tammikuu 10, 2025, 01:18:24 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mikä on mielestänne paras chili, mitä olette syöneet?

Aloittaja Vate, heinäkuu 15, 2011, 09:47:05 ap

« edellinen - seuraava »

Eli mikä on mielestänne paras chili, mitä olette syöneet?

Starfish
Naga Morich
Rocoto
Habanero
Lemon Drop
Jalapeno
Fatalii
Cayenne
Aij Cristal
Serrano
Tabasco
Ulupica
Champion
Canario
Joku muu?

Vate

heinäkuu 15, 2011, 09:47:05 ap Viimeisin muokkaus: heinäkuu 26, 2011, 14:09:00 ip käyttäjältä Vate
Eli itteläni on Aji Cristal. Samanlainen äänestys on joskus voinu olla, en jaks ettii niit kaikkii mitä on ollu ja mitä ei... ;D

Jos on joku muu, vastatkaa tähän viestikenttä-jutskaan...

InkRose

Rocotoja liputan minäkin. Todellakin leppoisa, suorastaan pehmeä polte ja hieno maku. Nagan tuoksu tosin on ehkä omalla sarallaan lyömätön.

Vate

Lainaus käyttäjältä: Venomi - heinäkuu 15, 2011, 12:48:00 ip
Mikä ihmeen ruppana lista tuo on? Sieltä puuttuu monta hyvää lajiketta.
Itse äänestän Rocotot voittajaksi. Mehukas, maukas ja polte on mukavan "leppoisa" ja hidas. Mitä nyt canario lajikkeessa asteen liian julma. :)


Tein ny siitä paremman eli onkos toi hyvä?

Ryhis

Turbo Pube ja Rocoto Red Peruvian keikkuvat tällä hetkellä ykkössuosikkeina.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa


Minbaari

Maun puolesta ehdottomasti Ulupica, Large. C.cardenasii var.pendulum. Sitten jos pittää saada enempi purtavaa tai tulta niin Orange Habanero.
#816

TunturiTiger

Joku muu, koska tosta puuttuu niin monta. Yks mukava esimerkiks on Champion grillattuna sellasenaan. :P

Chilivaari

Sehän tietysti vaihtelee sen mukaan, mikä milloinkin kypsyy.  Eli suosikki vaihtuu sesongin mukaan.

Eräs parhaista on ehdottomasti Cajamarca, englantilaisesta siemenestä, se suippokärkinen: http://chilivaari.blogspot.com/2010/11/vuoden-positiivisin-yllattaja-cajamarca_08.html

Hombre

On niitä paljon hyviä, joita ei listassa näy. Voisin mainita vaikkapa Pi441551:n, mutta noista kallistuisin Starfishin piolelle.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Vate

heinäkuu 15, 2011, 21:34:32 ip #9 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 15, 2011, 21:42:32 ip käyttäjältä Vate
Sori, koko homma karkas käsistä... Siis kaikkihan valittaa et on liian vähän/kaikki parahaat on muualla. No eihän siinä mitään, oon tämmönen amatööri ja alotin koko chilin vasta viiko taakse päin. Eli teen kokonaan uuden äänestyksen, laittakaa yv:tä mieleistinänne mauistanne sitten sinne. Voinhan toki pitää tän jos kerran haluutte...



;)


wille

Vaikea, vaikea kysymys. Aji Cristal Olympia-levitteen sekaan pilkottuna on taivaallisen hyvää, samoin Serrano tai Jalapeño salsan tai guacamolen seassa. Kylmäsavustettu ja jauhettu Guajillo on loistava pöytämauste. Lemon Drop on jonkinlainen kivijalka, yleiskäyttöchili, joka harvemmin pettää. Rocotot taas jyrää vaikka ihan leivän päälle siivutettuina ja chinenseistä Fataliin aromi on omaan makuuni vertaansa vailla.

Vaihtelee niin paljon käyttötarkoituksen mukaan.

Rocotot kasvavat ja jonkun ajan päästä olisi saatavilla tuoretta tavaraa, joten vastataan nyt sitten: Rocoto.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Chao

1.Fataliille ääni vahvasti,ekaa kerta kokeilussa tälläkaudella ja must jatkossa,onko se tämä keltainen se orggis vai onkö tästäkin väri muunnoksia?,uskomattoman hyväaromi kohtuullisen raastavan poltteen taustalla,satoisakin vielä.
2.Turbo pube,kunhan malttaa kypsyttää pitkään,hedelmäinen ja melko mieto,satoisa jopa aloittelijan käsissä,ei itsestään selvyys pubeissa.
3.Aji whitewax,rapsakka bacca,kuten cristal mutta vielä isommat podit,helppo ja satoisa,hedelmät kypsyy tosin pitkään.
4.muut lajikkeet,onko huonoa hiliä?

Arvostelu lajikkeista naturel

tsilizoo

Syönyt vain muutamia lajikkeita joten niistä valitsen jalapeniksen.

masaiman

 Tuoreena Aij ;) Cristal vihreänä siivutettuna vaikka salaattiin. Toimii kuin kuminuija myös savujauheena.

Jalikset juustolla ja pekonilla grillattuna

Tuore rocoto vielä maistamatta mutta savujauheena aatelia

Maistamisen arvoinen myös Black Scorpion Tongue ihan tuoreeltaan. Mehukas, ehkäpä jopa sokerisen makea. Polte hiukan äkkijyrkkä. Tätä olen saanut maistaa vain kerran kunnes öttiset söi viime kesänä loput... Kasvarissa neljä puskaa  ja yksi malttamaton kasvattaja

Vate

Lainaus käyttäjältä: linkerquu - heinäkuu 15, 2011, 21:46:50 ip

hyvinhän tämä menee  :)
Ainahan äänestyksissä on vaihtoehdot joista pitää valita.
Turha sinne on kaikenmaailman PI9848u48u48u49e88- rehuja laitella.
Niistä tavallinen kulinaristi mitään ymmärrä  ;D




Kiiitos kiitos. Meinas mennä yöunet kun mietin tota äänestystä!!!

Aji Inferno

Tölkitettyä serranoa ei lyö kyllä helpolla oikein mikään! :)  Mutta eipä kyllä helpolla kuivattua ja jauhettua Ulupicaakaan...

coco

Kaikkien lajien maku on kyllä hyvää omalla tavallaan mutta Rocoto ja Aji Cristal vie oman maun mukaan voitot.

ALIS123

Caribbean Red Habanero ehdoton ykkönen, toisena varmaan tulee Aji Cristal.

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: ALIS123 - heinäkuu 23, 2011, 12:35:07 ip
Caribbean Red Habanero ehdoton ykkönen, toisena varmaan tulee Aji Cristal.

Jep. Crh on hyvää tuoreena, kuivattuna ja säilöttynä. En oo vieläkään onnistunu tekeen sitä savustinta, joten siitä en sitten tiedä vielä.

SK

Vielä on niin monta lajia maistamatta, että suosikki voi muuttua...
Nyt sanoisin rocoto, on se niin mehukas ja mehujen mukana polte leviää, kun chili harrastus suomessa...