tammikuu 06, 2025, 22:12:48 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Täti-E:n sörsselit

Aloittaja Täti-E, heinäkuu 18, 2011, 14:12:01 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Ai hitto tuo juustokastike kuulostaa muuten hyvältä!  :P

Meillä on tosiaan melkein samaa menyy, mutta valmiilla letuilla ja utan salsa. Lisäksi laitan guakkikseen ruokalusikallisen tai kaksi kermaviiliä. Nyt täytyy käväistä vielä alepassa ostamassa juustoa, kiitsa vaan!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Whili

Herkulliset on menyyt. Kummallehan tulisin kuokkimaan ??  ;)

Täti-E


Ryhis

Tuli muuten ihan helvetin hyvää juustokastiketta vaikka vedin Alepan antimilla...

1 Rainbow sininen emmentalraaste-pussi
7 siivua valmiiksi pakattua syylarinpaikkauscheddaria
2 punaista jallua silputtuna
2 dl kermaa

Ainoa ongelma on, että tuota tuli liikaa. Puolikas setti riittää neljälle.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Täti-E

Tulipa tehtyä taas mättöä. Tämä ei ole puhtaasti omani, mutta sen verran onnistunut että pakko laittaa jakoon :P
Ei liene yllättävää että kuvat jäi taas ottamatta.

K-kaupan mainoksessa oli jonkinsortin resepti pakastekala (yäk) uunivuokasta.
Pieni silmäys, kala vaihtui loheksi ja hommiin. Resepti menee näin:

600gr lohta
2 sipulia
2 eriväristä paprikaa
1/2 suolaa
1/2 prk salsadippiä (itse käytin pirkan chipotle salsaa)
1tlk kuohukermaa
1 pikku pussi emmental-mozzarella juustoraastetta

Paprika suikaleiksi, sipuli kuutioiksi ja pikainen kuullotus pannulla kera suolan ja pippurin.
Laita uuni tässä vaiheessa 200 asteeseen.
Uunivuoka voidellaan pikaisesti vaikka öljyllä tai mitä käteen nyt sattuu osumaan ja lätkitään file vuokaan nahkaosa alaspäin.
Fisulle ripaus suolaa ja pippuria, sen jälkeen kuullotetut kasviksen lohen niskaan.

Sekoita salsa ja kerma keskenään (itse lisäsin vielä haba-tabascoa) ja kaada kalan ja vihannesten niskaan.
Ripottele juustoraaste koko komeuden pääle ja nosta vuoka uuniin.
Vuoka kypsyy sisuksineen n.30minuutissa.

Itse nautimme tämän huippuherkun peruna-bataatti muussin kera ja olipa taas vatsa pyöreenä sen jälkeen :D

Nosiseptori

Avainsanoja ovat mm. chipotle ja habanero tabasco.

Täti-E

Lainaus käyttäjältä: mikestones - tammikuu 23, 2012, 10:06:11 ap
miten tämä liittyy chiliin tai muuten mausteiseen kokkaukseen?

Päivän naurut ;D Ruoka on mausteista kun siinä on mausteita ja makua. Tässä tapauksessa siihen liittyi vielä chilituotteitakin (joita ei edes kaikissa resepteissäni ole).
Jos sinulla ei muuta järkevää sanottavaa ole, voit lopettaa tädin oman topicin spämmäämisen älyttömillä lainauksilla ja siirtä ne vaikka aivopieru osiolle ;D

exa

^Ei ei ei Täti. Oot nyt käsittänyt ihan väärin, kaikissa resepteissä pitää olla tuoretta chiliä tai ne ei sovi tänne.

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Täti-E

Tungen tuoreet chilit kohta juipit sinne mistä teidän äiditkään ei osaa niitä etsiä.

Täti-E

Täti-E leikkii "melkein" tapaksien kanssa

Piti keksiä Pimiento de Padroneille käyttöä ja muistin loistavan tapas annoksen Lontoonreissulta ja siitähän se idea sitten lähti :o..

Ensin Padronit puskasta, halki-poikki-pinoon ja siemenet pois.



Jauhelihat (400g naudan sellaista) pannulle kuuman oliiviöljyn kera
Ainakin ruokalusikallinen paprikajauhetta
valkosipulia
2 rl tomaattipyrettä
ja aavistus (jotain santamarian eines Escabeche:ä)
ja tietenkin Padron suikaleet joukkoon!

..Vuokan päälle reippaanlaisesti jotain hyvää juustoraastetta ja uuniin n.200 asteeseen siksi aikaa että juusto tulee "kivaksi"

   

Sillä aikaa kun vuoka muhii uunissa voikin sitten tehdä avokado-mozzarella salaatin(maustaa oliiviöljyllä sekä pippurilla), sekä kikherne-pekoni-aji golden paistoksen.
Ihan perushuttua timjamin ja valkosipulin kanssa paitettuna. Melkein samalla kaavalla tein myös pienen kipon kanttarelli-pekoni silppua.

Pöytään lisukkeeksi juusto-oliivi ciabattaa, oliiveja
- > SYÖMÄÄN!





Jälkipuinti:

- Seuraavalla kerralla ainakin 2x enemmän padronia (vaikka hyvää oli nytkin, mutta silti)..toimii varmaan samaan tarkoitukseen muutkin chilit!?
- Juusto voisi olla jotain cheddar sekoitusta
- Ruokajuomaksi ehdottomasti punkkua!

Lillen

Hienoja reseptejä ja varmasti maukkaita  :P.

Edellisellä sivulla salsa reseptissä puhuit 2tl Nagapyrettä. Paljonko se vastaa suunnilleen tuoreissa nagoissa?
Olisi mukava kokeilla tuota salsaa  :D

Täti-E

Ei niin mitään hajua ;D Määrät on aina jotain sinnepäin ja omia nagoja ei ole vielä edes kukkimisasteella. Sun pitää kysyä joltain Naga-veteraanilta, hehe. Siitä vaan kokeilemaan, ainahan sitä voi lisätä jälkikäteen mutta liikaa on vaikea ottaa pois.

InkRose

Mutulla veikkaisin että tuo vastaisi noin 1,5-2 kokonaista Nagaa soseutettuna, jos pyreessä ei muita aineksia, esim. mitään nestettä, ole. Riippuu tietty vähän kuinka kukkuraisia teelusikat olivat... ;)

Lillen

Hienoa! Kaksi tuoretta lähes stadardi kokoista Nagaa odottamassa keittiössä. Täytyy vaan pistää muut ainekset kauppalistalle  :).

Whili

Lainaus käyttäjältä: Lillen - heinäkuu 03, 2012, 10:39:52 ap
Kaksi tuoretta lähes stadardi kokoista Nagaa odottamassa keittiössä....


R.O.F.  ...ja ihan Nagan maun vuoksi !! 

Kulinarismi vs. chili     =>  kokeellinen keittiö  8)

ps. ei ole heikkoutta nauttia ruokajuomaksi hyvää ja terveellistä piimää.


Aji Inferno

Rikollisen herkulliselta vaikuttava ohje... ;)

Täti-E

heinäkuu 12, 2012, 19:36:12 ip #36 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 13, 2012, 12:49:16 ip käyttäjältä Täti-E
Ensimmäinen chilikastike/hillo kokeilu

Poimin tänään ensimmäisen pikkuisen satoni. Päätin tehdä kaikkia maailman ohjeita mukaillen ensimmäistä kertaa chilikastiketta, tai mitä ikin tulisi olemaankaan.
(Eniten kurkin mallia Hessin tuotoksista)

Lähtötilanne chilien osalta:


Koko ohje on vahvalla mutulla, mutta hyvää tuntuu olevan (soossia sitkeästi maistelin koko keittämisen ajan ;D vaikka hikeä pukkasi pintaan )

Kattilaan pienen vesitilkan kanssa muhimaan:
- iso punainen paprika
- yksi valkosipuli (sellainen yksikyntinen..)
- limen kuori
- limen mehu
- loraus appelsiinimehua
- tuore punasipuli
- kaksi KALTATTUA tomaattia
- ja KAIKKI ylläolevat (kuvan chilit)

Kun ainekset olivat kiehuneet muhjuksi vedin sauvasekoittimella soosiksi, lisäsin omenaviini-hunaja etikkaa lorauksen, puoli teelusikkaa hillosokeria, epämääräisesti sokeria ja suolaa...

Annoin jälleen porista pienellä lämmöllä ja lämmitin sillä aikaa purkit uunissa ja keittelin kannet.

Maistoin vielä kerran, lisäsin alle puoli tl atamonia ja mietin mikä ihmeen maku puuttuu...ratkaisin asian lorauttamalla joukkoon Jack Danielsia joka on hyllyssä maatumassa..(on sen verta kurjaa viskiä ;D).

Tuli kaksi purkkia valmista tavaraa:


Ei mitään hajua siitä mitä tuosta säilöttynä tulee, mutta tuoreeltaan oli tajuttoman namia! Seuraavaan satsiin pitääkin sitten kerrostaloasujan hommata poppikselta savuaromia, kun savustaminen ei täällä oikein onnistu..

Edit: Eilen maistoimme mössön rippeitä (joka ei noihin kahteen purkkiin mahtunut) Possun grillikyljen kanssa ja oli hyvää!! Hieman sellaista makeaa(vrt. sweet chili kastikkeet, mutta ei niin "limaista"), mutta kuitenkin enemmän chilikastikkeen oloista. Mä en ikinä aikasemmin ollu ees tajunnu kuin helppoa noita on tehdä!

Jani M

Tuotapa täytyy kokeilla, ensi viikolla vois tulla ajankohtaiseksi, sen verran näyttää väriä vaihtelevan mollukat parvekkeella. :)