tammikuu 09, 2025, 22:21:29 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Oletko maistanut Nagaa?

Aloittaja hessi, maaliskuu 20, 2011, 19:40:50 ip

« edellinen - seuraava »

Oletko maistanut Nagaa tai muuta superhirmua?

En koskaan
130 (27.3%)
Vain kerran
22 (4.6%)
Vain tuoretta
31 (6.5%)
Vain kuivattua
50 (10.5%)
Olen maistanut
162 (34%)
Olen jo jäänyt koukkuun
105 (22.1%)
Kerta oli liikaa! En toista virhettäni...
2 (0.4%)

Äänestäjiä yhteensä: 476

Aji Inferno

Kyllähän siitä on tullut ihan kodin perusmauste. :)

hpne

Sain tilaisuuden maistaa moista kun hra Heinä ja kalat69 tarjosivat maistiaisia nagasäilykkeestä Turussa Neitsytperunapäivillä viime viikonloppuna. Narskuttelin pienen kärkipalan ja ajattelin, että eipä tässä mitään. Ostin sitten purkin ja leikkasin kotona komean siivun podin keskiosasta, jotta saisin riittävästi siementen kiinnikkeitä. Pistin palan ääntä kohden, pureskelin ja nielaisin. Verrattuna esimerkiksi aikaisemmin maistamiini kaupan "habaneroihin" (omia ensimmäisiä podeja vasta tuloillaan), erityisesti kurkkuun hiipinyt polte oli intensiivisyydessään aivan huikeaa. Tuli hiki, tuli hikka ja maito tarpeeseen. Varsin hyvältä tuo säilykkeenäkin kuitenkin maistui ennen tuskan tuloa. Tuoretta nagaa odotellessa...

Raaka-Arska

Tottakai  8)

Vähän on vielä viimevuotista satoa pakkasessa ja uusia tulollaan... :P
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Jani M

Naga on kyllä jo pelkästään maun vuoksi yksi parhaista chileistä ikinä. Ja poltteeseenki tottuu, aikanaan. :D Minusta nagassa on jopa hellä se polte, ei oo sellanen kirveellä päähän ja jatsarilla munille, vaan sellainen hellä, rauhallinen kuristusote. Joskin hyvin intensiivinen, mutta ei pelottava.

Toby

En vielä, mutta kohta se on kait pakko. Tällä aloittelijalla on nimittäin kuulemma Naga Morichia kasvamassa.
On se vaan niin hauskaa, niin kuin ostaisi jollekin ensimmäiseksi autoksi Bugatti Veyronin. Tai päättää vetää ensikännit kossulla. Sama asia, aloittelijalle liian iso pala. :( Mutta mikäs siinä, maku on varmaankin mahtava. Niin olen ainakin kuullut.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

ChiliChillailija

kesäkuu 27, 2012, 10:44:19 ap #145 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 27, 2012, 10:46:47 ap käyttäjältä ChiliChillailija
Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 27, 2012, 10:24:57 ap
En vielä, mutta kohta se on kait pakko. Tällä aloittelijalla on nimittäin kuulemma Naga Morichia kasvamassa.
On se vaan niin hauskaa, niin kuin ostaisi jollekin ensimmäiseksi autoksi Bugatti Veyronin. Tai päättää vetää ensikännit kossulla. Sama asia, aloittelijalle liian iso pala. :( Mutta mikäs siinä, maku on varmaankin mahtava. Niin olen ainakin kuullut.


Mutta se Nagahan on se millä kuuluu tottakai aloittaa. Sen jälkeen muut tsilit ( varsinkin keskituliset ja melko miedot) eivät tunnu enää miltään. Sanonta, harjoitteleminen on lahjattomia varten, pätee tässäkin asiassa!  :D
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Toby

Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - kesäkuu 27, 2012, 10:44:19 ap
Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 27, 2012, 10:24:57 ap
En vielä, mutta kohta se on kait pakko. Tällä aloittelijalla on nimittäin kuulemma Naga Morichia kasvamassa.
On se vaan niin hauskaa, niin kuin ostaisi jollekin ensimmäiseksi autoksi Bugatti Veyronin. Tai päättää vetää ensikännit kossulla. Sama asia, aloittelijalle liian iso pala. :( Mutta mikäs siinä, maku on varmaankin mahtava. Niin olen ainakin kuullut.


Sen jälkeen muut tsilit ( varsinkin keskituliset ja melko miedot) eivät tunnu enää miltään.


Sen jälkeen mikään ei tunnu enää miltään. Kun Helvetin liekit polttaa suuta niin sitten ei vaan pysty maistamaan mitään :D
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

ChiliChillailija

elokuu 13, 2012, 22:14:43 ip #147 Viimeisin muokkaus: elokuu 13, 2012, 22:29:08 ip käyttäjältä ChiliChillailija
Nyt sekin on koettu! Tulisuutta löytyi ja mahaa korventaa. Mutta en kyllä ymmärrä sitä "nagahypeä". Tsili sekin on, eikä edes tulisin.

"Today, I'm a dragon. Tomorrow I'm a rocket"
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Lillen

Aika useasti tullut maistettua/ maustettua.

Muutama viikko sitten meni ensimmäinen kokonainen.

http://chiliblogini-lillen.blogspot.fi/2012/08/miehuuskoe.html

"Et sillee niinku siis"

Toby

elokuu 13, 2012, 22:23:18 ip #149 Viimeisin muokkaus: elokuu 13, 2012, 22:55:47 ip käyttäjältä Toby
Tänä iltana maistoin Fataliin paketin Nagaa ekan kerran :). Oli siemenkiinnikkeitä. Tulinen oli, yskitti ja poltti, totta kai. Täytyy joskus maistaa uudelleen. Ei ollut niin tulinen eikä maukas kuin kuvittelin. Ehkäpä se oli tavallista laiskempi tapaus...
E: Vähän kyl jännittää aamupaska. Mahassa tuntuu sen verran poltetta.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

Macex

elokuu 13, 2012, 22:33:58 ip #150 Viimeisin muokkaus: elokuu 13, 2012, 22:36:38 ip käyttäjältä Macex
Pitää listaan Nagan ja Scornagan rinnalle lisätä tuo viimeisin v-mäisin veijari, eli 7 pod "barrakpore".


Vaikea arvata keneltä tämäkin "se on vaan pieni punanen tsili" oli kotoisin ;)

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

Jahvetti

En viitsi edes kuvitella. Muutama viikko sitten vetäisin tyhjään mahaan iltapalaksi pari juustolla täytettyä Red Rocotoa. Pekonit tosin päällä vähän lieventämässä.
Näillä olemattomilla toleransseilla oli aikas mieleenpainuva kokemus.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Mandrake

Nyt on viime aikoina tullut vedeltyä juusto-pekoni habaneroja, kun kuulemma vahvistaa vastustuskykyä..

Eipä ole flunssa tarttunut, vaikka pari flunssaa on mukuloilla peräjälkeen ollut. Eli vissiin toimii!!

Aina kun tuntuu että nyt on -ehkä- flunssa tulossa, niin tuoreen habaneron sisään jotain hyvää tuorejuustoa ja pekoni ympärille ja hetki uunissa... NAM!

Niin ja on niitä Nagoja muutaman kerran tullut testattua, mutta en laittais kokonaisena uuniin, tai ainakaan moista käärylettä mielellään söisi. On se sen verran perus habaa tulisempi.

JN

En ole maistanut tuotetta. Hieman aiheuttaa hikoilua jo ajatus maistamisesta, mutta kiusaus on suuri. Tällä hetkellä mukavuus toleranssi menee cayenne-Habanero rajalla. Eli polte on varmaan suussa infernaalinen. Tosin pitkä matka on jo tultu, siitä kun Lidl:n Inferno oli liian tulinen ja Jalapenot aiheutti vatsakivun.
Jos Hessi ei ehdi tuotetta syöttään, niin tarvitsee käydä investoimassa Ylöjärven mieheltä taimi.

Fredrik-flugarn

Itse säästin itseni turhaan kauan... Jos tulinen ruoka maistuu niin kyllä nagalle paikka elämässä löydy :D

Mitä olisi elämä ilman etikkanagaa voileivän päälle? Pizzaa ilman nagaöljyä? Nagakaakao? Nagasiirappia jäätelön päällä...
Valkosuklaalevy missä palat on täytetty naga/sokerisekoituksella tippa Stroh rum ja vaniljasokeria mukaan? On myös mahtava "korvike" kun kaikki muut tsilit on vähän kiven alle talvella. Kilo nagaa ei paljon tilaa vie jos sitä kuivaa, pakastaa, hillostaa, ja etikkaliemeen upottaa. Tuorenagaa "podi kerrallaan" ei ole minun juttu, tulee ihan lämmin olo suussa siitä ::)

Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

skobe

Jaa-a, ei ole vielä sellaista tilannetta eteen sattunut, että olisi kyseistä lajia päässyt maistamaan. Ehkäpä kesällä, jos kasvavat kiltisti.   :)

Miquel

Tämä kesä kasvatellaan ja syödään vielä kiltisti lasten chilejä. Ehkä ensikesänä sitten?  :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

hoffman

En vielä, mut ens kesänä on kai pakko, jos noista plantuista tulee satoa..
On hyvin vaikea johdatella asioita siten, että paska rauhoittaa ongelmanratkaisukyvyn huipentumaa.

Whili

Lainaus käyttäjältä: DOOM 666 - tammikuu 27, 2013, 15:37:02 ip
Joka päivä nagaa.. Kahden nagan jääpalasosekuution nakkaan smoothieen. Pakkasessa vielä 285 kuutiota jemmassa, NAM !  ;)

"JääNagapalakuutio"
Juurikin tänään tuumin hiukan samanlaista systeemiä. Meinaan että jotakin soosia (mikä ei ole kyllästetty säilöntäaineilla) tungetaan
jääpalapussiin, ja ompas helppo tapa saada rispektiyttä sooseihin/smootteihin, taikka vaikka miehiseen booliin  ;)

yoyota

Itselläni meni naganeitsyys "hieman" aliarvioiden nagan voimaa. Mielestäni täytetyt chilit sellaisenaan ovat parhaita, eli kanta pois ja juustoa sisään ja päälle, jonka jälkeen uuniin kypsymään. Aji cristalleissahan tämä toimi poltetta vähentävällä tavalla, mutta kaljapäissäni keksin tehdä nagalle saman homman. Klo 01.00 laitoin nagan päälle juustoa ja heivasin nagan uuniin kypsymään. Koska kuvittelin uuni+juusto hoidon hävittävän nagan poltetta, tempaisin sen kokonaisena huiviin....... Jessus mikä maku ja aromi, mutta sitä ei kestänyt kauaa.... Polte alkoi nousta ja nousi ja nousi, ei siinä tiennyt mitä pitäisi tehdä, kun keskellä yötä tanssahtelee olohuoneessa, vaimon ja lapsen ollessa mukavasi nukkumassa. Jalalla poljin lattiiaa ja mietin, että mikä meni vikaan. Tarinan opetus oli= Mikä ei tapa, niin sattuu saatanasti, koska onhan naga on ainutlaatuinen elämys.