heinäkuu 07, 2024, 22:34:35 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Seuraava mättö on Sedältä apinoitu resepti, Setä oli ollut happovuosinaan Böörliinissä käymässä ja kolmen päivän viemärissä sekoilun jälkeen (à la "Der Dritte Mann") löytänyt nakkiputkan, eli spudarin eli snägärin.

Annos on kuulemma jonkinlainen klassikko, tosin en netistä hakemalla ihan heti löytänyt mitään.



Schimanski-Platte mitt rot-weißen.

Kuulemma saa snägäriltä kuin snägäriltä vaikka sitä ei listassa mainittakaan. Kyseessä perinteinen currywurst-ateria ranskalaisilla, ketsupilla ja majoneesilla.

Oma versioni kuuluu näin;

Normaali pikamajo (käytä hakua, löytyy tästä ketjusta) jota tuunataan ½ nagalla, ½ suolakurkulla ja ruokalusikallisella nagasinappia.

Lisäkkeeksi chilihapankaalia; Lisää Rasilaisen hapankaalirasiaan 1 kokonainen rocoto (turbo pube) ja anna tekeytyä pari tuntia.

Frittaa ranskalaiset.

Paista braatwurstit.

Lyö kaikki lautaselle, tirsuttele majoneesia ja ketsuppia niskaan. Syö sylistä, olutta hörppien, samalla ääneen naureskellen ja saksankielisiä iskulauseita* huudellen.

* Donnerwetter!
   Zum Teufel!
   Prima!
   Wunderbar!
   Deutschland über alles!
   Französisch sind Hunde!
   Achtung! Spitfire!
   Blitzkrieg!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

400g jauhelihaa
1 prk creme fraichea
2 sipulia
8 valkosipulinkynttä
12 tomaattia
2 Aji Cristalia
1 habanero
2 lemon droppia
2 thaikkuannuumia/pirkkachiliä/punaista chiliä.
Suolaa
Mustapippuria
2 tl curryä
2 tl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
1 rkl paprikajauhetta
Juustoraastetta kuorruttamiseen.

Kalttaa tomaatit varovaisesti, tee hyvin pinnallinen ristiviilto tomaatin pohjaan ja nosta niitä 2-3 kpl kerrallaan kattilaan jossa on kiehuvaa vettä. Alle puolessa minuutissa kuoret alkavat irrota, nosta kaltatut tomaatit toiseen kattilaan jossa on kylmää vettä ja mahdollisuuksien mukaan anna kylmän veden virrata koko ajan kattilaan. Kuori tomaatit, leikkaa niistä hatut pois ja koverra ontoiksi parhaimpasi mukaan.



Jauheliha ruskistetaan pannulla, lisätään hienonnetut sipulit ja chilit. Mausta, suolaa voit käyttää hiukan normaalia enemmän, koska tomaatit ja ranskankerma syövät sitä hieman!



Lisää ranskankerma hieman jäähtyneeseen jauhelihamassaan, sekoita ja nostele tomaattien sisään. Ripottele reilusti juustoa niskaan ja paista uunivuoassa uunissa n.200 asteessa reilut kaksikymmentä minuuttia. Tarjoile maalaisleivän tai riisin kera. Kastikkeeksi käy vaikka kevyesti maustettu jugurttikastike, mikä on hyvä valinta jos seurueessa on joku chiliin tottumaton!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Raimo Rintalihas

Tätä pitää kyllä tehdä! Vaikka justiinsa söin, niin taas on nälkä, kun noita kuvia katselee...

Lihamestari

Ootko sä Räyhis koskaan testannu lihaa nimeltään picanha?

Jos et ole, voisin suositella! Menee heittämällä entrecoten ohi!
Rasvaakin on senverta, että sydäntautiliiton edustajia hirvittää... ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Jahvetti

Räyhis taitaa olla untenmailla, mutta mitäs tämä picanha mahtaa olla?
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Lihamestari

Se on sellainen brasilialaisten tapa leikata lihaa!
Paistinpala paahtopaistin päätä (ulkopaistia), jossa päällä on pirusti rasvaa!
Paistetaan, kuten paahtopaisti, looputulos on jumalainen! :)

EU herrojen lihasähläilyjen takia hita on n. 2,5 kertainen muutaman vuoden takaiseen! :(
Nyt mennään sellaisen 30€ alle tai päälle hinnalla...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Jahvetti

Ok, jos mun etelän matka sinne Vantaalle onnistuu, niin olis ihan kiva vaihtaa pari sanaa.
Niin chileistä kun lihastakin. Nyppäsen kyllä hihasta jos miestä näkyy.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Täti-E

Tää on varmaan ihan mielipide kysymys, mutta miksi tomaatit pitää kaltata? Noin pitkän uunissa kypsymisajan (tomaatille) luulis riittävän kuorineenkin.
Kuulostaa joka tapauksessa hyvälle.  :P

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Täti-E - syyskuu 20, 2011, 07:26:51 ap
Tää on varmaan ihan mielipide kysymys, mutta miksi tomaatit pitää kaltata? Noin pitkän uunissa kypsymisajan (tomaatille) luulis riittävän kuorineenkin.
Kuulostaa joka tapauksessa hyvälle.  :P
Se on vaan pirun paljon mukavampi syödä, kun ei kuoret jää hampaiden väliin! ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Ryhis

^ Bingo!

Eikä pidä unohtaa hienosteluefektiä!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Jälleen yksi pavuilla "pilattu" versio chili con carnesta. Yritetään kestää! Tätä syö muuten pari päivää ihan keposesti, anoppia silmällä pitäen kannattaa pataan heittää myös puoli kourallista nagaa...

Tarvitaan;
600 g naudan sisä- tai kulmapaistia
Punaviiniä
Kaikki perusmausteet, jeera, mustapippuri, suola, basilika, curry, sokeri...
Reilu pari kourallista erilaisia chilejä
Pari suippopaprikaa
12 valkosipulinkynttä
2 isosipulia
½ lihaliemikuutio
2 tlk Heinzin valkoisia papuja
2 tlk kidneypapuja
4 tomaattia

Leikkaa liha pieniksi suikaleiksi, laita yöksi marinadiin jonne kipataan 2 rkl sokeria, punkkupullon pohjat (~1dl), 1tl suolaa, 2 valkosipulinkynttä, 1 habanero tai vastaava, curryä ja mustapippuria. Ja ripaus öljyä.

Poista chileistä siemenet yms. ja silppua ne, tällä kertaa pienittäväksi meni 8 pirkkachiliä (perus annuumia), 2 suippopaprikaa, 5 poblanoa, 10 jalapenoa, 10 aji cristalia ja 2 cajamarcaa.



Laita uuninkestävään pataan ½ dl vettä, ½ lihaliemikuutio ja desi-kaksi punaviiniä, aseta hellanlevylle kuumenemaan.

Laita lihat siivilään valuttamaan ylimääräistä marinadia pois.

Heitä chilit sekä paprikat paistinpannulle öljytilkan ja voinokareen kanssa paistumaan. Silppua sipulit tällä välin. Anna veden tulla silmistä ja freesaa paprikat mukavan oloisiksi, lisää uuninkestävään pataan. Sama metodi myös sipuleille.

Kun sipulit on freesattu ja nakattu kiuluun, paistele marinoidut lihasuikaleet parissa kolmessa erässä. Paitsi jos sinulla on timantista sorvattu ihmepannu, niin paista jääkaappikylmät lihat kerralla hellan ollessa asennossa "1".  ;)

Heitä lihasuikaleet kiuluun, kun lihat on paistettu, huuhtaise pannu tilkalle Kukko Pilsiä* ja kippaa makuliemetkin uuninkestävään vuokaan. Tomaatit voi pilkkoa karkeiksi lohkoiksi ja äkkiä paistaa viimeisen lihaerän yhteydessä. Valuta, samalla kun paistat, tölkkipavut ylimääräisistä nesteistä.



Mausta pata reilusti mustapippurilla ja juustokuminalla. Jauhettu korianteri käy myös hyvin, samoin kuin basilika. Ei kannata olla turhan tarkka. Suolaa maun mukaan.

