lokakuu 06, 2024, 20:34:12 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Suomalainen ruokakulttuuri

Aloittaja Tomppa, elokuu 29, 2010, 18:03:29 ip

« edellinen - seuraava »

ALIS123

Taitaapi limpparia pahempi nykyään olla että penikat kittaa litratolkulla energiajuomia viikossa, ylimääräsen energian lisäksi niin paljon kofeiinia että 18v täyttäneet jo niin koukussa että eivät varmaan kestä yhtä päivää ilman kahta pulloa jotain energiajuomaa.

MadDog.357

elokuu 30, 2010, 12:08:09 ip #21 Viimeisin muokkaus: elokuu 30, 2010, 12:11:18 ip käyttäjältä MadDog.357
Eipä tuolla juuri ole väliä kittaako litratolkulla energiajuomia vai limppareita.

Ainoastaan lisävitamiinit ovat ainoa huonompi puoli noissa energiajuomissa, tosin noistakin vitamiineista suuri osa on rasvaliukoisia ja ylimääräiset poistuvat persuksen kautta pihalle sitten. Tauriini jota noissa on, on perus aminohappo, eikä sen piristävä vaikutus ole kuin marginaalinen. Myös guaranan adrenaliinin eritykseen liittyvä vaikutus on vain väite, mitään tieteellistä näyttöä siitä ei ole.

Kofeiiniaddiktio on TÄYSIN ihmisestä kiinni. Toleranssi on tosiasia ,mutta addiktio aika satunnaista.
Itse olen käyttänyt energiajuomia, kofeiinipitoisia juomia ylipäätään sekä jopa kofeiinitabletteja (100mg/kpl).
Kofeiinitableteilla yli gramman annoksilla piristymistä tulee kyllä, mutta minkäänlaista addiktiota ei noille ole.
Käytin järkyttäviä määriä kofeiinipitoisia tuotteita (pitämissäni tuotteissa sitä sattui olemaan) ennen inttiä, ja kun intti alkoi, ei kofeiinia tullut enää grammaakaan kun kahvia en käytä. Ei sitten mitään vaikutusta, ei kiukuttanut, ei väsyttänyt, ei tärisyttänyt.

Monelle se aamu/iltapäivä ja iltakahvi ovat lähinnä vain tapa, ja siitä tavasta on vaikea päästä eroon.

e: ja selvennyksenä vielä, että desissä energiajuomaa on samanverran kofeiinia kuin desissä kahvia. Eli kofeiinin määrän puolesta on sama juotko päivässä litran energiajuomaa vai pannullisen kahvia.
This is the proving ground
As the heat begins to rise
Turn away from yesterday
Tomorrow is in my eyes

Even through the darkest days,
this fire burns, always..

Tomppa

Totta..

mutta miksi ihmeessä myydään "kofeiinijuomaa"  jossa on vain todella vähän kofeiinia..

armeijassa mullakin oli kofeiinitabletteja jossa oli aivan saatanasti enemmän kofeiiniä kun juomissa...


linker

Elän 80% makkaralla ja juon noin 3 litraa kahvia päivässä.
Poltan 27 tupakkaa päivässä ja juon 16 purkkia olutta viikossa.

Chili on tullut osaksi makutottumuksiani tämän vuoden alkupuolella.
16 vuotias tyttäreni osaa tehdä ruokaa, ja vaimoni on marttayhdistyksen sihteeri.
Siinä ruokakulttuuria kerrakseen.

Ostin eilen Gordon Ramsayn kirjan: Sunnuntairuokaa. Mukavaa iltalukemista.
Ehkä kokeilen jotain reseptiäkin, kunhan aikaa ilmenee.
Ramsay sanoi mielestäni suomalaisesta ruokakulttuurista aivan osuvasti, jossakin television haastattelussa, kun sitä hänelle mämmillä ja lakkahillo-leipäjuustolla demostroitiin.
Se oli odotettavissa.

Ryhis

En kanssa jaksa ymmärtää, miksi ulkolaisille huippukokeille pitää aina televisiossa Sääksmäen kansallispuku yllä tarjota mämmiä, kalakukkoa ja kukkosia. Sitten ihmetellään kun meille nauretaan aina Italiaa myöten. Tarjoaisivat vaikka jokirapuja, siinäpä eksotiikkaa ja luksusta samassa paketissa. Tai sorsaa! Mutta ei, pannaan joku harvahampainen eukko lataamaan tuokkosellinen mämmiä herra kolme-misukan-tähteä eteen...

AARHG!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 30, 2010, 17:09:27 ip
En kanssa jaksa ymmärtää, miksi ulkolaisille huippukokeille pitää aina televisiossa Sääksmäen kansallispuku yllä tarjota mämmiä, kalakukkoa ja kukkosia. Sitten ihmetellään kun meille nauretaan aina Italiaa myöten. Tarjoaisivat vaikka jokirapuja, siinäpä eksotiikkaa ja luksusta samassa paketissa. Tai sorsaa! Mutta ei, pannaan joku harvahampainen eukko lataamaan tuokkosellinen mämmiä herra kolme-misukan-tähteä eteen...

AARHG!


Samaa ihmettelen itsekkin. Edes suomalaiset eivät syö mämmiä - paitsi Jaakko Kolmonen -niin miksi sitä pitää tarjota huippu kokeille. Tuossa on tuokkosellinen mallasta ja ruisjauhoa veteen sekoitettuna. Nam. En ymmärrä.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

CyberDog

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 29, 2010, 19:54:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 29, 2010, 18:03:29 ip
Jos sama tahti jatkuu niin 30 vuoden päästä vain aniharvat Suomalaiset osaavat kokata itse hyvää ja laadukasta ruokaa..


Miten niin 30 vuoden päästä? Sanoisin, että  jo 5 vuotta sitten suurin osa ei osannut kokata yhtään mitään, saati kuoria perunoita!

Urbaanilegendahan kertoo, että neuvolassa olisi ollut nuoripari kuuntelemassa hyviä ruokavinkkejä, kun neuvolan-täti kertoi perunamuusista oli nuoripari ihmetellyt "kuinkas ne tikut sitten saa sellaiseksi muhjuksi?"

Hah hah ja uh huh. Helkkari, vanhaan hyvään aikaa idiootit eivät lisääntyneet vaan kuolivat pois. Nyt ainoat jotka saa lapsia ovat näitä +15 vuotta yliopistolla notkuneita akateemisesti koulutettuja idiootteja, jotka eivät osaa sulaketta vaihtaa.

Helkkari, saisikohan jostain Saarioisen tai mäkkärin osakkeita ostettua!?


Yleensä herra osuu hyvin oikeaan mutta nyt voisin muistuttaa että suurin syntyvyys on tällä hetkellä matalasti koulutetuissa perheissä ;)

Tomppa

elokuu 30, 2010, 19:01:18 ip #27 Viimeisin muokkaus: elokuu 30, 2010, 19:35:24 ip käyttäjältä Tomppa
Nussia sentään osataan vielä  ;D

ihmettelin itsekkin tuota ramsaylle tarjottua ruokaa...

Mutta jos joku  tahtoo ramsayn sihteerin sähköpostin josta noita asioita voi kysellä ja laittaa hänelle mailia niin löytyy.. itse ramsay oli kiinnostunut perinteisistä Suomalaisista ruoista

pistin itse hieman perinne ruokien ohjeita hänelle..

kaikki on tallessa.. voin laittaa viestit tänne mikäli joku tahtoo nähdä  8)


tässä on osoite:  constancecooper@gordonramsay.com

Kanki

Kyllähän tämä huonoon suuntaan on menny. Lähes kaikki liha on marinoitua tai ainakin uitettu jossain suolaliemessä. Ostat paketin kanaa ja kappas lihapitoisuus onkin 85%, marinoiduissa 70%. Oikeasti lisäaineettomasta lihasta pitää maksaa pahimmillaan kolminkertainen kilohinta.

Mua niin syö miestä.

Ja kaikki huoltoasemat on jotain *tun ABC:tä (= ylihintaista bulkkipaskaa maailman nopeimmalle kansalle).

Kiitos ja anteeksi
Hyvä hyvä, huusivat lapset ja taputtivat suuria karvaisia käsiään.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: CyberDog - elokuu 30, 2010, 18:36:11 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 29, 2010, 19:54:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 29, 2010, 18:03:29 ip
Jos sama tahti jatkuu niin 30 vuoden päästä vain aniharvat Suomalaiset osaavat kokata itse hyvää ja laadukasta ruokaa..


Miten niin 30 vuoden päästä? Sanoisin, että  jo 5 vuotta sitten suurin osa ei osannut kokata yhtään mitään, saati kuoria perunoita!

Urbaanilegendahan kertoo, että neuvolassa olisi ollut nuoripari kuuntelemassa hyviä ruokavinkkejä, kun neuvolan-täti kertoi perunamuusista oli nuoripari ihmetellyt "kuinkas ne tikut sitten saa sellaiseksi muhjuksi?"

Hah hah ja uh huh. Helkkari, vanhaan hyvään aikaa idiootit eivät lisääntyneet vaan kuolivat pois. Nyt ainoat jotka saa lapsia ovat näitä +15 vuotta yliopistolla notkuneita akateemisesti koulutettuja idiootteja, jotka eivät osaa sulaketta vaihtaa.

Helkkari, saisikohan jostain Saarioisen tai mäkkärin osakkeita ostettua!?


Yleensä herra osuu hyvin oikeaan mutta nyt voisin muistuttaa että suurin syntyvyys on tällä hetkellä matalasti koulutetuissa perheissä ;)


Silkkaa faktaa, mutta "matalasti koulutetuissa" perheissä myös maalaisjärjen käyttö on huomattavasti suurempaa joten "he" eivät ole aivan niin kusessa kuin nämä koulutetut pässinpäät! Ilmaisin itseni huonosti ja pyydän sitä anteeksi!

Jatketaan vielä, että tuntuu siltä että terävimmät yksilöt ajautuvat kouluputken sijaan uraputkeen, CV-näyttää huonolta mutta elämässä pärjätään! Poikkeuksia tosin on  ;)

LainausKyllähän tämä huonoon suuntaan on menny. Lähes kaikki liha on marinoitua tai ainakin uitettu jossain suolaliemessä. Ostat paketin kanaa ja kappas lihapitoisuus onkin 85%, marinoiduissa 70%. Oikeasti lisäaineettomasta lihasta pitää maksaa pahimmillaan kolminkertainen kilohinta.


DAMN RIGHT! Valitettavasti olen kohdannut elämäni varrella ihmisiä, jotka eivät tiedä mistä päin nautaa ulko- ja sisäfile ovat! Sen nyt voi vielä sivuuttaa, mutta jos keskustelukumppani menee möläyttämään, ettei osaa arvellakkaan mistä kohtaa lintua "broilerin leike" on tai paisti hirvestä niin olen valmis suorittamaan Chuck Norristmmäisen kiertopotkun ja pakenemaan paikalta!

Pahinta noissa valmiiksi mauttomiksi marinoiduissa lihanroippeissa on niiden keinotekoisuus! Portilla on sellainen tuote kuin "pihvifilee". Anteeks hei vaan, mutta oma koulutus+sivistyspohja sekä kirjahyllystä löytyvä Larousse Gastronomique EIVÄT tunne termiä pihvifilee.

Tämä "pihvifilee" (puhuessani tuotteesta, teen yleensä lainausmerkit sormillani ilmaan 'fileen' kohdalla) on oikeasti vain pituussuuntaan halkaistu naudan ulkofilee. Joka on marinoitu. Ja myydään härkänä. Uh huh...

Entäs nämä broilerituotteet? FY FAN!

Broilerisuikaleet? Ehei beibi, ei meidän ruokapöytään. "Teollisesti erotettu broilerinliha" = nokkaa&persreikää.

Ennenvanhaan myytiin puolirehellisesti kananrintaa, jossa oli luu mukana. Sitten bisnesmiehet keksi irroittaa luun ja myydä renssatun lihan vähän kovemmalla hinnalla "kanan fileenä". Kovimmat kapitalistit vielä leikkaavat tuon "fileen" halki pituussuuntaan jonkin prässin välissä saaden kaksi ohutta kananrinnan kokoista leikettä. Nämä sitten myydään "hunajamarinoituina ohutleikkeinä". Uskomatonta paskaa! Minä en pystyisi nukkumaan öitäni jos myisin lapsiperheille kahteen osaan viillettyjä kananrintoja, E-aineilla ryyditetyssä liemessä, ohutleikkeinä! Samaa huttua kuin elastaanilla varustetut farkut! YÄK!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 30, 2010, 21:57:17 ip
Entäs nämä broilerituotteet? FY FAN!

Broilerisuikaleet? Ehei beibi, ei meidän ruokapöytään. "Teollisesti erotettu broilerinliha" = nokkaa&persreikää.

Ennenvanhaan myytiin puolirehellisesti kananrintaa, jossa oli luu mukana. Sitten bisnesmiehet keksi irroittaa luun ja myydä renssatun lihan vähän kovemmalla hinnalla "kanan fileenä". Kovimmat kapitalistit vielä leikkaavat tuon "fileen" halki pituussuuntaan jonkin prässin välissä saaden kaksi ohutta kananrinnan kokoista leikettä. Nämä sitten myydään "hunajamarinoituina ohutleikkeinä". Uskomatonta paskaa! Minä en pystyisi nukkumaan öitäni jos myisin lapsiperheille kahteen osaan viillettyjä kananrintoja, E-aineilla ryyditetyssä liemessä, ohutleikkeinä! Samaa huttua kuin elastaanilla varustetut farkut! YÄK!


Revippäs tästä tuotteesta huumoria ja kurmeeta irti.
http://www.atria.fi/Tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=1571

Tuota oli tänne rouva kantanut kaupasta männä viikolla. Oli aivan jokseenkin väkipakko kysyä että oletkos millon viimeks syönyt broileria mikä ei olisi mureata?

Siis voi hlvetti että oli mielenkiintosta muonaa, maku oli kyllä suoraan "meidän äiti tekee teidän äitien saarioiset".
# 1022

PP

elokuu 30, 2010, 22:31:30 ip #31 Viimeisin muokkaus: elokuu 30, 2010, 22:35:55 ip käyttäjältä PP
Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tuliheppi - elokuu 30, 2010, 22:20:41 ip
Revippäs tästä tuotteesta huumoria ja kurmeeta irti.
http://www.atria.fi/Tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=1571

Tuota oli tänne rouva kantanut kaupasta männä viikolla. Oli aivan jokseenkin väkipakko kysyä että oletkos millon viimeks syönyt broileria mikä ei olisi mureata?

Siis voi hlvetti että oli mielenkiintosta muonaa, maku oli kyllä suoraan "meidän äiti tekee teidän äitien saarioiset".

Näyttää olevan marinoitu 1 kk vanhan vauvan sillä ittellänsä.

Karseinta broilerituotteiden suhteen on se, että oikeasti naturel-tavaraa on myynnissä ehkä 2% koko määrästä ja usein ne on kaupasta loppu. Kilohinta voi olla melkein tuplat, tosin on niissä "lihaakin" enemmän. Sitten on vielä ne huijausnaturelit, jotka on suolattua, säilöntäainemyrkytettyä ja vedellä paisutettua lihaa.

Broileri on broileria eikä lihaksi muutu, mutta saa siitä tehtyä hyvääkin. Kokeilkaapa jotain tuon tyyppistä. Tulee aivan järkyttävän namia.

http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2005/09/kaljatlkkikana.html

Tomppa

Vähänkään jos on aikaa ja tahtoo hieman erilaista kanaa niin ilman muuta kannattaa ostaa kokonainen kana!

Harvemmassa paikassa tosin enää myydään noita kokonaisia..  maksaa noin 5-6€kg  ja sen voi täyttää vaikka kasviksilla tai mitä kukin keksii sinne työntää....

ja kilohinta on ainakin  puolet halvempi mitä missään " fileessä" tai muussakaan..

Sitten herkku uuniin ja lopuksi hieman kovemmalla lämmöllä niin saa kauniin pinnan..

Erikoista tarjottavaa vaikka illanistujaisiin tai muuten vaan... sitten leikkaa kanasta paloja juuri ennen tarjoilua niin on mehukasta ja hyvää... :P


Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - elokuu 30, 2010, 22:20:41 ip
Revippäs tästä tuotteesta huumoria ja kurmeeta irti.
http://www.atria.fi/Tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=1571

Tuota oli tänne rouva kantanut kaupasta männä viikolla. Oli aivan jokseenkin väkipakko kysyä että oletkos millon viimeks syönyt broileria mikä ei olisi mureata?

Siis voi hlvetti että oli mielenkiintosta muonaa, maku oli kyllä suoraan "meidän äiti tekee teidän äitien saarioiset".


WORD! Suora lainaus atrialta;

"broilerinlihaa (70 %), vesi, rypsiöljy, happamuudensäätöaineet (E 326, E 262, E 516, E 330), maissitärkkelyssiirappi, sakeuttamisaineet (E 401, E 412, E 415), maltodekstriini, mausteet (mm. sinapinsiemen, mustapippuri, korianteri), suola (0,7 %), glukoosi, stabilointiaine E 450, hiivauute, emulgointiaine soijalesitiini, aromit (kerma, paprika), säilöntäaineet (E 202, E 211)"

*PASKAISTA HUUTONAURUA*

Jeps. Meidän äiskä vääntää teidän saarioisten annokset. Kirjaimellisesti.

Vain kymmentä E-ainetta. Sitten ihmetellän läskejä, diabeetikkoja suomalaisia joilla on kaikki mahdolliset allergiat ja autoimmuunitaudit. Mä pysyn oluessa (E300 eli C-vitamiini) ja kasviksissa, satunnaisesti kokolihaa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

TunturiTiger

^Toihan on niin ku valmiiks pureskeltua ja kertaalleen paskannettua sapuskaa. Hyi stna! Oikeesti käsi nivusille.. Moniko on viimeisen vuoden aikana ostanu kokonaisen (esim. pakaste) broilerin ja alkanu siitä veisteleen sapuskaa? Itse olen ostanu vissiin.. öö.. kaks. Melkein aina meillä broitsun neljännekset menee suoraan uuniin. Ei niitä ehdi sulatteleen, ku kakarat huutaa ruokaa ja akka rahaa. Joskus viikonloppuna, jos on aikaa, voi tommosta alkaa sulatteleen ja sitte vääntään siihen mausteita. Kyllä melkein aina tulee ostettua liekki-siipiä ja pestyä niistä marinadit pois ja tuupattua rasvakeittimeen tai uuniin. Valitettavasti.

Ryhis

Kahden hengen talouteen ei paljon lihatuotteita kannata ostaa. Ellei sitten mene lihatiskillä varustettuun puljuun asioimaan ja osta X grammaa lihaa.

Jauheliha tai soijarouhe on pop ja sitten erilaiset salaatit. Tai kaksi pakastepizzaa  ;D

Välillä on halvempi syödä ulkona, lähikapakassa kahden täytteen pizza on 8€ ja sellainen puoliksi. Hyvin pärjää koko päivän jos vähän jotain voikkaria syö aamulla tai illalla.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

PP

Kaksi kertaa olen vääntänyt tuon kaljatölkkikanan. Siitä ei broileriruoka voi parantua. Jotkut cittarit (ainakin Jumbo) myy marinoimattomia tuoreita broilereita. Marinoituja kokonaisia löytää muualtakin, mutta niihinkin on tungettu vettä sisään.

Tomppa

itse asiassa noita kokonaisia kanoja saa myös Ei pakastettuna..

ja kannattaakin ostaa tuoreena..   


PP

Yksi pahimmista ruokakulttuurin tappajista on S-ketju. Sitä tulee käytettyä parhaiden bonusten takia, mutta vähänkään "erikoisempi" tavara kuten tuo tuore broileri, irtochilit, irtomaissi ja sata muuta asiaa pitää hakea K-ketjusta. Kala- ja lihatiskit on K-puolella täysin eri luokkaa. Ei voi ymmärtää.

Tapolan Tulikeppi

Tuo kaljatölkkikana on kyllä aivan ehdotonta eliittiä, toimii ukkoporukassa mökkireissulla hauskana ohjelmanumerona ja tulee todella hyvää. Yli jääneet kanan lihat voi hienosti käyttää seuraavana päivänä luovasti, pizzassa, patongin täytteenä, salaatissa, risotossa tai vaikka jossain bataattisose keiton kaverina.. Siihen hieman kookosmaitoa ja habaneroa, nam.. Tai sitten niitä kanan roippeita tulee ohi kulkiessa räävittyä käsin..
# 1022