Paholaisen käärylettä Tammiston Citymarketissa (ent. Jättijaossa) Vantaalla

Aloittaja Aji Inferno, syyskuu 18, 2010, 16:47:19 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Ei liene mikään sattuma, että ylempi keskiluokka ja siitä ylöspäin (ns. "rikkaat") ovat valmiimpia kokeilemaan erilaisia safkoja, myös tulisia.

Tulotaso ei aina korreloi sivistyksen ja älykkyyden kanssa, mutta usein kyllä.

Kyse ei ole niinkään pakettimatkailun kiroista, hotellin kivijalassa sijaitsevine Iso kalja ja pizza-"ravintoloissa", vaan ihan siitä, että perusduunari ostaa aina sen halvimman tai toiseksi halvimman vaihtoehdon.

Analogia on kutakuinkin seuraava, miksi ostaa kotimaista prestiisichiliä jos ugandalaista bulkkia saa kymmenesosahintaan? "Yhtä lailla se polttaa" tuumaa alempaa keskiluokkaa oleva esimerkkiheppumme.

Hän ei maitoa ostaessaan tiedosta saati mieti, onko se Valion vai Arla-Ingmanin. Kaksi tuotetta, halvempi lähtee koriin. Molemmat ovat valkoisia ja sopivat hyvin aamukahviin.

Miten saadaan alempaan keskiluokkaan kuuluva esimerkkihemmomme ostamaan se kalliimpi Arla-Ingmanin maito? Ei mitenkään. Ehkä voidaan mainoksilla vaikuttaa osaan esimerkkihemmoistamme, mutta valtaosa suuntaa kätensä edelleen hinnan mukaan.

Kehä ykkösen sisäpuolelle keskittyy yhä enemmän ja enemmän "kovan rahan ihmisiä", sellaisia jotka tietävät jostain jotain ja vaativat tulotasonsa myös sen mukaan. Näillä ihmisillä on varaa valita, ei ainostaan varallisuutensa puolesta vaan myös sijaintinsa. Yritäpä löytää chipotletabascoa tai tuoreita ugandalaisia habaneroja jostain Tuupovaaran K-kaupasta. Ei ole eikä tule, koska kysyntä ei IKINÄ tule olemaan sellaista. Eikä tarvitse mennä edes Pohjois-Karjalaan, esimerkiksi kymmenentuhannen asukkaan Somerolla, joka on sentään Varsinais-Suomessa ja onnistunut välttämään liittymiseen Saloon, et saa chipotletabascoa tai habatabaa. Somerolta ei saa edes kuivattua korianteria kuten viime kesänä hämmästyksekseni totesin, vaikka esimerkiksi sikäläisen K-kaupan tuotekavalkadi oli erittäin laaja.

Aji Inferno arvelee, että matkustaminen saattaa edistää vieraiden makujen hiipimistä tuttuun ruokapöytään. Tämä asia piti paikkansa vielä 80-luvulla kun Costa del Sol oli eksotiikkaa eikä ollut internettien ruokablogeja yms. Tänä päivänä matkustavat yksilöt voi jakaa helposti pariin eri ryhmään, ruoka&kulttuurimatkaajat jotka menevät paikan päälle omaksuakseen jotain paikallista, IKEA-lihapullamatkaajat jotka notkuvat suomikuppiloissa ja vetävät wienerleikettä saksalaisen bulkkikeskarin voimalla ja nollaajamatkaajat jotka reissaavat jonnekin jumalanhylkäämään loukkoon, kuten Thaivaaseen tai Turkkiin vetämään viikon-kahden rännit.

Miettikää vaikka viime kertaa kun olette olleet 300 juntin kanssa jumissa Finnairin lomalennoilla, kuinka moni puhuu hyvästä ruoasta, ilmapiiristä tai ylipäätänsä jostain tärkeästä? Ei kukaan. Kaikki kelaavat joko kännimokiaan tai missä oli halvin pizza.

Ne jotka matkaavat työnsä puolesta ovat todennäköisesti myös hippusen viksumpia kuin muut, koska työ on niin haastavaa, että edellyttää matkailua. Fiksut ihmiset myös suuremmalla todennäköisyydellä pistävät poskeensa jotain muuta kuin IKEAN-lihapullia tai Hawajipizzaa kuppilassa jonka ulko-ovea koristaa Suomen lippu - "Täällä puhutaan suomea".

Nykyajan kakaroista ei ole mihinkään, eihän niillä pysy edes lapio kädessä. Miten voi kuvitella, että henkilö jonka ainoat taidot ovat purkanjauhanta ja pleissteissönin peluu, voisi kasvattaa chilipuskan, silputa kasvattamansa palon ja käyttää sen ruoanvalmistuksessa? Helpompaa on mennä Heseen ja tilata sieltä Kuumakalle tms.

Pidetään peukut kuitenkin pystyssä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Rankkapanda

Tänään haettu naudan ja possun versiot kääryleestä, naudan versio syöty jo. Perhana hyvää ja sopivan tulista. Toivottavasti tuote säilyy valikoimissa.

Lihamestari

"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

PP

Tuli testattu Paholaisen varras. Liha on hyvää, Naga maistuu ja potkua riittää joten ei jäänyt ainoaksi ostokerraksi. Odotin kirjoitusten perusteella infernaalisempaa kokemusta, mutta ilmeisesti oma toleranssi on noussut viime aikoina.

Kesäksi vartaan lisäksi joku toinen vajaata kiloa pienempi Paholaistuote olisi kiva. Näitä kun ei voi ainakaan oman perhe- tai kaveripiirin kanssa syödä. Mutta: miksi varras on niin paljon kalliimpaa kuin kieli? Ei kai fileen pätkimisestä ja tikkuun tökkimisestä voi tulla lisää 8 e/kilo?

Lihamestari

Pihvit tarjoksessa!
Normisti on saman hintaisia...

Nagaa ollaan tuupattu tohon marinaadiin aivan tolkuton määrä!
Ei vaan meinaa poltto puskea läpi...

Toisessa marinadissa sama polte tulee 1/8 osasta nagaa, samaan määrään marinadia...
Ei osannu mösijöö Fataliikaan auttaa tässä mysteerissä! :(
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

PP

toukokuu 17, 2011, 22:24:16 ip #385 Viimeisin muokkaus: toukokuu 17, 2011, 22:28:04 ip käyttäjältä PP
Ajattelinkin, että kieli oli ihmeen halpaa mutten huomannut mainoskylttiä, jos sellainen oli. Naga maistui tosiaan ihmeen selvästi suhteessa poltteeseen. En kaipaa enempää poltetta, mutta muista Nagatuotteista ei tule maku esiin noin hyvin.

Pistäs muuten hevi-vastaaville ohjetta, jos vielä uskallat paasata chilistä: siellä lukee Heinän jallujen lapussa Jal_o_peno.  :D

Lihamestari

Joo, olen sanonutkin! :-\
Lukee patonkipisteessäkin, yhden patongin täytteen kohdalla... ;)

Ja on sillä lukenut joskus hapanerokin! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Aji Inferno

Patonkipisteessä on ollut yksi mainio chilipatonki (olisiko ollut mallia "turkkilainen"?), mutta ilmeisesti suomen perussuomalainen kansa on äänestänyt sen pois tiskiltä, sillä en ole nähnyt sitä valikoimissa enää aikoihin. Enkä siten ole enää asioinut ao. tiskillä.  8)

Lihamestari

Pantonkipisteelläkin toi valikoima vaihtelee ja joitain patonkeja ei välttämättä aina pidetä tiskissä!
Maanantaina sitä ainakin oli, kun kuittailin siitä jalostapenasta! :D

Siitä tuli tosi hyvän makuinen, kun löin sinne n 200g penan säilöttyjä jalluja! ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Semmoinen on unohtunut laittaa, että nyt tuli taas uutta settiä Penalta! :)
Jallun lisäksi siellä on nyt Homeraa, Natallya ja jotain Orange/Star flamea!

Joutuu vissiin ostoksille viikonloppuna! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

Sellainen unohtunut laittaa, että tänään tulee taas uutta chilistä! :)
Tuote on nimeltään Äkäinen anoppi, joka on kalkkunasta tehty varras! ;D

Ja kaikille Pirkkalan Cittarin tuntumassa majaileville ilouutisia, nämä reseptit lähtee myös sinne, kunhan kerkiän ne konelle naputtelemaan...

Sieltä kauppias on tiedustellu ohjeita, kun jengi on kuulema kyselly...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Mika73

Löytyykö Paholaisen kekäle varrasta huomenna perjantaina? Jos tulisi taas käymään  :)

Lihamestari

Ei oo tiskissä, mutta tehdään toki!

Laita tilaus sinne mun duunipostiin, niin laitetaan nimellä odottamaan!

juha.airio@citymarket.fi
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Minbaari

Kylläpä oli hyvää Kekälettä ja Siipiveikkoa vai mikä se nyt oli.. Tulisuutta olisi omaan makuun voinut olla enemmänkin, mutta vaimolle ainakin Kekäleen polte oli jopa liikaa, mutta kanaversio meni hyvin alas! Penan jalluja tuli myös uppopaistettua öljyssä ja nautittua vartaiden kanssa, että ai ai kun oli hyviä.. Kiitos ja kumarrus Lihamestarin suuntaan, täytyy poiketa toistekin kun tuolla suunnalla tulee ajeltua. Ja unohtu sanoa, että kun joskus oot mökille päin tulossa, niin saa poiketa vaikka kahveelle tänne Kouvolan suunnallekin.
#816

Aji Inferno

Olipa Tulitikut ja lemon-chilitkin magaroista loppuneet Tammistosta tänään... Toivottavasti kyse on vain väliaikaisesta saatavuusongelmasta eikä kysynnän vähäisyydestä.

Jahvetti

kesäkuu 16, 2011, 00:11:12 ap #396 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 16, 2011, 00:18:17 ap käyttäjältä Jahvetti
Tulitikkuja oon löytänyt monestakin paikasta, mutta Lemon-chillistä vaan pelkät hintalaput ja tyhjät lokerot :-[
Toisaalta tarkoittanee, että kauppa käy ja tuotantoerätkin sit joskus saadaan vastaamaan kysyntää.

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

jakob

Onko huomenna tiskissä possukäärylettä?

Jos ei niin kerkeääkö jos nyt laitan tilausta s-postiin? Tai siis laitoin jo, mutta kunhan kyselen  ;D

Lihamestari

Ei ole tiskissä, ne on niinsanotulla kesätauolla, kun painotetaan enempi tohon grillailluun...
Tilauksesta saa, mutta kuten tuolla aikaisemmin mainitsin, minimi tilausmäärä noille on 4 kpl/laatu!
Muten menee kallista massaa hukkaan...

Mutta onhan siellä noita muita tulisia grilliherkkuja! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

jakob

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - kesäkuu 16, 2011, 19:29:29 ip
Mutta onhan siellä noita muita tulisia grilliherkkuja! :)


Mulla on sellanen tunne et tää lähtee huomenna lapasesta  8)