tammikuu 10, 2025, 19:53:33 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


InkRosen ensimmäiset idut

Aloittaja InkRose, joulukuu 13, 2010, 14:38:40 ip

« edellinen - seuraava »

wille

Lainaus käyttäjältä: InkRose - kesäkuu 22, 2011, 12:01:43 ip
Eilen saatiin vähän chilipitoista piristystä arkeen, kun wille poikkesi kylässä. Oikein mukava oli istuskella ja turista niitä näitä, ja maistiaisetkin olivat varsin passeleita. Ensi kaudelle pitää ainakin Fataliita hommata kasvatukseen, sen verran maukas tapaus oli (ja "riittävän" tulinen - tulipa taas ihmeteltyä pelkkien chinensejenkin välillä löytyviä eroja poltteen luonteessa), ja varmasti yritän niistä Pi 260560:stakin pistää siementä tulille. Oli kyllä todella maukasta tavaraa tuo bacca, mukavan tervainen aromi ja uskomattoman tuhdin savun oli wille saanut tarttumaan noihin, miellyttävä pieni lämpö oli mukana myös. Pink Habanero oli erittäin hyvää ja sai jopa vaimon hyväksynnän, nyt pitäisi vain malttaa odotella kypsyväksi noita. Ehkä jos nätisti pyytää, voisi saada siunauksen jopa isommalle ruukulle tuota varten, jolloin tuolta vapautuisi 200 mm Pauliina vaikka Petenerolle. Muutamia maistiaisia jäi vielä pakkaseen odottamaan vuoroaan, juhannukseksi otan maalle mukaan ihmisten kiusaksi ne, kuten myös enemmistön Biquinhon sadosta.

Kiitokset vielä willelle noista, toivottavasti Biquinhot maistuu ja lähtevät kasvamaan, kuten myös PI 281429.


Kiitokset itsellesi mukavasta juttutuokiosta! Fataliin siemeniä voin toimittaa sulle parin kuukauden sisällä, mielinmäärin. Siltä tilanne kasvarilla alkaa näyttää. Muistaakseni tota 260560:kin on ihan orggis-siemeninä, jos kylmäsavustetuista napatut ei lähde itämään. Niistä muuten saa aika mukavaa jauhetta aikaiseksi, noista kylmäsavustetuista, miedoista baccoista. Vähän niinkun maukasta paprikajauhetta. ;)

Paremman puoliskon kanssa juuri maistellaan Biquinhoa. Varsin mainio c.chinense on kyllä, niin poltteeltaan, kuin maultaankin. Plussana vielä vinkeän söpö ulkonäkö, joten kyllä tämä taisi löytää tiensä ensikauden kasvilistalle. Niin varmasti myös PI 281429. Ensikauden lista tosin on ihan fifty/fifty. Se saattaa olla varsin minimaalinen tai entistäkin suurempi. Toivotaan jälkimmäistä!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

InkRose

Ties vaikka meilläkin olisi ensi keväänä kasvihuoneen rakennusta luvassa, ilmestyi yksi kohtuullisen lupaava tönö tänään tyrkylle nettiin. Ensi tiistaina näyttö. ;D

wille

Lainaus käyttäjältä: InkRose - kesäkuu 22, 2011, 22:21:31 ip
Ties vaikka meilläkin olisi ensi keväänä kasvihuoneen rakennusta luvassa, ilmestyi yksi kohtuullisen lupaava tönö tänään tyrkylle nettiin. Ensi tiistaina näyttö. ;D


Ei muuta kun kimppuun vaan. Ite oon taas viettänyt aamupäivän puhelimen päässä. Liikaa liikkuvia osia ja liian vähän aikaa.
Sittenhän laitetaankin kasvaritalkoot pystyyn! Tulitikkuja grilliin ja taskulämmintä haba-votkaa janojuomaksi!  ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: InkRose - kesäkuu 22, 2011, 17:50:37 ip
Ja nyt on sitten lisää maisteltavia, kun Herpiili ja Kaisa poikkesivat matkallaan tässä pajalla. Mukavaa oli tavata taas lisää chilipäitä, ja tosiaan toivat vieläpä maistiaisia tullessaan. Pari Aji Cristalia, pari Aji Citoa, pari Nagaa sekä CAP469 (C. Praetermissum) ja vihreä PI-bacca (tai baccaksi muistelen - aivan liikaa kahvia on tullut tänään juotua) jonka numero pääsi unohtumaan. Näinköhän noita uskaltaa syödä ensinkään. :D

No tuli se Praetermissum kuitenkin jo perattua, siemenet talteen ja roippeet kitaan. Onhan tämä aika ärhäkkä poltteeltaan, mutta jotain pientä mauntapaistakin olen havaitsevinani. Ei paha oikeastaan, ei yhtään niin ilkeän tuntuinen kuin Minbaarilla maistettu Tepin oli. Aika pitkään kutittelee kyllä.

Piti sitten vielä yksi Aji Cito perata ja syödä. Enimmät siemenkannakkeet kyllä siivosin pois, mutta onhan silti potkua. Yllättävän hitaasti nousee polte, suorastaan salakavalasti, eikä tämä itse asiassa hirmu paljon omaa Aji Cristalia tujummalta tunnu loppujen lopuksi, mutta vaikutus on laajempi. Oikea korvakin vähän humisi. Maussa en harmi kyllä oikein saanut mistään kiinni.


Mukavaa oli nähdä ja lepuuttaa hieman selkää ja jalkoja tuollaisen pienen autoilun jälkeen :) Kiitokset kahvista!

PI-260567 oli se baccatum, niin helppoja nuo numerosarjat että pitäis muistaa ensikuulemalta ;) Melkoisen hyvä lajike kypsyttyään, makea ja hedelmäinen sekä monen mukaan tuleton. Omien kokemusteni mukaan tuo saa kummasti enemmän tulisuutta ulkona tai kasvihuoneoloissa, miedoksi voisin tosin noissakin olosuhteissa väittää.

Praetermissumit ovat villlichileistä omia suosikkejani, maku on kohdallaan ja poltekin on miellyttävää luokkaa. Mausta tulee mieleen jonkinverran paremman luokan mustapippurit ja jos hedelmät eivät olisi mielettömän pieniä niin tuota voisi käyttää kokkauksessa paljonkin :)

Aji Citossa on yllättävän hitaasti nouseva polte joka ei erityisen miellyttäväkään kyllä ole. Maku voisi toki olla parempi, ties vaikka parantuisi kuivattuna?

Naga saattaa olla suhteellisen tujua, lannoitettu tänä vuonna mm. kanankakalla ja lepakonkakalla. Kannattaa maistella varovasti, ainakin Rundari taisi saada siitä jonkinlaisen kammon kasvattamiani Nagoja kohtaan ja se maistiainen oli vielä aikaisemmin keväällä kypsyneitä yksilöitä, nuo nykyiset kypsyivät helteellä ja muuttuivat uv-säteilyn vaikutuksesta ensin mustan/violetin kautta punaiseksi ;)

InkRose

Kiitos varoituksesta, vaikka kyllä muutenkin suhtaudun Nagaan vähän pelonsekaisella kunnioituksella. Oma yksilöni tuskin ehtii tällä kaudella mitään tuottaa, kun nuppuihinkin olisi varmaan 3-4 viikkoa matkaa vähintään, mutta pitänee noista toinen kuitenkin perata ja pistää siemenet jemmaan jos vaikka käy joku moka talvetuksessa. Peratun hedelmän otan kyllä jussina äiskän luo mukaan, saa velipoikakin kavereineen maistella. ;D

InkRose

Taukoviihteenä taas vaihteeksi vähän kasvien näpräilyä. Kummasti sitä ymmärtää puskan koon paremmin kun sen nostaa normipaikaltaan muualle.

Rocoto Manzano Rojo:




Ja tässä kuukauden nuorempi Cheiro Roxa:




Rocoto MR:ssa on vain neljä raakiletta, toisaalta Cheiro Roxassa ei ole vielä ensimmäistäkään. Olisikohan niin että tarvitsisi enemmän valoa kuin mitä täällä muiden puskien seassa saa? Kuitenkin Habanerot "perus" ja Sudden Death, kuten myös Peruvian Chinense, Cajamarca ja Pink Habanero satoavat tyytyväisinä. Tämä yksilöhän on 200 mm Pauliinassa kasvanut paljon isommaksi kuin kuukausi sitten kotiin pihalle isoon saviruukkuun laittamani kaverinsa, jota olen äskettäin kuvannut tännekin. Edelliseltä sivulta löytyy.

Vähän vaihdoin kasvien järjestystä tuossa sisemmällä hyllyllä ja samalla käänsin tuon Rocoton 90 astetta auringonnousuun päin, katsotaan mitä tykkää. Raakileensa ovat sen verran isoja kuitenkin etten usko niiden enää tuolta tippuvan.

InkRose

kesäkuu 23, 2011, 21:41:38 ip #346 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 23, 2011, 22:09:49 ip käyttäjältä InkRose
Taitaa tosiaan mennä Naganeitsyys pyhinä meikäläiseltäkin, kun Herpiilin maistiaisten kaveriksi kantoi Lihamestari täytenä yllätyksenä ja pyytämättä grillilihasten ja Penan Jallujen lisäksi rasiallisen Fataliin Nagaa. Saas nähdä riittääkö kantti kokonaisen syömiseen...

Varmaan parempi kiittää näin ennen maistamista. ;D

coco

Kannattaa ilman muuta koittaa kokonaista jos nagaa on tarjolla!  ;) seuraava vessa reissu on sit fantastinen..  ;D

InkRose

Vähän on sellanen pelottava kutina että saattaa huomenna tulla syöneeksi nagaa, kun on muita hulluja yllyttämässä. Ja pitäähän sitä niillekin syöttää sitten.

Toni.A

Kevään perinteinen, että kokonaisena huuleen eka kypsä!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Lihamestari

Kannattaa alottaa varttipalalla, voi muuten potkia aika huolella! ;D

Mutsista sain hyvät kuvat, kun sillä meni naganeitsyys Savuhovin Kipusinapin kanssa!!! ;D ;D

Biquinho oli aika veikeän makuinen, varmaan pitää laittaa kasvamaan, se bacca on vielä kokematta!
Mä kerään siihen vielä rohkeutta... ;)

Syö se pikkasen oranssi, kun se ei ole niin tulinen! ;D ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

InkRose

Niinno siis oonhan mäkin Nagaa muissa yhteyksissä maistanut, kuten esim DrIdon ja rouvansa Minbaarin miittiin tuoman brownientapaisen kohdalla, kun siihen lipsahti "suht reilusti" jauhettua Nagaa. Oli about yhtä ärjyn tuntuista kuin TepinKapsikuumin tarjoama kuivattu Tepin-marja se torttu. Ja Nagakiukkua tulee välillä natusteltua. Mutta vähien muiden kokemusteni perusteella tuoreeltaan syötynä on meininki aivan toinen...

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: InkRose - kesäkuu 23, 2011, 22:59:43 ip
Niinno siis oonhan mäkin Nagaa muissa yhteyksissä maistanut, kuten esim DrIdon ja rouvansa Minbaarin miittiin tuoman brownientapaisen kohdalla, kun siihen lipsahti "suht reilusti" jauhettua Nagaa. Oli about yhtä ärjyn tuntuista kuin TepinKapsikuumin tarjoama kuivattu Tepin-marja se torttu. Ja Nagakiukkua tulee välillä natusteltua. Mutta vähien muiden kokemusteni perusteella tuoreeltaan syötynä on meininki aivan toinen...


Eikun kokonaisena vaan hetulaan, mutta ota alle paljon jogurttia niin säästyt yöllisiltä mahakivuilta! Niin minäkin tein viime juhannuksena..  ;)
#816

Lihamestari

Kannattaa Herra47:lta pyytää tohon mahan poltteluun juomaresepti!
Tais olla joku öljy-etikkaliemi... Tää on taas tätä mun hyvää muistia! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - kesäkuu 24, 2011, 09:22:12 ap
Kannattaa Herra47:lta pyytää tohon mahan poltteluun juomaresepti!
Tais olla joku öljy-etikkaliemi... Tää on taas tätä mun hyvää muistia! ;D
Kyllä se piimä, tai jogurtti litra auttaa kummasti. Ulostuloon se ei auta, mutta mahakipuja ei tule!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

 Anna mennä siitä vaan niin oot yhtä kokemusta rikkaampi. Kyllähän Nagan nyt hyvin kestää tai parikin. Leipää ja jogurttia perään kunhan oot ensin nautiskellut masokistin tapaan vaikka 5 minuuttia. Täytyyhän sitä vakavan harrastelijan olla tietoinen miten kukin lajike vaikuttaa. Sekä myös maistuu. Naga nimittäin on paitsi hiukan tulinen niin myös erittäin maukas.

LupeKani

"Hiukan tulinen"... On se bluesmiäs vaan kova jätkä ;)
Nagan syöminen kokonaisena on hullun touhua ja sitä jogurttia sekä vaaleeta leipää, miksei myös vahvaa kirkasta viinaa kannata varata hyvissä ajoin paikanpäälle.
Hyvää tavaraa, mutta itelle sai 3min30sek riittää pureskelun jälkeen ja sitten oli pakko napata jogurttipurkki kitusiin lievittämään tuskaa. Ja älä muuten sitten juo sitä jogurttia suoraan kurkusta alas, vaan pidä sitä suussakin...

coco

Lievästi alko hymyilyttämään tuo "hiukan tulinen"!  ;D

InkRose

Niinhän siinä kävi - kuten muutamat ovat facebookista saattaneet lukea - että piti vielä torstai-iltana maistaa vähän Nagaa. Ajattelin että otanpa siemenet ainakin nyt yhdestä talteen ja kun se kerta oli halki, enkä kokonaista olisi varmaan edes uskaltanut syödä, haukkasin puolikkaan. Pohjatyöt tein Minbaarin vinkin mukaisesti, puolisen litraa jogurttia lapioin kitusiini ja tosiaan puolikas Fassen Naga perään. Ei saatana mitä tavaraa! Tuoksu oli uskomattoman herkullinen (ja samaa mieltä oli myös perjantainen juhannusseura), raikas ja marjainen/hedelmäinen, hivenen mansikkaa muistutti minusta. Pienen hetken makustelin, ja hienohan se makukin on, mutta polte kun alkoi nousta, unohtuivat jalot aikeet kärvistellä ne "pakolliset" viisi minuuttia ennen vastatoimia, pakko oli lappaa jogurttia naamariin hyvinkin jo alta minuutin. Puoli litraa jogurttia, minkä jälkeen maitoa about saman verran, joka muuten auttoikin paljon tehokkaammin ja oli helpompaa pyöritellä ja purskutella suussa. Parikymmentä minuuttia siinä meni poltteen laantumiseen sellaiselle tasolle että saattoi nukkumaan käydä, tosin vatsassa se korvensi sen verran että parin tunnin välein piti nousta syömään vähän lisää jogurttia. Kyllä tuo puolikas mulle riitti nyt vähäksi aikaa tuoreesta Nagasta pelkiltään syötynä. Jälkeenpäin melkeinpä veikkaisin että jos olisin kokonaisen syönyt, olisi saattanut hyvinkin mennä jalat alta poltteen noustua kunnolla. Helvetillistä tuskaa se oli, niin kuin vähän odotinkin kyllä. Pitää nostaa toleransseja ennen kuin seuraavan kerran yritän jotain vastaavaa. "Hiukan tulinen" my ass - siis seuraavana aamuna. ;D Ei sentään mitään tulivuorikokemuksia tullut, mitä nyt vähän kutitteli. Aika lievät roffit siis, varmaankin kiitos runsaan jogurttimäärän.

Juhannuksen vieton yhteydessä sain muutamankin kaverin innostumaan chilistä ainakin aiempaa enemmän, kiitos Napalminallejen ja Nagakiukun, joita molempia vein ihmisten ihmeteltäväksi. Penan jallut Lastenkoskijalla täytettynä ja pekoniin käärittynä tekivät myös hyvin kauppansa, kuten myös Paholaisen Kekäleet. Tulipa kokeiltua myös Poppamiehen uusista marinadeista Thor, eli valkosipuli-lime-habanero, joskin sitä käytettiin ihan vain maustekastikkeena. Toimi varsin hyvin etenkin kanan kanssa, mutta myös possulle sopi ihan kelvollisesti. Ei hirmuisen tulista, mutta riittävästi potkua siitäkin sai.

wille

Sillä lailla! Nyt sulla on sitten sille Fataliille vertailukohde. ;) Pohjatyöt kannattaa tosiaankin hoitaa huolella, jos meinaa seuraavan yön nukkua ilman suurempaa tuskaa. Jossain Kouvostokokoontumisessa tuli naposteltua muistaakseni Minbaarin seiskapataa, ilman huolellista pohjustusta. Seuraavan yön vietin helvetissä. Se kipu vatsassa oli jotain aivan käsittämätöntä. Ruostuneista nauloista kasaanhitsattu vesikauhuinen näätäeläin koitti jyrsiä tietään ulos tuosta pallean kieppeiltä. Tai siltä se ainakin tuntui. Oliiviöljy-etikkaseos vähän tasasi kyseisen riivaajan vauhtia, mutta sitkeästi se yritti.

Täälläkin tuli ton Thor-marinadin kanssa läträttyä, nimenomaan possulle. Hyvää tavaraa se kyllä on.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit