tammikuu 08, 2025, 22:27:37 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Ja koska ihminen ei elä pelkästään safkasta, myös juomapuoli pitää ottaa huomioon!

Vanha italialainen perinneherkku Limoncello toimii helteillä kuin nyrkki silmään. Sitä on tietenkin vaikea saada kun asuu sivistyneisyyden kehitysmaassa, euroopan Kouvolassa eli Suomessa.

Itse jouduin veivaamaan sitä valitettavasti 40% alkoholista, tenttu olisi parasta mutta kun..heh heh.. tilauksessa on 80% saarenmaa, heti kun tutut menevät etelänaapurissa käymään. No mutta, kyllä tätäkin pystyy juomaan!

Aloitetaan n. keppanapullon/nyrkin kokoisella lasipurkilla jossa on tiivis kansi. Jostain syystä meille kertyy erisorttisia purnukoita aivan tuhottomasti, joten tällä kertaa n. 3,5dl vetoinen purkki löytyi tiskialtaan nurkalta.

Seuraavaksi hankitaan luomusitruunoita, luomua siksi että muissa on ties mitä torjunta-aineita. Luomusitruunat ovat muuten mahdottoman kalliita, halvemmaksi tulisi ostaa hyvää viskiä kuin tehdä limoncelloa itse! 4 sitruunaa onneksi riittää tähän satsiin!

Kotona sitruunat pestään ERITTÄIN HYVIN, paremmin kuin pallit jouluaattona.

Seuraavaksi sitruunoita ryhdytään kuorimaan, paras on hyväkuntoinen kuorimaveitsi. Sitruunoista kuoritaan vain ja ainoastaan kuoren uloin, keltainen osa. Valkoinen osa maistuu karvaalta.

Vain keltainen, se lähtee suunnilleen kynnen kokoisina paloina mutta lähtee kuitenkin. Kuoret laitetaan lasipurkkiin ja päälle kaadetaan 40% alkoholia. Sitten purkki pannaan aurinkoiselle ikkunalaudalle viikoksi tai kahdeksi (riippuen janosta..) pitempi aika on parempi. Kun hetki on sopiva, tenttu-sitruunankuori liemi siivilöidään ja pannaan valumaan kahvinsuodattimen läpi. Itse sain n.3 desiä keltaista ja erittäin hapanta viunaa.

Sitten kohta kaksi, laita pieneen kasariin desi vettä ja 1½dl sokeria. Keitä kunnes sokeri on liuennut, tarkoituksena on saada aikaan ns. "kylläinen liuos" eli niin sokerista vettä, että siihen ei enään sokeri liukene. Desiin vettä saa keitettyä suunnilleen kaksi desiä sokeria, en aamulla mitannut mitan kanssa, mutta suunnilleen (järisyttävää itsevarmuutta!).

Yhdistä sopivassa astiassa 3/5 osaa sitruunaviunaa ja 2/5 osaa kylläistä sokerilientä. Laita kylmään ja tarjoa koreista, jalallisista laseista, muutama senttilitra kerrallaan. Jos tykkää viinasta ja sitruunoista, ei voi mennä vikaan!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Luin Sternon BBQ-sivuja ja sain sieltä idiksen cheddartäytteisillä jalapenoilla täytettyihin lihapulliin. Kyytipojaksi muodostui vielä täytetty paprika, possunkyljys, sekametelikasviksia ja jousghqhurttikastiketta.

Näyttääkö hyvältä? Bon eko..



Lihapullat;

Tehdään lihapullamassa oman maun mukka, meillä siihen laitetaan vaihtoehtoisesti kermaviiliä ja sipulikeittopussi tai jos onnistun häätämään vaimon pois kyökistä, ripsin sekaan jugurttia ja pilkottua habaneroa!

Kerätään jalluja omista puskista - jos mahdollista! Leikataan kannat pois ja koukitaan siemenet yms. sisältä pois. Hyvälaatuista cheddaria suikaloidaan jallun sisään meneviksi puikoiksi ja näin myös tehdään.

Vedessä kastelluin käsin taputellaan lihapullamassasta kuulia jonne sisään tuupataan täytetty jallu.

Pullat voi grillata grillillä, mutta niiden pinta kannattaa ensin paistaa kiinni pannulla. Tai sitten ilman esipaistoa ritilälle, mutta grilli saa olla tosiaan kuuma. Ja kansi kiinni. Saa kypsyä pitkään.


Paprikat;

Suippopaprikoista leikataan kannat ja siemenet pois.

Täytteeseen tulee tuoretta chiliä, sipulia (paljon), valkosipulia, tölkillinen La Costeña salsaa, tomaattipyreetä, paistettua jauhelihaa ja keitettyä riisiä (mausteeksi currya, juustokuminaa, mustapippuria ja suolaa). Ylimääräisen täytteen voi todistetusti syödä paahdetun leivän päällä  ;) jos cheddaria jää yli (itsellä jäi) voi cheddartankoja tunkea myös suippopaprikoihin.

Paprikat kääräistään folioon ja kypsytellään siinä sivussa.


Possunleikkeet paistetaan.

Rainbow-valkosipulivoipatongit asetellaan foliolle ja paistetaan  ;) ;D

Jousgqhurttikastike syntyy seuraavasti;
½ tlk karvanaamajugurttia
Puolikkaan limetin mehu
8 lehteä tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl kuminansiemeniä.

ja kaikki suloisesti sekaisin ja jääkaappiin tekeytymään hyväksi toviksi.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Tomppa

Sattuisiko kukaan tietämään miten tehdä hyvää mozzarellaa itse...      :-\

olisis tarvetta.......

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 05, 2010, 11:29:41 ap
Sattuisiko kukaan tietämään miten tehdä hyvää mozzarellaa itse...      :-\

olisis tarvetta.......


Heh, katoit varmaan Gordon Ramsayn ohjelman kanssa, kun kipinä juuston tekoon iski?
No joko, tai, niin vastaan tähän vaikka onkin Räyhäkkään topicci.

Etsin jonkun aikaa vakuuttavaa reseptiä ja tässä semmonen http://www.instructables.com/id/Great-Mozzarella-Cheese/

Tuo lähtee tässä lähiaikoina testiin, jahka kerkeän juoksutetta hakemaan. Jos ei kaikille taivu, niin voin samassa yhteydessä kääntää ton reseptin ja muuntaa noi yksiköt, kunhan pääsen testaamaan.

Luin joku viitisen ohjetta ja toi vaikuttaa parhaalta niiden yhdistelmältä ja sisältää sopivasti tuommoisia turhalta vaikuttavia hokkuspokkustemppuja parhaan laadun varmistamiseksi. Kipinä kanssa heräs siihen malliin, et testisatsin jälkeen seuraava tehdäänkin suoraan tilalta haetusta maidosta.

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 05, 2010, 11:29:41 ap
Sattuisiko kukaan tietämään miten tehdä hyvää mozzarellaa itse...      :-\

olisis tarvetta.......

Pari kertaa olen sitä kokeillut. Täältä löytyy omaa dokumentaatiota:
http://paahtaja.vuodatus.net/blog/1914776/juuston-tekoa/
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Tomppa

Juu ramsayn ohjelmasta lähti kipinä että pitää koittaa tehdä itsekkin!

Kiitos kaikille vastanneille, tänään lähtee kokeiluun!   laitan illemmalla viestiä miten onnistui ja millä ohjeella, kohta kauppaan  :P  pitää hakea mölöa

Miksaa

Mulla on hyvä mozzarella-resepti kotipaikkakunnalla, pöytäkoneella. Laitan sen jahka kotiin meen, ensi viikolla...

Sillävälin jaan hyvän fetarespan:

KOTITEKOINEN FETAJUUSTO

Maito (5 l) pastöroidaan (+75...+85), jäähdytetään nopeasti kylmähauteessa (+40)
lisätään hapate (bulgarianjugurttia/kermaviili/piimä, jotain näistä tai vaikka kaikkia yht 2 dl).
Sekoita hyvin ja anna olla peitettynä huoneenlämmössä 1-6 tuntia.

Lisää sitten juoksute 1-2 rkl + tilkka vettä. Sekoita hyvin. HUOM tämä on tärkein vaihe mielestäni!

Sekoita hiljalleen kunnes seos juoksettuu. Anna seistä muutama minuutti. Sen jälkeen sekoita vielä
hiljalleen jolloin massa tiukentuu. Sitten sen voi antaa olla siinä hetki (15-45min), sen verrran että
hera tulee kirkkaaksi (tai siis kellertäväksi). jos ei kokkaroidu, lämmitä hieman uudestaan.

Erota massa herasta, painele liiat nesteet pois siivilässä

Pidä tätä massaa huoneenlämmössä 12 tuntia. Sen jälkeen sen voi pilkkoa,
lisätä merisuolaa (tuolle määrälle noin dl) Mä laitan kuutiot ja suolan pussiin,
annan olla pari päivää jääkaapissa ja sen jälkeen huuhtelen (liotan),
laitan öljyyn kera herkkujen (eli esim. valkosipulia, oliivia, paprikaa, pippuria ym )
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

Ryhis

Häpeäksi täytyy myöntää, etten ole tainnut koskaan tehdä juustoa. Täytyy nyt syksymmällä yrittää fetaa. Kiitoksia reseptistä!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Wolfman

Fetahan tehdään sitten lampaan- ja vuohenmaidosta, EI lehmänmaidosta  :P Se lehmänmaitotökötti on salaattijuustoa tai mitä vaan muuta mutta ei fetaa  ;D

Suhde taitaa olla 70-80% lampaanmaitoa ja loppuloraus vuohenmaitoa.

Ryhis

syyskuu 01, 2010, 18:14:36 ip #69 Viimeisin muokkaus: syyskuu 01, 2010, 19:32:29 ip käyttäjältä Räyhäkäs
Eli kyseessähän on jo tässä vaiheessa iltaa legendaarisiin mittasuhteisiin kasvanut chililihamureke! Kuulemma poliisikin on kiinnostunut tästä herkusta.

Koska olen ylilyönteihin taipuvainen ihminen, päätin tehdä chililihamureketta joka olisi täytetty juustotäytteisillä chileillä. Eh heh heh!

Eli tehdään murekemassa vaimon reseptillä, kaikki aineet sekaisin ja jääkaappin vetäytymään vartiksi.

3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
1 pss sipulikeittojauhetta
6 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
1 habanero
reilu 2dl korppujauhoja
3 tl paprikajauhetta (<- Amican kikka...)
ripaus suolaa
1 tl curryä
3 rkl oliiviöljyä
600-700g jauhelihaa (omassa paketissa oli 670g), 800geetäkin menee varmasti ilman hikeä.




Poimitaan puskista tuoreita jalluja ja aji cristaleita, kanta ja siemenet pois, täytetään passelin rasvaisella juustolla. Hyvinä vaihtoehtoina port salut, gouda ja gryere.



Otetaan pellin kokoinen pala leivinpaperia johon murekemassa yritetään hieroa jokseenkin reilun sentin korkoiseksi, neliön malliseksi levyksi. Murekelevylle nakataan täytetyt chilit sopivaan järjestykseen ja sitten koko homma rullataan paperin avulla. Muotoillaan passelin kokoiseksi pötköksi öljytyin käsin, samalla öljytään murekkeen pinta. Nostetaan paperin avulla öljyttyyn uunivuokaan.



Paistetaan reilu puolituntia 180'c ja sen jälkeen puoli tuntia 150'c. Ennen tarjoilua nostetaan uunista pois ja folion alle vetäytymään n. kymmeneksi minuutiksi.



Leikataan sahanteräveitsellä 2cm paksuiksi viipaleiksi. Lisäkkeeksi käy melkein mikä vain, meillä tänään perunamuusia. Kastikkeena toimi La Costenan chipotle-kastike suoraan pullosta. Veikkaisin, että tummalla oluella ryyditetty perus-ruskea soosi toimisi erittäin loistavasti tämän safkan kanssa. Ensi kerralla taidan vielä penslata lihakäärön Chilivaarin nagaöljyllä ennen uuniin laittoa.

SLURPS!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

rasse

Nää ohjeet pitää jonkun, vaikkapa lehdistön kieltää. Kuka jaksaa tähän aikaan alkaa moista vääntään?!! Prkl. Näyttää nii hyvältä että turvaudun pakasteeinespizzaan. Niin kerta.

Ryhis

Ehkäpä Aamulehti suvaitsee julkaista kirjoituksen "perversseistä chiliruokaresepteistä"  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

rasse

Ehkä sattuneesta syystä en kuitenkaan soita Aamulehden toimittajalle. Olkoot ohjeet. Sitäpaitsi pakastepizza on hyvää :D?! jos sitä maustaa oikein; pizzamaustetta, chiliä/ chilikastiketta, lisää juustoa, majoneesia. Tulee tosi hyvää, kun jättää sen sitten syömättä.... Tosiasiassa noin maustettuna syön sen kyllä :D

Ryhis

Über-darramättöä saadaan kun pakastepizzaa ryyditetään tuoreella chilillä ja juuri ennen tarjoilua päälle nostellaan pieniä nokareita valkosipulismetanaa  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

rasse

Mutsillas oli darra. Itelläs on vieläki, Mulla ehkä aamulla. Hik.

Tomppa

itse en smetanasta tykkää ollenkaan.. en tiedä miksi..

joskus olen koittanut joihinkin keittoihin sekä nyytteihin mutta en vaan diggaa...

keitoista sen verran että Jos saisi jostakin tuoretta parsaa niin saisi todella loistavan keiton..

kevättä odotellessa.... :'(

Ryhis

Tuoretta parsaa saat vartoa vielä sen 7kk...
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Taitaa prkl jäädä ihmiset ilman kuvia nytten, kun tämä yksi Suomen paskimmista nopeimmista intternettiyhteyksistä tökkii taasen niin perkleesti.

Melkein luulin, että selaamisen nopeuttaminen jättämällä kuvat lataamatta on pysyvästi jäänyt 90-luvun alkuun, mutta jumalauta, SAUNALAHTI OY KEHTAA TYRKYTTÄÄ KASARIMEININKIÄ VIELÄ ARMON VUONNA 2010. Joku pitäisi tappaa tästä hyvästä.

Joo, ei ole kuva, ei olla yhteys, nettitikku olla hyvin paska paska paska paska.

Mutta, lautasella tänään;

Paistettua possun sisukkaa, marinoitu ennen paistamista.
Paistettua munakoisoa ja tsatsikia.

Munakoisot viipaloidaan ja suolataan, annetaan valua kitkerää nestettä hetkisen aikaa (15-20min), huuhdellaan, kuivataan ja paistetaan runsaassa oliiviöljyssä.

Possun sisukka putsataan ja marinoidaan. Marinadiin tulee;

- 1 habanero
- 2 valkosipulinkynttä
- Punkkupullon pohjat (tai 2rkl punaviinietikkaa)
- Oliiviöljyä
- Mustapippuria
- Savuhabajauhetta (kiitos Bluesman!)
- Vähän sokeria, vähän suolaa.

Ja mitä pitempään marinoituu, sen parempaa tulee. Maksimissaan kuitenkin yön yli.

Possut paistetaan ihan normaalisti, munakoisot kannattaa laittaa ritilälle valumaan paiston jälkeen. Tsatsiki lusikoidaan kylkeen, tsatsikin resepti on karvanaamajusgqhurttipurkin kyljessä.

Peace.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Tattirisotto tryffeliöljyllä;





Pääruoaksi naudan kulmapaistista tehdyt pihvit, rakuunavoita, raastettua piparjuurta.

Vol-au-vent / bouchée, täytteenä duxelles-bechamel kastike.

Tuohon kylkeen kun olisi jaksanut veivata vielä mustajuuripyreetä. Mutta kun alepasta ei saanut mustajuurta..

Vielä kun saisi rahat uuteen, OIKEAAN, kameraan.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Sadon säilöntä for dummies.

Jos paatunut cityihminen kuten minä osaan tehdä näin, niin osaa muutkin.

Kun pakkanen on täynnä, laita chilipalkoja kuivumaan katosta roikkuen. Itse käytin tylysti karhunlankaa ja ompeluneulaa apuna.



Annetaan roikkua kunnes rapisee eikä jousta sormien alla. Itselläni tähän meni n. viikko.

Podit kerätään uuninpellille, puhtaan paperin päälle ja niistä nypätään kannat pois.

Uuni lämmitetään 150'c ja sammutetaan heti kun valittu lämpö on saatu. Pelti chileineen laitetaan kuumaan tunniksi pariksi. Nyt viimeistään pitäisi palkojen olla kuivia.


Aikaisemmin päivällä käydään automarketissa ostamassa suurinpiirtein mikä tahansa edukas pippurimylly. Itse päädyin liki riistohintaiseen cole&masonin (n.15€) akryylimyllyyn koska siinä "nokka" on ylöspäin, eli kun annostelu on päättynyt, ei chilinmurenia pitäisi päätyä enää pöydälle, nimim. "Nagaa silmässä".

Sitäpaitsi kaulassa roikkuva brosikka lupaa elinikäisen takuun joka taatusti vetoaa kaikkiin meihin kamahomoihin.

Leivinpaperi kääritään chilien ympärille nätisti ja paketti kietaistaan keittiöliinan/pyyhkeen sisään. Seuraavaksi chilit muserretaan kaulimella tai pulikalla (kuten kuvassa). Kunnolla vaan jotta pölyyntyy!!


Sitten paketti avataan varovasti ja sisältö kaadetaan valinnaiseen astiaan josta voi vielä napata viimeiset kannanpalat pois joukosta ja mahdollisesti lusikalla hienontaa isoimpia rämmäleitä.



Täytetään mylly ja nostetaan se ruokapöydälle odottamaan anopin vierailua; "Joo se on paprikaa vaan........."

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa