tammikuu 10, 2025, 15:23:04 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittiövälineet

Aloittaja RikuS, syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

syyskuu 18, 2011, 13:17:36 ip #260 Viimeisin muokkaus: syyskuu 18, 2011, 13:19:48 ip käyttäjältä sorrii
Diamondista nimenomaan sanotaan että ei sisällä ptfe-yhdisteitä.
Timantin kyky varata ja johtaa lämpöä on aika ylivoimanen.

Mun kokemukseni on käytännöstä; en mä etukäteen mainosnaikkosia usko!

Eikä tuo nyt NIIN ihmeellinen ole että lämpöä tyhjästä tekisi, mutta paras on mun kokeilemistani. Ennen käytin wärtsilän wanhaa walurautaa ja levy kutosella; Diamond on parempi.
Ja pinnoite on tarttumaton sekä kestää hyvin teräksiset välineet. Tervetuloa Tompereelle katsomaan, jos ei oo varaa ostaa omaa  :-*

Ja mä muuten päätin juuri eilen etten tykkää chinenseiden mausta! hah, mitäs siihen sanotte??

PS. Liesi on ihan Rosenlevin perus Kotiliesi. Siitä muuten tosi vidtumanen, että levyjen säätönupit on päinvastaisessa järjestyksessä kuin yleensä: reunimmaiset nupit takalevyille!
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

ChIlIDoG

syyskuu 18, 2011, 18:16:23 ip #261 Viimeisin muokkaus: syyskuu 18, 2011, 20:37:05 ip käyttäjältä ChIlIDoG
Lainaus käyttäjältä: sorrii - syyskuu 18, 2011, 13:17:36 ip
Diamondista nimenomaan sanotaan että ei sisällä ptfe-yhdisteitä.
Timantin kyky varata ja johtaa lämpöä on aika ylivoimanen.

Mun kokemukseni on käytännöstä; en mä etukäteen mainosnaikkosia usko!

Eikä tuo nyt NIIN ihmeellinen ole että lämpöä tyhjästä tekisi, mutta paras on mun kokeilemistani. Ennen käytin wärtsilän wanhaa walurautaa ja levy kutosella; Diamond on parempi.
Ja pinnoite on tarttumaton sekä kestää hyvin teräksiset välineet. Tervetuloa Tompereelle katsomaan, jos ei oo varaa ostaa omaa  :-*

Ja mä muuten päätin juuri eilen etten tykkää chinenseiden mausta! hah, mitäs siihen sanotte??

PS. Liesi on ihan Rosenlevin perus Kotiliesi. Siitä muuten tosi vidtumanen, että levyjen säätönupit on päinvastaisessa järjestyksessä kuin yleensä: reunimmaiset nupit takalevyille!


Teflonia se on!, mutta swiss diamond ei sisällä myrkyllistä PFOA yhdistettä (Perfluorioktaanihappo)

--lainattu swiss diamondin sivulta FAQ osio---

Do Swiss Diamond products contain "PTFE"?
YES! PTFE is the component that gives non-stick properties to the surface of the cookware and many other consumers' products. Our patented inherent slippery coating is reinforced with Diamond Crystals which are amalgamated into a nano-composite (mixture of extremely thin particles). Thus it requires lower quantity of PTFE, much lower than most of other non-stick products.
--lainattu swiss diamondin sivulta FAQ osio---

Käytännössä kaikki pinnoitetut pannut on teflonia. Valurauta se ois itselläkin, mutta tuli erehdyksissä ostettua keraaminen liesi :( ...nyt mennään SD:llä ja scanpanneilla (niin kauan kun scanit kestää, uusia en osta)

Ryhis

syyskuu 18, 2011, 18:55:22 ip #262 Viimeisin muokkaus: syyskuu 19, 2011, 16:44:46 ip käyttäjältä Kärsä Babar
On tämä teflonillisuus sorriille kerrottukin. Useampaan otteeseen. Mutta minkäs teet, taukki on taukki.

Multa on lentänyt esiliinalle enemmän lihaa kuin mitä sorrii on paistanut. Silti väittää jääkaappikylmän lihan paistuvan koska timantti on "ylivoimainen". Paskaa huuleen.

Tuollaisia muovikahvaisia timangipannuja ei näe yhdessäkään ammattilaiskeittiössä ja syykin on selvä; hinta/laatu-suhde ei kohtaa millään osa-alueella.

Jätkän kirjoitukset alkavat muutenkin olla foorumin tiedemiesten suosimaa "isonaula on apras"-linjaa jossa surkea suomen kieli lyö saumattomasti kättä aivan järkyttävien esimerkkien sekä harhaluulojen kanssa.

Suosittelen jättämään kaikkein älyttömimmät huuhaa-jutut Suomi24lle, siellä uskotaan vaikka mitä. Ylipäätänsä elämässä ei kannata päteä itseään fiksummille.

Tampereelle en lähde ajamaan, kahdeksan vuoden ammattikokemuksella tiedän ettei mikään liha paistu alhaisessa lämmössä. Sorrii saa syödä ihan sellaista paskaa kuin haluaa, minunkin anoppi jättää sipulit raaoiksi kalakeitossa ja on mielestään erinomainen kokki.

Ei leipää hampaattomille.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: ChiliPola - syyskuu 19, 2011, 09:13:19 apEn koskisi pitkällä tikulllakaan "pinnoitettuihin" myrkkypannuihin. Olen tilannut paistinpannuni Chez Marius-nettikaupasta.

Sieltähän ne "timanttipinnoitetut" tosiaan löytyvät. Ei tarvitse kauempaa etsiä. ;D
http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuotteet.php?lTuoteRyhmaTunniste=219

Ryhis

Timantit on parhaimmillaan vaimon sormissa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

sorrii

Hittu!
Täytyy myöntää pettymyksekseni että erheydyin ton ptfe'n ja pfoa'n välillä. Mä en oikein jaksa lukea tota englantia; ruotsiksi lukisin vaikka lakikirjoja ;)
Harhaluulojen perusteella en kyä näitä juttujani kehittele, vaan omien kokemusteni; tokihan tulee vääriäkin johtopäätöksiä...
MINÄ en usko mitään kokeilematta sen enempää jonkun tutkijaprofessorin kuin ammattikokinkaan suusta. Jos joku juttu tekee vaikutuksen ja kiinnostaa, niin kokeilen!

Tän SD'n kanssa kävi juuri näin:
Kävin joskus 2006 kieppeillä Farmari-messuilla kun silloinen tätiystäväehdokas oli siellä töissä, Elintarvikeviraston edustajana ;)
Pihalla jossain teltassa oli helppoheikki takuulla kansakoulupohjalta esittelemässä tätä timanttista ihmepannua: Sehän siinä demosi kaasuliekin kanssa ja hehkutti sen pannun savuavaksi ja sitten kaatoi siihen lättytaikinaa, antoi hetken kuplia ja mustua, ja sitten raapi sen rauhallisesti teräslastalla; ja seuraavaksi paistoi siinä kananmunan ilman rasvaa.
Se teki senverran vaikutuksen, että jäi kaivelemaan kun en raaskinut ostaa. 6 vuottahan tuossa kuitenkin meni, ennekuin sitten samainen tätiystävä sen mulle osti syntymäpäivälahjaksi.

Ja ihan vilpittömästi mä oon ollut tyytyväinen ja yllättynytkin että tuo toimii ainakin luvatusti; levyä voi pitää pienemmällä, ja silti lämpö riittää vaikkapa sen Pirkka-jauhelihan paistoon. Toisaalta täytyyhän tuota esilämmittää vastaavasti pidempään: ohjeessa suositellaan esilämmittämään veden kanssa! Eihän se tiet kiireiseen ammattikeittiöön sovi, enkä minäkään!
Toisekseen valmistajan ohjeessa suositellaan käyttämään muovisia tai silikonisia lastoja! Mä sensijaan ihastuin tuossa juuri ajatukseen, ettei tarvi arkailla ja sohia jollain veltoilla muovivälineillä, vaan voin raapia sen lättyni pannusta vaikka leipäveitsellä jos huvittaa. Ei oo pannussa naarmja ainakaan vielä 6kk jälkeen ...

Mä en tästä aiheesta välitä nyt enempää kiihkoilla: mä en oo ammattilainen oikein millään alalla, mutta tykkään kokkailla hyvää ruokaa ja suoltaa aivopierujani muiden haisteltaviksi: saahan täällä joskus ihan opettavaista kritiikkiä.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

..TOMPPA..

itse olen valurautapannun ystävä!  vaikka maksat pinnoitetusta pannusta 85€ niin kyllä se pinnoite siitä lähtee jossain vaiheessa pois, pieni naarmu niin siitä se kuoriutuu  8)

ja valurautapannu kestää takuulla kovemmat lämmöt kuin mikään teflon tai muu vastaava!  ja olen ymmärtänyt sorrin jutuista sen että tuo pinnoitus lisää lämpöä jotenkin?!   hä?

ja paistaa mitä vain niin kyllä sitä lämpöä pitää olla suht reippaasti

voin lyödä vetoa että jos ruvetaan pillillä lämmittämään näitä niin kumpi kestää kauemmin ilman reikää? valurauta vai pinnoitettu?

kaiken lisäksi valurautapannulta voi syödä esim telkkaa katsellessa tai koneella istuessa.. ja ruoka pysyy pannulla lämpimänä kauan

Jahvetti

Ottamatta itse pannuasiaan kantaa, niin sen verran on takavuosina tullut metallurgiaa opiskeltua sekä teoriassa että käytännön töissä, että jos ainevahvuus on sama, niin pillillä saa reiän valurautaan n. 400 Celsius-astetta pienemmällä lämmöllä kuin teräkseen.

Riippuu tietenkin paljonkin valuraudan (suomu-, pallografiitti, ns.valkorauta tms.) rakenteesta ja teräksen seostyypistä - ja suhteista sekä päästölämpötiloista, kuten
myöskin mahdollisesta karkaisulämpötiloista- ja ajoista.

Jokatapauksessa teräksen, oli minkä tahansa tyyppistä, sulamispiste on lejeeringin aineosien vuoksi suurempi kuin valuraudan.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

jakob

Onko iso ero tuollaisella normi debuyerillä ja mineral b element-pannulla? Ja kummalla kahvalla kannattaa ottaa?

sorrii

Tässä kuvaava mainos:
http://www.ultimathule.fi/product_catalog.php?c=154&gclid=COv0vqz-rasCFcMXzQod2irmJQ

Mä vaan totean, että aika hyvin pitää paikkansa väitteet. Toki 6kk vakaalla kokemuksella .....
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Tepi

Vaihdan heti pannua jos löydän paremman, pitkäikäisemmän ja helpommin käytettävän kuin tämän:
http://www.hackman.fi/web/hackmanwww.nsf/fi/keitto-_ja_paistoastiat_brasserie

Pinnoitetut keitto- ja paistoastiat ovat leluja. En ole kuullut yhdestäkään pinnoitetusta pannusta/kattilasta tai kasarista jolla olisi reilun vuoden jälkeen voinut tehdä mitään veden keittämistä vaativampaa.

http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Tepi

Uuden hiiliteräspannun omistajana en voi kuin kehua pannua. Pannu korvasi ilmaiseksi saadun Hackmanin kovanaaman, pannun joka lensi roskiin vajaan vuoden käytön jälkeen. Tämän jälkeen en enää pinnoitettua keittiööni huoli vaikka ilmaiseksi saisin.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

cap220

Lainaus käyttäjältä: Tepi - lokakuu 27, 2011, 16:44:24 ip
Uuden hiiliteräspannun omistajana en voi kuin kehua pannua.


Roger that. DeBuyerin teräspannu on aivan helevetin hyvä värkki, lihakset ruskistuu kauniisti eikä kiehu kuten ohutpohjaisessa. Eikä muuten mössöt tartu myöskään pohjaan kiinni.

Tefloneita ei mun huusholliin enää tule.

Epäkansalliseen tapaan esitän kiitokset Räyhikselle pannun suosittelusta.

linker

taisi joskus heinäkuun alkupäivinä olla juttua tuosta deBuyerista, silloin
heitin demostraatiovideon pannun hyötykäytöstä youtuBeen:
http://youtu.be/x9KbZperHKI

mutta heitin helvettiin kaikki viestini, kun kyllästyin kaikenmaailman silkkimunien
moraalisaarnoihin omelett'en koosta ja muusta asiaankuulumattomasta.
Pannu still "goes strong", ja eikun fermetoituu aina vaan paremmaksi.
Ikinä en kovanaamoihin ja matadoreihin enää pihviä paiskaa, kananmunista puhumattakaan

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Tepi

Lainaus käyttäjältä: linker - lokakuu 27, 2011, 18:58:05 ip
taisi joskus heinäkuun alkupäivinä olla juttua tuosta deBuyerista, silloin
heitin demostraatiovideon pannun hyötykäytöstä youtuBeen:
http://youtu.be/x9KbZperHKI

Juuri noin...videosta käy samalla hyvin ilmi käytettävät työkalut. Paistolasta ja pihdit ovat metallia, hiiliteräspannua kun ei tarvitse sääliä.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

InkRose

Kertokaapas viisaammat, että miten tuommoinen hiiliteräspannu tottelee keraamista liettä? Kuvittelisin että pelittää ihan normaalisti, mutta kuitenkin vähän mietityttää, kun jokusen verran näidenkin kehujen jälkeen taas himotuttaisi moisen värkin hankkiminen.

PP

Lainaus käyttäjältä: InkRose - lokakuu 28, 2011, 22:44:13 ip
Kertokaapas viisaammat, että miten tuommoinen hiiliteräspannu tottelee keraamista liettä? Kuvittelisin että pelittää ihan normaalisti, mutta kuitenkin vähän mietityttää, kun jokusen verran näidenkin kehujen jälkeen taas himotuttaisi moisen värkin hankkiminen.


Keraamisella liedellä ei ole rajoitteita astioiden soveltuvuudessa. Induktioliedelle ei käy kaikki.

InkRose

Noniin, jotain tuollaista tosiaan muistelinkin, mutta tässä muutto+uusi työ+vanha työ+pajan muutto-hötäkässä tuntuu ettei mihinkään muistikuviin parane luottaa... ;)

linker


Tilasin de Buyerin Eiringiltä, ja induktiolle sopivan mallin. Sen tuotetiedoissa mainittiin
että tavallisella liedellä ja varsinkin kaasulla (paljon) käytettäessä, sen induktio-ominaisuudet
kärsivät. Tavallisessa kotikäytössä asialla ei kuitenkaan pitäisi olla merkitystä.

Olen käyttänyt pannua 90% tavallisella liedellä, mutta ainakin toistaiseksi se suostuu kuumenemaan induktiollakin.
Jos nyt olisin hankkimassa 'liettä' jättäisin induktion ostamatta, tai etsisin sellaisen jossa on
tavalliset ja induktioalueet 50/50.

 
________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: InkRose - lokakuu 28, 2011, 22:44:13 ip
Kertokaapas viisaammat, että miten tuommoinen hiiliteräspannu tottelee keraamista liettä? Kuvittelisin että pelittää ihan normaalisti, mutta kuitenkin vähän mietityttää, kun jokusen verran näidenkin kehujen jälkeen taas himotuttaisi moisen värkin hankkiminen.
Niin kun tuolla todettiin, keraaminenliesi ei tuohon pannun valintaan juurikaan vaikuta!

Induktioliesiä varten tavitaan kypsennysastioita, mitkä sisältävät rautaa, koska homma pelittää magneettikentän vaihteluiden ansiosta!
Helpoin tapa kotona on selvittää, toimiiko vanha pannu induktiolieden kanssa, on laittaa kattilan/pannun pohjaan mangneetti! Jos pysyy, niin ei kun menoks vaan! Uusissa on aika usein merkintä sopivuutta varten...

Tosin monissa pannuissakin on käytetty alumiinia sun muuta shittiä sielä pohjassa, että siitä on saatu kevyempi! Näihin se magneetti tarttuu, mutta nämä ei pelitä ihan niin hyvin...

Eli valurautaa ja terästä, niin homma toimii... :)

Ja jos olet nyt vasta hankkimassa sitä liettä, eikä sitä löydy uudesta kämpästä valmiina, hanki induktio, et tule katumaan! Hyvä induktioliesi saattaa olla tehokkaampi, kun kaasuliesi!!!
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn