vehnäjauhoa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä

Lisäkkeet; porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja siirrä syrjään.

Lämmitä n.30g voita pienessä kasarissa, lisää joukkoon pari ruokalusikallista jauhoja ryhdy ruskistamaan seosta. Jos jauhoja menee liikaa, lisää voita ja toisinpäin. Hässäkän pitäisi olla viskositeetiltaan sellaista jämäkkää siirappia. Kun seos on pikkaisen tummempaa kuin maitokahvi, siirrä kasari pois liedeltä ja hämmennä sipulit joukkoon.

Porkkanat ja kaalit vain keitetään joten ei niistä sen enempää...

Ota filee paketista, huuhtaise se ja renssaa kalvot yms. pois. Leikkaa fileestä sellaisia 2-3 cm paksuja siivuja, joita herkästi ja varovaisesti taputellaan vähän kasaan. Suolaa ja mustapippuroi nämä pikkupihvit.

Paista noisetit parissa erässä voin ja öljyn sekoituksessa, ne voi välillä nostaa lautaselle odottamaan. Kun kaikki on paistettu, nosta ne takaisin kuumalle pannulle, heitä viherpippurit ja kerma sekaan.

Anna porista reilu 10min, jos nesteen määrä tuntuu vähenevän liikaa, lisää vettä. Nosta noisetit atuloilla (tai sormin..) jälleen kerran syrjään ja vispaa pannulla olevaan kastikkeeseen pienissä erissä aikaisemmin tehtyä voi+vehnäjauho+sipulihässäkkää. Nyt suureksi ihmetykseksi huomaat soosin sakenevan, tässä vaiheessa voi makua korjailla vielä lipstikalla tai lihaliemikuution murusella. Nosta noisetit takaisin kastikkeeseen ja käännä lämpö pois.

Tällä kertaa ei tullut käytettyä chiliä, mutta jatkossa kokeilen ainakin tuoreen rocoton tai kuivatun nagan
kanssa.

Olisin laittanut kuvan, mutta tuli niin ruma annos!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

HassuSetä

Mahtava ketju räyhiksellä, tuli luettua kokonaan läpi samalta istumalta ;D

Piti tekaista nuita chilikaurakeksejäkin kun aineksetkin löytyivät.
Tosin korvasin nagajauheen yhdellä tuoreella nagalla, oli muuten hyvää.

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - heinäkuu 04, 2011, 10:45:58 ap
Nyt mennään taas klassisemman kokkailun puolelle.

1 Possun sisäfilee
...

Kerrassaan mainiota mättöä, meinasin nielaista kieleni. Jätin kuitenkin vihannekset vähemmälle ja laitoin "uusista" perunoista öljyn ja maustehässäkän kanssa uunissa ns. maalaisperunoita.

Possukimpaleet (paksuutta 3-4cm) kun käristeli valurautapannulla ja haudutteli kermassa niin pysyi mehut siassa erinomaisesti. Ai että kyllä kelpaa, kiitokset hyvästä reseptivinkistä!
# 1022

Ryhis

Tällä lähtee päivä käyntiin, suositellaan erityisesti mikäli ammatti on valjakkokoiran lomittaminen tai ihmis-hullujussi.

- Otetaan pari palaa Real-leipää.
- Paistetaan puoli pakettia pekonia
- Paistetaan kananmunia pekoninrasvassa
- Kaivetaan pari nakkia jääkaapista
- Avataan valkoiset pavut tomaattisoosissa-purkki

Lado pekonit leipien päälle, lusikoi pekonin päälle papuja, struuttaa schirachakastiketta pavuille (reilusti) ja nosta paistetut munat koko höskän päälle. Täytä loppulautanen nakeilla.






Annoksesta on hevimpi, Über-hetsku versio jossa leivät kasataan lankkupihvin päälle ja ruokajuomana toimii pullo Jack Danielssia!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Juseq

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - heinäkuu 18, 2011, 12:54:54 ip
...

Annoksesta on hevimpi, Über-hetsku versio jossa leivät kasataan lankkupihvin päälle ja ruokajuomana toimii pullo Jack Danielssia!

Perusversio on darrantappaja ja Über-versio antaa uuden nousun darrantapon lisäksi?

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Eikö televisiossakin näytetä trailereita? Tässä teille vähän traileria tulevasta reseptistä...






https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

tsilizoo

Poromakkaroita käärittynä pekoniin uusien perunoiden kera med sipulikastikeitto.
Juomaksi hyvää punkkua.

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Täti-E

Muuttuuko heteromiehen aamiainen mauttoman glamuuriksi jos paskat jauhonakit korvaisi vaikkapa saksanmaan bratwurstilla?? Annos näytti muuten just niin asialliselta kuin voi ;D

Ruokatrailerin tarinaan en edes tohdi kommentoida, oli niin vakuuttavaa settii että pakko lukee lopputekstitkin kun tulee!


Juseq


Juseq

Lainaus käyttäjältä: Täti-E - heinäkuu 20, 2011, 10:26:28 ap
Muuttuuko heteromiehen aamiainen mauttoman glamuuriksi jos paskat jauhonakit korvaisi vaikkapa saksanmaan bratwurstilla?? Annos näytti muuten just niin asialliselta kuin voi ;D

Eiköhän tämä ollut perinteinen darrankorjausannos, johon luultavasti kehtaa oman mieltymyksen mukaan laittaa mitä tahansa! (Eli kaikki kaapeista, kunhan ei vaan pahan ulkoilman kautta joudu menemään kauppaan) ;D

- Tosin onhan ne saksalaiset vähän sellaisia kakkamiehiä, että homoilukshan se taitais bratwurstilla mennä!

Jahvetti

Räyhiksen makkara-ainekset näyttää juurikin siltä, miltä pitääkin. Minun makuuni.
Eli silavaa lihan joukkoon riittävästi, itte ei kannata mitään hookoon kämppinkiä alkaa tekeen... ;)



#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

heinäkuu 21, 2011, 21:41:39 ip #377 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 23, 2011, 11:39:23 ap käyttäjältä Räyhis
Sori kun kesti, on ollut niin pirun kiireistä....

Eli pidettiin faijan kanssa makkaratalkoot, päätettiin tehdä yksi perusmassa ja jakaa se kahteen osaan; "Currywurst goes dönerkebab from ruåtsi" ja "*sti chiliä".

Perusmassa

3 kg possunkylki, kamara ja läski mukana.
2 pkt Keviniä (eli pekonia)
1 kg naudanpaistia
6 kpl isoja yksikyntisiä valkosipuleita

Ajetaan ensin krouvilla terällä, sitten kerran vähän hienommalla. Massa saa jäädä vähän rakeisemmaksi, kun ei käytetä mitään sitomaan sitä.

"Currywurst"
2 kg perusmassaa
20 g suolaa
5g valkopippuria
10 g curryä
2dl kermaa

Yleiskoneessa sekaisin ja suoleen!

"Chilimakkara"
2 kg perusmassaa
4 x jalapeñoa
1½ x habaneroa
1 x 281429
2 dl kermaa
25 g suolaa
10 g savustettua paprikajauhetta
11 g paprikajauhetta
8 g jeeraa eli juustokuminaa

Yleiskoneessa sekaisin ja suoleen!


Syöpötellessä tehtyjä havaintoja joiden perusteella ensi kerralla korjataan;

Currywurst:
- Ihan ok, suolaa tuli liian vähän, sitä olisi voinut olla 5-10g enemmän.
- Curry ei ihan maistu tarpeeksi, sitä olisi voinut laittaa tuplasti ja 50/50-suhteessa hot ja mild curryä
- 5-10g korianteria olisi myös tehnyt hyvää, kuten myös n.5g muskottia.

Chiliwurst:
- Liian vähän chiliä (minun mielipide), sopivasti chiliä (faijan mielipide), VETTÄ! (naapurin koemaistajan mielipide).

Esikeitimme makkarat, mutta ei kiehuvassa vedessä vaan hiljaa poreillen, kypsiksi ennen grillausta, koska osa makkaroista pakastettiin. Keittämisen huono puoli on rasvan irtoaminen, eli makkarat kuivuvat. Vaihtoehtoisia kypsennystapoja olisi suora grillaus tai höyryttäminen, jolloin osa rasvasta jäisi makkaraan. Seuraavaan erään (joka tehdään joskus 2014 jälkeen....) kokeillaan todennäköisesti karkeasti pilkottua sipulia, paprikaa ja perunahiutaleita kosteuden ylläpitämiseksi. Makkarat pitää muistaa pistellä tikulla, etteivät ne repeä. Tai räjähdä....

Suolen saa "pursotussarveen" ehkä parhaiten, kun suppilo mansetteineen irroitetaan koneesta, suoli venytetään reunan yli ja ryhdytään varovaisesti laskemaan vettä suolen läpi, samalla myös kaikki kierteet oikenevat ja suolen saa suhtkoht suoraan.













https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jahvetti

Tosta pistämisestä tohdin olla toista mieltä.

Joissakin ohjeissa painotetaan, että pitää pistää reikiä jottei halkeile. Toisissa taas neuvotaan viimeiseen asti varomaan, ettei suoleen tule reikiä
ja siten massa kypsennettäessä ulos.

Itse olen noudattanut jälkimmäistä, eikä ole yksikään makkara haljennut.
Massaa ei toki saa laittaa suoleen liikaa, eikä keittää varsinaisesti, vaan hauduttaa kuumassa vedessä.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

Totta! Eihän noita keitetä, vaan haudutetaan!

Ei se massa niistä cocktail-tikun rei'istä ulos pursua, mutta suoleen jäävä ilma laajenee ja saattaa halkaista kuoren, silloin massa karkaa!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa