tammikuu 08, 2025, 21:57:38 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

-mIDE-

Voihan helvata! Nyt vasta eksyin ensimmäistä kertaa tänne sun kyökkiosioon ja se oli virhe. Miten tässä nyt kehtaa viettää loppupäivän työmaalla, kun paidan etumus on kuolassa. On kyllä herkun näkösiä annoksia ukolla. Toiset ne osaa.  :o

mikestones

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 07, 2010, 20:22:28 ip
Silli on hyvää. Hiljaista ollut safkarintamalla taas vaihteeksi, mutta tänään alkoi teolliset maut yököttämään. Sen verran joustin, että ostin pizzapohjat kaupan pakastealtaasta.

Pizzanhan osaa pyöräyttää kuka vain, mutta maukas tomaattikastike on se millä viedään pisteet kotiin.

6 tomaattia
1 zibula
6 valkosipunlinkynttä
puolikas habanero
5 rkl tomaattipyrettä
mustapippuri, suola
1 rkl hunajaa
1 rkl siirappia
1 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä

Hienonna zibulat ja heitä kasariin öljyn kera, lämpö neloselle. Pese tomaatit, halkaise ja leikkaa kannat irti. Heitä kannat roskiin ja kuutioi laudalla olevat tomaatit karkeasti senttiäxsentti kokoisiksi. Ei mitään hienostelua vaan halkaistut tomaatit viilletään keskeltä poikki ja kuudeksi siivuksi. Nyt on hyvä nostaa hellan lämpöä vitoselle. pilko haba tomaattien joukkoon. Kun zibulat alkavat näyttämään kuullottuneilta, heitä tomaatit sekaan. Kääntele laiskasti ja anna kiehua. Struuttaa tomaattipyree joukkoon ja loput mausteet. Tiputa lämpö kolmoselle ja välillä hämmentäen anna kiehahtaa kokoon. Ohjeella ryydittää 3-4 isohkoa pizzaa.

Soosia kannattaa tehdä samointein vähän isompikin annos ja vaikka pakastaa osa. Lisäämällä eri komponentteja siitä on moneksi, jauhelihaa lisättäessä saadaan bolognesea yms. Kannattaa kokeilla lisätä rainbow-savusimpukoita sekä katkarapuja kastikkeeseen ja tarjota pastan kanssa. Variaatioita on monia.



Illalla "kestotestissä" uusittu (kiitos käyttäjän "koshui" vinkin) habanero-appelsiini-inkiväärikastike jädelle. Ans kattoo kui käy..



miksei voi laittaa kokonaista habaneroa tai nagaa?

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: mikestones - lokakuu 29, 2010, 11:53:41 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 07, 2010, 20:22:28 ip
Silli on hyvää. Hiljaista ollut safkarintamalla taas vaihteeksi, mutta tänään alkoi teolliset maut yököttämään. Sen verran joustin, että ostin pizzapohjat kaupan pakastealtaasta.

Pizzanhan osaa pyöräyttää kuka vain, mutta maukas tomaattikastike on se millä viedään pisteet kotiin.

6 tomaattia
1 zibula
6 valkosipunlinkynttä
puolikas habanero
5 rkl tomaattipyrettä
mustapippuri, suola
1 rkl hunajaa
1 rkl siirappia
1 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä

Hienonna zibulat ja heitä kasariin öljyn kera, lämpö neloselle. Pese tomaatit, halkaise ja leikkaa kannat irti. Heitä kannat roskiin ja kuutioi laudalla olevat tomaatit karkeasti senttiäxsentti kokoisiksi. Ei mitään hienostelua vaan halkaistut tomaatit viilletään keskeltä poikki ja kuudeksi siivuksi. Nyt on hyvä nostaa hellan lämpöä vitoselle. pilko haba tomaattien joukkoon. Kun zibulat alkavat näyttämään kuullottuneilta, heitä tomaatit sekaan. Kääntele laiskasti ja anna kiehua. Struuttaa tomaattipyree joukkoon ja loput mausteet. Tiputa lämpö kolmoselle ja välillä hämmentäen anna kiehahtaa kokoon. Ohjeella ryydittää 3-4 isohkoa pizzaa.

Soosia kannattaa tehdä samointein vähän isompikin annos ja vaikka pakastaa osa. Lisäämällä eri komponentteja siitä on moneksi, jauhelihaa lisättäessä saadaan bolognesea yms. Kannattaa kokeilla lisätä rainbow-savusimpukoita sekä katkarapuja kastikkeeseen ja tarjota pastan kanssa. Variaatioita on monia.



Illalla "kestotestissä" uusittu (kiitos käyttäjän "koshui" vinkin) habanero-appelsiini-inkiväärikastike jädelle. Ans kattoo kui käy..



miksei voi laittaa kokonaista habaneroa tai nagaa?


Tokihan voi mutta kyseinen ohje oli tehty sen mukaan kuinka Räyhäkäs oli menetellyt.

-P-
Meillä määrää Nainen!

mikestones

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 16, 2010, 21:08:52 ip
Back to basics eli kun kiirettä pukkaa, syödään jotain yksinkertaista. Jotain mihin voidaan kaapia jääkaapista mitä tahansa.

Pitsaa eli "pidee".

Viimeksi käsittelin tomaattikastiketta. Nyt on ratkaistu pohjan ongelma. Ongelmana on se, että kaupan pakastepohja on niin pirun helppo, halpa ja nopea.

Mutta on se synti ja häpeä käyttää valmista pohjaa jos kaiken muun pilkkoo ja hienontaa omilla karvaisilla käsillään. Pitzapohjahan on oikeastaan vain leipä ja jokaisen tulisi osata leivän teko!

Ja koska pitzan laadun määrittää pohja, on syytäkin panostaa siihen. Jokainen joka on maistanut tuoretta leipää tietää mistä puhun.

Pitzataikinan A ja O on kunnon sitko, sitko meinaa samaa kuin taikinan purukumimaisuus. Mitä parempi sitko, sitä paremmin taikinaa voi venyttää. Sitko muodostuu vehnästä ajan ja vaivan kanssa, mistä verbi vaivata. Heh heh.

Pitzajauhoina voi käyttää joko valmista sekoitusta, jota tarjoaa Myllyn Paras tai sitten sotkee itse

2/5 Durumvehnäjauhoa
2/5 hiivaleipäjauhoa
1/5 vehnäjauhoa.

Kahteen desiin vettä tulee n. 5 desiä jauhosekoitusta, 3 rkl oliiviöljyä, ripaus sokeria ja suolaa ½-1 tl. Ja hiiva.

Saatanallisperkeleellisen vaivausoperaation voi kuitenkin oikaista. Taikinaa ei tarvitse lätkiä varttituntia samalla kun laulaa italialaista oopperaa. Laita nestemäärään n. 2/5 jauhoista ja vedä sähkövatkaimella, vispilöillä, pari minuuttia melkein täysillä. Vaihda vispilät taikinakoukkuihin ja vaivaa loput jauhot taikinaan. Tämän vikan homman voi hoitaa käsinkin. Reilusti alta kymmenen minuutin saadaan taikinasta vaivattua sellainen, että se juuri ja juuri säilyttää pallon muodon, eikä tarraa sormiin. Muovaa taikina palloksi kulhoon, ripottele hiukan jauhoja päälle, peitä liinalla ja anna turvota muutama tunti.

Sähkövatkaimen käyttö durumvehnän kanssa tekee höpöä vehnän gluteenille, sitko alkaa muodostumaan kuin itsestään.

Taikinapallosta napataan vähän nyrkkiä pienempiä paloja, jotka pyöritellään käsissä jälleen palloiksi. Sitten niistä taputellaan kämmenien välissä kiekkoja, jotka asetellaan varovasti uunipellin/pitzakiven kokoisiksi leikatuille leivinpapereille. Suosittelen asettamaan paperin esimerkiksi leikkuulaudan päälle, josta pitza on helppo tuupata uuniin. Kiekkoja kaulitaan kaulimella tai pulikalla hieman isommiksi. Itse tykkään kaulia ensin hiukan litteämmäksi ja sitten ruveta heittelemään taikinaa rystysten varassa. Viimeistellään muoto kaulimella/pulikalla.

Täytteet päälle ja paistetaan uunissa. Kannattaa kelata uuniin suoraan maksimit, eli 300 astetta. Jos käytössä ei ole ns. pitza- tai leipäkiveä, voi feikata sen verran, että jättää pellin uuniin kuumenemaan ja sitten liu'uttaa leivinpaperin päällä olevan pitzan pellille. Alumiinipelleillä tästä ei ole hyötyä.



Ecco la Mamma! Pitza Bellissimo!!



mun miälestä tuossa pitsassa on kyllä liikaa taikinaa, ei kukaan taikinaa jaksa syödä vaan täytettä

eli vähemmän taikinaa ja sitten täytteeksi lohta, tonnikalaa ja jotain ihme kasviksia

linker


Julli-

Jollain on hernemaissipaprikat jossain ruumiinaukossa.

chili123

mikestones, oletko koskaan ite edes yrittänyt tehdä pizzaa?
Räyhäkäs voi varmaa postaa sulle ihan henkilökohtaisen ohjeen mistä sitten selviää, miten laitat kokonaisen habaneron pizzaan ja miten kaulit ohkaisemman pohjan, ettei sitten sun tarvi itse lähtä turhaan yrittämään luomaan mitää omaa pizzaa  ;D


Quini

 :o WTF!  :o Tai mitäs jos mikestones vaan hommaisit valmiin pizzan niin ei tarvi tehä mitään itte - vedät siihen sen kokonaisen nagan ja jätät reunat syömättä.  ::)

jortikka71

niin, tai  tunget kokonaisen Nagan pakoputkesta sisään ja letkun kautta ulos, alkaa siinä kaulimis-into tyrehtyä. Aito italiaanot tekevät pizzan tomaattikastikkella ja juustolla, ehkä 1-2 täytettä. Nää hemmetin 4-5:n täytteen pitsat on kyllä ihan pohjoismaalaista settiä..
Tuo Räyhäkäs-Pizza näyttää kyllä aivan jumalaisen hyvältä..

Chili-Hixu

Lainaus käyttäjältä: mikestones - lokakuu 29, 2010, 11:53:41 ap
miksei voi laittaa kokonaista habaneroa tai nagaa?

No kun siitähän tulis kauhee nuha ja pa*kaa silmään.

Nizo


Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Quini

Mut asiallinen kysymys väliin: Miks mieluummin 300 kuin se normi 250 astetta, toi kuuma pelti juttu on jees ja menee jakeluun taviksella, mutta siis mitä lisää tää 50 astetta tuo - paitsi siis lämpöä ???

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: Quini - lokakuu 29, 2010, 22:31:17 ip
Mut asiallinen kysymys väliin: Miks mieluummin 300 kuin se normi 250 astetta, toi kuuma pelti juttu on jees ja menee jakeluun taviksella, mutta siis mitä lisää tää 50 astetta tuo - paitsi siis lämpöä ???


...nopeamman kypsymisen..?  ::) Ja ehkä, mahdollisesti rapeamman pohjan.
#816

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Quini - lokakuu 29, 2010, 22:31:17 ip
Mut asiallinen kysymys väliin: Miks mieluummin 300 kuin se normi 250 astetta, toi kuuma pelti juttu on jees ja menee jakeluun taviksella, mutta siis mitä lisää tää 50 astetta tuo - paitsi siis lämpöä ???


Lämpöä lämpöä. Uuni kuitenkin jäähtyy kun sinne heittää kamaa. Tarkoitus on kuitenkin paistaa eikä keittää tai lämmittää.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

.tomppa.

itse paistelin myös matalalla lämmöllä monesti mutta juurikin pizzalle tuo 300 tai mitä uunista lähteekään on hyvä vaihtoehto.. 

(vituttaa ex appiukkoni kun teki mitä vaan ruokaa niin sai venata ekstra tunnin tai kaksi että varmasti on kypsää ja hyvää...

esim piknik paisti oli uunissa 4 tuntia 125......     hohhoh.. painoi peräti 1,300 kg   ja muutenkin aika verrattuna normaaliin ruoan laittoon meni 3-4 kertaa kauemmin...

Monissa ravintoloissa uunin saa helposti 450C  ja se riittää "nopeaan" paistoon  8)

itsellä on pyro toiminto uunissa puhdistusta varten, hetkellinen lämpö nousee jopa 500 celsiukseen.. ainakin ohjekirjan mukaan..

hmm, siinä tulisi pizza minuutissa..  :P

Ryhis

Wanha cunnon; "Paista pitzaa 12 min 175 asteessa - ja paskat! Viisi riittää kun asteita on 350!"  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

1. Hanki liha.
Esimerkkitapauksessamme entrecôte saadaan vaihdantatalouden johdosta. Sä lainaat mun autoa ja kun sä palautat sen, sä oot jättänyt sinne jotain. En valita pääni kokoisesta lihakimpaleesta.

2. Laita liha marinoitumaan. Ikeasta hankittu kiulu tai vaihtoehtoisesti nro 64 Unkarilainen sotilaskypärä käy, kunhan liha vain mahtuu sinne. Marinadiksi piisaa tilkka öljyä, mustapippuria, fataliin savunagaa, punkkupullon pohjat, kaksi valkosipulinkynttä veitsellä rikki lyötynä, 2 rkl hunajaa ja sen verran rosmariinia ja basilikaa kun puskista jaksaa repiä.



3. Osta viini

4. Avaa viini

5. Kuori kourallinen shalottisipuleita ja valkosipulinkynsiä. Kuori myös viisi porkkanaa. Kaiva pakkasesta sinne pitkin kesää tungettuja chilipalkoja. Pilko porkkanat ja isoimmat sipulit.



6. Kaada marinadiliemi kattilaan ja laita levy kutoselle kunnes liemi alkaa kiehua, sammuta levy heti. Piilota puolet valkosipulinkynsistä lihaan tehtyihin viiltoihin.



7. Paista liha yltympäriinsä savuavan kuumalla pannulla ja nosta sen jälkeen paistopussiin. Kippaa veget messiin ja siivilöi kiehautettu marinadi päälle. Kaada sekaan vielä tilkka punkkua ja mahdollisesti tryffeliöljyä jos saatavilla.



Huomatkaa siisti hella. Trés chic!

*jatkuu kohta*
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

jatkuu..........


Aaaah... Mikä tuoksu! Ranskalaisittain le fläsä on valmis. Ja samoin höysteet. Tässä tapauksessa paistinliemestä ja kermasta kyhätty kastike sekä kukkakaalisose (karppausta saatana).

Paistinpussi nostetaan varovaisesti (ja toki vaimon avustuksella) taloyhtiön isoimman kattilan ylle, ei ole häpeä lainata naapurilta isoa kattilaa ja täten tuoda vaivihkaa julki olevansa jonkinlainen auteur kokkaamisen saralla.

Paistinliemi kipataan vihanneksineen isoon kattilaan. Le fläsä nostetaan pellille jossa sen päälle ripsotellaan sormisuolaa samalla kun vihelletään Glenn Millerin "Moonlight serenadea". Motörheadin "Motörhead" kelpaa myös. Suolattu liha kääritään hellästi folioon ja jätetään vetäytymään.

Niin ja tosiaan, paistinpussi lihoineen pidetään 150'c asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on n.52 astetta. Itsellä lipsahti liki kuuteenkymppiin ja pinta oli juuri-ja-juuri kuivahkoksi luokiteltava.

ööhöm..niin ja kattila kasviksineen oli jo kiehumassa? Keitä hässäkkää kasaan hetken aikaa vielä ja siivilöi veget talteen, niin että liemi jää toiseen kattilaan.

Ota kolmas (neljäs?) kattila/kasari ja laita sinne 2 rkl voita ja 1 rkl vehnäjauhoja, hämmennä voimallisesti ja JUURI kun vehnäjauhot alkavat ottaa sävyä ruskean suuntaan, lisää desin verran lientä kattilasta, edelleen hämmentäen. Soosi sakenee nopsasti joten kippaa sinne myös se vajaa desi kermaa joka jäi yli kun teit kukkakaalipyrettä. Hae lopulla paistinliemellä oikea viskositeetti soosille.

Nostele lautaselle ja ripeästi kääri Le fläsä folionutustaan esille, ja viipaloi siitä heteromiesmäisiä 1,5-3 cm siivuja. Nosta komeuden päälle ja koristele millä sattuu. Tarkista ,että omassa lasissasi on eniten punkkua ja pullo on käden ulottuvilla, lopuksi huuda perhe syömään.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kaltsu

^Tsiisus että on hyvän näköinen läskinpala. :P Just tällainen rustiikkinen ruoka on meikäläisen mieleen.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!