tammikuu 09, 2025, 22:18:28 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kahvia chileille!

Aloittaja Evilyn, tammikuu 21, 2011, 12:28:05 ip

« edellinen - seuraava »

Abloy

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - tammikuu 22, 2011, 20:01:44 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - tammikuu 22, 2011, 18:38:33 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - tammikuu 22, 2011, 16:02:35 ip
Taidan kehittää sellaisen "positiivisten ioneiden magneettinappulan" joka liimataan sikaflexillä kastelukannun pohjaan ja tekee sitten höpöä kasveille. Yksi magneetti riittää "positovoimaan" kolmetuhatta litraa kasteluvettä, jos tuntuu että teho hiipuu voi lähettää rahaa minulle niin *höm* etälataan sitä magneettia.

Magneetti 100€ ja lataus 25€ kerta! (+alv 23%, +postikulut, +pakkauskulut, +laskutuskulut)

Toimiikohan toi bonekossa? ;D

Nimenomaan Bonekossa! Tää on futun kanssa kimpassa disainattu jutska! Ette varmaan arvaakaan mikä kasvi tän kanssa kasvaa parhaiten!  ;D ;D ;D ;D ;D

Oot vissiin myös raijasivun kanssa kattonu ettei säteilymagnetroni haittaa tuon toimintaa?
1577

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: hessi - tammikuu 22, 2011, 17:43:02 ip
:D taidan olla itse jo sitä vanhempaa polvea, jos tämän foorumin keski ikää katsoo :)
mut tieto tullut minulle kyllä perimätietona :)


Vaklasin profiilista. Tyttönenhän sinä vasta olet.    :D



Ja sitten varsinaista topicin kaffeeasiaa:

Tein pH-mittauksia (itse jouduin mittaamaan, ei lirkuttelu auttanut...) parilla eri laimennussuhteella ja katsoin kuinka happamaksi liotusvesi menee. Laitteet akkreditoidun labran laitteita, tulokset pyöristetty lähimpään 5 sadasosaan.

"kontrollina" Tummasta Presidentistä tehty kahvijuoman pH oli 5,05

10/100 litku (10 g märkiä poroja ja 100g kädenlämpöistä vettä) antoi vedelle seuraavanlaiset tulokset:
-2 minuuttia  6,4
-1 tunti        6,35
-2tuntia       6,3


100/100 litku (100 g poroja ja 100grammaa vettä) antoi vastaavasti tulokseksi
- 2 m1nuuttia  5,6
-1 tunti          5,55
-3 tuntia        5,45

Liotusaika laskee vähän happamuutta ajan kanssa, mutta ei merkittävästi. Kasveille voinee laittaa ainakin happamuuden suhteen poroja kohtuulliset määrät aika huolettomasti, vaikkapa mullan joukkoon suoraan. Ei vedä pH:ta liian alas. Tuli mieleen teoreettisesti, estäisiköhän mikään sokerittoman ja maidottoman kahvinkaan laittamista suoraan kasveille jos kasvuolosuhteet ovat liian emäksisiä...???

Euroshopperia tai tamperelaisten lempijuomaa Nääskahvia en ajan ja materiaalin puutteen vuoksi kokeillut.  ;)



Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

chilihardhead.fi

Kyllä se kahvi osana lannoitusta hyvin chilellä menee, tarvitsee kyllä pahimpaan kasvukauteen muutakin.
Auringonkukat kasvaa hyvinkin pelkillä poroilla lannoitettuna ja humalakin heräsi henkiin, kun sai poroja päällensä.
Maltillisesti kaadettuna maitokahvin jämistäkin sokerin kera on kasvit pitäneet.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

InkRose

JaloPenalta on nyt jäänyt yksi olennainen kontrolli tekemättä, eli talon hanaveden ominais-pH. Onhan se kuitenkin eri tulos jos lähtö tilanne on 7 tai 8, vai olenko nyt mennyt kemian asioissa sekaisin.

Muuta sekaisuutta ei lasketa. ;)

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: InkRose - tammikuu 25, 2011, 14:03:45 ip
JaloPenalta on nyt jäänyt yksi olennainen kon[kwatz!] tekemättä, eli talon hanaveden ominais-pH. Onhan se kuitenkin eri tulos jos lähtö tilanne on 7 tai 8, vai olenko nyt mennyt kemian asioissa sekaisin.

Muuta sekaisuutta ei lasketa. ;)



Hyvä pointti, joka oli minuutissa paikattu. Täkäläisen kraanaveden pH 8,0. Näinpä taas oman kaavamaisen ajatteluni, oletin "puhtaan" veden arvoksi 7 pintaan. Kahvi siis hapottaa enemmän kuin oletin, varsinkin jos sekoituksen tekee vaikkapa huomattavasti happamampaan lähdeveteen. No, eihän pH 7 ja 8 reaalinen vetyionipitoisuusero ole kuin 10-kertainen...

Nolouttani  ;) vähän helpottaa, etten onneksi ole ammatiltani kemisti, vaikka sitäkin olen liki 30v sitten pakko-opiskellut jonkin verran sivuaineena.   

Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

CyberDog

Muistakaa myös sitten se että noi talousvedet on erilaisilla puskuriominaisuuksilla varustettu. Mutta kun olet siellä jo vauhtiin päässy niin teepäs sama testi ionivaihdettuun veteen esim Milli-Q tai millä nimellä se siellä teidän labrassa tunnetaankaan. Se kertoo paljonko se huonoimmassa tapauksessa sitä tiputtaa ts. neutraaliin veteen sekoitettuna. Hapanta kaivovettähän tuo ei imitoi mutta usein kaivovedessäkin on puskuriominaisuuksia hieman...

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: CyberDog - tammikuu 25, 2011, 19:20:51 ip
Muistakaa myös sitten se että noi talousvedet on erilaisilla puskuriominaisuuksilla varustettu. Mutta kun olet siellä jo vauhtiin päässy niin teepäs sama testi ionivaihdettuun veteen esim Milli-Q tai millä nimellä se siellä teidän labrassa tunnetaankaan. Se kertoo paljonko se huonoimmassa tapauksessa sitä tiputtaa ts. neutraaliin veteen sekoitettuna. Hapanta kaivovettähän tuo ei imitoi mutta usein kaivovedessäkin on puskuriominaisuuksia hieman...


Dodiid. Teinpä sitten tuonkin vertailun pikaisesti.

Liotusaika 20 tuntia, 50 grammaa pöönejä ja 50 ml vettä. Molempien litkujen porot samasta kahvisatsista, ettei virhettä tule ainakaan sitä kautta. Kahvin vahvuus edellisiin kokeisiin verrattuna saattaa vaihdella hiukan, mutta sen vaikutus ei liene valtava. En tehnyt rinnakkaisia, yhdet näytteet saavat riittää tällaiseen epätieteelliseen hupitestiin.

Kraanavesi kontrolli pH 7,9,  putosi arvoon 5,35
Milli-q-vesi kontrolli pH 6,15, putosi arvoon 5,3

Mielenkiintoista, kuinka lähekkäin loppuarvot ovat.  Liotusaika ei enää myöskään pudota arvoa parin tunnin jälkeen. Joku kemiaa paremmin tunteva saa halutessaan pohtia, miksi happamuus tasoittuu tuohon 5,3 tienoille vaikka liotusvesien lähtötasot ovat noin erilaiset.

Kokeeni vaihtuvat tästä edespäin käytännön kokeiksi, jotka yritän raportoida päiväkirjassani.  :)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

InkRose

En ole kemisti (en edes puisto-), mutta olisiko tuo n. 5,3 sitten paahdetun, jauhetun ja liotetun kahvipavun ominais-pH? Siihenhän se pyrkisi hakeutumaan, tai ei ainakaan sitä alemmas vie arvoa. Tarkoittaisi lähinnä sitä, että ei tosiaan ole haittaa kahvinpuruista/kahvista/puruvedestä kastelussa, mikä jo perimätietona on iät ja ajat ollut selvä juttu.

CyberDog

Tota mäkin veikkaisin että kahvin kanssa ei happamammaksi pääse kun toi 5.3 Eli jos sitä liotetaan nesteeseen mikä on happamampaa kun 5.3 se koittaa tasoittaa sitä siihen suuntaan. Happamuushan on vain vetyatomien konsentraatiota ko. aineessa.

Ryhis

Lusikoin aamuporoja parin kasvin juurelle. Pitäis tehdä hyvää kun kyseessä on kuitenkin Alfred Nordqvist Franskrost kaffe. Stokkan minkkiturkkimummot suosittelee!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

InkRose

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - tammikuu 27, 2011, 14:15:48 ip
...kyseessä on kuitenkin Alfred Nordqvist Franskrost kaffe...


Kappas, mullahan on samaa täällä pajalla! :) Ihan kelvollista, mutta omaan makuuni parempi tasapaino oli noin 2/1 suhteessa sekoitetulla juhlamokka-parisienne setillä. Piti kuitenkin kokeeksi ostaa.

CyberDog

Mä diggailen noista peruskahveista eniten Noedqvistin rekosta.

chili123

Onko nuo Ph mittaukset tehty käytetyllä kahvilla vai ihan tuoreella? Alkoi asia sen vert kiinostamaan, mutta onnistuisiko Ph-alentaminen sitruunamehulla ja mikä mahtaa olla noiden PH-arvo?

Vai onko nuo mätetty täyteen sokeria?

JaloPena

Keitin kahvit, ryystimme porukalla napaan ja jäljelle jääneet porot laitoin heti likoon ja siitä mittariin. Siinä mielessä ovat tuoretta. Lisättäköön vielä aiempaan, että se oli suodatinjauhatusta ja Braunin keittimellä tehtyä.  :)

Nuo keltaiset on sitruunaa ja vihreät limeä. Happamuuseroista en tiedä muuten kuin suun kautta koettuna, sitruuna tuntuu hieman happamammalta. Yleensä ne ovat ilman lisättyä sokeria. Joku muu saakin sitten sanoa painavan sanansa mehun vaikutuksesta kasteluveteen ja kasvien terveyteen.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Miksaa

Ph tippui Sicialla, litran veteen lisättynä 1ml(n.15 tippaa) sitruunamehua, 7.8 -> 6.2
Testin tein viime kesänä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

SK

Kahvin purut on hyvä laittaa kompostiin, parantaa mullan laatua.
Näin kerrottiin jossain puutarha ohjelmassa.
Muistaakseni puruissa on paljon kaliumia tai sitten musitan väärin...

chili_maestro

"onnistuisiko Ph-alentaminen sitruunamehulla ja mikä mahtaa olla noiden PH-arvo? Vai onko nuo mätetty täyteen sokeria?"

Ei sokerilla ole vaikutusta pH arvoon.
Esim. Coca Cola on hyvin hapan (wipepedian mukaan pH 2,56) vaikka sisältää hirmuisesti sokeria.

luulin erehtyneeni, mutta olinkin väärässä.

papereeka88

Sen verran voi ohi aiheen kertoa että tuo kolan pH-pitää paikansa.Se mitatiin kemiantekniikan labrassa ja tulossa oli juurikin tuota luokkaa :DEli kolalla alennetaan tänä kesä mullan pH? ::)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Abloy

Lainaus käyttäjältä: chili_maestro - tammikuu 31, 2011, 01:42:25 ap
Ei sokerilla ole vaikutusta pH arvoon.
Esim. Coca Cola on hyvin hapan (wipepedian mukaan pH 2,56) vaikka sisältää hirmuisesti sokeria.

Eipä niin mutta ei se kova sokeripitoisuus siltikään varmaan chilille hyvästä ole
1577

chili123

Lainaus käyttäjältä: chili_maestro - tammikuu 31, 2011, 01:42:25 ap
Ei sokerilla ole vaikutusta pH arvoon.
Esim. Coca Cola on hyvin hapan (wipepedian mukaan pH 2,56) vaikka sisältää hirmuisesti sokeria.

Meinasin vain, että kasvin juuret ei varmaan tykkää bubblerissa tosta sokerista. Ratkaisin ongelman hankkimalla sitruunahappoa. Ainut, että miten tuota kannattaisi annostella litraa kohti bubblerissa?