tammikuu 10, 2025, 18:26:20 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


PP:n toinen kausi

Aloittaja PP, joulukuu 04, 2010, 11:57:18 ap

« edellinen - seuraava »

jewe

Upeita noi kasvit kautta linjan ja varsinkin pubeista tulossa komea sato. Noi sun pubet näyttäisi muutenkin olevan isompia ja paremmin voivia kuin omat amppeliversiot, taitaa itselläni nuo kuumat olot kasvihuoneessa tehdä veronsa.

PP

Lainaus käyttäjältä: jewe - elokuu 04, 2011, 16:25:48 ip
Upeita noi kasvit kautta linjan ja varsinkin pubeista tulossa komea sato. Noi sun pubet näyttäisi muutenkin olevan isompia ja paremmin voivia kuin omat amppeliversiot, taitaa itselläni nuo kuumat olot kasvihuoneessa tehdä veronsa.


Joo kasvari ei ole tosiaan hyvä pubeille. Mulla on kasvarissa kaksi pubea ja niissä on valtava ero amppelipuheihin sekä koossa, että satoisuudessa. Paremmin tuuletettu/isompi kasvari voi olla hyväkin, ja pienikin kylmänä kesänä.

PP

Fiilistelyä.



Maistiaisia kavereille. Campane, Aji Cristal, Lemon Drop, Habanero, Naga, PI 585273, Canario Peru Cusco ja Pink Habanero. Siellä olisi kypsää aika paljon, täytyy alkaa kohta savustuspuuhiin.

Pubeja taas sadannen kerran, mutta kun noita ei voi käsittää. Podien lukumäärä saatikka yhteispaino suhteessa kasvien kokoon on toista tasoa kuin millään muilla chileillä, ja podit kasvaa vielä. Alakuvassa näkyy kolmea eri kasvia, mutta ei yhtään kokonaan. Voisin lyödä vetoa, että ensi vuonna nämä menee ihan pieleen. ;D




coco

Täytyy myöntää et on kyl tosi vakuuttavat pubet.. aikamoinen sato kasvien kokoon nähden. Ei voi kun kateellisena katella! :)

wille

Hienosti olet pubescensien kanssa onnistunut, kyllä noita kelpaakin esitellä. Ilmeisesti kausi muutenkin on ollut myötätuulinen, kirvoja lukuunottamatta.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

PP

Kausi on ollut hieman sivutuulinen, mutta satoa tulee reilusti enemmän kuin viime vuonna. Kirvoja on ollut pariin otteeseen ja muutamien kasvien kanssa muuten vaan ongelmia. Poblanoista ei tule mitään eikä DRH 7400:tkaan ole satokoneita vaikka kummissakaan ollut pahaa kirvaongelmaa.

Eilen meni ensimmäinen satsi savustukseen. Ihan kiva 2,5 kg läjä tuli kahdessa viikossa pariin otteeseen kerättynä. Tuossa on suippopaprikaa, DRH 7400:aa, Aji Cristalia, Lemon Dropia, muuta pube (PI 585273, Canario Peru Cusco ja Orange Rocoto), Habaneroa, Nagaa ja PI 281429:n melkein koko sato.




Pahakeijo

Onko tuo vanha jääkaappi jossa savustat? Minkälainen savunlähde? Uteliaana kyselen kun itekin pitäs kohta alkaa miettimään jonkinmoisia savustusratkaisuja...

PP

Lainaus käyttäjältä: Pahakeijo - elokuu 10, 2011, 14:34:27 ip
Onko tuo vanha jääkaappi jossa savustat? Minkälainen savunlähde? Uteliaana kyselen kun itekin pitäs kohta alkaa miettimään jonkinmoisia savustusratkaisuja...


Jep, se on vanha mutta toimiva jääkaappi. Savunlähde on halpa ja yksinkertainen: Bilteman 30 W kolvi peltipurkin kyljestä läpi ja purkkiin puruja. Puru syttyy (yleensä) niin, että se kytee ilman sähköäkin, mutta pidän kolvin päällä koko ajan. Purua pitää täyttää 2-6 tunnin välein riippuen siitä, miten se sattuu palamaan. Tuuletin auttaa pitämään lämpötilan tasaisena. Viime vuoden päiväkirjassa on muutama kuva. Systeemillä saa tietysti tehtyä myös järjettömään hyvää kylmäsavulihaa ja -kalaa.

Pahakeijo

Joo, itelläkin ois ollu samaa kokoluokkaa oleva vanha jääkaappi, mutta tuli annettua se tarpeettomana viime kesänä pois kun en arvannut että sille olisi käyttöä. Sehän olisi ollut oiva kapistus kylmäsavustamiseen. Onneksi sentään sain jääkaapista vastalahjaksi raivaussahan jolle kyllä on käyttöä riittänyt.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Pahakeijo - elokuu 10, 2011, 19:16:16 ip
Joo, itelläkin ois ollu samaa kokoluokkaa oleva vanha jääkaappi, mutta tuli annettua se tarpeettomana viime kesänä pois kun en arvannut että sille olisi käyttöä. Sehän olisi ollut oiva kapistus kylmäsavustamiseen. Onneksi sentään sain jääkaapista vastalahjaksi raivaussahan jolle kyllä on käyttöä riittänyt.


Noitahan saa ilmaseks, kun vaan laittaa ilmoituksen vaikka paikallislehteen "otetaan vastaan toimiva iso jääkaappi ilman pakastinta, noudetaan! Ei tarvitse olla siistein mahdollinen. Tarjoa!" :)

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

biblo

Lainaus käyttäjältä: Pahakeijo - elokuu 10, 2011, 19:16:16 ip
Joo, itelläkin ois ollu samaa kokoluokkaa oleva vanha jääkaappi, mutta tuli annettua se tarpeettomana viime kesänä pois kun en arvannut että sille olisi käyttöä. Sehän olisi ollut oiva kapistus kylmäsavustamiseen. Onneksi sentään sain jääkaapista vastalahjaksi raivaussahan jolle kyllä on käyttöä riittänyt.


Haet tuollaisen Maskusta? Ilmaiseksi saat ja mallia kylmäkaappi+jääkaappi. Hakumatkaa tosin kertyy.
"Grow food, not lawns"

Pahakeijo

Lainaus käyttäjältä: biblo - elokuu 10, 2011, 21:37:32 ip
Haet tuollaisen Maskusta? Ilmaiseksi saat ja mallia kylmäkaappi+jääkaappi. Hakumatkaa tosin kertyy.


Tämän kesän sadolle riittänee joku pienempikin viritelmä, kiitos kuitenkin tarjouksesta. Lisäksi tuollaiselle jääkaapille ei toistaiseksi löydy oikein tontilta paikkaa kun pihasaunassakaan ei ole sähköjä ja tilaakaan ei oikein liikoja. Sitten kun on rahaa rakentaa autotalli/varasto niin sieltä varmaan paikka löytyisi.

PP

Viikkoon ei ole tapahtunut paljoa, mutta ainahan voi laittaa turhia kuvia. Melkein kaikkea kypsyy koko ajan, tahti voisi vaan olla kovempi.



Habaneroa tulee mukavasti.




Tässä on keskiosa Aji Cristal viidakosta ebbissä. Podeja ei ole paljon, mutta ne on sitäkin suurempia. Väittäisin, että keskikoko on ainakin 10 cm.




Multapurkistakin tulee jonkin verran AC:ia.




Campanen podit on harvassa, mutta ne on isoja ja kasvi järjettömän kokoinen. Kokonaismäärä saattaa olla 50+ ja mullastakin tulee satoa.

Terassipubejen kanssa meinasi käydä huonosti. Olin tukenut kaikki amppelikasvit joskus kesäkuussa, mutta narujen lisääminen podien kasvaessa unohtui. Manzano Rojosta oli katkennut kaksi oksaa muttei onneksi kokonaan vaan kuoriosaa jäi ehyeksi. Aiemmin kesällä samalla tavalla katkennut oksa jäi henkiin, joten toivoa on.




Tässä tuo Manzano Rojo kerrankin kokonaisuudessaan. Kuva on huono, mutta kertoo olennaisen. Pelottaa vähän ehtiikö tuo ja pari muuta pubea kypsyä ulkona.




Jännä tuplapodi Rocoto/Canario Peru Cuscossa.




Tomaattien kanssa on edelleen halkeiluongelma. Kirsikkatomaatit on OK, mutta Golden Sunriset halkeaa järjestään kypsymisvaiheessa. Ilmankuivaimen ansiosta kasvarissa ei ole edes kovin kosteaa, mutta silti ne vaan poksuu.

Nizo

Komeita jöllyköitä! Manzano Rojo näyttää tekevän ihan kivasti satoa. Toivottavasti kerkiää kypsyä.

Chilivaari

Campanet on kyllä komeita. Kattoon asti se minullakin kiipeili.

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 18, 2011, 13:49:38 ipGolden Sunriset halkeaa järjestään kypsymisvaiheessa.

Minulla ulkosalla seinää tuo vasten ei halkeile ollenkaan, enkä aikaisempinakaan vuosina muista tuosta ongelmaa olleen paitsi jonakin märkänä, sumuisena syksynä.
Pitäisikö tuosta sitten päätellä, että se ei ole oikein hyvä kasvihuonetomaatti?

jewe

Hyvän näköistä ja satoisaa on edelleenkin.

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 18, 2011, 13:49:38 ip
Melkein kaikkea kypsyy koko ajan, tahti voisi vaan olla kovempi.

Mikäs kiire tuossa vielä on kun kautta riittää vielä. Itse en aio kerätä mitään raakana ellei ole pakko kuin ehkä joskus syys-lokakuun vaihteessa aikaisintaan.

Mites nuo muut rocotot, onko siellä jo kypsiä ? eikös sulla ollut kasvihuoneessakin joku amppeli ?
Itselläni kun on kypsinä suurin osa myös pihalla ruukuissa olevista, tosin mulla on niissä ainakin puolet vähemmän satoa kuin noissa sun terassiamppeleissa ja varmaan siksi jo väri vaihtunut. Voi tulla kiire noiden rocotojen kanssa jos vielä haluaa vähän ylikypsiksi jolloin olisivat mehukkaimpia. 

chili123

Yleensä sanotaan, että haljenneet tomaatit ovat parhaimman makuisia tomaatin viljelijöiden piireissä ;D

Komeesti satoa kyllä pukkaa.

PP

Lainaus käyttäjältä: jewe - elokuu 18, 2011, 15:25:35 ip
Mikäs kiire tuossa vielä on kun kautta riittää vielä. Itse en aio kerätä mitään raakana ellei ole pakko kuin ehkä joskus syys-lokakuun vaihteessa aikaisintaan.


Ei ole kokemusta ulkokasvatuksesta (viime vuosi kokonaan kasvarissa) eikä pubeista muutenkaan ja siksi ei ole mitään tuntumaa noiden kypsymiseen. Eteneekö kypsyminen vielä 10-15 steen päivälämmöillä, joita syyskuussa voi olettaa olevan?

LainausMites nuo muut rocotot, onko siellä jo kypsiä ? eikös sulla ollut kasvihuoneessakin joku amppeli ?
Itselläni kun on kypsinä suurin osa myös pihalla ruukuissa olevista, tosin mulla on niissä ainakin puolet vähemmän satoa kuin noissa sun terassiamppeleissa ja varmaan siksi jo väri vaihtunut. Voi tulla kiire noiden rocotojen kanssa jos vielä haluaa vähän ylikypsiksi jolloin olisivat mehukkaimpia.


Terassilla Peru Cusco ja PI 585273 on pääkypsymisvaiheessa, ja molemmista olen kerännytkin satoa. Muut kolme ei osoita mitään merkkiä kypsymisestä, enkä odottakaan sitä vielä, koska kukinta oli n. kuukauden myöhemmin. Karvarissa Orange Rocoto kypsytti osa podeista noin kuukausi sitten ja loput kypsyy nyt.

Kikkailemalla, karsimalla ja virityksiä tekemällä voisin ehkä saada ainakin osan pubeista kypsymään autotalliin, mutta vaikeaa se olisi, koska niissä on n. 10 tukinarua/kasvi terassin kattoon.

jewe

Ei ole itsellänikään ulkokasvatuksesta kovin ihmeellistä kokemusta mutta mielestäni syyskuussa pubet vielä kypsyy ulkonakin sillä onhan ne muutenkin tottuneet viileämpiin oloihin kuin muut chilit.

Harmi vaan jos noita sun Manzanojakaan ei saisi kaikkia kypsiksi kun on niin upea amppeli.

chilihardhead.fi

Kyllähän ne pikkuhiljaa kypsyvät kunhan lämpöasteita on, oli viime marraskuussakin harsojen alla punertuneita. Kovemmat pakkaset voi tietysti pilata hedelmät yhdessä hujauksessa.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin