tammikuu 10, 2025, 22:08:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittiövälineet

Aloittaja RikuS, syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip

« edellinen - seuraava »

linker

huhtikuu 12, 2011, 14:18:22 ip #140 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 12, 2011, 16:12:24 ip käyttäjältä linker
Bamix tuli postissa, ja kokeiltu. Nyt oli paistinpannun vuoro:
Päädyin hiiliteräksiseen De Buyeriin.

Eiring:in postimyynti toimikin mallikkaasti: vartti sähköpostiviestistä, ja lasku. Toinen vartti maksusta, ja lähetysilmoitus. Hienoa!
http://www.eiring.fi/suomea.php?id=18&s=1235310000196

Pannu täytyy "polttaa sisään":
http://www.debuyer.fr/video.php?id=44&background=bleu1&start=14


Miksaa

Olipas halpa paella-pannu, tuossa ekassa linkissä. Kelpaiskohan tuo kuinka uunikäyttöön ja lähinnä pannupizzan tekoon?
Vois tilata ja kokeilla ;)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

Gluteus Maximus

huhtikuu 12, 2011, 18:18:04 ip #142 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 12, 2011, 18:39:52 ip käyttäjältä Gluteus Maximus
Mites onkos chilifoorumin masterchefeillä kokemusta veitsien ovaalihionnasta? Onko turhaa hifistelyä, kannattaako säästää ~10e?

Santoku-veitsi Victorinox 17 cm & sama ovaalihiottuna.


Lihamestari

Tohon ovaalihiottuun ei pitäisi kuulema tarttua esim perunan niin tiukkan kiinni, kun sinne jää ilmarakoa, itse en moiselle ole nähnyt tarvetta.
Peruna slaisseiks mandoliinilla...

Jokainenhan loppujenlopuksi päättää sen minkälaista pukkoa käyttää, itselle ei jostain syystä ole tullut mieleenkään esim. MAC:n veitset!
Victorinoxeilla mennään...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

CyberDog

Kyllä mä diggaan noista ovaaleista. Vielä paremmat on reikäset mallit.

Ryhis

Mikä helvetin ovaalihionta?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

PP

Kai ne on nuo urat terän kyljessä. Näyttäähän ne vähän ovaaleilta, mutta ei tulisi heti mieleen antaa tuolle sitä nimeä.

Ryhis

Useamman tuhannen kilon pilkkoneena sanon: Humpuukia. Jos "terään kiinni jäävät siivut" häiritsevät, kannattaa tuotteet ostaa valmiiksi viipaloituna.

Tai syödä ravintolassa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

tso

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 12, 2011, 20:43:14 ip
Useamman tuhannen kilon pilkkoneena sanon: Humpuukia. Jos "terään kiinni jäävät siivut" häiritsevät, kannattaa tuotteet ostaa valmiiksi viipaloituna.

Tai syödä ravintolassa.


Useamman tuhannen kilon pilkkomisen jälkeen voin vakuuttaa, että tuo "ovaalihionta" mikälie onkaan nimeltään oikeasti toimii. Perunat pilkon pelkästään tuommoisella 'lovetulla' puukolla.

Ja de Buyers pannuja joskus 10 vuotta sitten tilanneena ja sisään polttaneena.. 3mm hiiliterästä, ei kaasuhella voisi olla tyytyväisempi.
Keittiöstäni löytyy paellaa, peruspannua ja bliniä de Buyers. Aivan huippuja. (eikä mitään onttokahvoja vaan perusmallia)
#20

linker

huhtikuu 12, 2011, 21:29:48 ip #149 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 13, 2011, 09:25:31 ap käyttäjältä linker
onko tuo onttokahva jotenkin paska?

(kokki)Veitsiasiakin tuli tänään hoidettua:
http://www.tupperware.dk/xchg/nordics/hs.xsl/836.html?rdeLocaleAttr=fi
Nyt on sarja täysi

(pikon perunat juuresveitsellä käsissä... siihen mitään kokkiveitsiä tarvita)


edit: linkki korjattu suomen kileiseksi


Ryhis

Perunat kuutioituvat käsin pikkuveitsellä ihan näppärästi. Viipaleita saa mandoliinilla.

Mites tuollainen ovaalihiottu homppeliveitsi käyttäytyy kun terä on kulunut "aukkoihin" asti?

Veitsi ilman nagaa ei ole puukko!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Se **ttumainen terotettava, kun osutaan kolojen kohdalle!
Eli veitsi on aikalailla entinen!

Tosin perusjampalla kotioloissa toi tuskin ehtii jampan elinaikana kulua noihin koloihin asti!
Ja samainen perusjamppahan pesee veitsensä astianpesukoneessa ja kiroaa, kun puukko on tylsä!

Rakas veljeni sai täräyksen takaressuun, kun näin sen tekevän niin, mun sille lahjaksin ostamille veitsille!  >:(
Se hönö ei uskonut, kun olin sanonut, että vain käsinpesua! Teräkin oli sen näköinen...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

miemsl

Mites tuo konepesu terää syö?

Lihamestari

Se pesuaine on erittäin syövyttävää ja "nakertaa" sen ohuen ohuen terävän osan sieltä pois!

Lopputulema on pyöreä terä, mikä loppupeleissä rupeaa lohkeilemaan...
Mä kutsun näitä voiveitsiksi! Mutsille joskus näytin, miten sen veitsillä ei saanut edes haavaa sormeen!
Olisitte nähnyt sen ilmeen, kun peukaloa viilsin sen keittiön "terävimmällä" puukolla! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

Ja hankkikaa ihmiset sinne keittiöön kunnon teroituspuikko tai mielellään kaksi!
Sileä ja karhea! (sileän kanssa saattaa tulla ongelmia, mä olen niitä ostellut tavarantoimittajalta! Tosin tämä on kallista lystiä)

Kun veitellä leikkaatte jotain vasten, kääntyy tämä ohut kärki sivulle päin, sileään puikkoon kun pyyhkii tasaisin väliajoin, tämä kierre oikenee.
Kun sileä ei enää toimi, suoritettaan karkealla puikolla pari pyyhkäisyä ja sileää perään! Ja kun tämä ei enää toimi, auttaa asiaan enää tahko!

Käsinpesu + teroituspuikon käyttö + puinen leikkuulauta = pitkäikäinen&terävä veitsi!
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Herpiili

Omaan repertuaariin kuuluu Chroma P18 joka on ollut päivittäisessä käytössä melko mainio, pitäisi nuo fiskarsin yms. perusveitset päivitellä jossain vaiheessa parempiin ja chromaa harkitaan vakavasti. Teroitteluun löytyi ebaysta tilattuna Lansky Deluxe, jenkeistä postilootaan alle 40e.

Graniittinen mortteli löytyi Tokmannilta, "Jamie Oliver"-tuotemerkin alta ja hintaa 15e. Varsin toimiva mausteiden jauhamiseen, tosin voisi olla isompikin.

Britti-Amazonista tuli tilailtua Kenwoodia, yleiskone Chef Titanium KM010 (teräksisellä koneistolla, ilman muovirattaita) ja lisäkilkkeinä tuli mukana 1,5L tehosekoitin sekä AT640 vihannes-/teholeikkuri. Saksan Amazonista tuli tilailtua AT950 lihamylly vielä kaveriksi, melkoisen toimiviksi ovat osoittautuneet. Philipsin sauvasekoitin hajoili ehkä n. viiden vuoden käytön jälkeen, tilalle tuli hankittua "Jamie Oliver by Tefal" ja siitä on hajoillut jo itse sekoitinosa, vispilä ja sipulileikkuri toimivat. Taitaapa tulla seuraavaksi Bamix taloon.

Valurautapataa (Ronneby Bruk) on tullut käytettyä ahkerasti mm. chili con carnea valmistaessa ja kuuluu suosikkeihin. Saman valmistajan valurautapannu on myös varsin usein käytössä ja mainio pihveille. Joku halppis-tefal löytyy myöskin nurkista mutta alle kahdessa vuodessa alkaa taas olemaan finaalissa joten pitää etsiskellä parempia vaihtoehtoja, wokkipannu tais myös olla tefalin mutta on ollut alusta asti sen verran surkea että hiiliteräksiseen voisi tutustua.

Kaikenlaista sekalaista löytyy kaapeista sitten lisäksi. Kahvinkeittoa hoitaa Moccamaster joka on lahjoituksena saatu, kahvikupin koko sen sopivat 4dl eikä niitä normaaleja haistavittu-kahvikuppeja käytetä tässä taloudessa lainkaan, tummapaahtoa tulee suosittua ja Löfbergs Lila on oma suosikkini.

Mainittakoon myöskin melkoisen massiivinen LEIVINUUNI, jossa saa tehtyä maistuvat pizzat sekä karjalanpaistit.

TunturiTiger

Luojan kiitos (vaikken kovin uskovainen olekkaan) olen oppinut pesemään veitset, pannut ja leikkuulaudat käsin HETI käytön jälkeen. Aikasemmin tuuppasin veitset ja muut tiskariin, mutta kun rahaa alkoi palamaan vähän liikaa uusiin välineisiin, niin opin.

Lihamestari

^Näinhän toi menee!

Tosin jotkut ei opi koskaan, kuten meidän porukat! Siellä menee vieläkin veitset pesukoneeseen! :(
Mutsia ja Faijaa en uskalla huitaista takaressuun! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Rundari

On myös porukkaa kun ei erota tylsää ja terävää veistä :) Ja sitten sillä tylsällä koitetaan järsiä leikattavaa kappaletta.

koshui

Lainaus käyttäjältä: Rundari - huhtikuu 16, 2011, 15:01:21 ip
On myös porukkaa kun ei erota tylsää ja terävää veistä :) Ja sitten sillä tylsällä koitetaan järsiä leikattavaa kappaletta.


Sitten ihmetellään ääneen kun tomaatin leikkaaminen on hankalaa tai miksi on laastarit sormessa kokkauksen jälkeen.

Olen harkinnut ostavani ruotsalaisen Fällknivenin kokkiveitset. Onkos jollain kokemusta?
Ainakin tomaatin leikkuutekniikka vaatii uudelleen opettelua ;)