tammikuu 10, 2025, 11:48:05 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittiövälineet

Aloittaja RikuS, syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip

« edellinen - seuraava »

linker


Joo, on se induktio nopea, ja lämpö hyvin hallinnassa. Mutta rinnalleen se tarttee kyllä jonkun
muun jolla ne perinne-keittiövälineetkin saadaan kuumaksi.
Eniten suivaannuin induktiolieteemme rosterisen Bialetti-venus mokkapannun (lue: mutteri joka ei ole mutterin muotoinen)
kanssa, jonka pakkauksessa luki että induktio-yhteensopiva. Pannun pohjan halkaisijapa oli kuitenkin sen verran pieni,
ettei liesi tunnistanut sitä.
Induktio-adapterilätkä on edelleen hankkimatta. Kun kertovat että se kuumenee liikaa, ja tuohoaa mahdollisesti
....koko keittiön.

ai mitkä perinne-keittiövälineet?
no vaikka: 

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - syyskuu 18, 2011, 18:55:22 ip
On tämä teflonillisuus sorriille kerrottukin. Useampaan otteeseen. Mutta minkäs teet, taukki on taukki.

Multa on lentänyt esiliinalle enemmän lihaa kuin mitä sorrii on paistanut. Silti väittää jääkaappikylmän lihan paistuvan koska timantti on "ylivoimainen". Paskaa huuleen.

Tuollaisia muovikahvaisia timangipannuja ei näe yhdessäkään ammattilaiskeittiössä ja syykin on selvä; hinta/laatu-suhde ei kohtaa millään osa-alueella.

Jätkän kirjoitukset alkavat muutenkin olla foorumin tiedemiesten suosimaa "isonaula on apras"-linjaa jossa surkea suomen kieli lyö saumattomasti kättä aivan järkyttävien esimerkkien sekä harhaluulojen kanssa.

Suosittelen jättämään kaikkein älyttömimmät huuhaa-jutut Suomi24lle, siellä uskotaan vaikka mitä. Ylipäätänsä elämässä ei kannata päteä itseään fiksummille.

Tampereelle en lähde ajamaan, kahdeksan vuoden ammattikokemuksella tiedän ettei mikään liha paistu alhaisessa lämmössä. Sorrii saa syödä ihan sellaista paskaa kuin haluaa, minunkin anoppi jättää sipulit raaoiksi kalakeitossa ja on mielestään erinomainen kokki.

Ei leipää hampaattomille.

Mulla on myös sveitsin timantti ja pakko on pannua kehua. Edelliset teflonpannu on kestäny sen 2-4kk jonka jälkeen on pinnoite lähtenyt tai muuten ominaisuudet heikentyneet. Tämä Diamondi on nyt yli vuoden vanha ja joka päivän ollut 1-2 kertaa tulilla kun kotosalla ollaan oltu. Eli arviolta 400-500 käyttökertaa yhteensä takana. Pinnoite ei ole naarmuuntunut niinkuin edellisissä teflonpannuissani yhtään. Nyt vanhemmiten on alkanut ruoka jäämään hieman helpommin pannuun kiinni isoilla lämpötiloilla, mutta edelleen pesee uudet mikälie teflonpannut.

On vissiin kallis? 80€ taijotain? Sain siskolta 30v.-lahjaksi ja olen kiitollinen. Seuraava pannu jonka ostan, on myös Diamondi. Ja on kaappi täynnä myös valurautapannuja. Ne eivät vain kokonaisominaisuuksiltaan pärjää timantille, vaikka Räyhis vähän räyhäisikin.

Hinta-laatu-suhteesta en osaa mitään sanoa, kun meidän perheestä kummatkin käy töissä ja velkaa on neljännesmiljoona. Silti ostan Swiss Diamondin kun tuo vanha jää eläkkeelle.

P.S. On niitä Räyhis ammattilaiskeittiöissä, avaa silmät.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - lokakuu 30, 2011, 00:13:26 apEdelliset teflonpannu on kestäny sen 2-4kk jonka jälkeen on pinnoite lähtenyt tai muuten ominaisuudet heikentyneet.


No ei vissiin liene minun häpeäni jos ostat tarjoustalosta paskaa? Ei sellaista pannua olekaan, josta pinnoitteet lähtee kolmessa kuukaudessa, ellei todella ole ostanut paskaa tai väärinkäyttänyt pannua todella rankasti. Luulen, että voisin käyttää teflonpannua vasarana ja silti saada pinnoitteen säilymään yli 3kk.

1-2 kertaa päivässä tulilla? Teillä vissiin kokataan aika runsaasti?

En ymmärrä miten henkilökohtainen velkahelvettisi korreloi pannun käyttöikään ja hinta/laatu-suhteeseen? Käynkö huomenna pankissa nostamassa puoli miljoonaa lainaa niin minunkin Jamie Oliver-prisman tarjouspannu-paistinpannu ja Skeppshultin valurautakiulu nousevat arvoon arvaamattomaan? Ja kun puhutaan ammattilaiskeittiöistä, niin en todellakaan tarkoita Kihniön ABCtä tai Joensuun Rossoa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

jaolsten

lokakuu 30, 2011, 13:05:50 ip #283 Viimeisin muokkaus: lokakuu 30, 2011, 13:09:36 ip käyttäjältä jaolsten
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 30, 2011, 10:02:13 ap
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - lokakuu 30, 2011, 00:13:26 apEdelliset teflonpannu on kestäny sen 2-4kk jonka jälkeen on pinnoite lähtenyt tai muuten ominaisuudet heikentyneet.


No ei vissiin liene minun häpeäni jos ostat tarjoustalosta paskaa? Ei sellaista pannua olekaan, josta pinnoitteet lähtee kolmessa kuukaudessa, ellei todella ole ostanut paskaa tai väärinkäyttänyt pannua todella rankasti. Luulen, että voisin käyttää teflonpannua vasarana ja silti saada pinnoitteen säilymään yli 3kk.

1-2 kertaa päivässä tulilla? Teillä vissiin kokataan aika runsaasti?

Oikein käyttämällä (ei ylikuumennus, eikä hankausta edes puulastalla) voi 30-40€ teflonpannun varmaan juuri ja juuri saada kestämään 3kk. Suurin syy pinnoitteen kestävyyteen (tai siis sen puutteeseen) on ollut juuri tuo mainitsemasi valtaisa käyttö. Eineksiä tähän talouteen on ostettu lounas/päivällistarkoitukseen ehkä viimeksi vuonna 2002, joten kaikki ruoka on tehty alusta asti "tuoreista" raaka-aineista, useimmiten paistinpannulla/kasarilla. Joka päivä tehdään vähintään yksi lämmin ruoka kotona, usein lapsille paistetaan miedompi versio ja aikuisille pikantimpi tjsp. Toiseksi ollaan totuttu, että paistinpannu kuumennetaan kuumaksi. Tätä ei useimmat teflonpannut kestä. Timantti kestää tuon ylivoimaisesti parhaiten.

Tarjoustalosta paskaa? Hackmannin eri pannut eivät taidaa kuulua tuohon kategoriaan? Olkoon Hackmannit mistä talosta vain, niin enää en ikinä käytä muuta, kuin timanttia (tai vastaavaa) ja valurautoja. Kesällä voisin tehdä joka ruuan grillillä muurikassa, jos vaan ilmat antaa myöden.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 30, 2011, 10:02:13 ap
En ymmärrä miten henkilökohtainen velkahelvettisi korreloi pannun käyttöikään ja hinta/laatu-suhteeseen? Käynkö huomenna pankissa nostamassa puoli miljoonaa lainaa niin minunkin Jamie Oliver-prisman tarjouspannu-paistinpannu ja Skeppshultin valurautakiulu nousevat arvoon arvaamattomaan? Ja kun puhutaan ammattilaiskeittiöistä, niin en todellakaan tarkoita Kihniön ABCtä tai Joensuun Rossoa.
Jeah. Sori, että otin koko asuntolainan edes puheeksi. Ehkä provosoiduin haukkumastasi hinta-laatu-suhteesta.*

Tarkoitin, että rahaa ei ole tosissaan laittaa mihinkään ylimääräiseen. Eli yleisesti hinta-laatusuhteesta en tiedä, mutta itse aion ostaa timantin, koska köyhän ei kannata ostaa halpaa. Edelleen entiset teflonpannut ovat olleet n. 1/3 tai 1/2 tuon timantin hinnasta ja kestäneet luvattoman vähän aikaa kovassa käytössä.

Swiss Diamond on ollut jo jonkin aikaa ravintolakeittiöiden käytössä. On totta, että edelleen suurin osa ravintolaruuasta paistetaan valuraudalla, mutta tiettyyn käyttöön timantti on vain käytännöllisin vaihtoehto.

Aiheeseen kannattaa ehdottomasti tutustua, jos tekee paljon ruokaa! Jos ei pannua ole koskaan käyttänyt, ei ole syytä pannua myöskään aiheetta arvostella.
Kotisivu: http://www.swissdiamond.com/
Tuotetesti: http://www.yhteishyva-ruoka.fi/keittiovalineet/tuotteet_testissa/testissa_paistinpannu/fi_FI/testissa_paistinpannu/

Peace.

*Edit. muistikuvia korjailtu
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

ChIlIDoG

Yleensäkin noi pannu testit on aika naurettavia. Jos testataan, nii pitäs testata vuoden käytön jälkeen. Itse voisin toimittaa yhden scanpanin täysin käyttökelvoton nykyään ...tai no voi sillä keittää jotain rasvassa. Esim pekoni tarttuu kiinni kui piru kerjäläiseen. Käyttö kyseisellä pannulla 1-2 kertaa päivässä.

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - lokakuu 30, 2011, 14:48:03 ip
Yleensäkin noi pannu testit on aika naurettavia. Jos testataan, nii pitäs testata vuoden käytön jälkeen. Itse voisin toimittaa yhden scanpanin täysin käyttökelvoton nykyään ...tai no voi sillä keittää jotain rasvassa. Esim pekoni tarttuu kiinni kui piru kerjäläiseen. Käyttö kyseisellä pannulla 1-2 kertaa päivässä.
Näin on! Pannua voi arvioida parhaiten, kun käyttää sitä vuoden. Sen jälkeen vasta todelliset erot saadaan aikaan pannujen välillä. Itsellä tuo Diamond on nyt ollut viikkoa yli vuoden. Mikään ei vieläkään missään olosuhteessa tartu kiinni.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Masa.T

Taisin juuri päätyä hommaamaan itselleni ensimmäisen hiiliteräspannun, ihan noita timanttipannuja halveeraamatta. Wokeissa nuo hiiliteräspannut on ilmeisesti parhaita, miksei sitten paistinpannuissa. Valurautapannut varaa hieman liikaa lämpöä minun makuuni.

ihis81

Olisikohan kellään suositella laadukasta monitoimikonetta jolla sujuis leivonta ym kokkausjutut. taikinan vaivaamisesta lihamyllyyn?
Onko tälläisia jotka tekis molemmat ja siltä väliltä ;D
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

linker

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

ihis81

Siinähän sitä riittää tutkittavaa:) ;D
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

ChIlIDoG

lokakuu 30, 2011, 21:42:55 ip #290 Viimeisin muokkaus: lokakuu 30, 2011, 21:44:38 ip käyttäjältä ChIlIDoG
Bosch universal plus 1000W vuoden ollu tuollanen ...vanhemmilla vastaava bosch yli 20v kovalla käytöllä ja edelleen toimii.
Raastin terät puuttu tosta vakion, ja ovat hankita listalla. Mutta esim. lihamylly tuli mukana.

http://www.bosch-home.fi/MUM6N22.html   

Tepi

Lainaus käyttäjältä: ihis81 - lokakuu 30, 2011, 19:12:36 ip
Olisikohan kellään suositella laadukasta monitoimikonetta jolla sujuis leivonta ym kokkausjutut. taikinan vaivaamisesta lihamyllyyn?
Onko tälläisia jotka tekis molemmat ja siltä väliltä ;D

Suosittelisin pitämään lihamyllyn ja yleiskoneen kahtena erillisenä laitteena...ainakin jos tarkoituksesi on kerralla jauhaa enemmän kuin 400g jauhelihaa. Ai miksikö? Järkevän hintaisen yleiskoneen lihamylly on teholtaan ehkä 800W, sillä ei tule kuin paha mieli. Teho pitää vähintään tuplata jotta lihamyllyllä tekee jotain.

Jos jostain haluat suosituksen niin tämä on itselläni:
http://www.pixmania.com/fi/fi/534611/art/kenwood/monitoimikone-prospero-km.html
Vekottimen ostin viitisen vuotta sitten, silloin mukaan samalla hintaa myös mehulinko, nyt se näkyy olevan lisävarusteena. Koneeseen olen ollut kyllä tyytyväinen, metallinen koneisto ja vääntöä löytyy...kolmen litran lihamureketaikina tulee ilman vikinöitä. Silppurin terävalikoimakin on oikeasti hyvä.

Jos pystyt triplaamaan koneeseen laittamasi rahamäärän, niin osta Kenwoodin Titanium sarja metallirunkoinen...on komee.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: Tepi - lokakuu 30, 2011, 21:44:06 ip
Lainaus käyttäjältä: ihis81 - lokakuu 30, 2011, 19:12:36 ip
Olisikohan kellään suositella laadukasta monitoimikonetta jolla sujuis leivonta ym kokkausjutut. taikinan vaivaamisesta lihamyllyyn?
Onko tälläisia jotka tekis molemmat ja siltä väliltä ;D

Suosittelisin pitämään lihamyllyn ja yleiskoneen kahtena erillisenä laitteena...ainakin jos tarkoituksesi on kerralla jauhaa enemmän kuin 400g jauhelihaa. Ai miksikö? Järkevän hintaisen yleiskoneen lihamylly on teholtaan ehkä 800W, sillä ei tule kuin paha mieli. Teho pitää vähintään tuplata jotta lihamyllyllä tekee jotain.

Jos jostain haluat suosituksen niin tämä on itselläni:
http://www.pixmania.com/fi/fi/534611/art/kenwood/monitoimikone-prospero-km.html
Vekottimen ostin viitisen vuotta sitten, silloin mukaan samalla hintaa myös mehulinko, nyt se näkyy olevan lisävarusteena. Koneeseen olen ollut kyllä tyytyväinen, metallinen koneisto ja vääntöä löytyy...kolmen litran lihamureketaikina tulee ilman vikinöitä. Silppurin terävalikoimakin on oikeasti hyvä.

Jos pystyt triplaamaan koneeseen laittamasi rahamäärän, niin osta Kenwoodin Titanium sarja metallirunkoinen...on komee.


Tuolla boschilla menee jauhelihat mukisematta, on jauhettu kymmeniä kiloja hirven, poron, naudan ja sianlihaa ....monesti kun saa naudan kulmapaistia halvemmalla kuin valmista jauhelihaa ...sit kone vaa laulaan


ihis81

Taitaa olla tosiaan parempi että lihamylly erillisenä laitteena.

Mutta leipätaikinan tarvis jaksaa veivata mukisematta. Mutta taitaa näissä kaikissa tehoja olla että riittää omiin tarpeisiin mukavasti.
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: ihis81 - lokakuu 30, 2011, 22:26:47 ip
Taitaa olla tosiaan parempi että lihamylly erillisenä laitteena.

Mutta leipätaikinan tarvis jaksaa veivata mukisematta. Mutta taitaa näissä kaikissa tehoja olla että riittää omiin tarpeisiin mukavasti.


Mielipide kysymys. joten siitähän on sillon hyvä tingata.  ;D. En tiedä lihamyllyn tarpeesta, mutta ainakin itsellä on niin että jos tuossa boschissa ei ois kunnollista myllyä, niin sitä en varmaan ostas ollenkaan. Hirvenlihan jauhaminen on aika sesonki luontoista. En nyt haluais mitään merkkinä mollata, mutta tätäni osti jostain halpakaupasta Kenwoodin lihamyllyn. Heidät tietäen niin takuulla halvin ja pienin malli. Noh hirvenlihan jauhamiseen se hyytyi heti ja seuraavana päivänä palutukseen.

TunturiTiger

Keittiövermeet kannattaa hommata mieltymysten, tilojen, tarpeellisuuden ja varallisuuden mukaan. Voi myös muistaa, ettei kallein aina ole paras.

Mä jauhan lihaa vain muutamia kiloja hirven lihaa ja saman määrän peuraa vuosittain, joten tuollaista järeämpää lihamyllyä en tarvitse ainakaan vielä, koska olen anopinkin kanssa vielä väleissä. En siis tee siitä minkinrehua.

Ostin 6 vuotta sitten oman myllyni hong kongista ja ihan hyvin oon pärjänny. Samoin paistinpannut ostan aina sen mukaan, mikä silloin miellyttää, eikä kertaakaan ole jääny nälkä. Jos sukunimeni olis Wahlroos tai vastaava, ostaisin tietysti oman lihajalostamon ravintolan. Niissä käsiteltäis vain Holland&Hollandin aseilla ammuttua riistaa.

Eli kyllä se yleiskoneen lihamyllykin varmasti asiansa ajaa. Ja kyllä sillä swiss diamondillakin sen ruuan paistaa. Ei aina tarvi kaiken olla nii justiinsa, jos halvemmalla ja helpommallakin voi päästä.

linker

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - lokakuu 31, 2011, 20:25:13 ip
Ja kyllä sillä swiss diamondillakin sen ruuan paistaa. Ei aina tarvi kaiken olla nii justiinsa, jos halvemmalla ja helpommallakin voi päästä.


Sanos' muuta 24 senttinen de Buyerin hiiliteräspannu maksaa kolmisen kymppiä
:)
Sama se millä paistaa, kun ajo käy ja saa ruuan lisäksi tekemisen iloa

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Tepi

"compromises are for relationships, not wine." - Sir Robert Scott Caywood

...ja sama pätee kulinarismiin yleensäkin  ;).

Linker ehtikin jo...miksi ostaa kallista lelua kun puolella hinnalla saa jo oikean työkalun  :).
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Herpiili

Muutaman vuoden ajan on ollut ostoslistalla kunnollinen sauvasekoitin. Gigantissa oli tänään SuperLauantai ja osa tuotteista -15% alennuksella joten tuli tilattua Bamix M180 Titan. Hintaa värkille tuli 135e joten ihan mukava hinta-laatusuhde Bamixille. Kokemusta on Braunin 40e sauvasekoittimesta sekä 70e Tefalin Jamie Oliver-sauvasekoittimesta. Jälkimmäinen osottautui hyvinkin nopeasti sudeksi ja ei vaikuttanut oikein soveltuvan chilien jauhamiseen melko nopean lämpenemisen vuoksi. "Tehoa" tuossa Tefalin sauvasekoittimessa oli mukamas 700W joka on fiksusti yhdistetty muovisiin rattaisiin :D Itse sauvasekoitinvarsi hajosikin muutaman kuukauden käytön jälkeen.

Katsotaan josko Bamix olisi hieman pätevämpi 180W tehollaan, kuulopuheiden perusteella pitäisi olla loppuelämän kestävä härveli :)


ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - marraskuu 05, 2011, 14:42:04 ip
Muutaman vuoden ajan on ollut ostoslistalla kunnollinen sauvasekoitin. Gigantissa oli tänään SuperLauantai ja osa tuotteista -15% alennuksella joten tuli tilattua Bamix M180 Titan. Hintaa värkille tuli 135e joten ihan mukava hinta-laatusuhde Bamixille. Kokemusta on Braunin 40e sauvasekoittimesta sekä 70e Tefalin Jamie Oliver-sauvasekoittimesta. Jälkimmäinen osottautui hyvinkin nopeasti sudeksi ja ei vaikuttanut oikein soveltuvan chilien jauhamiseen melko nopean lämpenemisen vuoksi. "Tehoa" tuossa Tefalin sauvasekoittimessa oli mukamas 700W joka on fiksusti yhdistetty muovisiin rattaisiin :D Itse sauvasekoitinvarsi hajosikin muutaman kuukauden käytön jälkeen.

Katsotaan josko Bamix olisi hieman pätevämpi 180W tehollaan, kuulopuheiden perusteella pitäisi olla loppuelämän kestävä härveli :)



Vanhemmilla on yli 30 vuotta vanha Bamix ja kovalla käytökkä ollu. Aino mitä on vaihdettu niin uusi terä kun vanhasta kului kiinnityskorva pois. Toi purkkileikkuri on loistava laite chilin jauhamiseen