tammikuu 10, 2025, 23:23:15 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Lihamestarin ensi yritys

Aloittaja Lihamestari, marraskuu 17, 2010, 17:34:35 ip

« edellinen - seuraava »

Lihamestari

Mä en näe, että tuossa olis mitään ongelmaa.

Kaikki riippuu kauppiaasta!
Jos tavarantoimittajalla on omavalvonta & muut asiat kunnossa, ei sen yrityksen kanssa ole mitään esteitä yhteistyölle.
Siinä sitten tehdään toimittajasopimus ja ruvetaan kaupantekoon. (tai lahjoitusten vastaanottoon)
Tämmöiset pientoimittajathan ovat erittäin tärkeä osa, kun ruvetaan puhumaan lähiruoasta.
Ja joku special tuotteiden pientoimittaja voi jopa olla tehokas markkinointikeino!

Kyllähän, varsinkin rapu-, marja- ja sieniaikaan, yksityishenkilöt tyrkyttävät tuotteitaan kaupoihin.
Monesti näissä tulee hintakysymykset vastaan ja muutenkin on helpompi hankkia tuotteet suurilta toimijoilta, jotka pystyvät takaamaan jatkuvuutta.
Samoin on vastuukysymysten. Firmojen kanssa on vaan helpompaa (tosin ei aina), silloin jos jotain sattuu...

Muutenkin kasviperäisten tuotteiden kanssa tämä taitaa olla hieman helpompaa, kun liha & kala kamojen!
Kunnan terveystarkastajaan vaan yhteyttä, niin selviää varmasti nämä asiat.

Mä harvemmin joudun yksityishenkilöiden kanssa kauppaa hieromaan, sen takia heitän ihan mutua.

Ja sitten pitää olla se kyky vastata kysyntään! Mitä jos kotikasvatetusta special chilistä tulee hitti, mitä sitten? Kama loppuu kesken! Kauppias/lihamestari/pizzeriayrittäjä on kehitellyt jonkun hittituotteen ja yhtäkkiä yhtä olennaista osaa ei saakkaan! Kusessa ollaan!!
Näin meinasi käydä paholaisenkääryleellekkin, mutta onneksi oli nagajauhetta! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Miksaa

Tätä lähinnä meinasinkin, että jos toimittaa kauppiaalle tuoretta podia, niin sehän on aika sama muidenkin hedelmien/vihannesten kanssa, että puskasta ne on kerätty...

Jos meinaa valmista pyrettä viedä, niin on varmaan kaupan osalta tarkempaa kaikki säilyvyysjutut yms...

Eli, tuoretta podia lähikauppaan sit vaan. :P
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

Lihamestari

Saattaapi olla juuri näin, että hedelmäkauppana menee kaikista sujuvimmin! :)

Varsinkin jos kama on hyvää ja siitä on ylpeä, niin sitä suuremmalla syyllä!!!
Ja jos johonkin toimittajasuhteeseen pääsee, niin kannatta muistaa, että ei sitä välttämättä sieltä hyllystä ilman maistattamista löydetä!
Kaikista parhaiten kauppoihin pääsee, kun maistattelee jotain herkkua, mihin sitä chiliä on käytetty!
Mummot nappaa paketin mukaan seuraavalla kerralla ja leipoo sukulaispojille chilipullia, kun ne tulee seraavalle visiitille... ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

joulukuu 25, 2010, 11:13:14 ap #103 Viimeisin muokkaus: joulukuu 25, 2010, 11:17:59 ap käyttäjältä Lihamestari
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 17, 2010, 18:22:33 ip
Itämään lähti seuraavat:
Rocoto chile de Seda
Manzano rojo
Riesenroco l. rocoto grande
Rocoto peron
Rocoto Peru Cusco
Nyt on kaikissa itämään laitetuissa rocotolaaduissa häntä!
Rocoto chile de sedakin jouluaaton kunniaksi puski hännän pihalle!
Huomenna pääsee multiin! :)

Jallut "jouduin" latvomaan, kun ne alkaa olemaan niin julmetun pituisia, hurjat 15 cm (20 cm on kasvua, jos mitataan ennen mullan lisäystä)! ;)
Pisin on loistarissa kiinni, niin joutuu sitäkin huomenissa korottamaan...

Ja Aji Cristalkin on vihdoinkin näyttänyt päätä! Noin viikko sitten ilmaantui lenkki ja pari päivä sitten ponnahti pystyyn! :)
Eli 1. kohta tavoitteista täytetty! :) (tavoitte on saada jokaisesta elinvoimainen yksilö multiin)
3. kohtakin jauhaa koko ajan! (tavoite on saada pientä puuhastelua talven pimeisiin iltoihin)
2. kohtaa odotellaan vesi kielellä ;D (tavoite on saada ainakin yhdestä kypsä hedelmä)

Nyt tuli myös uusi positiivinen yllätys! Pukki toi (tai oikeastaan tuo, kun jumittui jouluksi postiin, Pukittaren myöhäisen heräämisen johdosta :)) ZenGorwn! :D Mitäs sinne! :)
Kun en ole purnukkaa nähnyt, niin en tiedä montako kasvia siihen kannattaa laittaa, niitä kun en meinaa muualle siirtää, kahta olen kelannut.
Lemon drop, Habanero-large brown ja Starfish on mietinnän alla...
Kuka tätä mopon keulaa nyt pitää maassa, kun toi parempi puoliskokin on ruvennut ostelemaan kasvatusvälineitä?  ???;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Chilivaari

Hienostihan se sujuu.

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 25, 2010, 11:13:14 ap
Jallut "jouduin" latvomaan, kun ne alkaa olemaan niin julmetun pituisia, hurjat 15 cm (20 cm on kasvua, jos mitataan ennen mullan lisäystä)! ;)
Pisin on loistarissa kiinni, niin joutuu sitäkin huomenissa korottamaan...

Tuttu tilanne menneiltä vuosilta.
Nykyisin laitan nopeammat annuumit itämään vasta maaliskuussa. Katsele tilojasi sillä silmällä, että nuo kaikki ovat metrisiä ja aika leveitäkin ja on vielä hämärää talvea ja valoakin tarvittaisiin. Joissakin tapauksissa "latvomisen" voi suorittaa näin aikaisessa vaiheessa myös siten, että latvasta juurruttaa uuden kasvin ja tyngän leikkaa aika matalaksi. Taimiluku taas lisääntyy, mutta voihan huonomman sitten lahjoittaa tai siirtää sivummalle.

Starfishiä en laittaisi ZenGrown lamppujen alle. Meillä se on kasvanut yli kolmimetriseksi.

Lihamestari

Tilaahan tietysti ei ole! ;D
Valoa kyllä saadaan aina lisää!! ;)

Nyt "aurinkona" toimii se 2x36w loistari ja tarvittaessa tossa on käyttämättömänä taimilla ollut 23w esli.
Lisää on tulossa, 2x50w esli, jos tuo kimppatilaus menee putkeen...

Positiivisena asiana on, että olen kovaa vauhtia korjaamasas paremman puoliskon yhtä valituksen aihetta, hämärää asunnon valaistusta! ;D

Tästä ZenGrow:stahan vois sitten ylisuuret kasvit lyödä passiivihydroon ja viedä vaikka porukoitten takapihaa koristamaan!! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Quini

Onnea uudelle chilivuodelle. Starfish noista luettelemistasi kasvaa ainakin sen verran nopeasti ja samalla myös liian isoksi (korkeaksi) ettei kannata välttis Zeniin laittaa. Joutuu kummiskin siirtämään kun kasvaa niin isoksi. Habat vois toimia zenissä paremmin. Rocotot kyllä tykkää zenistä mutta rennon kasvutavan vuoksi kannattaa miettiä niiden sitominen ennakolta. Parhaiten zenissä toimii joku matalahko kompakti puska.

Lihamestari

Kiitos!

Tohon zeniin olen päättänyt laittaa Lemon Dropin ja Habanero - Large Brownin!
Ja tiestysti tuon toisessa ketjussa mainitun mansikan! ;D

Muuta heinää, mitä siihen tulee, kunnes chilit valtaa näyttämön, ovat viinisuolaheinä ja oregano!
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

Tänään lähti Zen pörisemään! :)
Niin kun tossa edellisessä viestissä lukee, niin Chileistä sinne meni Habanero - Large brown ja Lemon Drop.
Amppelimansikka meni myöskin, katotaan miten äijän käy tämän kanssa? ;D
Yrttejä valkosipuliruoho, viinisuolaheinä ja oregano.

Huomenna pitää noita aikaisemmin tulille laitettuja kasveja uudelleen ruukuttaa!
Jalopeno en senverta hyvin puskenut juurta, että se saa pitää istuttaa uuteen ruukkuun, ennen kun laitan sen altakasteluversioon.
Samoin Bolivian rainbow on hyvällä mallilla.
Nagat ja Turbopube vetää vielä senverta matalaa linjaa, että niille ne viitsi uutta ruukkua laittaa, tuuheita ne on senkin edestä! :)
Bluesmanilta saaduista rocotoistakin alkaa pikkuhiljaa kasvamaan ihan taimen näköisiä! :)
Amppeliomnicolor-projekti on vielä alkutekijöissä. Taistelen itsen kanssa, että laitanko siitä ampeli bublerin vai lyönkö multiin.
Bublerin vois nääs virittää sitten noille Zenissä oleville chileillä, kun ne kasvaa liian isoiksi ollakseen tossa pikkulootassa...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

tammikuu 16, 2011, 19:52:42 ip #109 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 15, 2011, 18:21:53 ip käyttäjältä Lihamestari
Pari kuvaa jalapenon nupuista!


Toivottavasti ei tipahda ruukkujen vaihdon takia!
Viikon vois vielä venailla ja sitten saman kohtalon kokee nagapuskat ja Bolivian Rainbow... :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

papereeka88

Turhaan murehdit kukista.KYllä mun kokemusen mukaan annuumit tekee kukkaa joka tapauksessa,kun itsellä huonoissa valo olosuhteissa ja muitten chilien varjostamana tuli kukkia ja nuppuja :)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - tammikuu 15, 2011, 18:26:38 ip
Tänään lähti Zen pörisemään! :)
Niin kun tossa edellisessä viestissä lukee, niin Chileistä sinne meni Habanero - Large brown ja Lemon Drop.
Amppelimansikka meni myöskin, katotaan miten äijän käy tämän kanssa? ;D
Yrttejä valkosipuliruoho, viinisuolaheinä ja oregano.
Puolet rehuista lähtenyt tuottamaan häntiä, paitsi ne kaikkeista tärkeimmät, eli haba, Lemon drop ja mansikka! :(
Varmaan pikkasen liian viileätä toi vesi, kun lämpö vaihtelee 24-26 asteen välissä. Mutta eiköhän noi jossain vaiheessa...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

tammikuu 22, 2011, 12:24:55 ip #112 Viimeisin muokkaus: tammikuu 22, 2011, 13:43:15 ip käyttäjältä Lihamestari
Huomenna pääseekin sitten haihduttelemaan saunaillan jälkeisiä höyryjä uudelleen ruukutteluun! :)
3x Nagaa ja 2x Bolivian Rainbow:ta saa itselleen uudet kodit!
Kahdesta nagasta joutuu varmaan luopumaan, mutta antaa niitten ny kasvaa, niin ilmoittelen sitten jos vaikka löytyis hyvä koti noillekkin! ;)

Yhden BR:n vien tänään duunikaverille, kun sillä ei ole mitään elävää vihreää kotona! :)
Vien varmaan samalla vähän lantaa ja lampunkin, ettei kuukahda ennen kesää... ;)

Amppeliin menevä Omnicolor lähti toissa päivänä itämään, jos vaikka sais tämän hyvään alkuun ennen kesää...

Zenissä on kaikki hyvin!
Habassa, oreganossa, viinisuolaheinässä, valkosipuliruohossa ja mansikassa kaikissa häntä! :)
Lemon Dropin häntää en näe, mutta taitaa olla just silleen päin toi siemen, että puskee juuren suoraan kasvualustaan...

Mites tossa ton lannan antaminen? Kuinkakohan miedolla pitäis lähteä liikenteeseen? Käytössa on GHE:n Micro & Mato!
Pistokkaille ja taimille suositelleen 1ml kumpaakin / litra, ilmeisesti tämä laitetaan heti, kun sirkkalehdet on näkyvillä? Mulla kun on tuolla noita muitakin heiniä, kun noit chilit, niin ne varmaan tarttee lantaa hieman chilejä aikaisemmin...  ???
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

InkRose

tammikuu 22, 2011, 12:35:12 ip #113 Viimeisin muokkaus: tammikuu 22, 2011, 12:40:48 ip käyttäjältä InkRose
Ainakin periaatteessa tänne voisi mahtua yksi Naga kasvamaan. Olen kyllä vähän yrittänyt pitäytyä tulisuudeltaan tavanomaisemmissa lajikkeissa, mutta onhan Naga aina Naga, ja melkein kuuluisi chilimielen yleissivistykseen... Sittenhän sitäkin pääsisi syksyllä maistamaan niin tietää mistä isot pojat ja tytöt puhuu. ::)

Pajalla on muuten eka Rocotokin heräänyt, Peru Cusco on nostanut niskalenkin pystyyn, ja viereisen purkin Biquinho (C. Chinense) puski mullasta kypärineen päivineen. Hyvin kyllä tuntuu irtoavan hattu hältä, aamuun verrattuna sirkkalehtiä näkyvissä jo tuplaten enemmän.

Edit: Jos yhtään viskin ystävä olet niin voisin tuoda jotain pientä (eli 5 cl) maistiaista vaikkapa vaihdokiksi tuota nagantainta vastaan? Olen 10-12.2. stadissa autolla eli siinä voisi olla saumaa jos raaskit tuolloin jo luovuttaa yhden. :)

Lihamestari

Mä voin sulle varata ton toisen, toinen on alustavasti menossa tyttöystävän veljelle!
Toi 10-12.2 sopii vallan hyvin, talvilomat on silloin lusittu... :(

Rocotojakin saattaa vapautua jossain vaiheessa... :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

InkRose

Mitkä talvilomat? Mulla menee tämäkin viikonloppu 10-15h päiviä tehdessä... :o

Lihamestari

Viiko numero 5 menee mökkeillessä! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

Laitoin sitten kaverille mevevän Bolivian Rainbow:n uuteen ruukkun!
Ruukuksi valitsin +50v. heteromiehen sisustukseen helposti sopivan värin! ;D



Onneks kuvien otto muuttuu maanantain hieman helpommaks, kun nämä **senkeltaiset lamput vaihtuu 950 sarjan Osrameihin! :D
Toikin tärähti ja ylivalottui, sitä ei se päivänvaloputkikaan korjaa... ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

JaloPena

Täytyy myöntää, rajun värinen ruukku.  Kannattaisiko pistää pystyyn veto, kuinka kauan kaverilla menee ennen kuin vaihtaa klassisempaan... ;)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

hessi

:) heh...
onpahan Bolivian Rainbowilla hiukan haastetta laittaa parempaa väriä bodeihinsa  ::)

ja InkRose jokaisella chilipäällä täytyy olla ainakin yksi Naga kasvamassa,
sehän on juuri chili joka on innostanut meitä yllytyshulluja suomalaisia ihmeellisimpiin
suorituksiin :)
ja tosiasiassa myös yksi ehdottomasti parhaimmista chileistä ruuanlaitossa oikein käytettynä ;)

ps. tuli juuri pellillinen Naga pizzaa tuhottua  :) namia oli...

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry