lokakuu 06, 2024, 08:19:55 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Lihamestari

huhtikuu 08, 2011, 21:29:59 ip #280 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 08, 2011, 21:35:10 ip käyttäjältä Lihamestari
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 08, 2011, 21:22:08 ip
K-market Jättijakoon (vai mikä onkaan)
Nykyisin mennään nimelä K-Citymarket Vantaa Tammisto! :)
Tammiston Cittari, näin epämuodollisesti... ;)

Muutama vuosi sitten olen vielä kuullut käytettävän nimitystä Tapsan Isojako, jonka nimisenä tuota laitosta ei ole kutsuttu sitten vuoden 1995.
Mutta eihän sillä ole mitään väliä, miksi mitäkin kutsutaan, kunhan tiedetään mitä tarkoitetaan...

Ja kiitoksia kehuista, välitän viestiä eteenpäin! :)
Tuu joskus potkaisemaan nilkkaan, jos näet tiskin takana!!

Ja sen verta vielä, että utelin he-vi osaston hoitajalta, että missäs mennään Heinän kanssa, niin kuulema tavaraa rupeaa ilmestymään tiskiin, heti kun sato alkaa kypsymään! :)
Joten siinä taas yksi hyvä syy tulla piipahtamaan! ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Ryhis

Näin jo tänään, olin heti kympin perään naama punaisena lihatiskin välittömässä läheisyydessä, kun Fataliin chilijauheet oli siirretty HeVi-osastolta jonnekin, mutta avatarisi näköinen heppu neuvoi juuri jotain eläkeläisiä jossain asiassa joten en ruvennut tenttaamaan typeriä.

Sitäpaitsi rouvaa himoitti tiskin toisessa päässä oleva Madrid-leipä, joka tehtiin peräti tilauksesta. Teillä on siis sekä valikoima, että palvelu kohdillaan.

ps. Nagajauhe löytyi kuivamausteista!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Juu, ne jauheet on siirretty sinne chilihyllyyn texmexkamojen viereen!
Mä en saa pitää niitä siinä tiskin päällä, milloin niitä olis huvä suositella chilistä vähemmän tietäville! (siis muakin vähemmän ;) )
Mut eiköhän ne sieltä rupea löytymään...

Ei siellä hirveän montaa parralla varustettua, hyvin syönyttä yksilöä ole tiskin takana!
Tänään jopa juhlistin avajaistunnelmaa vetämällä konseptinmukaisen punanutun päälle. Yleensä hiivin siellä musta takki päällä... :)

Mä en ole itse hirveän montaa patonkia kerinny testaamaan, mutta se Lontoon on mun suosikki. Siellä oleva marinoitu punasipuli oli mun mielestä aika **lvetin hyvää!

Tosimiehille tarkoitettu Chicago (kai se on ton niminen), saattaa myöskin olla aika hyvää, kun sen täytteenä on pekoni ja kananmuna! :)
Siihen taidettiin vasta tänään saada kaikki tarveaineet, ollaan oltu munaa vailla! ;)
Tarpeeksi rasvaa, pekonia ja kananmunaa ja sen nimeks vois laittaa vaikka Meilahti, niin tietää mistä itsensä löytää, kun noita syö! ;D

Vois varmaan huomenna nykästä tollaisen Madridin aamupalaks... :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Ryhis

Käytiin tänään rouvan kanssa oikein ajan kanssa ihmettelemässä Citymarket Tammistoa. Vaate/kosmetiikka/tekniikkapuoli tuli tarkasteltua vain pintapuolisesti, mutta safkaosaston ramppasin läpi päästä päähän.

Voi jumaleissön mitkä valikoimat. Mitä tuolta ei löydy, sitä ei tarvita. Ja ne automaattiset vaa'at ovat kuin Star Trekistä!!!!

Tänään on päivän menyyllä oma versioni tulisesta possukääryleestä, kera valkosipuliperunoiden, ja loogisesti ajateltuna tuolta Jättiksestä (=nyk. Tammisto) pitäisi löytyä kaikki tarpeet siihen. Ja löytyihän ne!

Mausteosasto on jotain aivan huikeaa! Se hakkaa mennen tullen runsaiksi ja laadukkaiksi tunnustetut ruokakaupat kehäykkösen sisäpuolelta. Ei kysymystäkään. Lihatiskillä oli TUORETTA ja silminnähden LAADUKASTA kamaa tyrkyllä, henkilökuntaakin oli tiskin takana - jumalauta sunnuntaina! - eikä mitään selkärangattomia olmeja, jotka keskittyvät näppäilemään kännykkään (kts. Prisma) vaan reippaita asiantuntevia ihmisiä. Ainoa moite jonka näin äkkiseltään voi heittää, niin possunleikkeet oli koneellisesti prässätty. Mutta ei sekään iso miinus.

HeVi-osasto on kuin Eedenin puutarha, avokadojakin oli kolmea ERI SORTTIA. Ja ne automaattivaa'at!

Bisseosastolla lankesin jo polvilleni kädet ilmaan ojennettuina, kolme hyllyä laatutuotteita ja viimeisestä löytyi jopa avajaistarjous; Kukko lager 12päk tarjoushintaan alta-yhdeksän-euroa, onneksi otin väkevän vaimoni mukaan jotta jaksoimme raahata tässä vaiheessa jo raskaaksi muodostuneen ostoskorin kassalle.

Jos tämä olisi virallinen arvostelu, antaisin viisi tähteä viidestä.

T. Nimim. "Tuleva kantis"
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Valkosipukermaperunoissa on yksi (tai kaksi) tärkeää pointtia.

1. Sitä valkosipulia pitää tosissaan OLLA.
2. Käytä OIKEAA KERMAA.

Tutuiltani olen kuullut, että suurin ongelma vuokaperunoissa on niiden hidas kypsyminen ja vaikea maustaminen. Höpö höpö, kermaperunoiden teko on yhtä helppoa kuin jaloilleen kuseminen, ellei helpompaakin!

Kahden tai kolmen ihmisen lisäkeperunat syntyvät näin;

1 kg kiinteähköjä perunoita, siikliä, puikulaa tms. (yleensä merkattu vihreällä).
10 valkosipulin kynttä
2-3 dl kuohukermaa (riippuen vuoan muodosta)
Oliiviöljyä, voita, mustapippuria ja suolaa.

Pese perunat ja viipaloi ne kuorineen n.3mm siivuiksi. Mandoliini on helkkarin kätevä mutta leikkelekone miehekkäämpi. Onnistuu myös veitsellä. Viipaloi perunat suoraan isoon vatiin jossa on kylmää vettä. Valuta vettä, kunnes ylenpalttinen tärkkelys huuhtoutuu pois -> vesi on kirkasta.

Hienonna valkosipuli todella hienoksi.

Freesaa perunasiivut kolmessa neljässä erässä pannulla, käytä oliiviöljyä ja nokare voita. Juuri ennen kuin perunat rupeavat saamaan väriä, lisää valkosipuli jotta sekin ehtii paistua vähäsen. Mustapippuroi ja suolaa jokainen erä, muista että perunat "imaisevat" suolan maun kypsyessään joten voi käyttää sitä vähän reilummin. Freesatut pottuerät voi kipata suoraan passeliin uunivuokaan.

Kun kaikki perunat ja valkosipuli on kierrätetty pannun kautta vuokaan, kaada kerma pannulle jotta se kuumenisi ja imisi itseensä lopun valkosipuliöljystä. Tällä välin voi perunat tasoittaa vuoassa. Kippaa kuuma kerma perunoiden päälle ja nosta vuoka kuumaan uuniin. 180'C ja vajaa kolmisen varttia. Parinkymmenen minuutin kuluttua voi perunoita käännellä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jahvetti

Tähän aikaan vuodesta priimakuntoista valkosipulia on vaikee löytää. Oman sadon siperialaiset loppu, joten kauppaan.
Kaikki löytämäni on joko kuivia tai sitten itämisvaiheessa. Tänä vuonna lisätään taas reippaasti istukassipulien määrää, että pysytään omavaraisena.

Mistä räyhis löydät hyvää valkosipulia näin keväällä? Alepasta? ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

Alepasta löytyy kun vähän tonkii eikä ota niitä joista pinta on rikki. Meidän alepassa kierto ilmeisesti toimii, viimeksi K-kaupasta ostamani valkkarit olivat täynnä ruskeita laikkuja!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

CyberDog

Mä ostin viimeks luomupiiristä ja tuli todella hyviä. Vähän pieniä mutta sitäkin maukkaampia. Tosin vaikutan täällä sawossa.

Jahvetti

Viimeksi ostin ohikulkumatkalla Heinolan lähiruokatori Heilasta. Jonkun paikallisen luomuja olivat, siistinnäköisiä ja napakoita.
Kolmisen viikkoo olleet paperipussissa viileässä varastossa, eilen oli jo aika pitkät idut.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

huhtikuu 13, 2011, 21:09:43 ip #289 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 13, 2011, 21:16:27 ip käyttäjältä Räyhis
Aloitetaan tomaattikastikkeella.

Osta sopiva pätkä possun ulkofilettä, itse ostin n.700g painoisen kaverin. Lisäksi kaupasta mukaan (ei tartte jos löytyy kaapista);

Limetti
Nagaa, habaa
Jalapeñosoosia
Valkosipulia
Mozzarellaa
Aurinkokuivattua tomaattia (Eli "AK-tomee")
Hunajaa
suolaa, mustapippuria

Tee valkosipuliperunat edellämainitun ohjeen mukaan (kts. sivua ylöspäin)

Leikkaa filee auki levyksi, renssaa tosin siitä ensin kalvot pois. Hiero molemminpuolin suolaa, mustapippuria ja puolikkaan limetin mehu lihaan. Limetti tekee lihasta ihanan valkoista (rasistinen ohje).

Sitten tee täyte:
Pilko pienehköksi 6 valkosipulinkynttä, AK-tome ja mozzarella. Kippaa sopivaan astiaan. Lorauta sekaan hieman oliiviöljyä, toisen limetinpuolikkaan mehu, 1 rkl hunajaa, vähän jallukastiketta, chilit, vähän mustapippuria. Pyörittele lusikalla kunnes mozzarella ja öljy tekevät seoksesta tahnamaista. Levitä käsitellylle possunfileelle 3/4 matkasta. Rullaa nätisti rullaksi, penslaa päältä jallusoosilla, kelmuta lautasella ja laita kylmään pariksi tunniksi.



Kun perunat ovat olleet uunissa ~20 min, vedä possurullasta pinnat kiinni pannulla. Laita uunivuokaan ja perunoiden kanssa uuniin. Tällä välin voit kipata tomaattisoosin (passelin määrän) äskeiselle pannulle kuumenemaan. Kun rulla on ollut uunissa ~20 min, kaada tomaattisoosi päälle ja anna olla vielä n.20min. Tämän jälkeen perunat ovat suurinpiirtein valmiit, joten voit nostaa ne ja laittaa folion päälle. Possun päälle taas ripottelet mozzarellaraastetta/pizzajuustoraastetta ja annat olla kunnes kypsä (10-20min).

Anna rullan vetäytyä n.10min ennen viipalointia.


edit. No joo tuo on serranosoosia, haastakaa oikeuteen!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Ja siinä kaverukset.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

tso


Perskuta.

Kiitos tästä. Viikonlopun menyy on nyt kyllä aivan selvä!

Kuola alkoi valumaan kun kuvia katsoo  ;D
#20

Jahvetti

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

Pannaan taas pitkästä aikaa viinisuositus kun tuli hyvä tuote vastaan;

Señorío de los Llanos Gran Reserva - 9,46 €/0,75l

Grupo de Bodegas Vinartis, DO Valdepeñas

TEMPRANILLO. 2005

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Sima on onnistunut! Lipittelin eilen pari kolme lasia ja on tuhti maku.  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Tuo ensimmäinen päiväkirja on jo hautautunut jonnekin muiden sekaan, joten kopioin Räyhäpurilaisen "reseptin" tänne kokkailupuolelle. Ne jotka eivät tapausta tunne, niin tämä oli vastine Hesburgerin Kuumakalle hampparille jota mainostettiin oikein liekkien ja vaahtosammuttimien kanssa. Tuotehan oli silkkaa väsynyttä kackaa..


Kiehautetaan vajaa desi vettä, sinne liotetaan lihaliemikuutio. Kun passelin jäähtynyt, kaada sekaan ½dl maitoa ja kaada liemi litran mittaan.

Käy tupakalla.

Heitä litran mittaan 8 siivua paahtoleipää joista on leikattu reunat veks. Perään vielä 3 kananmunaa, ilman kuoria. Poraa sekaisin sauvasekoittimella.

Käy paikallisessa (tai parvekkeella tai ihan missä vain) parin oluen verran. Saavu himaan rintaa takoen ja täynnä uhoa. Heitä isohkoon kulhoon 700g jauhelihaa, paahtoleipämössö, tarpeeksi mustapippuria, 1tl Löylyä (tms), 1 habanero, pari valkosipulinkynttä.






Veivaa koko satsi sekaisin käsin tai koneella.




Tee massasta särmiä pihvejä leivinpaperille.




Sillä välin kun pannu kuumenee, uunihan on jo päällä 180'C, tee perusparannus ketsuppiin.




Tässä vaiheessa kokkia jo janottaa, joten ennenkuin paisto alkaa;



Pihveihin paistetaan nopsasti pinta pannulla ja ne nostellaan takaisin pellille, varsinainen läpikypsyminen tapahtuu uunissa. Älä laita liian montaa pihviä pannulle, tai pannu jäähtyy ja "keität" pihvit paistamisen sijaan. Huono ruoanlaitto kannattaa jättää Amicalle, heillä on vuotuiset perinteet.




Grillin ääressä on kuuma ja muutenkin V-mäistä.




Sitten varsinainen hampurilainen.

Ei spaarata kuten puolalaiset ennen sotaa, vaan laitetaan niitä jalluja kuin naapurin pojalle. Pohjalla on tietenkin Felixin hampurilaiskastiketta.




Jallujen päälle salaatti ja sen päälle ihan oikeasta lihasta tehty pihvi.




Päälle cheddarsiivu ja sipulia...




ja tomaattia




Ja lopulta hampurilainen on valmis! Itse kun tekee, voi maksimoida määrän ja laadun! Tässä tapauksessa kun ohjeella saa sisällön seitsemään purilaiseen, piisaa pihvejä pakkaseen asti! Huomatkaa vielä loppukuva, taustalla mittatikkuna toimii 0,35l viskipullo. Uskallan väittää hampparini hakkaavan sekä koossa, että mehevyydessä jopa hesen mainoskuvat.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Miksu77

Hyvältä näyttää hampurilainen :P. Mitä cheddaria olet käyttänyt?

Zabi

Tuossapa olisi erinomainen viini liharuokien kaveriksi, varsin erilainen kuin tempranillo rypäleestä tehdyt, syrah kun on. Suosittelen kokeilemaan jonkun hyvän pihvin kera! :)
Paula, Syrah
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: mikestones - huhtikuu 16, 2011, 08:39:05 ap
...mutta aika lapsellista tuo viinan mainostaminen siinä sivussa, miten suomalaiset voikaan olla tyhmiä...
Tää on niin taas tätä!

Mun mielestä on olennaista mainita tai kuvin esittää kaikki ruoanvalmistuksessa käytetyt ainekset! Meni ne sitten kokille tai pataan!
Hyvänä esimerkkinä tästä on jo edemennyt Tv-kokki Keith Floyd! :)

Se on sitten jokaisen oma asia, mitä pataansa/suuhunsa laittaa.
Varsinkin kesäisin grillatessa oheistuotteita menee yleensä enempi, kun itse päätuotteita! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Jahvetti

Juu ja käytetään niitä ns. "ruoanvalmistusalkoholeja" kai jossain muuallakin kuin Suomessa. :D

Ranskassakin kuulemma joku joskus ottanut pikku huikan...
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013