lokakuu 06, 2024, 02:44:20 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Tämän kaltaista herkkua, eli Reuben-leipää pääsin maistamaan eilen ja lupaan, että menee kokeilu & variointi-listalle. En meinannut saada yöllä nukuttua kun pohdin asiaa!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Kätyriltä tuli parennettu makkararesepti muuten äsken sähköpostiin.

Jakoon ennen oikolukua!

Tässä olisi uusin versio bratwurstista :

- 2 kg luutonta possunkylkeä, saa olla kamara mukana.
- 2 pkt pekonia
- 20 g perunahiutaletta
- 2 dl kermaa
- 1 dl lihalientä, palasta tahi itsekeitettyä
- 5 g pomeranssinkuorta
- 5 g raastettua muskottipähkinää
- 5 g jauhettua valkopippuria
- 1 rkl liquid smokea
- 35 g merisuolaa

- Possun suolta 1 pkt / stockman 11 €

Suolipaketti pannaan yöksi likoon kylmään veteen, kannattaa avata matolajitelma.

Läski leikataan sopivankokoisiksi suikaleiksi ja ajetaan lihamyllyn isoimmalla reikälevyllä pekonin kanssa kahteen kertaan, ja lopuksi hienoimmalla reikäversiolla kertaalleen.

Massa sekoitetaan hyvin mausteiden, kerman ja lihaliemen sekä perunahiutaleiden kanssa tasaiseksi tahnaksi, käsin tai koneella, liossa olleisiin suoliin lasketaan vettä ja ne kerätään lihamyllyn makkarapursottimen päälle, ei kannata tehdä mitään alkusolmua vaan jättää 10 - 15 cm tyhjää suolta suuttimen ulkopuolelle.

Makkaramassaa aletaan syöttää lihamyllyyn, otetaan vastaan varoen ettei suoli repeä ja syötetään massaa suoli täyteen.

Kun suoli on lähes täynnä massaa, vedetään se irti syöttösuppilosta ja jätetään vuokaan odottamaan loppukäsittelyä. Samalla tavalla täytetään loput suolet.
Kun suolet ovat täytetyt, niin kostein käsin hierotaan suolia jotta siellä oleva ilma lähtisi pois ja massa tasaantuisi suoleen. Kun haluttu tiiviys on saavutettu, niin tehdään makkaroita pyörittelemällä suolta, nakit voi sitoa kiinni lintunarulla, kannattaa aloittaa keskivaiheilta ja edetä päitä kohti, niin ilma poistuu samalla.,

Sitten vaan makkarat sopivina pötköinä grilliin, tai pakastimeen, alkuun mieto kypsennys ja lopuksi rapea pinta.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Tai jos tämä ohje menisi jonkun omnipotentin laitosruokalan Virallisen Paskanjauhannan Reseptit-kirjaan, niin resepti kuuluisi nasevasti "Lämmin kookoskasvislisäke" Hyi!

Yleensä en julkaise reseptejä, joita en ole itse kokeillut. Selatessani  erilaisia ruokablogeja interneteissä, havaitsen aina välillä, että blogissa kirjoitetaan ei ainoastaan kokeilemattomia reseptejä, mutta myös sellaisia reseptejä jotka ovat suoraan kopioitu! Yleensä vielä toisesta ruokablogista! 

Noh, kuulemma "kierrätys pelastaa maailman."..

Tämän suhteen ei tarvitse olla niin tarkka, aloita bataatista sillä ne on yleensä vitsin isoja. Kun tiedät minkäkokoinen bataatti on hallussasi, tiedät suhteuttaa muut veget niihin.

Bataatti
Pari perunaa
Lanttu tai lanttua
Porkkana

Kaikkea karkeasti saman verran, paitsi porkkanaa. Sitä vähän vähemmän. Voit laittaa sipuliakin, jos uskallat!

Kuutioi kaikki 2cmx2cm kuutioiksi.

Heitä kattilaan n.150g voita ja tilkka öljyä. Ryhdy kärventelemään kasviksia ja kun ryhtyvät ottamaan väriä, lisää purkki tai kaksi kookosmaitoa. Jos kasvisten kokonaismäärä on noin puolet 4-litran kattilasta (samankokoinen kuin armeijan kypärä) niin sanoisin, että tölkki kookosmaitoa ja purkki kookoskermaa. Keitetään kypsäksi, maustetaan
suolalla, pippurilla, ripauksella curryä ja mahdollisesti taas limettimehulla. Jos uhkaa kiehua kasaan, niin lisää vettä hanasta.

Itse en tosiaan ole koeponnistanut tätä, mutta ystäväni "Masi" on ja kuulemma on hyvää.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Mennään taas kaukoidän suuntaan. Tavoite olisi sellainen joka on keiton ja padan välimaastosta.

Paketti tofua, eli sellainen nyrkinkokoinen pala.
2 rkl kookosrasvaa
2 dl kookoskermaa
Pikkutölkki tomaattipyreetä
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2 tl vahvaa currya
2 tl paprikajauhetta
1 tl sokeria
2 tl riisiviinaetikkaa
1 tl korianteria
½-1 pss pakastewokkivihanneksia
Tuoretta chiliä, itse tein isomman setin ja käytin mm. Scotch Bonnetin, pari Cili Coronongia ja yhden PI:281429n
2 rkl inkivääritahnaa
1-2 nuudelilaattaa
1 dl pakastekatkarapuja

Heitä kookosrasva kattilaan sulamaan, otetaan taas se sotilaskypärän kokoinen kiulu. Pilko valkosipulit, sipulit ja chili. Ryhdy freesaamaan kuumassa rasvassa.

Älä kärtsää edellämainittuja, jossain vaiheessa voit lisätä tomaattipyreen ja mausteet (+sokerin). Freesaile näitä hetkinen ja lisää sitten n.½litraa vettä (voit käyttää myös kasvislientä jos tuntuu siltä) ja etikka. Lisää kookoskerma ja kuumenna. Lisää wokkivihannekset ja odottele kunnes pata alkaa kiehua.

Nyt seuraa tärkeä kohta; jos laitat vain yhden laatan nuudeleita saat keittoa. Kaksi tai useampia, saat pataa. Lisää nuudelit poreilevaan soosiin ja hetken perästä kuutioitu tofu. Kun nuudelit ovat kypsiä, ota lämpö pois ja kippaa katkaravut sekaan. Niitä ei ole syytä kypsennellä yhtään enempää kuin pakko.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jahvetti

Tofua siis sellainen kahvimyllyn kokoinen pala? ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

coco

Hyvä resepti. Täytyy kokeilla ite kans.

Kaltsu

Miten kuvailisit tofun makua? Olen yrittänyt tehdä sitä monella tapaan, mutta aina on syömättä jäänyt. Vaikea ymmärtää tofun suosiota aasiassa. Vai onko eurooppalainen tofu perinteistä tehoteollisuuden tuotantoa millä ei ole mitään tekemistä aidon tavaran kanssa. Ehkä näin. Saissee...
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Ryhis

Tofun maku?  ;D

Vähän kuin kuvailisi veden makua!

Tofu ei oikein maistu millekään, ei edes pahville. Mutta siinä on hyvä rehellinen suutuntuma ja se imee itseensä herkästi muita makuja joten marinoiminen onnistuu hienosti.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kaltsu

Pahvi imee myös hyvin makuja ja se myös maistuu joltain, mutta ilmeisesti se on sitten kiinni suutuntumasta. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Ryhis

Pahvi on parasta!

Jäi eilen fajitas-lettuja ja jallusiivuja yli..no oikeastaan tämä resepti on varastettu Sedältä, paitsi että Setä käytti nachoja..

Leikkaa fajitasletut 16 osaan
Nostele pellille
Nostele jokaiselle chilisiivuja, etikkajallut käyvät paremman puutteessa
Ripotettele juustoa ja chipotletabascoa päälle



Lyö uuniin, 225 astetta, kunnes ihanan rapsakan oloisia! Anna jäähtyä hetki. Popsi pikasalsan kanssa.



Pikasalsa;
3 tomaattia
2 pientä sipulia (tai yksi isooo...)
4 valkosipulinkynttä
1 limetin mehu
1 tl sokeria
½ suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Mustapippuria
chiliä maun mukaan
Turaus tomaattipyrettä

Kaikki siihen, nyt jo legendaariseen, litran rosterimittaan ja sauvasekoittimella sileäksi. Snobit ja ne jotka haluavat salsastaan hivenen paksumpaa kalttaavat tomaatit, kuorivat ne ja käyttävät pelkän hedelmälihan ilman siemeniä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MegaRatt44

Kiitos, Räyhis! Tuossa onpi chilihullun unelma välipala. Kokeiltu on. Pitäisi vielä saada yläkoulujen ja lukioiden ruokalistaan, kun onpi helppo ja ennen kaikkea hyvä resepti!  ;D
Kauden 2012 päiväkirja alotteilla:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11388.0

Ryhis

Kyllä kelpaisi koulussa kärvistellä kun Räyhä-setä olisi tiskin takana mättämässä!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Wahi

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - elokuu 20, 2011, 10:01:38 ap
Pahvi imee myös hyvin makuja ja se myös maistuu joltain, mutta ilmeisesti se on sitten kiinni suutuntumasta. :)


Kannattaa kokeilla kylmäsavutofua: http://www.soya.fi/tuotteet/tofu-kylmaesavu/ On tosi hyvää ihan sellaisenaan, ja tosta on hyvä lähteä tutustumaan tofun maailmaan.

Hmm.. voi olla, että olet kokeillut semmoista pehmeätä silken(?)-tofua joka ei ruuanlaitossa toimi niin hyvin kuin ns. normaali vähän kiinteämpi tofu.

Vate

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 22, 2011, 19:23:09 ip
Kyllä kelpaisi koulussa kärvistellä kun Räyhä-setä olisi tiskin takana mättämässä!


Joo, Räyhä-Setä koulu-keittöön. Oppilaat ja opet tulis suu rakkuloilla ekoina päivinä takas tunnille/välkälle... :-X

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Vate - elokuu 22, 2011, 20:49:28 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 22, 2011, 19:23:09 ip
Kyllä kelpaisi koulussa kärvistellä kun Räyhä-setä olisi tiskin takana mättämässä!


Joo, Räyhä-Setä koulu-keittöön. Oppilaat ja opet tulis suu rakkuloilla ekoina päivinä takas tunnille/välkälle... :-X


Opettajille ei annettaisi kuin rotanmyrkkyyn kastettua rottinkipiiskaa, paljaalle hanurille!

Heh. Olishan se kova.

"Torstaina koulun keittäjiä tuuraa Räyhäpetteri.
Heikot ottakoon omat eväät."
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Vate

elokuu 25, 2011, 08:47:16 ap #396 Viimeisin muokkaus: elokuu 25, 2011, 10:42:23 ap käyttäjältä Vate
Jepp, just tollain. Sit vie tämmönenkin,
""Varokaa! Päivän painajainen on saapunut! Kouluun ei ole tulemista! Sillä nyt kokkaa RÄYHIS-SETÄ, PAHAMAINEISIN HENKILÖ SITTEN KOULUN KUMMITUKSEN! SETÄ, JOKA MYRKYTTI KAIKKI OPETTAJAT JA OPETTI KAIKKI OPPILAAT CHILIN TAVOILLE!!!

Tästhän vois tehä jopa ihan oman ohjelman... ::)

Juseq

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 22, 2011, 21:51:15 ip
"Torstaina koulun keittäjiä tuuraa Räyhäpetteri.
Heikot ottakoon omat eväät."


Jälkiruuaksi suklaadipattuja mansikoita, seassa pari maukasta nagayllätystä onnellisille voittajille?

Ryhis

Ai niinsanottu "venäläinen jälkiruokaruletti"? Kuusi konvehtia johon yhteen on pohjan kautta ujutettu nagasilppua..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Vate

elokuu 25, 2011, 10:46:47 ap #399 Viimeisin muokkaus: elokuu 25, 2011, 10:54:26 ap käyttäjältä Vate
NAM NAM NAM NAM NAM! Noi sun fajitas-lettu-specialit näyttää hyvältä...  ::) Tänään oli tylsää, menin kauppaan ja ostin sieltä letut ja juustoraasteen valmiina, jalat oli jo jääkaapissa, eikun kokkailemaan.

No näähän on tosi hyvii, kehtaa napostella muutenkin näitä 8)!

EDIT: Älkää ihmetelkö mikä on "jalat", jalapenoahan se?!