Hämmennä seosta padassa ja lisää pavut. Nakkaa esilämmitettyyn 150-asteiseen uuniin reiluksi tunniksi. Mitä pidempään, sen parempi. Omaan makuun pata kaipasi pientä suurusta, joten loppusilauksena vatkasin puolisen desia vehniksiä (=vehnäjauhoja) kylmään vesitilkkaan jota valutin pataan samalla hämmentäen. Pieni kiehautus levyllä ja haluttu konsistenssi on syntynyt.

Tarjoile kylmän Kukko Pils*-oluen, maissilastujen ja ranskankerman kanssa.



* Resepti sisältää tuotesijoittelua!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

El Borracho

Olen havainnut että pavuilla "pilatusta" con karmeesta tulee raikkaamman makuista kun pesee nuo pavuissa olevan suolaliemen pois ja kiertää tomaattiin säilötyt valkoiset kaukaa.

Ryhis

^ Samaa myös täällä havaittu, eli lähes kaikki tölkkipavut spuulataan huolella.

Pavut on vaan niin hyviä. Ja pierettää ihanasti.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

El Borracho

Sitäpaitsi pavuista saa kohtuullisen halvalla paljon ravintoa. Toinen on sipuli. Ja peruna. Sitten ei muuta kun heittää pari purkkia tomaattia sekaan ja maustaa hilillä. Hyvää, halpaa ja varmasti tulee isompikin mies ravittua.

Ryhis

Tämä totta! Perunaa pitää tosin kuulemma varoa, siinä voi olla niitä pahoja hiilareita. Tai jotain..

En tiedä olisiko nuo tomaatit pakollisia. Pistin kun oli parvekkeella kypsiä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

El Borracho

Tein itsekin juuri useamman litran Hili Kon Karmeeta. Enempis semmoisen nopean ja pistetään-mitä-sattuu-löytymään -version. Tykkään tehdä sunnuntai iltana kunnon kattilallisen, ja jakaa sen sitten pakastusrasioihin ja viedä töihin. Helppo lämmittää. Kerran vaan vahingossa tarjosin työkaverillekin, ja nyt meillä on sellainen diili, että teen kaksinkertaisen annoksen ja se maksaa kaikki materiaalikustannukset! Kaveri pyyhkii hikeä otsaltaan, puhaltelee ja pyörittelee silmiään "-on muuten hyvää!"

Täti-E

Pavut voi myös välillä vaihtelun vuoksi korvata punaisilla linsseillä. Tai sitten voi laittaa molempii.Nami nami.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: El Borracho - syyskuu 25, 2011, 22:40:34 ip
Tein itsekin juuri useamman litran Hili Kon Karmeeta. Enempis semmoisen nopean ja pistetään-mitä-sattuu-löytymään -version. Tykkään tehdä sunnuntai iltana kunnon kattilallisen, ja jakaa sen sitten pakastusrasioihin ja viedä töihin. Helppo lämmittää. Kerran vaan vahingossa tarjosin työkaverillekin, ja nyt meillä on sellainen diili, että teen kaksinkertaisen annoksen ja se maksaa kaikki materiaalikustannukset! Kaveri pyyhkii hikeä otsaltaan, puhaltelee ja pyörittelee silmiään "-on muuten hyvää!"


Jumankeuta, mulla on samanlainen järjestely yhden kaverin kanssa!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

..TOMPPA..

Tuo chili con carne tarkoittaa että chiliä lihan kera. Toki pavut kuuluvat alkuperäiseen ohjeeseen ja itse olen käyttänyt mitä milloinkin on löytynyt. sekaan olen laittanut tomaattipyreen ja paseerattua tomaattia ja aina sen 400 g naudan jauhelihaa+sipulit.

perusmättö jota voi muokata mielin määrin ja saa helposti miedosta helvetin tuliseen. täytyy muuten pyytä anoppi syömään joku päivä..

Rundari

Jostain olin lukevinani, että pavut ei orkkis reseptiin kuuluis. Vaan niillä on jatkettu ruokaa, koska liha on ollut kallista ja ilmeisesti "harvinaisempaa" tms.